🧡🧡🧡반찬앤쿡 Banchan and Cook🧡🧡🧡最近迪士尼出咗煙花😍😍, 想入去之前去東薈城食返啲好嘢, 俾我哋搵到間韓式Fusion菜式,都好似幾吸引烤雞卡邦尼年糕 $92 🤩9/10卡邦尼嘅醬汁非常濃郁, 一上台就聞到好大浸芝士味 ,入口都冇令我失望😏😏年糕係軟身嗰種,有種食緊韓國街頭小食Level up 嘅感覺😎 大推!!!!佢嘅烤雞都好脆,鮮嫩多汁,睇落好似好細分但係其實都好夠晒食烤牛肉蛋包飯$98 🤩7.5/10上枱前店員會問你要唔要影相,,跟住再慢慢將蛋皮切開❤️,嫩蛋即刻從兩旁流瀉將炒飯覆蓋,烤牛肉嘅醬汁味道濃郁,牛肉質地嫩而不韌,送飯一流🤪韓式蜂蜜炸雞(半份無骨) $108 🤩8.5/10呢度嘅蜂蜜炸雞好夠甜😍,仲配薯條,炸粉薄薄哋又夠脆,雞肉肉汁保留到!______________________________味道😋: 8/10環境👀: 9/10服務👨🏻‍🍳: 8/10抵食💰: 7.5/10반찬앤쿡 Banchan and Cook 東涌達東路20號東薈城名店倉3樓334號舖______________________________
🧡🧡🧡반찬앤쿡 Banchan and Cook🧡🧡🧡

烤雞卡邦尼年糕 $92 🤩9/10
佢嘅烤雞都好脆,鮮嫩多汁,睇落好似好細分但係其實都好夠晒食

味道😋: 8/10
環境👀: 9/10
服務👨🏻‍🍳: 8/10
抵食💰: 7.5/10

반찬앤쿡 Banchan and Cook
東涌達東路20號東薈城名店倉3樓334號舖
2022-06-22
2022-07-01 1847 浏览
Banchan and cook 呢排推出咗好多新menu, 聽講有芫茜菜式,身為芫茜控當然要去試吓😂🌟清爽蕃茜炸雞韓式炸雞食得多,配上清新蕃茜醬炸雞你又食過未😎 估唔到蕃茜同炸雞又幾夾喎🤩 完美balance咗炸雞嘅熱氣感😆炸雞一如既往外脆內juicy😋 配上嘅薯條唔點茄汁點蕃茜醬好味喎😆😆不過年糕就好似同芫荽冇咁夾😂🌟蕃茜海鮮蛋包飯呢度嘅招牌菜式蛋包飯都搞搞新意😆 又係一大pat蕃茜醬係面🤭 芫荽控表示很滿意😂 加咗蕃茜醬味道係清淡啲,不過都幾特別😋 配上嘅海鮮都唔少,但係整體味道都係偏淡😆食曬成份都唔怕漏🤭🌟燒醬油黑毛豬白切肉配大醬生菜呢個好有驚喜🤩真係好好食😋黑毛豬白切肉一片片切得好鬼靚,見到已經好開心😂加埋泡菜、大醬、爽脆生菜,仲有我最愛嘅紫蘇葉一齊食,口感一流👍🌟烤雞卡邦尼年糕呢個年糕係越食越好味😆口感同平時食嘅年糕好唔同,更加軟糯,Q彈,配埋香濃卡邦尼汁,越食越滋味😋 烤雞有兩大片,好香好juicy😋🌟韓式雜莓牛角包窩夫呢度嘅牛角包窩夫不嬲都幾出色,今次食都係保持到水準👍👍🌟濟州綠茶咖啡(凍)呢杯係新嘅Menu,唔錯👍 綠茶味好香,比咖啡味更出😆 好清新🤩 原本有三粒小丸

