2023-02-22 62 浏览
今日又黎左東涌,心思思又想食炸雞同蛋包飯,梗係黎返品質有保證,環境又舒適嘅Banchan & cook🤩見到佢餐牌轉咗啲新menu,梗係要試下啦🥳🌟熱溶化朱古力朱古力味道非常濃郁,鍾意飲朱古力嘅一定非常喜歡。🌟凍紅豆鮮奶呢個出奇的好味道,飲得出佢嘅鮮奶質素唔錯,仲有少少花香味,推介👍🌟海鮮煎葱餅非常足料,海鮮同葱都好多,尤其係魷魚,令到煎餅口感變得豐富☺️🌟韓式蜜糖無骨炸雞必點!蜜糖配炸雞係我favourite,另外年糕同薯條都好高質,好正😎🌟燉牛肋骨蛋包飯呢間蛋包飯一定係質素保證,staff係你面面打開嫰滑既蛋皮,D滑蛋流晒出黎確係吸引,最驚喜係燉肉,肉質同味道比出面傳統韓式餐廳有過之而無不及,大讚👍🌟南瓜提拉米蘇新野,又唔錯喎,食得出啖啖南瓜味,不過份量唔少,建議share😌Banchan & cook有好多分店,味道同質素都好穩定,不過我最情有獨鍾係東薈城店,一定要試下呀😌

見到佢餐牌轉咗啲新menu,梗係要試下啦🥳

🌟熱溶化朱古力
朱古力味道非常濃郁,鍾意飲朱古力嘅一定非常喜歡。

🌟凍紅豆鮮奶

🌟海鮮煎葱餅

🌟韓式蜜糖無骨炸雞

🌟燉牛肋骨蛋包飯

🌟南瓜提拉米蘇

2023-02-20
2023-02-22 126 浏览
雖然好多人係去食蛋包飯,但其中一樣嘢就叫咗泡菜豬肉煎餅呢個真係唔好食,份量超少淨係得三塊🤧食落口感林pat pat,而且完全見唔到豬肉。而泡菜只又係上面嗰啲泡菜但係如果唔加埋佢嘅話麵粉咁😩😩😩

2023-02-22 47 浏览
行完outlet諗住求其搵一間餐廳食個飯,見到呢間餐廳感覺好似不錯就入咗去。原來佢係食蛋包飯為主就叫咗一個牛肉蛋包飯。雞蛋係會爆出黎,如果鍾意打卡嘅話真係啱晒你。另外,牛肉唔會老醬汁加埋啲飯都幾夾,但沒有太大的特別。

2023-02-17 75 浏览
無黎一排,餐廳嘅裝飾又變咗,加入更多Lulu豬🐷既元素,搞到我少女心都爆晒棚Tim🙈 換左新menu,好靚好吸引,好似本故事書甘,搞到我都揭咗好耐唔捨得俾返佢😂💫泡菜炒五花肉蛋包飯泡菜好出色,唔會太辣,好好味,五花肉肥瘦適中,夾埋啲泡菜食真係絕配。💫海鮮煎蔥餅有3大件,入面好足料,好多蔥同粒粒海鮮,煎得幾香。但煎餅冇咩味,要點埋個汁先岩岩好。💫韓式炸雞(無骨半份)我地叫左蒜香味,好大份,又有著條、年糕同無骨炸雞,一啲都唔呃稱。炸雞同薯條都外脆內軟,好香口~juicy!!💫南瓜提拉米蘇質地好軟好綿,味道又唔會太甜,拎返公司食都完全冇失色。💫紫菜包飯醃咗嘅蘿蔔,鹹甜鹹甜既味道,咬下去厚實又香,好開胃!💫溶化朱古力朱古力味濃郁~💫紅豆鮮奶好甜好fresh既感覺~

💫泡菜炒五花肉蛋包飯

💫海鮮煎蔥餅

💫韓式炸雞(無骨半份)

💫南瓜提拉米蘇
質地好軟好綿,味道又唔會太甜,拎返公司食都完全冇失色。

💫紫菜包飯
醃咗嘅蘿蔔,鹹甜鹹甜既味道,咬下去厚實又香,好開胃!

