2022-06-16 35 浏览
做完瑜珈一個人悶悶地無野做就去B'hood度食個all day breakfast先番屋企食個brunch都有花收,愛收花既女仔梗仲意la⚘️其實係order左一杯B'hood好受女士歡迎既Hanakotoba啊,之前係openrice見到已經心心眼左好耐!B'hood all day breakfast $138(+$58 是日餐湯&精選甜品)一向都好仲意食全日早餐,因為有好多樣野食,每樣都食少少咁,好豐富好滿足,食完真係全日心情都好靚!今次個全日早餐有黑松露炒蛋、煙三文魚、香草豬肉腸、西班牙辣肉腸、炒野菌、焗蕃茄、酥皮窩夫、脆薯餅,煙三文魚好入味魚味好香,腸既皮好脆皮又惹味,炒蛋加埋黑松露好香啊!我加多左$58有多個餐湯同甜品,好抵個餐湯係南瓜忌廉湯,好濃郁忌廉味好濃又creamy好飲甜品係cheesecake,芝士味香濃又足料夠實淨,配埋香滑雲呢拿雪糕,好滿足既甜品!即焗蒜蓉包 $38有4塊焗得香脆既蒜蓉包,蒜蓉味好濃,中間包夠軟熟!Hanakotoba $168女仔影相打卡一流既飲品,叫杯野飲,就有花收,係咪好抵呢!而且紥花真係紥得好靚!仲係我好仲意既粉紅色花花呢!飲品係由Oxl

食個brunch都有花收,愛收花既女仔梗仲意la⚘️

B'hood all day breakfast $138
(+$58 是日餐湯&精選甜品)

個餐湯係南瓜忌廉湯,好濃郁忌廉味好濃又creamy好飲

即焗蒜蓉包 $38

有4塊焗得香脆既蒜蓉包,蒜蓉味好濃,中間包夠軟熟!

Hanakotoba $168

女仔影相打卡一流既飲品,叫杯野飲,就有花收,係咪好抵呢!而且紥花真係紥得好靚!仲係我好仲意既粉紅色花花呢!飲品係由Oxley、St.Germain、Apple Flower Oxymel、Cold Pressed Grape Juice、Carbonated Twinnings Berry Blush Infusion Tea調配而成,飲落甜甜地有d提子同莓味加香甜酒味,chill!
2022-06-15
下午茶
  • Hanakotoba
2022-06-16 15 浏览
今晚超級大雨,想搵個地方坐低食飯飲吓嘢傾吓計。呢度嘅位置、裝修、氣氛都非常之chill,是我喜歡的南歐風情。望出去仲可以見到少少維港嘅景色。我哋食咗三樣嘢,全部都好好味,首先大堆嘅係黑松露帶子意大利飯,帶子煎得又香好乾身,黑松露嘅份量調校得剛剛好,唔會搶晒其他味,但係又食到黑松露嘅香味,意大利飯軟硬適中,夠晒Rich夠晒creamy但係唔會太濟。三文魚西班牙蛋餅加咗basil,呢三樣嘢放埋一齊個味好夾,用鐵鑊仔煎完直接上菜,非常香口,裏邊仲有啲薯仔,真係食完都飽咗一半。另外仲有一個海鮮扁意粉,海鮮嘅份量都好充足,醬汁都調校剛剛好。 呢度嘅signature係一系列嘅high ball飲品如果平時出街飲Cocktail已經悶悶地,可以嚟呢度試吓啲新口味。總結,大推,下次如果經過呢頭都會再嚟。
今晚超級大雨,想搵個地方坐低食飯飲吓嘢傾吓計。

總結,大推,下次如果經過呢頭都會再嚟。
2022-06-15 23 浏览
好耐無去尖東呢頭搵食,行行下先知原來呢度開咗幾間新嘅酒吧餐廳,環境唔似平時嘅酒吧咁黑沉沉,反而都幾啱打卡同幾光猛~呢度主打咖啡Cocktail 嘅飲品,但驚飲咗瞓唔著最後都係揀返其它飲品~Bittersweet $118配上Sake + tonic,面頭係酒釀芋圓,飲落味道幾清新幾易入口~芋圓酒味重,推介!呢度嘅signature係經典西班牙蛋餅 $98,份量好大份!即叫即焗大約等15-20mins,上完菜個下唔好即刻切,要比啲時間入面再rest下,如果唔係就會流晒出嚟!底部鋪上薯仔片,蛋漿有啲芝士同洋蔥,可以因應自己嘅喜好配上旁邊嘅配菜,有茄汁豆、牛油果醬等。Add on 黑松露薯條 $38,原本以為係細細份配埋係側邊,但原來係一碟上,好似單點咁嘅份量,超多薯條,但黑松露味唔係好突出~海鮮龍蝦汁意大利扁麵 $128,同樣都係大件夾抵食嘅選擇!魷魚、青口呢啲毫不吝嗇,龍蝦汁意粉唔會腥,醬汁夠濃味,掛麵好食!Add on Tiramisu $32,小盒子上,但就有啲小失望,cremcheese味唔出,以飯後甜品黎講都可以過下口癮!

