2021-07-23
係銅鑼灣行完街街要揾嘢食,就嚟到呢間banchan & cook😂之前已經食過太古分店,好掛住佢哋嘅蛋包飯!晚市真係唔少人等位,好在早咗嚟好快就入座~作為新派韓國餐廳,裝修以文青森林風裝修,坐得舒服~✨泡菜燉五花肉蛋包飯上檯時店員會比你先拍照📸,之後店員就會切開蛋包上層,就會見到非常嫩滑嘅蛋😆而厚厚嘅泡菜包住五花肉,五花肉肥而不膩,一啖滑蛋包飯再一啖五花肉真係好令人滿足~✨芝士炸雞呢間餐廳嘅炸雞都分有骨同冇骨,咁懶嘅我當然係揀冇骨啦~因為蛋包飯已經好飽肚,所以要咗半份芝士炸雞,炸雞香脆,單食都好可味,而芝士醬係另上,可因應自己需要添加✨部隊鍋韓國菜又點少得部隊鍋😆上面有半溶芝士、 午餐肉、茄汁豆、腸仔等,但唔食得辣嘅要考慮下,因為後勁幾強✨巴斯克芝士蛋糕呢個芝士蛋糕清清淡淡, 芝士味香濃,但完全唔甜😜反而旁邊裝飾嘅士多啤利就有啲酸😆
晚市真係唔少人等位,好在早咗嚟好快就入座~
作為新派韓國餐廳,裝修以文青森林風裝修,坐得舒服~
✨泡菜燉五花肉蛋包飯
✨芝士炸雞