🌟清爽蕃茜炸雞

🌟蕃茜海鮮蛋包飯

🌟燒醬油黑毛豬白切肉配大醬生菜

🌟烤雞卡邦尼年糕

🌟韓式雜莓牛角包窩夫
呢度嘅牛角包窩夫不嬲都幾出色,今次食都係保持到水準👍👍

🌟濟州綠茶咖啡(凍)
呢杯係新嘅Menu,唔錯👍 綠茶味好香,比咖啡味更出😆 好清新🤩 原本有三粒小丸子㗎,不過呢日售罄,可惜🥹

🌟 伯爵茶鮮奶咖啡(凍)
伯爵茶味夠出👍 甜度剛剛好,滿足曬茶控同咖啡控😆
2022-06-29
  • 燒醬油黑毛豬白切肉配大醬生菜
2022-06-29 64 浏览
行Outlet行到肚餓食咩好?😆非常推薦呢間人氣韓國🇰🇷fusion 菜1. 清爽番茜無骨炸雞🍗 $108 (7/10)鍾意食莞茜既朋友當然吾可以錯過2. 燒醬油黑毛豬白切肉配大醬生菜🥬 $162 (8.5/10)油脂分布層層分明,每一啖都油脂感爆發🐷加上泡菜、青椒、韓式辣醬好食到停吾到口🥰3. 牛肝菌蛋包飯🍳 $102 (7/10)牛肝菌份量十足欖形既蛋係飯上面,將蛋切開嫩蛋從兩邊慢慢流,再將把飯覆蓋蛋非常之滑,撈飯食好正😚4. 烤雞卡邦尼年糕 $92 (7/10)年糕好軟熟,每一塊都沾上濃濃既忌廉烤雞皮脆肉嫩,吾會好乾5. 韓式雜莓牛角包窩夫 $72 (7.5/10)將牛角包🥐壓成香脆既窩夫🧇但係有牛角包千層既口感面層再灑上砂糖同埋肉桂如果可以配埋雪糕食就perfect 🤤6.濟州綠茶咖啡☕️ $48 (8/10)🍡有我最鍾意食既丸子🍵 綠茶夠濃 帶點牛奶同咖啡既味道-7. 青檸梳打 $42 (7/10)紫色既青檸梳打 加上香草🌿令味道清新又特別
行Outlet行到肚餓食咩好?😆
非常推薦呢間人氣韓國🇰🇷fusion 菜

1. 清爽番茜無骨炸雞🍗 $108 (7/10)
鍾意食莞茜既朋友當然吾可以錯過

油脂分布層層分明,每一啖都油脂感爆發🐷
加上泡菜、青椒、韓式辣醬
好食到停吾到口🥰

3. 牛肝菌蛋包飯🍳 $102 (7/10)
牛肝菌份量十足
欖形既蛋係飯上面,將蛋切開
嫩蛋從兩邊慢慢流,再將把飯覆蓋
蛋非常之滑,撈飯食好正😚

4. 烤雞卡邦尼年糕 $92 (7/10)
年糕好軟熟,每一塊都沾上濃濃既忌廉
烤雞皮脆肉嫩,吾會好乾

5. 韓式雜莓牛角包窩夫 $72 (7.5/10)
將牛角包🥐壓成香脆既窩夫🧇
但係有牛角包千層既口感
面層再灑上砂糖同埋肉桂
如果可以配埋雪糕食就perfect 🤤