Bittersweet $118

2022-06-14 16 浏览
尖東呢間型格café、室內有風格獨特的壁畫幾靚,戶外啲座位適合同friends摸住杯底吹下水,店員幾nice有禮貌Hanakotoba- Oxley, St. Germain, Apple Flower Oxymel, Cd Press Grape Juice, Carbonated Twinning Berry Blush Infusion Tea>呢杯花花Hanakotoba cocktail真係仙氣!據聞係調酒師特登去學花藝所以插到咁靚嘅花束、尤其個花紙真係包得好專業好靚,既igable又搶眼。花束有藍色/紫色可揀、適合唔同品味嘅靚女!味道係gin混合莓果茶加冷榨提子果汁和蘋果醋等,個人覺得很易入喉幾好飲,唔飲酒嘅都有非酒精版本提供。Mixologist嘅調酒現場表演精彩有型、唔好錯過Duck Confit & Croissant Waffle>法式油封鴨脾・酥皮窩夫係另一個多人點嘅菜式。自己覺得將太陽蛋、鴨脾、窩夫一齊食,點埋個酸甜好citrusy嘅香橙醬汁係最好味,牛角窩夫也鬆化,各個食材的味道能發揮互相平衡作用,鴨脾如單獨食味道較濃Black Truffle

Hanakotoba

Black Truffle French Fries・Add On

>加咗個黑松露薯條,新鮮炸起酥脆香口份量好大

Tiramisu

>無論幾咁飽,我個甜品胃係長期有吉位放dessert!見到佢哋嘅Tiramisu好似個盒子蛋糕咁幾可愛又忍唔到口...味道係唔錯,食到底層蛋糕滲滿香濃咖啡味

法式油封鴨脾,Hanakotoba
Tiramisu, Black Truffle French Fries
法式油封鴨脾,Hanakotoba
餐廳有戶外位置同室內位置,餐廳成個氣氛同感覺都好舒服,設計色調都好柔和,職員勁有禮貌同服務好好,會好貼心親切介紹有咩招牌菜食物性價比好高,唔貴得黎又好好食,值得一黎芝士泡菜海鮮蛋餅 $108蛋餅份量好足,入面有薯仔,泡菜,魷魚,蜆肉,蝦仁同青口等等,勁多海鮮配料,一刀切落去仲有會啲啲蛋汁爆發出黎,勁有食慾,味道第一啖會食到泡菜既清爽,跟住會咬到海鮮既鮮甜味,海鮮份量勁足,幾乎每一啖都會食到唔同既海鮮品種,蛋餅既厚度亦控制得好好,蛋香味十足,就咁食成個味道都好有層次,如果想再味道豐富啲仲可以配搭埋茄汁豆,酸青瓜,酸辣海鮮汁同紫蘿蔔一齊食,味道同口感都更出色,必叫之選紐西蘭肉眼扒•芥末籽汁 $158肉眼扒叫左5成,食落肉質非常嫩滑多汁,一路咬一路散發出佢既牛香,仲有佢既靈魂醬汁-芥末籽汁,味道好豐富,食到有種好清甜既果香,配埋優質軟稔既牛扒食,勁加分,配菜都唔馬虎,蔬菜全部都係經過特別既烹調,食落爽脆香口,我唔係食菜愛好者都食左好多,好好好味海鮮龍蝦汁意大利扁麵 $128龍蝦汁鮮味濃郁,一上枱就香味撲鼻,意粉煮得彈牙有咬口,條條意粉都掛滿龍蝦汁既鮮味,勁入味,海鮮有有大大隻既青口,肉身肥美

