2021-07-23
呢日收工約左同朋友食飯 就約左喺cwb等 因為夠集中又多野食嘛🙈之後就俾我上網搵到呢間韓國野 見賣相都幾好 就一於去試下😏好彩我哋早咗少少去 因為我哋入咗去冇幾耐就已經排晒隊🙈雖然好多人 但係餐廳嘅環境同埋座位擺設都幾舒服👍🏻我首先再叫咗個呢到signature嘅蛋包飯•泡菜五花腩蛋包飯🥚🍛•-個蛋包飯上枱店員先幫你切開 望住佢慢慢咁散開包住啲飯 感覺好療癒🥰而且蛋漿嘅比例的配搭啱啱好 好水潤!再配埋個泡菜五花腩 肉汁同蛋漿嘅配搭好夾!👍🏻韓國嘢又點少得炸雞啊!•甜辣炸雞🍗•-炸雞配埋酸酸甜甜嘅醬汁 可以中和返煎炸嘅油膩感!但外皮仲可以維持到脆卜卜嘅口感 咬落去外脆內軟 肉質仲好Juice !•燒醬油黑毛豬白切肉配大醬生菜🐽•-呢個五花腩整得好入味 而且脂肪同埋肉嘅比例好平均 唔會太肥或者太瘦🙈直情可以撈埋個飯一齊食🤤我哋仲叫埋兩杯餐廳特別推介嘅飲品!•士多啤梨紅桑子梳打🍹•-Wow...呢個咁fancy嘅外觀專偷女人心啦!😏紅桑子嘅清新配埋梳打嘅清爽 加上唔太甜 飲完即刻gur曬!🙈•玫瑰紅桑子沙冰🥤•-一飲玫瑰嘅香味隨着飲管滿佈口腔 加埋牛奶嘅滑溜口感同沙冰嘅冰涼感覺 香得來仲好清
之後就俾我上網搵到呢間韓國野 見賣相都幾好 就一於去試下😏
好彩我哋早咗少少去 因為我哋入咗去冇幾耐就已經排晒隊🙈
雖然好多人 但係餐廳嘅環境同埋座位擺設都幾舒服👍🏻
我首先再叫咗個呢到signature嘅蛋包飯
•泡菜五花腩蛋包飯🥚🍛•
而且蛋漿嘅比例的配搭啱啱好 好水潤!
再配埋個泡菜五花腩 肉汁同蛋漿嘅配搭好夾!👍🏻
韓國嘢又點少得炸雞啊!
•甜辣炸雞🍗•
•燒醬油黑毛豬白切肉配大醬生菜🐽•
直情可以撈埋個飯一齊食🤤
我哋仲叫埋兩杯餐廳特別推介嘅飲品!
Wow...呢個咁fancy嘅外觀專偷女人心啦!😏
•玫瑰紅桑子沙冰🥤•
一飲玫瑰嘅香味隨着飲管滿佈口腔 加埋牛奶嘅滑溜口感同沙冰嘅冰涼感覺 香得來仲好清新🙈
呢度嘅飲品同埋甜品都好靚 好精緻 唔食正餐嚟hi個Tea都幾寫意☺️