2022-01-18 522 浏览
九龍區終於開分店真係聞名不如見面,雖然都幾多人排隊,但係都算幾快買到,早2日去買每人限買6隻葡撻。葡撻真係唔錯,好鍾意面果層焦糖味,一隻食埋都唔會覺得膩!可以再繼續!
九龍區終於開分店

外卖自取
2022-01-18 408 浏览
繼灣仔店後尖沙咀都終於開啦!全力推爆sourdough egg tarts!! 第一日早上10點去經已賣晒,係賣晒呀!之後早多一個鐘去終於買到,要感恩 唔太甜又好滑的蛋,加埋美味酥皮好幸福!

唔太甜又好滑的蛋,加埋美味酥皮好幸福!
2022-01-17
$12 (早餐)
2022-01-17 551 浏览
今早到bakehouse 排隊買麵包。雖然開幕不久,麵包的種類不少,但客人不少。今日試吓牛角包、葡撻,士多啤梨丹麥酥和flat white.藍色的包裝十分吸引,很法式風情。牛角包剛出爐不久,帶微溫。牛角包口感鬆化,內裡有不少氣孔,帶淡淡的牛油香,沒有太油膩,配咖啡不錯。士多埤梨丹麥酥和葡撻放在盒內,防止變型葡撻真可口!鬆脆的撻皮加上又熱又滑的焦糖燉旦,旦味濃厚,甜美的味道,又沒有太甜膩,撻仔細細件,有少少意猶未盡。士多啤梨丹麥酥的士多啤梨酸酸的,加上香甜又滑的吉士,口感鬆香的脆口的丹麥酥,香甜又滋味,雖然吃的時候有少少狼背,酥皮散落在桌上,但滋味依然。這flat white 用上oat milk冲調。咖啡甘香,是帶酸味的咖啡,但味道比較溫和,即使是酸,但也易入口,是ok的,但個人還是喜歡比較nutty的咖啡。這一天的早餐很豐富!

牛角包剛出爐不久,

士多埤梨丹麥酥和葡撻放在盒內,防止變型

葡撻真可口!

士多啤梨丹麥酥的士多啤梨酸酸的,

這flat white 用上oat milk冲調。

這一天的早餐很豐富!
早餐
Bakehouse🍪📍 尖沙咀漢口道44號地下┅┅┅┅┅┅┅┅┅┅┅┅┅┅┅┅┅┅┅呢間係港島區分店一直排隊既麵包店,終於係尖沙咀開左分店啦😌,一直想試好耐既我,可以唔洗去港島區試😂。Bakehouse既麵包紅遍全港,灣仔、中環兩間分店長期排長龍,粉絲都會一打一打麵包買走🤭,連Viu TV節目都有介紹😎 今次就由小編試下有幾好食啦🤣🌟葡撻 $12我覺得呢個幾抵食,個皮咬落去就有食緊牛角包既質感, 而裏面個蛋就冇焦糖撻面,但有蛋香同埋焦糖撻味。呢個唔錯, 今次小編都買少左😂,應該買半打以上。🌟牛角包🥐 $20個皮唔錯,係脆身既。但味道就同city’super 買既差唔多🤣, 不過呢款都比較大個 ,$20 呢個價錢,我覺得係抵食既。🌟杏仁酥 $30我就最鐘意食呢個啦🤤, 個面有煉奶既甜味,仲有脆口既杏仁, 加埋個包係比較大個,女仔既食量,其實食一個都夠晒😌整體評價: 呢間鋪,我覺得係抵食既, 但最大問題就係要排隊, 可以試下早上12點前去,我諗會少人d , 避免星期六日去呀🤭,我去買既當日, 係平日下午3點幾既時候, 咁岩撞正OL 咁下午茶☕️, 都排左成45分鐘🥱。另外就係食完之後飽到冇食
Bakehouse🍪

📍 尖沙咀漢口道44號地下

┅┅┅┅┅┅┅┅┅┅┅┅┅┅┅┅┅┅┅

🌟葡撻 $12

🌟牛角包🥐 $20

🌟杏仁酥 $30

整體評價: 呢間鋪,我覺得係抵食既, 但最大問題就係要排隊, 可以試下早上12點前去,我諗會少人d , 避免星期六日去呀🤭,我去買既當日, 係平日下午3點幾既時候, 咁岩撞正OL 咁下午茶☕️, 都排左成45分鐘🥱。另外就係食完之後飽到冇食晚餐😂

整體推介指數:❤️❤️❤️❤️❤️

┅┅┅┅┅┅┅┅┅┅┅┅┅┅┅┅┅┅┅

45 分钟 (外卖自取)
2022-01-11 6179 浏览
減少堂食的日子,能夠把美食take away回家或回公司是生活中的小確幸。Bakehouse在尖沙咀的分店終於開張了!九龍人不需過海都可以吃到好蛋撻和好麵包!尖沙咀分店沒有堂食位置,但有一個小窗口for drinks order。Sourdough your Egg Tart + Americano = Good Morning ◡̈ 另外,必試尖沙咀分店獨有的Chicken Curry Pie!滿滿咖喱餡,香口又不膩,份量可以2人share! 好吃 !!It is a warm blessing in life to be able to take away good food to enjoy at home / in office during these days. Bakehouse's branch in Tsim Sha Tsui is finally opened! Nice pastries & bread could be easily enjoyed in Kowloon now! Tsim Sha Tsui branch is also a takeaway b

Tsim Sha Tsui branch is also a takeaway bakery counter with a small window for drinks order.

Sourdough Egg Tart + Americano = Good Morning ◡̈ In addition, the Chicken Curry Pie is a must-try item which is available in Tsim Sha Tsui store only! Full of curry filling, fragrant but not greasy, the portion can be shared by 2 people! Tasty!!

Americano+Sourdough Egg  Tart+Chicken Curry Pie
2022-01-10
$90 (早餐)
  • Chicken  Curry  Pie
  • Sourdough  Egg  Tart