食物性價比好高,唔貴得黎又好好食,值得一黎

芝士泡菜海鮮蛋餅 $108

紐西蘭肉眼扒•芥末籽汁 $158

海鮮龍蝦汁意大利扁麵 $128
龍蝦汁鮮味濃郁,一上枱就香味撲鼻,意粉煮得彈牙有咬口,條條意粉都掛滿龍蝦汁既鮮味,勁入味,海鮮有有大大隻既青口,肉身肥美鮮香,咬落口食到出好鮮味,仲有大蝦仁,彈牙爽口勁新鮮,仲有大量魷魚同好多蜆肉,材料份量好足

2022-06-13 102 浏览
尖沙咀嘅呢間咖啡酒吧餐廳,係周圍都一片靜寂下,仍然有唔少食客光顧,可見質素好值得期待😻🔆蟹肉龍蝦汁蛋餅$𝟙𝟙𝟠 即製即上熱辣辣的🔥如果想食生啲就要盡快舀起,避免愈烘愈熟😬相信無人想食老蛋😂所以我地都好快舀起哂✌🏼中間嘅蛋仍然滑嫩,清楚食到一絲絲蟹肉,底下有薯仔片🥔配合龍蝦汁同蕃茄都好夾,有豐富左味道👍🏼🔆蟹肉班尼迪蛋·酥皮窩夫$𝟙𝟚𝟠 上層的egg benedict煮的剛好,但蛋味沒有很濃🍳中層嘅大量蟹肉就幾驚喜😳係其他地方食蟹肉通常都偏淡味,但呢個蟹味好突出,仲加左蒜蓉帶出鮮味😍下面的croffle因為浸左蛋黃而無咁酥脆,有點失色🔆牛油果·蟹肉·蟹籽薯仔沙律$𝟙𝟙𝟠 超多的蟹肉同蟹籽😋薯仔無壓到綿密,保留左顆粒感💕平時唔食洋蔥但呢個沙律加左又幾香👍🏼🔆Pista-chiiiii-o$𝟙𝟚𝟠 混合豆蔻氈酒、自家研磨的開心果奶及玄米茶而成。香料同酒的味道比較搶,令開心果味唔太突出。表面有一層焦糖化的蛋白泡,會聞到好香火炙味🐰有樣野一定要讚,就係店員係我地就座後好熱心介紹menu同推介嘅食物比我地聽。食物質素都唔錯,但因為蛋餅黎錯左口味,令我地一直徘徊係蟹肉同薯仔之間🤣(三樣食物都有

🔆蟹肉龍蝦汁蛋餅$𝟙𝟙𝟠

Pista-chiiiii-o

🔆Pista-chiiiii-o$𝟙𝟚𝟠

牛油果·蟹肉·蟹籽薯仔沙律
2022-06-09 22 浏览
咖啡師與調酒師,非常棒的組合!有精品咖啡又有特色的highball,真係好有heart嘅餐廳!👉🏻Hanakotoba $168好美的花束,打卡一流!自家調配嘅葡萄汁、蘋果醋同莓汁等,打成粉紅色,酸酸甜甜的,真係好睇又好飲!呢款仲可以轉做mocktail!👉🏻牛油果•巴馬火腿班尼迪蛋•酥皮窩夫 $128流心蛋真係好好味,配薄片柔軟的巴馬火腿,加埋口感順滑嘅牛油果,正!酥皮窩夫亦非常出色,外脆內軟!👉🏻蟹肉龍蝦汁蛋餅 $118好大好香的蛋餅!好濃郁嘅龍蝦汁,仲有蟹肉同埋薯仔,口感非常豐富!所以店員都好熱誠有禮,服務態度好好!

👉🏻Hanakotoba $168

👉🏻牛油果•巴馬火腿班尼迪蛋•酥皮窩夫 $128

👉🏻蟹肉龍蝦汁蛋餅 $118

所以店員都好熱誠有禮,服務態度好好!
2022-06-09 47 浏览
放工想搵個地方飲下野食飯, 尖東都有好多bar, 聽住雨聲飲野確實舒適!聽店員講呢到最signature就係croffle, 同埋蛋餅! 所以我地就試晒2款, 再加左個意粉~單點食品仲可以加$58 要餐湯同埋甜品!餐湯係椰菜花忌廉湯, 好creamy好香, 有驚喜!揀左呢款係egg benedict croffle, 隻流心蛋好流, 好正, 配埋parma ham岩岩好, croffle酥脆, 好食過平時既egg benedict!蛋餅好大份!!! 3-4個人share岩岩好, 入面有腸同埋薯仔, 值得試!最後set既甜品係巴斯克cheese cake, 仲有一小球雪球, 唔會膩, 超滿足!!!!