6.濟州綠茶咖啡☕️ $48 (8/10)
🍡有我最鍾意食既丸子
🍵 綠茶夠濃 帶點牛奶同咖啡既味道
7. 青檸梳打 $42 (7/10)
紫色既青檸梳打
加上香草🌿令味道清新又特別
2022-06-25 46 浏览
這間位於東薈城的Banchan and Cook,行完山都會過去食返餐好的補一補,今日就約了朋友入了東涌呼吸一下清新空氣,順便食個豐富的午餐。牛肝菌蛋包飯即叫即做的蛋包飯,一切開蛋皮中間還呈半流心狀,蛋香且滑,牛肝菌味濃郁,跟蛋味很夾。烤雞卡邦尼年糕年糕煙煙韌,配卡邦尼汁超夾,而且又不會太滯,烤雞皮脆肉嫩。韓式豬手沙律沙律配上酸甜黑醋汁,十分新鮮開胃,豬手炆煮至皮彈,肉質鬆化。清爽番茜無骨炸雞茜人至愛,滿口番茜獨特香味,炸雞炸至金黃香脆,而且裏面juicy,下面還有些炸粗薯及年糕。韓式雜莓牛角包窩夫窩夫是用了酥皮做,上枱時還熱辣辣,一切開酥脆無比,甜而不膩,加上有雜莓酸甜味。清新香橙綠茶沙冰 夏天飲返杯沙冰,香橙味清甜解渴,反而綠茶味較淡。焦糖脆脆鮮奶咖啡焦糖甜香更能突出咖啡香味。

烤雞卡邦尼年糕

年糕煙煙韌,配卡邦尼汁超夾,而且又不會太滯,烤雞皮脆肉嫩。

韓式豬手沙律

清新香橙綠茶沙冰
夏天飲返杯沙冰,香橙味清甜解渴,反而綠茶味較淡。

焦糖脆脆鮮奶咖啡
焦糖甜香更能突出咖啡香味。

2022-06-19 60 浏览
今日跟朋友約東薈城shopping,看到這間先前食過的韓式餐廳最近推出蕃茜主題菜色,朋友超愛蕃茜一看到菜單就決定走進去了清爽蕃茜炸雞相信大家都吃過韓式炸雞,酥脆的外皮沾上蜂蜜芥末韓式辣醬等都很對味,有看過沾上蕃茜醬的嗎?吃了一口發現,哇超級對味的!沾醬的香氣帶有一點鹹鹹的滋味,襯托出炸雞的鮮甜,而且非常清爽,油膩味都消失了!薯條也相當酥脆,沾上醬汁也是滿分的搭配。蕃茜海鮮蛋包飯是的~又是一道蕃茜料理,滑順可口的滑蛋,覆蓋在味道濃郁的牛肉茄汁飯上,在沾上一些香菜醬,非常豐富的口感。海鮮的部分也很大方,一整隻的明蝦,淡菜以及花枝,食得很滿足。綠茶水果茶冰沙飲品部分我們選了杯冰沙。不要誤會這綠色的不是蕃茜而是綠茶。一口喝下,好抹茶🍵啊~水果的酸甜搭配綠茶的香氣,清爽解膩。整體而言,餐廳環境舒適,服務態度不錯,價格合理,味道水準之上,喜歡蕃茜的朋友值得來試試😍

清爽蕃茜炸雞

蕃茜海鮮蛋包飯

綠茶水果茶冰沙

2022-06-19 47 浏览
.Carbonara 🍝好食!!!!裝修好靚嘅Banchan and Cook👩🏻‍🍳 ……….今日假期,見好耐無食過呢間😂就諗住再去食下🤭因為呢間餐廳一段時間就會轉下menu😆幾有新鮮感❣️……….1️⃣卡邦尼意粉 ($98)2️⃣蜜糖炸雞(半份)$108……….好耐無食過炸雞🫣突然好想食😂😂炸雞好新鮮,半份分量剛剛好😆甜甜地好開胃🥹😍……….卡邦尼意粉🍝唔會太淡,我比較重口味😂好岩👩🏻‍🦰口味,會再食!!!!………味道:🌕🌕🌕🌕🌗4.5/5環境:🌕🌕🌕🌕🌑4/5性價比:🌕🌕🌕🌗🌑3.5/5衛生:🌕🌕🌕🌕🌑4/5整體:🌕🌕🌕🌕🌑4/5……….
Carbonara 🍝好食!!!!
裝修好靚嘅Banchan and Cook👩🏻‍🍳
……….
1️⃣卡邦尼意粉 ($98)
2️⃣蜜糖炸雞(半份)$108
好耐無食過炸雞🫣突然好想食😂😂
炸雞好新鮮,半份分量剛剛好😆甜甜地好開胃🥹😍
………

