2014-05-01 2915 浏览
在旺角鬧市中餐廳花多眼亂,甜品店,西餐廳,日本菜等等種類的多不勝數,而Awfully Chocolate悄悄地在朗豪坊角落的為愛吃甜品的人士效勞。Awfully Chocolate位於朗豪坊四樓,舖位隱蔽,因為一到四樓便會立即被那條長長的扶手電梯吸引,忘記望回頭,MISS掉這間Awfully Chocolate的存在,地舖位置算是被遺忘的一角,人流較少,但是他們的糕點好食得令人難以忘記,實在很想幫他們一把。經過看到Awfully Chocolate的店舖都有想買件蛋糕來吃的衝動,但每次都因為已經吃太飽或是已有計劃好的行程,遲遲都未能去試試。那天跟朋友終於可以一試了,在玻璃櫥窗前陳列各式各樣的西式糕點!向店員落單然後跟他們說:「我係度食架!」店員回應我們:「不好意思,我們沒有專用的桌子給客人的!」驚訝!Mos Burger ,Starbucks有專屬客人的位置,Awfully Chocolate位於同層但商場竟沒有安排枱櫈讓Awfully Chocolate?!以外賣形式包好我點的糕點,付錢過後,我從店員手中拿著盒子後到處找位置。幸運的是Mos Burger剛好有一張枱空出,湊沒有人發覺
因為一到四樓便會立即被那條長長的扶手電梯吸引,
實在很想幫他們一把。
向店員落單然後跟他們說:「我係度食架!」
店員回應我們:「不好意思,我們沒有專用的桌子給客人的!」

幸運的是Mos Burger剛好有一張枱空出,湊沒有人發覺,立即坐下食埋個Cake先。
只聽名字"Awfully Chocolate",我想他們是以朱古力為名了。
可是小編每次吃完朱古力,睡覺時都係不停地咳嗽(唔知關唔關事),搞很久才可以安睡,
所以盡量避免在夜晚食朱古力。
**大家吃朱古力有沒有這個情況,求解答**

對朱古力有愛有恨,在選擇甜點時都會盡量避開朱古力(雖然有時會忍不住)!
最後經過多番選擇,終於揀了White Chocolate Creme Brulee。(白朱古力焦糖燉蛋)
在網上做了些資料搜集,Awfully Chocolate 理念很簡單,以簡約為主,就因為市面上的餅店都以色彩繽紛,奢華為主,把不同的裝飾加在糕點上,也為了符合大眾口味加設不同味道的系列,綠茶口味一系列,草莓口味又加設另一系列,就是這個市場因素,造就了Awfully Chocolate的獨特性。
以白色為主的盒子,符合著Awfully Chocolate的簡約。簡單的盒子映射出焦糖燉蛋的鮮艷顏色。旁邊有張貼紙寫著「Born In Singapore, Made By Hand」,只看貼紙已經覺得好型和好高級了!因為剛吃過朱古力引起我咳嗽,所以在點這個White Chocolate Creme Brulee時都有擔心會否產生這個問題。
不過在第一口吃下去的時候,我就知道今晚應該可以安睡了。因為他把白朱古力的味道加在燉蛋中,白朱古力的味道反而沒有很突出,對我來說較容易入口。與平時的焦糖燉蛋不同,Awfully Chocolate的白朱古力焦糖燉蛋較甜,不太吃得出白朱古力的味道,可能加有白朱古力只是令整個燉蛋變得更甜而已,不過依舊好味!而表層鋪上厚厚的焦糖層,燉蛋做得又滑又香,連著焦糖層和燉蛋一併放入口中又脆又軟身,口感非常讚!吃到最底會有一粒粒黑點(我相信是白朱古力)。在夏天吃Awfully Chocolate的凍焦糖燉蛋,卻不會凍到好似食刨冰般凍到震的感覺呢!份量適中,不會令人感覺吃不消和有很Heavy的感覺。
另外想一提的就是他們盛載焦糖燉蛋的陶瓷小杯,由於只有外賣服務,陶瓷的小杯直接附送食客!杯子很精美,都不捨得掉,直接帶了回家了!所以計起來$48,仲送埋陶瓷小杯,有得食又有得拎!
2014-04-25
2014-04-21 2547 浏览
個皮乾到硬嫁 完全唔好食價錢$54 食呢舊野 真係唔值囉其實係咪擺左幾日嫁真係唔似佢地的出品囉呢舊野0分呀~~~而上面的 White Chocolate Creme Brulee好好味 $40 好值得比一定會再食佢 ^^
個皮乾到硬嫁 完全唔好食
價錢$54 食呢舊野 真係唔值囉
其實係咪擺左幾日嫁
真係唔似佢地的出品囉
呢舊野0分呀~~~