單點食品仲可以加$58 要餐湯同埋甜品!
餐湯係椰菜花忌廉湯, 好creamy好香, 有驚喜!
2022-06-09 80 浏览
同朋友去尖沙咀行街,見到啲post都好似唔錯,就試下呢間餐廳。裝修係幾有特色,半露天既位置係唔錯,但係full左,所以坐左喺入面,就有啲局促...食物既選擇其實唔係好多,我地揀左3樣黎試。首先係Classic Duck Confit & Croissant Waffle,鴨腿太乾,肉質好柴,而且偏鹹,酥皮窩夫不夠鬆化,可以唔食...之係後係Roasted N.Z Sirloin with Potato Lyonnaise,就係牛扒一份,不過不失...最後試好多人讚既Crab Meat Omelette Frittat,蛋煮得有點過熟,偏老身,蛋味偏淡,要靠沾醬汁先有味...咖啡就試Soy Milk Latte,咖啡反而不錯,只係沒拉花。

食物既選擇其實唔係好多,我地揀左3樣黎試。

Duck Confit & Croissant Waffle Roasted N.Z Sirloin with Potato Lyonnaise

Crab Meat Omelette Frittat

Soy Milk Latte

2022-02-05
午餐
2022-06-08 381 浏览
咖啡酒吧集於一身嘅餐廳喺香港越來越多,今日經朋友介紹去左尖東嘅B’hood。我哋入餐廳之前職員俾左一張餐廳嘅貼紙,然後貼咗喺衣服上面,頓時勾起我以前MK時代落Club嘅情景🤣,當時Clubbing入場嘅時候要吸印仔或者痴貼紙。- 蟹肉龍蝦汁蛋餅🥧蛋餅外皮有少少焦脆,入面非常鬆軟,仲食到薯仔、蟹肉、洋蔥其他材料,口感非常豐富。伴碟有自家製番茄莎莎、醃椰菜絲、茄汁焗豆和龍蝦汁。蛋餅配龍蝦更加惹味😋,配上其他伴碟亦有唔同風味。- 黑松露薯條主菜加$38就可以有咁大份嘅薯條,黑松露味唔算好突出,不過薯條夠香脆已經好滿足。- 燒紐西蘭西蘭扒一切開見到粉嫩嘅顏色就係我想要嘅medium熟度。西蘭扒完全無筋,肉質juicy,$128嚟講真係幾抵食🤩- Is It a Mocha?一聽cocktail名已經估到味道同Mocha差唔多。酒底以Volka為主,加上越南嘅單品朱古力豆同自家製甜酒,味道層次比Mocha更加豐富。- Hanakotoba 💐估唔到我都有收花既一日🤣,外型非常美觀,上檯嗰下已經令我心花怒放。味道方面,調酒師加左蘋果醋同蜜糖製成既果醋蜜oxymel,味道比較香甜,酒精濃度感覺無咁重

- 蟹肉龍蝦汁蛋餅🥧

- 黑松露薯條

- 燒紐西蘭西蘭扒
燒紐西蘭西蘭扒

- Is It a Mocha?
Is  It  a  Mocha?

- Hanakotoba 💐
估唔到我都有收花既一日🤣,外型非常美觀,上檯嗰下已經令我心花怒放。味道方面,調酒師加左蘋果醋同蜜糖製成既果醋蜜oxymel,味道比較香甜,酒精濃度感覺無咁重。
Hanakotoba