卡邦尼意粉
2022-06-19
卡邦尼意粉
2022-06-18 42 浏览
Porcini mushroom omurice 🍄 牛肝菌蛋包飯 $102呢款牛肝菌蛋包飯好高質啊,scrambled egg 滑脫脫又充滿牛奶香🥛,旁邊仲有一堆蘑菇同埋金菇,係幾健康嘅組合Grilled chicken carbonara Tteokbokki 烤雞卡邦尼年糕 🧀 $92烤雞卡邦尼年糕有燒到脆卜卜嘅雞肉皮同滑嫩雞肉,韓國年糕比平時食開嘅size 細舊,但係依然口感煙靭😋,芝士味濃郁又creamy ,都幾好食Pork knuckle salad 🍖🥗 韓式豬手沙律 $92 豬手嘅肉同根分佈得好平均,醃製得夠入味,豬手皮有滿滿嘅骨膠原幾正,沙律方面就有蕃茄仔 🍅、生菜同埋西柚,夠開胃呀Parsley fried chicken 🌿🍗 清爽番茜有骨炸雞 $118芫荽炸雞第一次食真係好特別,除咗最頂層有一堆芫荽好吸睛之外✨,最低層嘅薯條同中間嘅炸雞都充滿濃郁嘅芫荽醬🍟,啱晒一眾芫荽控食Assorted berries waffle🫐 韓式雜莓牛角包窩夫 $72呢一款雜莓牛角包窩夫有士多啤梨同藍莓🍓,雖然窩夫嘅面頭有大量蜜糖同埋糖霜味道偏甜🍯🧇,但口感夠鬆脆Jeju gree

烤雞卡邦尼年糕 🧀 $92

Jeju green tea coffee (R) 🍵 濟州綠茶咖啡 $48
Caramel crunch coffee latte (L)焦糖脆脆鮮奶咖啡 $48
2022-06-18 43 浏览
放假同朋友去東匯城shopping,發現商場大之餘原來仲有好多餐廳,今次同朋友揀咗㗎韓國嘢試吓餐廳用左好多乾花裝飾,好靚,坐位亦都舒服,同朋友血併完可以好relax咁食餐飯兩杯嘢飲都好靚,清新香橙綠茶沙冰 ($48)好香橙嘅味道,帶出淡淡的綠茶味,好frash,唔會好甜。濟州綠茶咖啡 ($48)上邊三粒小丸子煙煙韌韌,咖啡同綠茶一向都夾,唔錯嘅配搭烤雞卡邦尼年糕 ($92)烤雞外脆內嫩,惹味好食,另外煙靭嘅年糕配上香濃嘅卡邦尼汁一流,唔算太滯,份量啱啱好燒醬油黑毛,豬白切肉配大醬生菜 (162)朋友一口氣食咗五件,豬肉肥瘦分明,配埋佢個醬汁非常之香又入味,如果覺得就咁食太膩嘅話,仲可以配生菜同埋泡菜夾埋一齊食,中和返啲油膩感清爽番茜有骨炸雞 ($118)熱愛芫荽嘅我一見到即刻心心眼😍,因為炸雞上邊配上大量嘅芫荽醬,一放入口充滿芫荽味,熱愛芫荽嘅大家應該會覺得好正,炸雞亦都外脆內軟,薯條亦都炸到好鬆脆,三樣嘢配合得非常之好牛肝菌蛋包飯 ($102)半熟嘅蛋,一切開有滿滿嘅蛋汁流出嚟,配上白飯同埋牛肝菌,好味😋韓式雜莓牛角包窩夫 ($72)最後食咗依個甜品做總結,香脆可口,配上蜜糖同埋cr

