尖沙咀嘅B'hood,係一間由調酒師同埋咖啡品質鑑定師共同開設嘅西餐廳,歐陸風格嘅環境夠晒打卡!Is it a Mocha? $128B'hood嘅Signature Highballs之一,Vodka based加入冷萃嘅奶啡,仲有自家製嘅朱古力Liqueur,能清晰地嚐到咖啡同埋可可嘅香氣同埋甘甜!經典西班牙蛋餅 $98西班牙嘅傳統小食,食起來鬆軟香甜,蛋香濃厚!法式油封鴨脾.酥皮窩夫 $118加少少帶橙香嘅楓糖醬落隻法式油封鴨脾度,口感油潤得嚟仲帶點清新,完全唔膩!酥皮窩夫酥脆可口,值得一試!Add on - 即焗蒜蓉包 $15即叫即焗,蒜香濃郁,仲好脆口!

Is it a Mocha? $128

經典西班牙蛋餅 $98

西班牙嘅傳統小食,食起來鬆軟香甜,蛋香濃厚!

法式油封鴨脾.酥皮窩夫 $118

Add on - 即焗蒜蓉包 $15

即叫即焗,蒜香濃郁,仲好脆口!
2022-06-03 287 浏览
開返酒吧當然要去多啲飲酒喇!所以今日又去尖沙咀飲,呢間B'Hood主打咖啡系Signature Cocktail,全部都獨創,非常特別!Superday $148呢一款係由花雕酒做base去研發出黎嘅,飲落口好特別,唔會好辣,aftertaste 仲有啲香氣同埋甜味,好好味,隨住冰塊慢慢溶化,酒精嘅味道沖淡左,香味同甜味開始越嚟越出,好正。Is it a Mocha? $128成杯睇落好似朱古力,就咁睇以為個杯都係食得,飲落好似mocha咁,酒精味唔係好濃,同時好重朱古力香味,係因為落左dark chocolate,好特別,岩曬我呢啲一杯起兩杯止嘅人。法式油封鴨髀配脆皮窩夫 $118鴨髀煎得唔錯,唯獨係就咁食就有少少乾身,配埋個汁食就唔錯,汁係香橙做嘅醬,幾特別。蟹肉龍蝦汁蛋餅 $118呢一個蛋餅真係好有驚喜,以為切開淨係蛋,但有好多切左片嘅薯仔,食落每一啖都好有口感,而且蟹味都幾重,好足料。配菜有四小碟,點每一款都各有千秋,但我哋都係中意就咁食。Overall黎講,食物唔錯,但飲cocktail更勝一籌,環境都幾舒服,不過CP值就唔算好高。
Superday
Superday $148
Is it a Mocha?
Is it a Mocha? $128
法式油封鴨髀配脆皮窩夫 $118
蟹肉龍蝦汁蛋餅 $118

2022-05-30
Superday
Is it a Mocha?
2022-06-01 19 浏览
B'hood🍗法式油封鴨髀 酥皮窩夫 $118鴨髀以油封慢煮, 低溫下熟成. 外香脆內軟, 頗輕易切開. 食落啖啖肉, 油潤細緻, 肉香帶少許油脂. 不過件croffle 就唔係好夠酥脆. 另外有配上橙皮檸檬汁減膩. 金黃太陽蛋睇落更誘惑紅酒燴牛尾肉長通粉 $98燴牛尾口感炆至十分軟腍, 帶濃郁肉香. 長通粉彈牙. sauce 比較淡調味蟹肉龍蝦汁蛋餅 $118蛋餅好大份厚身, 都有飽肚感. 帶少許蟹肉🦀. 龍蝦汁另上, 點黎食會增加d 鮮味. 不過整體調味都唔算係好濃. 另外有蕃茄豆酸菜等. 白桃烏龍茶撻 $48 White Peach Oolong Tart 睇落好精緻好靚, 不過唔太食到茶味而撻亦唔較脆.呢度都主打highballs不過今次無試. 朝早係cafe, 有出名Batista 坐陣主打handrip Siphon. 夜晚好多特別嘅cocktail環境幾舒服, 近門口半outdoor吧枱開揚, 以木嘅歐陸風裝潢, indoor 牆有色彩斑斕壁畫, 分別係Love Wisdom & Power 女神. 大家睇得出最後張相係邊個女神嗎?🤣ps 店員都好年輕好nice 👍🏼
B'hood