好好味 $40 好值得比
一定會再食佢 ^^
2014-04-15
外卖自取
  • White Chocolate Creme Brulee
2014-04-18 2521 浏览
有一段日子沒有吃過這裡的蛋糕, 就趁是日頌揚們慶祝生日, 來這裡買個蛋糕吧.Chocolate Banana Cake: 8.5分, 在三款蛋糕中揀了Chocolate Banana Cake, 實是最適合小朋友吃的. 簡單來講, 就是在朱古力蛋糕中加入了兩層鮮香蕉. 朱古力味道是很濃烈的, 但不會太苦澀, 配上鮮甜的鮮香蕉, 兩者之間的平衡做得很好呢.見小朋友們也吃得很高興, 相信大家也應該很滿意吧.
見小朋友們也吃得很高興, 相信大家也應該很滿意吧.
2014-04-03 2192 浏览
Chocolate flourless cake($40)  的外表不算討好,但味道絕對是出符以料的好,外皮有點硬及脆,蛋糕的口感較結實,綿密,而且每一口都是濃濃的朱古力香氣,而且味道不會過甜,放進口後,先有朱古力的香氣,然後朱古力蓉會散發一種甜味,最後是點點的苦味,我個人覺得真是很好食.雖然是小小的一塊,但飽感實在是不能小看,如果進食前先把它返熱,再配上一球冰凍的vanilla ice cream, 相信會更棒

2014-04-01
Chocolate flourless cake
星期三,大概9pm,走到櫃枱,服務員在談天,完全沒有理會。隔了一會才問我想要什麼。身為朱古力迷,竟然現在才來試這以朱古力為主的店舖,實在慢了很多拍。這次試 super stacked choco cake ($40)。共11層,一層朱古力海錦蛋糕 & 一層朱古力,如此類推。外面有一層ling面的朱古力醬。沒有預期般好吃。朱古力味道沒想像中濃,甜度適中,味道不錯,可是感覺不夠香。蛋糕很軟,濕潤。包裝的盒挺美,簡約。要是雞蛋裡挑骨頭的話,貼封盒子上的貼紙時應該將文字向下,讓顧客容易閱讀貼紙上的字。由於店舖細小,難以加設座位,建議加張bar枱,讓顧客至少可以站著吃,不用到處找地方把甜品吃完。

2014-03-19
外卖自取
$40 (宵夜)
2014-03-15 2099 浏览
咁岩就同bb行過朗豪坊個肚本身已經食左個米線見個肚仲有d位剩咪去試下呢間既cake 點了一個朱古力千層蛋糕是店員的推薦唔知大家有無食過沛公兩樣甜品都係同款但佢就係純朱古力口感好detail 食到每一層係嘴入面好似pancake既texture但叉容易整垮成個cake有點美中不足一定會試埋其他既甜品!!will come back soon :D
咁岩就同bb行過朗豪坊個肚