💫溶化朱古力
朱古力味濃郁~

💫紅豆鮮奶
好甜好fresh既感覺~
2023-02-17 44 浏览
尋日去咗東薈城行outlet,順便睇吓附近有咩嘢食,就發現呢間充滿lulu豬既餐廳,由於本人好鍾意lulu豬就諗都冇諗入咗去啦😝我哋見到蛋包飯好似好好食,就叫咗個牛肋骨蛋包飯,半分醬油蒜頭炸雞,芝士炸千層豬扒!個牛肋骨好入味,而且個蛋包飯佢會喺你面前切開好靚,打卡一流。芝士炸千層豬扒,個皮好脆,入面流心芝士,仲有豬扒,個口感好得意好正😋半份蒜頭炸雞兩個女仔食都岩岩好😎一路食一路傾偈一流!最後,我哋仲叫咗個南瓜提拉米蘇😙甜品再配埋我哋嘅熱溶化朱古力同埋熱latte 😝仲可以同lulu豬影相呀😘

半份蒜頭炸雞兩個女仔食都岩岩好😎一路食一路傾偈一流!

最後,我哋仲叫咗個南瓜提拉米蘇😙
甜品再配埋我哋嘅熱溶化朱古力同埋熱latte 😝

仲可以同lulu豬影相呀😘
2023-02-12 37 浏览
對於鐘意LuLu豬嘅人嚟講,一定要試下呢間餐廳。成間餐廳都係LuLu豬嘅裝飾,Menu都係特別版,仲有好多限定菜式添。🥚泡菜炒豬肉蛋包飯泡菜炒豬肉嘅味道好濃,配搭蛋包飯好夾,就唔會覺得好咸,係啱啱好。🍗初雪芝士無骨炸雞 炸雞熱辣辣,底下仲有好脆嘅薯條,芝士味係甜咸甜咸嘅。🧀流心芝士炸豬排芝士咬落仲可以拉絲架,有大量沙律菜配撘,就唔驚膩啦!🍰南瓜提拉米蘇好特別嘅味道,甜甜地,好似蛋糕咁。🥛紅豆鮮奶+朱古力好吸睛,好靚,仲好好飲!

🥚泡菜炒豬肉蛋包飯
🍗初雪芝士無骨炸雞
炸雞熱辣辣,底下仲有好脆嘅薯條,芝士味係甜咸甜咸嘅。
🧀流心芝士炸豬排
芝士咬落仲可以拉絲架,有大量沙律菜配撘,就唔驚膩啦!
🍰南瓜提拉米蘇
好特別嘅味道,甜甜地,好似蛋糕咁。
🥛紅豆鮮奶+朱古力
好吸睛,好靚,仲好好飲!
2023-02-11 29 浏览
今日黎左Banchan & cook 食lunch, 離遠係門口就見到lulu豬!原來而家做緊聯乘,連室內都有好多lulu豬的蹤影😚燉牛肋骨蛋包飯牛肋肉炆得軟淋入味,蛋包飯都好有驚喜,切開蛋後係流心蛋漿,緩緩流下非常治癒!底下係炒飯會有肉及蘿蔔粒~配菜有冬菇及蘿蔔,連埋鹹鹹甜甜嘅醬汁一起吃海鮮煎蔥餅喜歡大蔥的話一定不可以錯過,份量充足,煎餅有一定厚度,蘸連蔥豉油無骨炸雞炸雞厚身啖啖肉,揀咗原味更能吃出雞肉的鮮嫩,配菜仲有年糕,薯條,十分豐富南瓜提拉米蘇甜品軟綿可口入口即化,南瓜味道不會太搶紅豆鮮奶比起茶餐廳嘅紅豆冰,他的紅豆更加細緻綿滑,加入鮮奶營養豐富配搭滿分溶化朱古力朱古力味道突出,甜美濃郁