韓式雜莓牛角包窩夫 ($72)最後食咗依個甜品做總結,香脆可口,配上蜜糖同埋cream一齊食,都唔會太甜,實在滿足
2022-06-16 1271 浏览
假日有好多人都會搭入東涌過嚟大嶼山玩😇又或者做踏腳點去梅窩大澳呢啲地方 玩完一輪 究竟東涌有冇嘢好食呢~ 今次就試咗東涌東薈城裏面嘅一間韓國料理!😌牛肝菌蛋包飯 $102呢間韓國餐廳出名蛋包飯 店員會將蛋包飯切開 一切開就見到啲蛋漿流晒出嚟🤩好似瀑布咁!賣相靚 非常吸引~ 菇菌類都好多 加埋醬汁即使係食蔬菜都會覺得味道好豐富👍🏻烤雞卡邦尼年糕 $92好鍾意食呢一個😋 卡邦尼嘅醬汁好濃郁 仲加入咗芝士😌 令到每一啖個味道都好豐富 仲非常creamy 年糕係坐好軟身嗰種 入口即溶 非常好食😋烤雞味道都唔錯肉質幾好 成碟望落去份量好似唔少咁但其實都好飽肚!!😊海鮮蔥油餅 $89成日都食類似嘅蔥油餅 好多時佢哋嘅份量好多麵粉亦都比較多 變相就好飽🤧但呢個唔會份量唔算太 而且個皮相對比較薄 更加着重海鮮嘅餸菜 令到個口感一粒粒咁 有咬口😝韓式炸雞(無骨半份)$108叫咗呢一個係芫荽口味嘅炸雞 非常特別賣相都好得意 😎充滿咗好多芫荽嘅醬汁 但唔好望佢咁嘅樣 其實味道都好好食!而且草青味唔會好重😗 就算唔太特別鍾意食芫荽嘅朋友都可以一試 有一種清新嘅味道~韓式雜莓牛角包窩夫 $72呢個窩夫好好食💖💖
玩完一輪 究竟東涌有冇嘢好食呢~
今次就試咗東涌東薈城裏面嘅一間韓國料理!😌

牛肝菌蛋包飯 $102

烤雞卡邦尼年糕 $92
年糕係坐好軟身嗰種 入口即溶 非常好食😋

海鮮蔥油餅 $89

韓式炸雞(無骨半份)$108
叫咗呢一個係芫荽口味嘅炸雞 非常特別
賣相都好得意 😎充滿咗好多芫荽嘅醬汁
但唔好望佢咁嘅樣 其實味道都好好食!

韓式雜莓牛角包窩夫 $72
呢個窩夫好好食💖💖
上邊有玉桂粉仲有啲楓糖漿 令到個味道香之餘仲好甜 另外仲配左啲水果同埋cream平衡返個甜度😍
牛角包窩夫都幾有咬口 相對比較脆 做得唔錯!