兩樣甜品都係同款
但佢就係純朱古力
但叉容易整垮成個cake
有點美中不足

一定會試埋其他既甜品!!
will come back soon :D

题外话/补充资料: 好似無用餐地點,可以考慮mos burger位置or出面露台位置。
2014-03-13
  • 朱古力千層cake
2014-02-25 2090 浏览
1月頭食到依家先得閒寫食評。白朱古力杯子蛋糕,當時索價一個39元。想食呢間好耐,但價錢都唔平,最平已是這個39元的蛋糕,最貴的50幾元一件也有。面頭的白朱古力佔整個杯子蛋糕差不多一半,好聽叫足料,唔好聽就叫好漏。而且並不是很美味,整個口腔有一陣好膩的味道,就好似將一大堆忌廉塞入口到咁。-_-#而蛋糕就是朱古力口味,醇厚的味道討喜,而且蛋糕也夠濕潤及富蛋香,這個價錢是理應和這味道成正比的。總括而言,服務員不差,有商業化的笑容,及皮笑肉不笑那種禮貌。環境夠光,得少許堂食座位,不夠體貼,焗住要拎走。
1月頭食到依家先得閒寫食評。
白朱古力杯子蛋糕,當時索價一個39元。
2014-02-17 1830 浏览
有好嘢食,當然共諸同好啦,獨食難肥嘛 。共朱同好(一)就分享過agnès b. DÉLICES嘅香脆牛奶朱古力豆(Milk chocolate crunchy pearl),依篇就分享awfully chocolate嘅爆谷黑朱古力豆豆 (chocomais)。喜獲食友所贈嘅awfully chocolate嘅盒裝朱古力,其實,以朱古力蛋糕打響名堂嘅Awfully Chocolate,晌各分店除咗3款招牌朱古力蛋糕外,亦推出多款細件裝蛋糕及甜點,至今已發展埋零售市場 ,晌超市或便利店都會見到佢哋品牌嘅曲奇同朱古力,早前晌便利店買嘢飲,就見到佢哋產品嘅蹤影 。 爆谷黑朱古力豆豆chocomais $22.9 今次收到嘅爆谷黑朱古力豆豆,舊年中都寫過依款豆豆嘅食評,價錢無變,但份量多咗25% ,由80克加到成100克,變相抵食咗。而且內籠包裝跟上次唔同,鋁質膠袋加置密實封條,一次過食唔晒,可以拉實封條擺耐少少,感覺又衛生多啲 。產自西班牙嘅「豆豆」外形巖巖巉巉,以黑朱古力包住爆谷,入口黑朱古力甘苦少甜,爆谷位鬆脆可口 ,雖然一包有唔少粒,但好快食到見底,哈哈!同系仲有另一
有好嘢食,當然共諸同好啦,獨食難肥嘛
爆谷黑朱古力豆豆chocomais $22.9

爆谷黑朱古力豆豆chocomais
,雖然一包有唔少粒,但好快食到見底,哈哈!
爆谷黑朱古力豆豆chocomais
同系仲有另一款咖啡朱古力脆波chococrunch,上次都試過,同樣好食。
2013-12-04 1561 浏览
呢晚同男友仔出咗朗豪坊, 先放低個電話去維修, 再響附近行街街~行行下, 無意間見到呢間位置隱蔽既小店, 再望下佢附近既裝飾, 咦! 好似係賣朱朱力野喎…超愛朱朱力既我, 2 話不說就拉住男友仔殺過去!!!店仔細細的, 只有一位店員姐姐, 前面係一條長長既玻璃雪櫃, 入面放滿咗貌似好好味既東東, 包括: 件裝蛋糕, 杯子蛋糕, 朱朱力粒… 選擇其實唔係好多, 但係樣樣都好似好吸引咁~當我地一行埋去, 店員姐姐就非常熱情咁介紹, 真係攪到有選擇困難既我…更加 3 心 2 意!!!因為實作太難決擇, 所以決定行開下先, 再周圍行下睇下野, 冷靜了… 所以就再返去!!不過當我一見到個玻璃櫃, 又開始三心兩意啦… 哈哈哈~~最後, 狠下心, 揀咗呢隻長方型既『多重朱古力蛋糕』, 即埸同男友仔 share 食!!另外再買 2 個好靚靚既『黑朱古力流心杯子蛋糕』同埋『白朱古力流心杯子蛋糕』, 比阿豬爸+阿豬媽品嚐!!比完錢, 就急不及待企埋一邊同男友仔享用『多重朱古力蛋糕』!!蛋糕質感軟熟得黎又唔會淋吱吱, 有咬口~除咗面層滑滑既朱古力漿 (真係滑到反光架, 哈哈~), 裡面每一層朱古力蛋糕都夾住

超愛朱朱力既我, 2 話不說就拉住男友仔殺過去!!!