整體而言,食物有質素而且價錢完全唔貴,Cocktail充滿心思,令星期一既blue monday vibe 完全消失🥰

2022-05-23
燒紐西蘭西蘭扒
Is  It  a  Mocha?
2022-06-06 13 浏览
自上月放鬆社交距離之後,所有的酒吧餐廳都熱鬧起來,很多香港人都喜歡放工之後,在酒吧餐廳飲下酒,食下野,與朋友傾計輕鬆下。今次在尖東這邊找了間酒店餐廳,喜歡這裡靜中帶旺,人流不會太迫,又交通方便。點了蟹肉龍蝦汁蛋餅,蛋餅內有蟹肉,薯仔和洋蔥,面上焗得金黃焦香,傳出陣陣香味。另有4種不同配料,蕃汁豆,他他醬,酸菜和龍蝦汁。可自己選不同的配料一齊食,各有特色。另一主食是海鮮龍蝦汁意大利麵,海鮮有青口,蜆肉和魷魚,配埋龍蝦汁,味道一流!飲品點了紅莓汁和凍朱古力。邊傾邊食,很快又渡過一個晚上!-蟹肉龍蝦汁蛋餅-海鮮龍蝦汁意大利麵-Cranberry Juice-Iced Chocolate
-蟹肉龍蝦汁蛋餅
-海鮮龍蝦汁意大利麵
-Cranberry Juice
-Iced Chocolate
2022-06-06
.✿性價比指數: 🌕🌕🌕🌕🌑✿好味指數:🌕🌕🌕🌗🌑✿服務指數: 🌕🌕🌕🌕🌑✿環境指數:🌕🌕🌕🌗🌑.假期周圍都係人,一係要排隊,一係要book位,有時懶懶地起身先諗食乜、就發現啲餐廳都冇曬位食野😪。尖東其實都算比較少人,係其中一個好選擇黎🤔.呢間餐廳你會見到佢半開放式咁,打開曬啲門(夜晚我唔清楚),有吊扇,幾開揚幾舒服咁,但係呢,怕熱既人就要小心喇🔥,因為耐唔耐先會有幾陣冷氣風,可能會有啲熱,不過當日唔係好高溫加上我唔係好怕熱就ok!.餐廳啲人都幾nice, 我一個人都坐左個四座位,出面又無人等位,坐得舒舒服服唔洗逼,又唔洗急住食去讓位俾人😌.個全日早餐既份量都唔係講笑,四條腸仔、兩塊酥皮窩夫、一大塊薯餅,呢堆野都真係幾飽,我盡左力都食唔曬😂.-✦埋單:$213 (included 10% service charge)-✧All Day Breakfast $138😋(松露炒蛋、煙三文魚、香草豬肉腸、西班牙辣肉腸、炒野菌、茄汁豆、酥皮窩夫、脆薯餅).✧ Expresso Tonic $56
✿性價比指數: 🌕🌕🌕🌕🌑
✿好味指數:🌕🌕🌕🌗🌑
✿服務指數: 🌕🌕🌕🌕🌑
✿環境指數:🌕🌕🌕🌗🌑

✧All Day Breakfast $138😋
✧ Expresso Tonic $56
2022-06-06 304 浏览
今日去左試新餐廳,地點係位於尖沙咀麼地道南洋中心既西餐廳B’hood,餐廳係地下,非常之有酒吧feel。採半開放式,有室內有室外座位,入面梳化位有好靚壁畫。餐廳播放輕鬆音樂。餐牌有全日餐牌,包括沙律,主菜,意粉,蛋餅,全日早餐,小食,甜品,飲品。今日第一次黎,叫左一份沙律,兩份主菜同一件蛋糕分享。煙三文魚,牛油果,溫泉蛋凱撒沙律 $95 另加一點菜時服務員提示三文魚他他變左煙三文魚,無所謂啦。煙三文魚,牛油果,溫泉蛋凱撒沙律有大量新鮮脆口羅馬菜做底,撈左足夠沙律醬,加左鹹香芝士片,伴有兩片油脂豐富煙三文魚,新鮮牛油果幾片同一隻溫泉蛋。溫泉蛋蛋黃當然係有汁,可以撈菜食。呢個沙律健康得黎唔寡,唔錯。香煎比目魚柳,番茄莎莎 $118 另加一香煎比目魚柳煎得皮脆肉嫩,好出色,而且完全無骨。配有少少黑醋,甜甜地原來同魚肉好夾。番茄莎莎甜甜地,都好配魚肉。伴有大量唔同種類蔬菜,包括意式黃瓜,西蘭花,椰菜花,胡蘿蔔,甜豆,同薯仔各兩件。呢個主菜又健康又好味。法式油封鴨髀,酥皮窩夫 $118 另加一呢個主菜似乎係人氣菜式,我見好多Openrice食評家都有叫。我就係比俾酥皮窩夫吸引,因為好享受多層酥皮
今日第一次黎,叫左一份沙律,兩份主菜同一件蛋糕分享。

煙三文魚,牛油果,溫泉蛋凱撒沙律 $95 另加一

香煎比目魚柳,番茄莎莎 $118 另加一

法式油封鴨髀,酥皮窩夫 $118 另加一
法式油封鴨髀,酥皮窩夫
呢個主菜似乎係人氣菜式,我見好多Openrice食評家都有叫。我就係比俾酥皮窩夫吸引,因為好享受多層酥皮既香脆口感,其實酥皮窩夫即係將牛角包夾成窩夫形狀,呢度一客兩件,食落煙煙韌韌,甜甜地,配香橙楓糖漿更好食,如果熱同更脆口就好。
法式油封鴨髀,酥皮窩夫