香橙綠茶沙冰 $48
一開頭見到佢呢隻色都覺得有啲特別
但飲落去非常好飲 會食到橙嘅果肉但同時又有綠茶嘅嗰種茶甘味 所以味道都幾有層次幾得意值得推介😍

蜜桃茶 $42
開胃清新😙

成間餐廳價錢我覺得都算合理
特別欣賞佢每一個餸菜都整得好精緻好細心 擺盤同食物質素都唔馬虎!
餐廳都仲有好多唔同分店 香港區新界都有
有興趣都可以去睇吓~
  • 海鮮煎蔥餅
  • 韓式雜莓牛角包窩夫
話說呢間主打蛋包飯既韓式餐廳小編己經食過幾次,味道都唔錯,最近見倒佢地推出咗同番茜有關既新品,即刻決定再黎食,味道同樣有驚喜! 牛肝菌蛋包飯上枱既時候店員會係你面前𠝹開個蛋包飯,滑蛋即刻流曨出黎,牛肝菌份量多,估唔到同蛋包飯又幾夾 烤雞卡邦尼年糕烤雞外皮香脆,年糕係長長瘦瘦果隻好吸味,卡邦尼味道幾正 泡菜芝士紫菜包飯講到韓國野點可以唔提紫菜包飯呢? 芝士有拉絲效果,食落去有D似泡菜炒飯,同朋友開心Share剛剛好 清爽番茜無骨炸雞黎到主角炸雞!番茜控要試吓! 個味幾清爽配上炸雞有助解膩,炸雞外皮香脆入面好Juicy,值得一試 韓式雜莓牛角包窩夫食到最後試埋佢地既甜品,牛角包窩夫外酥內軟,雜莓酸酸甜甜好滿足 清新香橙綠茶沙冰玫瑰鮮奶咖啡(凍)兩杯飲品都唔錯,小編更爰綠茶沙冰,綠茶味香濃,配上橙好Fresh,咖啡入口順滑

烤雞卡邦尼年糕
烤雞外皮香脆,年糕係長長瘦瘦果隻好吸味,卡邦尼味道幾正

泡菜芝士紫菜包飯

清新香橙綠茶沙冰
玫瑰鮮奶咖啡(凍)
2022-06-16 54 浏览
有日同男朋友去東涌行outlet,行到攰要醫肚,於是乎就入咗呢一間韓國餐廳試一試番茜海鮮蛋包飯$138,首先講講蛋包飯上面淋上芫荽醬同芫荽葉,至於海鮮有老虎蝦,青口,八爪魚,有蕃茄仔的沙律菜,老虎蝦同青口是爽口新鮮的,而八爪魚煙韌彈牙,很喜歡沙律菜的新鮮將蛋打開之後就有番茄味道的飯,而不是白飯,混合芫荽醬一起食一個幾特別嘅食法,感覺好清新的,飯的份量亦不少。至於右上角的牛肝菌蛋包飯$102,顧名思義,牛肝菌有唔同種類嘅菇有扇菇草菇,灑上蘑菇汁喺蛋包飯上邊,同樣地有蕃茄沙律菜,飯嘅入邊是白米飯無任何醬汁撈埋一齊的來到最喜歡的韓式炸雞無骨半份$108,很喜歡將芫荽打磨成醬灑上炸雞上邊,值得一讚除了炸雞,有年糕炸薯條作配菜,這個價錢真的很抵,本人好喜歡食芫荽的,由於炸雞呢我點的是無骨所以一口咬落去,香脆juicy,加上我喜愛的炸薯條,簡直係絕配海鮮煎蔥餅$89,如果有人食過煎蠔餅,就好似呢一份材料入邊有大蔥,青口仔,值得一讚旁邊嘅紅色醬汁,酸酸的又帶點辣,點埋一齊食非常之好至於嘢飲點左伯爵茶鮮奶咖啡$48及清新香橙綠茶沙冰$48,本人係咖啡迷又喜愛伯爵茶,見到有呢兩個組合就即刻愛上了。 你男