不過當我一見到個玻璃櫃, 又開始三心兩意啦… 哈哈哈~~

蛋糕質感軟熟得黎又唔會淋吱吱, 有咬口~
除咗面層滑滑既朱古力漿 (真係滑到反光架, 哈哈~), 裡面每一層朱古力蛋糕都夾住同樣既朱古力漿, 但係因為係 dark chocolate 關係, 甜度還好唔會 over, 不過… 對於酷愛 dark chocolate 既我, 就嫌唔夠 dark 嚕~

至於果 2 個『黑朱古力流心杯子蛋糕』同埋『白朱古力流心杯子蛋糕』
阿豬爸+阿豬媽既食評係咁既:蛋糕質感還好, 可惜太甜, 而且流心效果唔夠出色, 流心程度比較失望…

下次再路過, 我要試埋其他品種先得, 嘿嘿!!!
2013-11-05
5 分钟 (外卖自取)
$50 (其他)
2013-11-28 1332 浏览
今日同朋友們慶祝生日, 相約了在旺角吃晚餐, 所以打算買個生日蛋糕同佢地慶生 在朗豪坊行左一陣...我同另一位朋友最後都決定買Awfully Chocolate既蛋糕! 因為佢睇個樣都覺得好朱古力~而且價錢都唔算非常貴, 6吋都係$198。呢款蛋糕有3個味道, 一個係"All Chocolate", 一個係"Banana", 一個係"Cherry"...其實我想試Banana果個, 好似比較多人讚....點知我朋友一口就話要All chocolate! 咁就All Chocolate喇! (其實我都勁中意食朱古力! 所以冇所謂!)先講蛋糕, 佢入面分左3層, 夾心住D朱古力蛋糕同朱古力, 佢算係比較唔甜同唔膩 (可能因為冇Cream), 不過個朱古力味就好出同好rich! 唔中意食好多Cream既就應該好中意呢個喇!

而且價錢都唔算非常貴, 6吋都係$198。

题外话/补充资料: 要讚讚店員的服務, 因為本身我地想寫字, 而佢地咁岩D寫字筆D CREAM冇哂, 已經講哂唔好意思, 幫我地Pack左一個咩都冇既蛋糕; 但係O係佢差唔多PACK好既時候, 突然問我地"你地係唔係慶祝朋友生日? 如果係既我地有一個預先寫好左既"Happy Birthday"蛋糕." 咁我地當然覺得好喇~ 之後佢地仲話: 如果係咁應該夠CREAM幫你地寫埋朋友個名... 不過因為我地有2個朋友生日, 所以都係驚唔夠CREAM寫哂2個名。 不過我好欣賞佢地好努力咁幫我地諗辦法! 而唔係想快快做完呢個order就算! :)
2013-11-25
2013-10-13 1224 浏览
旺角亞皆老街8號朗豪坊4樓20號舖Awfully chocolate又接到煩complaint,出了report後都8:30pm,心情不好想食點甜來舒緩一下情緒,一口氣買了三件安撫低落的心情。近太年了沒有來過, 多了很多款式。Apple crumble食得多hazelnut crumble又試過嗎極品呀, 三件之中最好吃的,一件蛋糕, 擁有三個層次。包含了2種朱古力再夾雜hazelnut的味道,餅底像蛋糕混Truffle, 實身得來又有少少黏牙,一看便知曉是牛奶朱古力的頂層,弄成 碎的在牛奶朱古力口腔中溶開,有牛奶的香滑口感卻是一粒粒像底溫粒粒雪糕, 很有趣,與平日食的crumble是由麵粉焗脆而成有別,中間是帶有棒子味的cream, 打得質感細密而幼滑,三件中甜度最高卻沒有甜到漏而叫人只吃出甜味,每一口都充滿幸福, 朱古力與hazelnut相互襯托輝映,卻又不失其獨立鮮明的個性!(絕對會ENCORE)Chocolate flourless cake如何flourless沒有麵粉?黑得像墨汁的, 外表不討好,面上灑了些白色沒錯是icing sugar糖霜。多層像曲奇,脆脆的不像蛋糕會有