燉牛肋骨蛋包飯

海鮮煎蔥餅

南瓜提拉米蘇
甜品軟綿可口入口即化,南瓜味道不會太搶
紅豆鮮奶

溶化朱古力
朱古力味道突出,甜美濃郁
2023-02-07 81 浏览
見佢係Lulu豬主題餐廳仲要本身係蛋包飯專門店 ,特登入咗東涌去食點知我冇諗過佢可以伏到咁🤌🏻先講吓服務,一開始覺得不差,因為我哋等咗大約5分鐘之後,職員就安排我哋入座🫶🏻但係唔知係因為嗰日係weekend 比較多客人佢哋唔夠人手,啲Menu都冇抹過 啊上面仲有好多汁咁樣樣俾我哋🥲 我哋最後仲要等咗10分鐘先等到有個職員得閒幫我哋落order 😣LULU豬歡樂雜莓奶昔 $58最先上嘅係依杯所謂嘅雜果奶昔,🥹賣相的確係不差,但係實際上懷疑佢係藍莓同士多啤梨嘅果汁溝水整成嘅沙冰,完全冇任何嘅奶味甚至可以話係好似好多水溝果汁咁樣😤同埋質感偏向水☹焦糖脆脆炸雞LULU FUN拿桶 $155相比起其他菜式,依款炸物桶可以話係相對正常🥹裏面有炸雞,薯條,幾粒爆谷同埋兩個炸年糕😗炸雞同埋年糕都淋有幾多 LULU豬粉紅慶典蛋包飯 $188特登上網見佢係蛋包飯專門店同埋個賣相仲興奮咗一陣🥹點知又係食到一肚氣 先講個飯底,完全就係飯撈茄膏同埋罐裝蕃茄嘅味道😀而個蛋唔知係咪因為個飯底太重口味,識落就完全冇任何味道😕至於旁邊嘅海鮮,隻蝦唔知點解可以整到蝦肉老到變硬,硬到冇得將啲蝦肉同佢個殼分開😤鰻魚就好似日式

LULU豬歡樂雜莓奶昔 $58

焦糖脆脆炸雞LULU FUN拿桶 $155

LULU豬粉紅慶典蛋包飯 $188

特登上網見佢係蛋包飯專門店同埋個賣相仲興奮咗一陣🥹點知又係食到一肚氣 先講個飯底,完全就係飯撈茄膏同埋罐裝蕃茄嘅味道😀而個蛋唔知係咪因為個飯底太重口味,識落就完全冇任何味道😕至於旁邊嘅海鮮,隻蝦唔知點解可以整到蝦肉老到變硬,硬到冇得將啲蝦肉同佢個殼分開😤鰻魚就好似日式超市有得賣嘅嗰啲現成,不過不失😅

BIG LU漢堡 $155

見到咁大個芝士瀑布完全重燃返我哋嘅希望,以為成個漢堡都比芝士包住,點知一擰去後面,原來個芝士瀑布得一邊,不過依啲相比起佢個漢堡扒來講都比較小問題🥹佢個漢堡扒真係不得了 我朋友一邊食 一邊要吐返佢啲筋岀黎 根本咬唔爛,即是個漢堡包足料都彌補唔到呢度嘅問題😡

