2019-12-13
又到左約朋友食飯嘅時間啦,今次搵咗間工廈嘅西餐廳同佢一齊食。呢兩副盔甲係佢個特色位,就放咗喺門口姐呢度有蠔識,不過我朋友唔食生冷野嘅,所以我都冇叫。呢個120分鐘無限食好似幾抵,不過一定要搵一個識得多個朋友同你一齊去先得。睇完餐牌之後,我哋決定叫兩個main course就夠啦我朋友本身想叫蒜蓉包食,然後俾我制止咗,正當佢悶悶不樂嘅時候,突然就有兩塊蒜蓉包送咗上嚟啦,又香又脆流心布袋芝士車厘茄意大利飯佢個碟好大,個盤好似好細咁,但其實深,裝咗好多飯係入面,食落布袋芝士好軟滑香,車厘茄熟咗之後酸甜酸甜,個飯好濃嘅車厘茄味,好香,食完好膩。西京燒銀雪魚配紅菜頭乳酪汁西餐嘅main course成日都佈置到好似一幅畫,呢個餐用咗秋葵菠蘿同車厘茄做伴碟,成個顏色好鮮艷,已經係視覺上嘅享受啦,加上銀雪魚燒至好香,魚皮有少少脆,而魚肉好嫩滑,亦都唔會燒到乾爭爭,除咗視覺上仲有味覺上嘅享受。
呢兩副盔甲係佢個特色位,就放咗喺門口姐
呢度有蠔識,不過我朋友唔食生冷野嘅,所以我都冇叫。
睇完餐牌之後,我哋決定叫兩個main course就夠啦
流心布袋芝士車厘茄意大利飯
西京燒銀雪魚配紅菜頭乳酪汁