🍗法式油封鴨髀 酥皮窩夫 $118

紅酒燴牛尾肉長通粉 $98

蟹肉龍蝦汁蛋餅 $118

白桃烏龍茶撻 $48
White Peach Oolong Tart
睇落好精緻好靚, 不過唔太食到茶味而撻亦唔較脆.

ps 店員都好年輕好nice 👍🏼

2022-05-31 21 浏览
晚市終於解放喇🎉等左甘耐梗係要揀間好食d既餐廳食番餐啦🤩之前去staycation時途經過呢間餐廳覺得幾特別所以兩個小編就去會一會佢啦😝聽講呢間餐廳主打蛋餅🍳見每枱都有叫🫣我地當然唔執輸啦😌同埋佢地既highballs都好出名蟹肉龍蝦汁蛋餅🦀🦞🥚 $118個蛋餅份量都適中因為都比較厚👍🏼兩個小編食完都覺飽😵‍💫可能係蛋所以容易飽😂但蛋餅既蟹肉餡料充足 每一啖都可以食到蟹肉🦀個龍蝦🦞汁係另上~可以淋上蛋餅上面又得或者點黎食又得☺️小編們都選擇左點黎食😚甘就比較濃味d!另外仲有啲配料比你夾埋一齊食黑松露薯條 $38呢個係add on item😂因為K小編比較大食怕食蛋餅同主食都唔夠飽所以加埋😂😂😂講笑咋🤫因為次次見到黑松露薯條都會叫黎食🍟送酒一流👍🏼法式油封鴨髀·酥皮窩夫 $118個鴨髀都幾大隻🫣d肉又嫩又多汁🤤諗起都想食多次!H小編好細心拆哂肉😊所以食落就啖啖肉😂😂配埋個酥皮窩夫加埋個橙皮檸檬汁一齊食 超有層次感🤤推介❗️❗️❗️就算唔點汁食就甘鴨髀加窩夫都好好食 因為窩夫喺鬆脆但冇味而鴨髀又有咸香既味道 mix埋就好夾👍🏼👍🏼Signature highballsFruiter’Spanish

蟹肉龍蝦汁蛋餅🦀🦞🥚 $118

黑松露薯條 $38

法式油封鴨髀·酥皮窩夫 $118

Signature highballs
Fruiter’Spanish $138
中意飲咖啡既人先好飲呢個😂因為好重咖啡味☕️可能K小編唔係幾飲得酒既關係😂所以好快就面都紅哂😳店員推薦話飲左個底先等個芒果檸檬雪芭溶左又會有另一個味道🫣係得意既~

Pista-Chiiiii o $128
由於H小編話唔想飲酒😕而呢杯highball係可以唔落酒精所以就揀左呢杯 面頭有厚厚嘅焦糖cream 加少少開心果碎 成杯飲品用左玄米茶做茶底再加自家製嘅開心果奶 幾特別😊

PS:店員都好有善☺️每道菜都會講解吓👍🏼
2022-05-29 233 浏览
餐廳結合咗cafe及酒吧,日間賣啡,夜晚賣酒,仲提供唔少特色美食😍 店內以歐式裝潢配上藝術壁畫,設有室內及半露天座位,環境舒適又chill🥂❀ 經典西班牙蛋餅 🍳Signature dish✨ 總共有4款唔同口味既蛋餅,今次揀咗classic款☺️ 估唔到份量都幾多!蛋餅充滿香濃蛋香味,切開見到入面有豐富既餡料,有薯仔、煙肉、腸仔、青紅椒及芝士等,食得勁滿足😍 最有心思係仲有4款唔同配料,當中特別鍾意配埋牛油果醬,令味道更有層次👍🏻❀ 法式油封鴨脾·酥皮窩夫 🍗油封鴨脾肉質軟嫩,又帶有油脂香,外皮焦香,而且味道濃香,配上香橙味醬汁中和油膩感,亦令鴨脾充滿清新果香味✨ 配埋croffle及太陽蛋食好滋味呢~❀ 雲呢拿蜜柑慕絲蛋糕 🍰係吧枱前面既甜品櫃有幾款精緻既甜品,依款賣相好可愛就揀咗嚟試下😝 雲呢拿慕絲香濃幼滑,切開會見到有蜜柑醬及蛋糕layer,整體唔會太甜膩❀ Hanakotoba 🍸必點打卡cocktail❤️ 將酒杯包裝成花束咁真係好靚😍 以Gin做base,加入蘋果醋、葡萄汁及莓茶等作調配,果香味香濃,後勁帶酒香味,好啱女仔飲🥰

