2018-09-07
搬鋪前都食過好幾次,係觀塘區約朋友食飯既時候都會黎bella shine,但搬鋪後今日先第一次幫襯。叫左兩個主菜,任何主菜加$88都可以轉SET(包前菜、湯、飲品、甜品)但我同朋友不太肚餓都無加到,但係都照附有餐包(蒜蓉包)。呢個鴨腿有驚喜,皮脆肉嫩,但同行朋友話鴨羶味有點重。配菜的紅蘿蔔仔好硬,像不熟的感覺、焗整粒蒜頭過火了有點兒韌。每次見到餐牌上有鱈魚選擇都一定會簡佢而且之前都係呢到食過,對佢有信心。成個presnetation充滿夏日感覺,用左藍白色雲石紋既碟上呢道菜,令人眼前一亮。但味道方面有點失望,魚肉雖嫩滑,但食唔到燒汁味道,似食緊未調味既魚。鋪底是薯仔,但是脆口的薯仔,個人唔太好搬鋪前的食物質素令我回頭四次,但搬鋪後的質素似乎下降了,亦沒有想返轉頭再幫襯既感覺🙈
Duck Confit
Cod Fish