不過利申返先可能因為係假日人手有限同埋唔同舖頭有唔同嘅經營做法,
可能你哋食嗰陣時同我有唔同嘅感受,但係今次嘅經歷我同我朋友完全好似俾人咁喺地下咁樣砌生豬肉😂

📍Banchan and cook
推薦:💛🤍🤍🤍🤍
2023-02-04 37 浏览
星期六黎到東涌行outlet,原來東薈城有好多餐廳,最後我地揀左同LULU豬做緊promotion嘅banchan & cook食韓式炸雞。餐廳唔同位置都有好多打卡位,玻璃、隔板全部都有LULU豬嘅影子!LULU豬粉紅慶典蛋包飯 $188蛋包飯滑蛋非常滑嫩,有淡淡奶香味,茄汁飯切成LULU豬形狀好趣緻,同滑蛋一齊食好開胃。另外有蒲燒鰻魚同燒大蝦,配沙律菜,好豐富。焦糖脆脆炸雞LULU FUN享桶 $155第一次食焦糖爆谷炸雞,味道好特別,甜甜地但好香口,咬落雞肉鮮嫩多汁,配埋炸薯條呢個組合冇得頂。BIG LU漢堡 $155一見到芝士瀑布已經好期待,漢堡裡面竟然係double牛肉!漢堡包少許濕潤食落唔會乾身。LULU棒棒CROFFLE $98牛角包窩夫好鬆脆,有兩件,加上朱古力醬,配朱古力雪糕、忌廉、焦糖脆脆,好甜蜜滿足嘅感覺。暖LULU香蕉朱古力奶 $48呢杯香蕉朱古力奶有少少似兒時零食(有隻馬騮公仔)嘅個款香蕉朱古力味道,好耐冇食過呢個味道。濟州綠茶鮮奶 $42香濃綠茶嘅甘澀味,完全唔甜,好少餐廳會整唔甜嘅綠茶鮮奶啦!

LULU豬粉紅慶典蛋包飯 $188

焦糖脆脆炸雞LULU FUN享桶 $155

BIG LU漢堡 $155

LULU棒棒CROFFLE $98

暖LULU香蕉朱古力奶 $48

濟州綠茶鮮奶 $42
香濃綠茶嘅甘澀味,完全唔甜,好少餐廳會整唔甜嘅綠茶鮮奶啦!

2023-02-02 100 浏览
東涌人氣蛋包飯🥕無骨炸雞$208⭐️⭐️⭐️⭐️☆揀左醬油蒜頭炸雞同埋蜜糖炸雞,上面有幾個炸年糕,炸到外脆內軟。底下有薯條,炸得十分香脆。炸雞夠juice ,炸得夠脆,醬油蒜頭鹹甜適中,幾香蒜頭味。蜜糖炸雞亦不甜到過膩。🥕泡菜炒五花肉蛋包飯$98⭐️⭐️⭐️⭐️☆隻蛋非常嫩滑,一切開有滿滿既蛋液,煎得剛剛好。兩大塊泡菜包住滿滿既五花肉,五花肉肥瘦適中,餸飯一流!🥕焦糖脆脆鮮奶咖啡$48⭐️⭐️⭐️☆☆🥕======詳情======반찬앤쿡 Banchan and Cook (東薈城)東涌達東路20號東薈城名店倉3樓334號舖================#香港美食指南 #hkfoodie #hkfood #hkeat #yummy #相機食先 #吃貨 #吃貨日常 #RR吃貨 #美食 #香港美食 #東涌好去處 #東涌美食 #RR東涌 #RR韓國菜 #RR炸雞 #韓國菜 #炸雞 #蒜頭 #醬油蒜頭炸雞 #醬油蒜頭 #蜜糖炸雞 #五花肉 #蛋包飯 #泡菜 #泡菜炒五花肉蛋包飯 #東薈城 #반찬앤쿡 #Banchanandcoo
東涌人氣蛋包飯