❀ 經典西班牙蛋餅 🍳

❀ 法式油封鴨脾·酥皮窩夫 🍗

❀ 雲呢拿蜜柑慕絲蛋糕 🍰

❀ Hanakotoba 🍸
  • Hanakotoba
  • 經典西班牙蛋餅
2022-05-27 95 浏览
今日約左朋友黎尖東呢邊食飯,呢間餐廳有好多好有特色嘅酒,不過因為朋友今日駕車,我地就冇飲酒,淨係黎食晚飯。呢度嘅職員好用心地介紹菜式,而且亦都好禮貌,另外職員對餐廳嘅菜式亦都非常熟悉,值得一讚。法式油封鴨脾 酥皮窩夫($118)賣相非常吸引,鴨脾嘅皮煎得非常香脆,肉質嫩滑,而且肉味香濃。窩夫配上橙味醬汁,非常清新。燶邊太陽蛋唔止煎得好靚,亦非常美味。蟹肉龍蝦汁蛋餅($118)我地問過職員,蛋餅是否小食份量,職員話份量都多,適合兩個人share食。蛋餅一切開望到流心,而且蛋餅底部亦都有馬鈴薯切片,蛋味香濃,而且帶有龍蝦汁,味道非常滋味。另外仲可以配番茄粒,龍蝦汁,茄汁豆等等,可以有唔同嘅食法。黑松露薯條($38)薯條份量好多,而且薯味香濃,好鍾意粗切嘅薯條,而且炸得好香脆,亦唔會油膩。飲品方面,蘋果汁($48)好清新,而凍檸茶($42)嘅茶底同平時唔同,帶有少少花香,味道好特別。呢度食物質素高,而且服務態度好,下次有機會要再來一次,下次就會約埋朋友嚟呢度飲酒,呢度亦都好適合同朋友聚會。

法式油封鴨脾 酥皮窩夫($118)

蟹肉龍蝦汁蛋餅($118)

黑松露薯條($38)

2022-05-24
2022-05-27 13 浏览
晚餐.餐牌主要係酒精類飲品食物種類唔算好多 但又幾特別.- Pista-Chiiiii-o一開頭被開心果吸引咗😍仲可以揀無酒精版本 一於試下佢味道好特別開心果奶加咗玄米茶 味道又幾清新上面個奶泡甜甜地 都好特別賣相都幾靚.- Duck Confit & Croissant Waffle令人諗起英國嗰間Duck and Waffle😌鴨髀有個橙味嘅蜜糖 一齊食味道好清新 唔會膩croissant waffle係壓成窩夫形嘅牛角包所以係牛角包味嚟嘅整得幾香脆仲有隻半生熟蛋 可惜啲蛋黃汁爆晒出嚟.- 蟹肉龍蝦汁蛋餅新鮮焗好嘅蛋餅上菜時店員叮囑要小心個鑊仔 會好熱蛋餅外皮微脆 好香龍蝦汁味蟹肉就唔算好多份量都好大 會有少少滯 可以沾啲蕃茄/酸菜解一解膩另外仲有啲茄汁焗豆 同蛋餅一齊食又幾夾.- 黑松露薯條 $38 份量都算多黑松露睇落唔多 但都有食到好香嘅黑松露味薯條炸的香脆內軟 唔錯.- 紅酒燴牛尾肉長通粉牛尾肉煮得好入味好軟身賣相睇落一般 但味道不錯 醬汁偏濃味.見好多人叫一款飲品係成紮花咁 好靚有機會要再嚟試試
餐牌主要係酒精類飲品