海鮮煎蔥餅$89,如果有人食過煎蠔餅,就好似呢一份

至於嘢飲點左伯爵茶鮮奶咖啡$48及清新香橙綠茶沙冰$48,本人係咖啡迷又喜愛伯爵茶,見到有呢兩個組合就即刻愛上了。 你男朋友都讚香橙綠茶沙冰好清新,好適合夏天飲

其實食到最後都已經好飽,最後點了一個甜品叫做韓式雜莓牛角包窩夫$72,有壓軸驚喜。
入邊嘅窩夫不是我平時食開的蛋漿,而係牛角包夾埋一起變窩夫嘅質地,明明吃了很飽,我們都吃清光,窩夫上面加了少少肉桂粉及蜜糖,拼埋士多啤梨藍莓,酸酸甜甜係一個出色的甜品,下次光顧值得叫多一次
  • 韓式炸雞
2022-06-14 35 浏览
Banchan & Cook 裝潢簡約,以木系傢俱為主調,主打韓式菜式最近推出清爽嘅番茜嘅特色菜。我哋點了以番茜烹調嘅主菜、小食、甜品同特色飲品。小食:清爽番茜無骨炸雞🐔(必食推介)炸雞色澤呈金黃色,而且皮脆厚肉,有肉汁夠juicy,點綴番茜醬一齊食,口感清新,少了點油膩嘅感覺,加入韓式年糕及炸薯條,增添滋味。海鮮煎葱餅葱餅脆卜卜,食落有一絲絲魷魚同蝦仁,點韓式辣汁,非常惹味。主菜:番茜海鮮蛋包飯🦑🦐海鮮有虎蝦同魷魚,蝦肉彈牙及魷魚鮮嫩,加上清新番茜,味道好夾。滑蛋口感滑啫啫,有香濃嘅蛋味。牛肝菌蛋包飯🍄店員輕開蛋邊,蛋生熟剛好,蛋汁流出,加上牛肝菌,口感夠fresh又健康。甜品:清新香橙綠茶沙冰🍹橙甜果香,混合綠茶沙冰,綿密沙冰帶回甘嘅茶香,透心涼👍🏻。紅豆鮮奶🥛鮮奶好順滑,加入大粒紅豆,味道香甜。甜品 :韓式雜莓牛角包窩夫🧇窩夫酥脆,外脆內軟,有牛角包嘅空氣感。沾滿玉桂糖及糖霜,點上淡忌廉,好滋味。為晚餐劃上圓美句號🥰。🏡Banchan & Cook📍東涌達東路20號東薈城名店倉3樓334號舖#littlewitchwitch

小食:

清爽番茜無骨炸雞🐔(必食推介)

海鮮煎葱餅

葱餅脆卜卜,食落有一絲絲魷魚同蝦仁,點韓式辣汁,非常惹味。

主菜:

番茜海鮮蛋包飯🦑🦐

牛肝菌蛋包飯🍄

甜品

清新香橙綠茶沙冰🍹
橙甜果香,混合綠茶沙冰,綿密沙冰帶回甘嘅茶香,透心涼👍🏻。

紅豆鮮奶🥛
鮮奶好順滑,加入大粒紅豆,味道香甜。

甜品 :

• 清爽番茜無骨炸雞
  • 海鮮煎蔥餅
  • 濟州鮮奶綠茶
2022-06-13 204 浏览
1)明太子慢煮雞肉蛋包飯飯底是番茄牛肉飯,流心的蛋包飯真的好嫩好滑♡♡♡,而明太子醬不會好鹹搶走蛋香味🤭雖然雞胸肉唔柴,但未到滑嫩的口感。上次吃蛋白飯的時候,店員一刀切下去,蛋面像瀑布一樣流下來,但這次吃效果差了點🤔2)蜜糖無骨炸雞一級棒🥰🥰🥰真的超好吃😋!炸雞表面是蜜糖炸的脆皮,味道甜滋滋😻,外甜脆內嫩肉👍🏻。炸雞上面是有炸過的年糕,同埋都是蜜糖在表面,煙煙韌靱,口感好好(๑•᎑•๑)3)烤雞卡邦尼年糕卡邦尼汁好香好creamy而且好香濃😋,一上枱已經聞到陣芝士味😂。煙靱的年糕掛滿卡邦尼汁,真係會食上癮🤤,沒想到會那麼配又不會膩!烤雞同樣都是嫩肉又多汁👍🏻4)韓式雜莓牛角包窩夫牛角包壓成窩夫的樣子😙牛角包都幾酥脆,不過一定要趁熱食,冷卻會變軟😬