🥕無骨炸雞$208⭐️⭐️⭐️⭐️☆

🥕泡菜炒五花肉蛋包飯$98⭐️⭐️⭐️⭐️☆

泡菜炒五花肉蛋包飯

🥕焦糖脆脆鮮奶咖啡$48⭐️⭐️⭐️☆☆

焦糖脆脆鮮奶咖啡

🥕

======詳情======
반찬앤쿡 Banchan and Cook (東薈城)
東涌達東路20號東薈城名店倉3樓334號舖
================
泡菜炒五花肉蛋包飯
  • 泡菜燉五花肉蛋包飯
新年當然要買新衫新鞋,黎到東薈城Shopping 🛒🛍️添置,順便黎Banchan and Cook 探LULU豬🐽,打個卡🤳📸餐廳座位闊落,設有卡位雅座,仲佈置曬LULU豬裝飾,仲有大量可愛實用產品可以購買!好有節慶氣氛。LULU豬粉紅慶典蛋包飯:不用多說,餐廳🍴最出名係其蛋包飯,滑捋捋濃郁流心效果是基本,LULU豬造型是蕃茄飯構成,唯茄味吾太濃,爽彈虎蝦有加乘作用,燒汁鰻魚甜甜地,加埋新鮮沙律菜,好味😋。焦糖脆脆炸雞LULU FUN享桶:炸雞香脆可口,外脆內軟,上面蘸上了焦糖,甜得黎又帶咸,叫人忍不到口,仲有焦糖爆谷🍿做點綴,毫不吝嗇的炸雞夠曬3-4 人分享,當然吾少得煙韌韓式年糕。海鲜煎蔥餅:熱辣辣煎好,海鮮餡料有彈牙魷魚🦑,多款蔥絲,煎至外脆內軟,粉漿調配得好好,內裏十分軟糯。暖LULU香蕉朱古力奶:香蕉🍌味好突出,同朱古力🍫好夾,整體吾會太甜,入落都幾滑。焦糖脆脆鮮奶咖啡☕️:經典鮮奶咖啡,淋上香甜的焦糖漿,混合富有層次的風味咖啡☕️配上盞鬼的焦糖脆脆,脆卜卜有咬口。總結:LULU豬派對 食物吸引坐得舒服 打卡一流📸🤳

總結:
LULU豬派對 食物吸引
坐得舒服 打卡一流📸🤳
期間限定‼️Lulu豬主題💓LuLu 豬粉紅慶典蛋包飯 $188造型好得意💓Lulu 豬係用真番茄、茄汁撈成嘅,味道酸酸甜甜~輕輕鎅開雞蛋,入面嘅滑蛋漿爆出嚟,超滑🥰大蝦已經去除蝦腸,肉質爽口彈牙👍🏻秘製醬汁嘅鰻魚肉質嫩滑~Big Lu 漢堡 $155包面印上LuLu豬,芝士瀑布超吸睛‼️麵包口感鬆軟,牛肉漢堡扒煎得好香,肉汁飽滿~仲有成2塊,份量超足😎焦糖脆脆炸雞 LULU FUN享桶 $155炸雞份量超多‼️再加埋香脆可口嘅爆谷,淋上焦糖醬,味道鹹鹹甜甜~無論大人定係小朋友都一定停唔到口🤣LuLu棒棒Croffle $98牛角包窩夫外脆內軟,再配上朱古力雪糕球同威化雪糕筒~最啱打卡🐷🐷暖LuLu香蕉朱古力奶 $48香蕉味都幾濃郁~ 味道幾似韓國香蕉奶,在多一分濃濃嘅朱古力香味LULU豬歡樂雜莓奶昔 $58七彩繽紛的朱古力彩針,加上係鮮忌廉上一塊lulu曲奇,靚到唔捨得飲🤣大量士多啤梨醬再配埋集莓,味道酸酸甜甜🥰반찬앤쿡 Banchan and Cook (東薈城) (東涌)東涌達東路20號東薈城名店倉3樓334號舖
期間限定‼️Lulu豬主題💓