賣相睇落一般 但味道不錯 醬汁偏濃味

見好多人叫一款飲品係成紮花咁 好靚
有機會要再嚟試試
2022-05-25 16 浏览
麼地道B hoods, 環境夠 chill半露天,非常優閒感覺!牆上壁畫幾靚,播著優閒英文歌,nice柚子Tonic,清新清爽!飲杯chill下幾嘆。經典西班牙蛋餅,即叫即整熱辣辣!內層餡料夠多,層次感豐富,薯蓉,煙肉,腸,洋蔥等,味道富蛋香,半溶狀還有蛋汁流出,幾 creamy口感,還有4款配料可以一齊食,最出色係牛油果醬,帶清香好突出。番茄野菌意大利扁麵,茄蓉超濃,香菇水嫩多汁,意粉質地夠質感而且好吸蕃茄香,份量都幾足。紐西蘭西冷洋蔥炒薯仔,燒汁香濃夠味,西冷牛生熟度剛好,正是我要求既程度,牛香味好突出, 餘韻長在口中,粉嫩肉汁夠多,幾嫩滑感,幾出色,性價比高。

柚子Tonic,清新清爽!飲杯chill下幾嘆。

還有4款配料可以一齊食,最出色係牛油果醬,帶清香好突出。

2022-05-25 12 浏览
B’hood同朋友慶祝生日,揀咗尖東的B'hood🥂環境舒適,店前有open area,非常寫意🥰餐廳在飲品方面選擇多元化,特別係highball同手沖咖啡非常有特色,仲有全日供應的輕食🍝.🌀黑松露野菌蛋餅 $98蛋餅以鐵pan 裝住🍳賣相吸引,外層金金黃黃,充滿濃郁蛋香,內裡加入滿滿的野菌同薯仔,令層次更豐富伴碟有自家製番茄莎莎、醃椰菜絲、茄汁焗豆同黑松露醬,好味又解膩,配菜方面盡顯心思🥰.🌀油封鴨脾酥皮窩夫 $118鴨脾外皮香脆,肉質細嫩juicy🍗 配上味道酸甜的檸檬楓糖漿 🍯甜蜜又惹味窩夫用上近期大熱嘅Croffle 🥐口感酥脆.🌀Hanakotoba $168餐廳signature的飲品🍹hanakotoba日文解作花語,調酒師將插花藝術融入飲品💐以gin作為基底,加上醋蜜同苺汁調配🍓味道甜美girly,係好適合女生嘅一款飲品.🌀Remy Martin VSOP $98另外一款係酒味相對濃厚的highball,VSOP酒味香醇,一上枱已聞到陣陣酒香🥃而且飲落帶點紅桑子的果香,令人回味無窮∞
B’hood