1)明太子慢煮雞肉蛋包飯

明太子慢煮雞肉雞肉蛋包飯
蜜糖無骨炸雞
  • 明太子慢煮雞肉蛋包飯
2022-06-13 131 浏览
好耐都冇去東薈城行下,連開左新地方都唔知🤣成個商場都大左好多,多左好多名店,絕對可以係到玩足一日。搵下附近有咩醫肚,就黎試下呢間韓國野番茜海鮮蛋包飯🍳 $138海鮮有開邊大蝦、八爪魚同青口,肉質鮮嫩彈牙,不過味道較淡,咸番少少鮮味會更出。蛋包飯底係醬油味,一切開隻蛋好似溶岩咁瀉落黎🤩上面個汁番茜味好重,芫茜控一定鍾意海鮮煎蔥餅🦐🦑🐙$89入面都幾足料,有蜆肉蝦肉等等,一份有三塊,口感比較厚實,個醬汁有少少似泰式豬頸肉嘅汁,辣蒜醬油味,蘸黎食好惹味👍🏻清爽番茜無骨炸雞(半份)🍗 $108個炸雞醃得好食!而且炸到金黃香脆,雞肉多汁軟嫩,番茜味好fresh,不過下次可能試芝士/醬油,濃味應該仲吸引😚仲有炸年糕同薯條做底,唔怕唔夠飽烤雞卡邦尼年糕 🧀 $92上面個幾塊烤雞估唔到咁好食,皮煎得好脆,啲雞肉都係好嫩,卡邦尼芝士味濃郁,仲有啲冬菇片做配料。年糕偏幼長身,成碟年糕都好creamy,但係又唔會煮到痴埋一舊舊,不錯韓式雜莓牛角包窩夫🥐$72窩夫焗到熱辣辣勁香脆!仲要淋左蜜糖同灑左糖粉係上面,味道似冬甩,口感就係牛角包,外型就係窩夫😳好好味!清新香橙綠茶沙冰🍊 $48本身想叫綠茶咖啡,但係店

番茜海鮮蛋包飯🍳 $138

海鮮煎蔥餅🦐🦑🐙$89
👍🏻

海鮮煎蔥餅

清爽番茜無骨炸雞(半份)🍗 $108

烤雞卡邦尼年糕 🧀 $92

韓式雜莓牛角包窩夫🥐$72

清新香橙綠茶沙冰🍊 $48
本身想叫綠茶咖啡,但係店員話冇晒丸子🍡🥺唯有下次再試。薄荷味好重,香橙沙冰夠綿密,味道清新爽甜,好啱夏天飲

士多啤梨紅桑子梳打🍓 $42
比起士多啤梨,紅桑子味較突出,唔太甜,帶酸味,個底仲有紅桑子同士多啤梨果肉。食完炸雞飲佢冇咁滯,開胃醒神🤗

士多啤梨紅桑子梳打

整體感覺唔錯,亦都坐得好舒服,會再黎

海鮮煎蔥餅
士多啤梨紅桑子梳打
2022-06-12 74 浏览
今日入到嚟東涌同朋友行街,Lunch就揀咗依間餐廳食。首先我哋叫咗依個韓式辣醬炸雞。炸雞揸得好香脆,調味都好好。而且仲有薯條同埋炸年糕。另外我哋嗌咗一個泡菜豬肉煎餅。佢嘅醬汁好好食,好開胃。主食方面,我叫咗一個牛肝菌蛋包飯。估唔到個份量都幾大😅滑蛋炒得都幾滑。我都叫咗一杯綠茶咖啡,可惜比較普通,無論係綠茶味定係咖啡味都唔係好出。食完感覺價錢偏貴。而且餐廳衛生麻麻,食食下野,有隻細細隻小強由枱下面爬上枱面,嚇到我哋死咁濟😓😓好彩有個朋友唔驚,即時處理咗。希望餐廳可以注意返。
今日入到嚟東涌同朋友行街,Lunch就揀咗依間餐廳食。

首先我哋叫咗依個韓式辣醬炸雞炸雞揸得好香脆,調味都好好。而且仲有薯條同埋炸年糕。

甜辣炸雞

另外我哋嗌咗一個泡菜豬肉煎餅。佢嘅醬汁好好食,好開胃。

泡菜豬肉煎餅

濟州綠茶咖啡