主角法式油封鴨髀勁脆皮而肉質唔會太乾,非常香口,配香橙楓糖漿原來係畫龍點睛,令到食落更濕潤,好夾。好特別既係配有一隻勁多汁既太陽蛋,蛋白滑溜而蛋黃多汁,上面仲加左少少香草調味。
精選甜品 加$32 另加一
精選甜品

精選甜品係巴斯克芝士蛋糕,食落算厚身而滑溜,冰凍可口,上面配有一片脆口而鹹香既檸檬,帶黎唔同口感味道。
精選甜品
估唔到呢間酒吧餐廳既食物水準都唔錯,特別係主菜,價錢都唔貴,值得一試。
2022-06-06
法式油封鴨髀,酥皮窩夫
✨經典西班牙蛋餅 💰98💫評分: 7.5/10📝Signature dish有4款唔同蛋餅,我揀咗最classic嗰款,份量兩個人share都好夠,入面有好豐富嘅餡,有薯仔片🥔、煙肉、腸仔、青紅椒同芝士等,仲有4款配料點,包括creamy嘅牛油果醬、番茄粒、茄汁豆同紫色嘅高麗菜,可以令口感更豐富更多變化,同埋配菜一齊食無咁heavy🤣 ✨黑松露薯條 💰38 (add-on)💫評分: 7.7/10📝薯條份量都好多,add-on性價比好高,薯味好濃,粗切薯條,好香脆,唔會島得油膩,有粉狀嘅黑松露帶出淡淡嘅黑松露味✨法式油封鴨脾 · 酥皮窩夫💰118💫評分: 6/10📝鴨髀用油封慢煮,肉質油潤,配croffle,加太陽蛋,仲可以落香橙味醬汁中和油膩感!✨Ginpacho 💰138💫評分: 7.9/10📝Cocktail嘅概念係西班牙凍湯,原本係蕃茄🍅,呢款變咗係蜜瓜味幾fresh同清,gin嘅味比較淡,好易入口,佢仲可以配埋煙肉嚟食,配嚟飲真係好特別,想打卡仲可以叫佢另一個signature cocktail會喺成束花好靚🥰𝔹𝕙𝕠𝕠𝕕📍尖沙咀麼地道75號南洋中心地下32-35號舖(尖沙咀/尖
經典西班牙蛋餅
✨經典西班牙蛋餅 💰98
💫評分: 7.5/10
📝Signature dish有4款唔同蛋餅,我揀
黑松露薯條

✨黑松露薯條 💰38 (add-on)
💫評分: 7.7/10

✨Ginpacho 💰138
💫評分: 7.9/10

𝔹𝕙𝕠𝕠𝕕
📍尖沙咀麼地道75號南洋中心地下32-35號舖
(尖沙咀/尖東🚇P2 出口行3分鐘就到)

💫評分: 7.2/10
💬適合同朋友食飯吹水飲嘢,main唔算好多choices,仲有唔同嘅daily special甜品可以叫❗️❕Service超好,會好細心講解啲嘢食同飲品!

#尖沙咀 #尖沙咀美食 #尖沙咀bar #bhood #followforfollow #foodieblog #instadaily #foodporn #hkfoodblog #discoverhk #tagsforlike #happyhour #tstbar #hkbar #hkbars #hongkongbar #bar #尖東 #尖東美食 #西班牙菜 #西班牙蛋餅 #蛋餅 #cocktails #cocktail #小店 #支持小店 #hkbar #hkbars #香港美食 #美食
2022-06-06 12 浏览
今日跟先生book左嚟呢度晚餐,嚟到環境不錯,戶外及半戶外座位佔多數,我哋被安排室內座位,入座流程好順暢👍🏻呢間同隔離餐廳應該係同集團,所以兩間嘅menu都可以order,其實兩間都係酒吧為主,品酒應該係重點,有好多唔同種類嘅酒。本身一路都酒吧餐廳嘅食物冇乜期待,但呢間食物幾好味,我地叫左個pama ham露荀沙律、西班牙蛋餅、西冷牛扒、黑松露薯條、一杯signature drink同一杯柚子tonic,除左沙律冇咩味唔夠汁之外,其他食物都水準之上。所有員工都好有passion,好細心解釋餐牌上食物飲品同會有推薦給客人,所以會再嚟encore
  • 經典西班牙蛋餅