同朋友慶祝生日,揀咗尖東的B'hood🥂
環境舒適,店前有open area,非常寫意🥰
🌀黑松露野菌蛋餅 $98

🌀油封鴨脾酥皮窩夫 $118

鴨脾外皮香脆,肉質細嫩juicy🍗
配上味道酸甜的檸檬楓糖漿 🍯甜蜜又惹味
窩夫用上近期大熱嘅Croffle 🥐口感酥脆

🌀Hanakotoba $168

🌀Remy Martin VSOP $98

2022-05-22 13 浏览
今日行過尖東海傍一間酒吧🍻,同朋友坐低飲杯嘢找到另類快樂。餐廳飲品種類繁多,有多元化選擇。餐廳嘅signature drink Hanakotoba 由調酒師精心炮製同裝飾,賣相一流,適合鐘意打卡嘅朋友。另外,餐廳有一系列西式美食,價錢合理,係一個適合同朋友🧑‍🤝‍🧑聚腳嘅好地方!☺️☺️
前幾晚同朋友去咗尖東海傍附近一間特色酒吧,餐廳係一間半露天酒吧,環境一流,餐廳裝潢充滿歐陸色彩,牆上有幅藝術感豐富壁畫,適合同朋友一齊嚟吹水。我同朋友叫咗3碟菜同2杯嘢飲,分別係法式油封鴨脾窩夫、西班牙蛋餅、西冷扒、Is it a mocha同Hanakotoba。法式窩夫配埋橘子醬味道一流。蛋餅熱辣辣入口,蛋味濃郁,配埋牛油果醬格外開胃。至於西冷扒烹調得宜,韌度適中。飲品方面,亦係餐廳嘅賣點。Is it a Mocha將咖啡同Vodka調伴起一齊,咖啡味較酒味濃。而最吸引我嘅莫過於杯cocktail Hanakotoba。調酒師學過插花,所以將飲品佈置成束花模樣,打卡一流。cocktail由蘋果花醋蜜、葡萄同苺汁調配,所以入口酸甜。餐廳仲有好多其他特飲,下次一定會同朋友再嚟!!😋

日日返工禁辛苦,放工係要同fd食飯chill下既。前幾日同fd去左尖東既酒吧餐廳【B’Hood】食飯,餐廳日頭賣咖啡同All Day Breakfast,夜晚就酒同正餐。餐廳鋪面雖細,但裝修有特色同好整潔,service都好好。 三文魚牛油果沙律:有生菜、流心蛋、牛油果同煙三文魚。生菜好新鮮、分量都好多,個醬非常不錯,唔會太酸。同流心蛋、牛油果、煙三文魚都好match。好開胃既一個前菜。 油封鴨髀窩夫:油封鴨肉質好霖同嫩,外皮煎得好香脆,唔會太鹹。窩夫係牛角包整成,煙煙靭靭,好香牛油味,外層都好脆。仲有一隻流心煎蛋。搭配香橙醬非常清爽! 經典西班牙蛋餅:蛋餅好大一個,裏面有辣肉腸、薯仔、紅椒、火腿、洋葱等等,非常足料。用焗既方法去整,所以面層會有少少焦香。旁邊有D配菜可以添加唔同口味! Hanakotoba: 好似花束一樣既signature cocktail,用Gin做base,加入大量水果同茶調味,無咩酒苦味之外,仲好清新,好適合女仔!仲融合埋插花藝術,打卡一流!

餐湯:甘荀薑湯🥰原本以為會好似生薑咁strong 薑味濃烈。不過,又唔覺得係咁入口平順。我認為應該係黃姜粉調味,而餐湯嘅膽都係甘筍忌廉湯👍🏼沙律:Parma ham 蘆筍沙律配黑醋汁兩塊火腿非常之有豬肉味 好冧身,食落唔黐牙🦷 特別要欣賞,蘆筍入口嘅時候仲係溫暖,所以應該係即叫即烚。so warm ;) 其他就係有黑醋汁嘅沙律菜,仲有啲羽衣甘藍🥬法式煎油封鴨髀。酥皮窩夫🍗🧇鴨髀封煎得幾好食,雖然肉質有少少偏乾身,但配搭醬汁來計,就係啱啱好。醬汁是香橙醬🍊 味道聞落有少少似果汁先生的酸甜香味~ 但入口的感覺似稀少少數果醬,整體味道好食😋 第一次食到蟹肉龍蝦汁蛋餅🥞🥚This is a surprise 雖然稱為蛋餅,但其實內中有馬鈴薯🥔切片~ 而且切開裏面有流人蟹肉龍蝦汁。整體味道好正!餐廳有四款side dishes 🍴配搭蛋餅一齊食,有不同口感;分別是:1)蕃茄沙沙醬;2)茄汁豆;紅菜頭(應該加咗少少醋);4)蟹肉龍蝦汁(in case 流心的汁唔夠喉)
餐湯:甘荀薑湯🥰

