2019-10-20
壽星仔生日想話食牛扒,就想起觀塘呢間有得鋸扒,坐下便知道原來有新 menu出,侍應生話是公司最近新嘗試嘅!出咗一份新嘅menu係120分鐘無限任食牛扒同豬扒,壽星仔覺得都想挑戰下是否可以食多一份牛扒😂,於是我哋就選擇咗呢個新嘅款式menu。有兩款扒類選擇😀😀牛扒係usa安格斯肉眼扒~~西班牙黑豚肩扒~~另外可以追加餐湯同薯條~~另設每人一份香草牛油焗波士頓龍蝦半隻配鵝肝凍批多士添,包飲品及一份餐甜品。其實真係好豐富呀😋😋餐湯係粟米南瓜溶湯,湯味濃郁而且好大碗,食一碗已經覺得好夠,真係未必可以再挑戰多一碗。最後都係食一碗😚龍蝦算幾大隻,肉汁鮮甜,鵝肝略為有啲凍,不過配埋塊薄薄嘅批多士就真係好配搭,再食一啖沙律菜,開胃曬。終於到了挑戰的時刻😀大大份嘅安格斯肉眼排,肉汁好juicy好淋,仲有幾舊薯仔做配菜。壽星仔話真係幾難挑戰啊!終於放棄了。我份西班牙黑豚肩扒,好奇怪我以為係一整塊肩扒,原來是已切開一舊舊嘅!有點大細不一 ,好似唔似一整塊扒咁,不過肉汁好腍有一兩嚿略為硬咗啲,整體都唔錯。叫咗杯桂圓紅棗八寶茶~~呢個好啱女士飲,滋潤美顏,少少甜而且都好大杯呀。👍😋壽星仔就叫咗杯oreo朱古力奶
有兩款扒類選擇😀😀
牛扒係usa安格斯肉眼扒~~
西班牙黑豚肩扒~~
另外可以追加餐湯同薯條~~
其實真係好豐富呀😋😋
壽星仔話真係幾難挑戰啊!終於放棄了。
叫咗杯桂圓紅棗八寶茶~~
呢個好啱女士飲,滋潤美顏,少少甜而且都好大杯呀。👍😋
壽星仔就叫咗杯oreo朱古力奶昔。
最後食埋甜品,飽到呢!
總結~~真係好難挑戰食多一份扒,多口問咗侍應生究竟有冇人可以挑戰食多一份,原來係有的,哈哈😂好犀利呀👍👍