LuLu 豬粉紅慶典蛋包飯 $188
造型好得意💓

Big Lu 漢堡 $155
包面印上LuLu豬,芝士瀑布超吸睛‼️

焦糖脆脆炸雞 LULU FUN享桶 $155

LuLu棒棒Croffle $98

暖LuLu香蕉朱古力奶 $48

LULU豬歡樂雜莓奶昔 $58

東涌達東路20號東薈城名店倉3樓334號舖
2023-01-23 39 浏览
食物質素一般,尤其是豬豬蛋包飯個飯底是蕃茄飯,大人食都覺得好酸,結果兩位小朋友當然是食完一啖後都說「不了」。好彩用open rice 網上訂座有八折,不過下次還是「不了」。
  • Lulu豬咯咯雞蛋包飯
期間限定嘅Lulu 豬美食共有六款,分別係三款主菜、一款甜品同兩款飲品,難得嚟到就唔理個胃嘅容量有幾大,一次過叫晒六款!🌖焦糖脆脆炸雞LULU FUN享桶 $155炸雞香脆juicy,外層沾有焦糖,但又唔會太膩,又鹹又甜嘅炸雞叫人一啖接一啖;另外仲有外層稍脆,內裡煙煙韌韌嘅炸年糕,真係韓式style。🌗LULU豬粉紅慶典蛋包飯 $188Lulu 豬由蕃茄飯整成,可能顏色問題所以唔可以太重手,所以味道上酸味不足;好在蛋包飯夠曬流心扳回一成。🌖BIG LU漢堡🍔 $155芝士🧀份量超誇張超膨湃!芝士控必點!麵包香脆,唔會太乾;漢堡肉厚多汁,同蕃茄、芝士片、生菜等配合得剛剛好。🌗LULU棒棒CROFFLE $98Croffle 即係牛角包croissant 🥐製成嘅waffle 🧇,上面有朱古力醬同彩色朱古力碎,加埋軟滑cream 同雪糕筒,真係好邪惡啦🫣!另外仲配有焦糖脆脆,但個人覺得太大粒,店家幫手整碎後灑係croffle/另上會更好。🌖暖LULU香蕉朱古力奶 $48香蕉🍌味幾突出,整體唔會太甜,成飲曬成杯都唔會起痰。🌗LULU豬歡樂雜莓奶昔 $58雜莓奶昔呈紫色,仲有粉紅色餅乾,cre

🌖焦糖脆脆炸雞LULU FUN享桶 $155

🌗LULU豬粉紅慶典蛋包飯 $188

🌖BIG LU漢堡🍔 $155

🌗LULU棒棒CROFFLE $98

🌖暖LULU香蕉朱古力奶 $48
香蕉🍌味幾突出,整體唔會太甜,成飲曬成杯都唔會起痰。
🌗LULU豬歡樂雜莓奶昔 $58
雜莓奶昔呈紫色,仲有粉紅色餅乾,cream上面灑有繽紛朱古力條,非常colourful,未飲已經感受到開心嘅氣氛。
2023-01-19 1027 浏览
終於通關 新年將至,一於來東匯城湊下熱鬧,買新衫過新年 🌺順便嚟探LuLu豬😝😝晚上見到Banchan and cook出左LuLu豬系列,當然要來打卡😌😌第一次到東薈城原來選擇都好多,主推韓國炸雞 🍗有好幾間分店呢度地方算大,座位闊落,全店都有LuLu豬裝飾,仲可以買佢地產品打卡飲品,LuLu香蕉朱古力奶,特別!喜歡香蕉口味的必定喜歡💕LuLu豬歡樂雜莓奶昔 好靚呀😍😍咁哂女仔,香甜雜莓 酸酸甜甜好fresh 🥰🥰豬粉紅慶典蛋包飯蕃茄飯底,配上超大隻虎蝦,彈牙鮮甜,半條鰻魚,當然仲有流心嘅蛋包飯呀😋😋份量好多蕃茄返抵村村地好開胃俯下超巨型爽彈鮮甜焦糖脆脆炸雞Lulu分享桶🤩🤩特別外型討好 炸雞份量仲好多添🥰🥰炸雞外脆內嫩,配埋炮谷、薯條真係要兩34個人分享先得🤣🤣Big Lu漢堡有驚喜😛牛肉漢堡牛味濃郁,配上芝士個新鮮蔬菜,包底用牛油烘過,非常有誠意!LuLu棒棒Croffle口感軟身,外皮烘到焦脆配埋雪糕同cream ,口感非常好值得推介👍👍好有質素,而且價錢合理,服務仲好好添😝

第一次到東薈城原來選擇都好多,主推韓國炸雞 🍗有好幾間分店

豬粉紅慶典蛋包飯
份量好多蕃茄返抵村村地好開胃俯下超巨型爽彈鮮甜

焦糖脆脆炸雞Lulu分享桶
🤩🤩特別外型討好

Big Lu漢堡

LuLu棒棒Croffle

好有質素,而且價錢合理,服務仲好好添😝