沙律:Parma ham 蘆筍沙律配黑醋汁
兩塊火腿非常之有豬肉味

法式煎油封鴨髀。酥皮窩夫🍗🧇

蟹肉龍蝦汁蛋餅🥞🥚
This is a surprise

2022-05-17
  • 蟹肉龍蝦汁蛋餅
  • 法式煎油封鴨髀。酥皮窩夫🍗🧇
2022-05-17 14 浏览
B’hood (尖沙咀)因為朋友就嚟生日,就陪佢嚟尖沙咀食野睇戲🥰夜晚去左呢間bar餐廳到食野❤️香煎比目魚柳蕃茄莎莎 $118🐟呢個好好食!好推薦🥰比目魚煎到好香,配埋特製醬汁好入味😚配菜都好多好fresh😆蟹肉龍蝦汁蛋餅 $118🥚龍蝦汁好濃,蛋餅焗得好好食😋表面濃邊令口感豐富😝仲有其他酸酸甜甜既配菜配搭蛋餅,好開胃❤️呢個仲要係招牌菜嚟tim!Regular黑松露薯條 $68🍟黑松露味重,薯條炸到好香脆😆真係好邪惡😚East Imperial Grapefruit Soda $42🍹好冰涼解渴☺️柚子味都幾出,又Fresh❤️夏天就係要飲呢啲☺️East Imperial Mombasa Ginger Beer $42 🍺超濃薑味既啤酒😆😆好特別!我都係第一次飲呢類型既啤酒😝大家都可以試下精選甜品 $58/1士多啤梨荔枝Mousse 蛋糕🍰呢個會甜啲啲,士多啤梨出🥰柚子Mousse蛋糕🍰呢個清新啲淡味少少😋呢到有好多唔同既酒選擇,如果大家想同朋友飲番杯傾下計,都可以嚟呢到☺️❤️野食質素都唔錯!地址:尖沙咀麼地道75號南洋中心地下32-35號舖整體評分:5/5味道:5/5環境:5/5抵食:4/
B’hood (尖沙咀)

香煎比目魚柳蕃茄莎莎 $118🐟

蟹肉龍蝦汁蛋餅 $118🥚

Regular黑松露薯條 $68🍟
黑松露味重,薯條炸到好香脆😆真係好邪惡😚

精選甜品 $58/1
士多啤梨荔枝Mousse 蛋糕🍰
呢個會甜啲啲,士多啤梨出🥰
柚子Mousse蛋糕🍰
呢個清新啲淡味少少😋

地址:尖沙咀麼地道75號南洋中心地下32-35號舖

整體評分:5/5
味道:5/5
環境:5/5
抵食:4/5
平時的我絕對喜歡到靚裝修的餐廳打卡📷,近日發現位於尖沙咀麼地道開了一間餐廳,很適合約閨密👱‍♀️一齊去。餐廳外面是戶外,裡面的牆身就有幾幅女性壁畫,畫的相當細緻🖼。之後店員推薦了幾道菜式,查看餐牌,就選了以下:🦀🍳蟹肉龍蝦汁蛋餅 $118很特別的一個菜式,這是熱辣辣的蛋餅呀!蛋餅以薯仔🥔、蟹肉🦀️一起焗,絕對有幾層口感。而隔籬就擺放了幾款配料,包括蕃茄粒、茄汁焗豆、醬汁等等,令到蛋餅的味道有更多的層次😋。🦞 🍝海鮮龍蝦汁意大利扁麵 $128扁麵煮得很淋身,而且每一條麵都掛上了海鮮龍蝦汁🦞,相當香濃。而海鮮也很豐富,有蜆、魷魚🦑、青口、大蝦🦐等,全部都很新鮮,絕對是海鮮盛宴。🦤法式油封鴨髀酥皮窩夫 $118法式油封鴨髀、酥皮窩夫🧇配上橙醬,再加上一隻太陽蛋🍳,配搭很新鮮。鴨髀的肉很軟腍,外層有種鹹味,配上酥皮窩夫可以中和膩滯感。而橙醬就令味道有所昇華,加上太陽蛋,弄破蛋黃令黃汁溢出來,令整個配搭變得更香🤪。總的而言,這裡環境舒適,在這裡聊天很開心,加上店員服務態度良好,絕對推薦給大家呢😉👍!

🦀🍳蟹肉龍蝦汁蛋餅 $118

🦞 🍝海鮮龍蝦汁意大利扁麵 $128