旺角亞皆老街8號朗豪坊4樓20號舖
Awfully chocolate
心情不好想食點甜來舒緩一下情緒,
一口氣買了三件安撫低落的心情。
近太年了沒有來過, 多了很多款式。
極品呀, 三件之中最好吃的,一件蛋糕, 擁有三個層次。
包含了2種朱古力再夾雜hazelnut的味道,
餅底像蛋糕混Truffle, 實身得來又有少少黏牙,
有牛奶的香滑口感卻是一粒粒像底溫粒粒雪糕, 很有趣,
與平日食的crumble是由麵粉焗脆而成有別,
中間是帶有棒子味的cream, 打得質感細密而幼滑,
三件中甜度最高卻沒有甜到漏而叫人只吃出甜味,
每一口都充滿幸福, 朱古力與hazelnut相互襯托輝映,
卻又不失其獨立鮮明的個性!(絕對會ENCORE)
Chocolate flourless cake
如何flourless沒有麵粉?
多層像曲奇,脆脆的不像蛋糕會有空氣在中間有股鬆軟,
中間包裹是入口即溶化的朱古力醬,猜是由奶, 黑朱古力及糖三者混出來的。
整塊也是朱古力醬, 吃多兩日已覺滯了。
Super stacked chocolate cake
層層相間一數有18層 。
咖啡色的是朱古力味海綿蛋糕及略黑的是黑可可蛋糕,
薄得可以以MM計算, 考手功的。
再塗上黑朱古力味的醬,每一啖都朱古力, 粉絲不可錯過啦!
像平價西餅的貨式, 不吃也罷。
消滅了3件cakes, 一掃而空

2013-08-05 884 浏览
這次再訪朗豪坊的原因是要買MOS Burger俾妹妹食,但我就有機會去準備我明日的午餐──────Flourless Chocolate Cake!($40)一直知道awfully chocolate 的 Banana Chocolate Cake 出名,但是沒有單件買,現在更沒有什麼大的喜慶節日,不能買一大個,只好小試牛刀,食件Flourless Chocolate Cake!我第二天先食,放在雪櫃中一整夜令他變得硬硬的,只好不聽從員工的意見,把他放入微波爐叮一叮,30秒後,熱騰騰的朱古力蛋糕出爐!急不及待先嚐一口,濃郁的朱古力味在舌尖上跳舞 ,濃度拿得十分好,又不太甜又不太苦!口感外脆內軟,很像BROWNIES,成件CAKE睇落細細件,但食完後朱古力的苦甜味在口中徘徊不去,意猶未盡!
Flour less chocolate cake$40
2013-08-04
2 分钟 (外卖自取)
Flour less chocolate cake$40
2013-08-04 765 浏览
紫玥最近在團購裡買了不少東西, 跟大家分享一下吧第一個是AWFULLY CHOCOLATE的現金券前兩天剛好跟朋友在旺角吃飯就順便挑了三件蛋糕作飯後甜點了~包裝不錯, 簡潔美觀白色的四方盒子放了三款同的巧克力甜品品嚐之前, 當然要先來個大合照啦~哈哈左上方三角型的是Flourless Chocolate Cake $40網上簡介是 Dark Chocolate Cake dusted with icing sugar.Crisp outer bite and moist, dense texture吃起來沒有想像中甜, 外層脆脆的, 內裡濕軟的這款蛋糕最大的賣點是不含麵粉, 卻能做出蛋糕的質感吃下去感覺很實在, 可可味很濃, 很好吃, 三款之中我最愛這個左上方三角型的是 Hazelnut Crumble $46網上簡介是 A Chocolate cookie base with hazelnut filling insideand a generous amount of buttery hazelnut chocolate crumble on top.果真是充滿榛子巧克力的餅乾啊~
紫玥最近在團購裡買了不少東西, 跟大家分享一下吧
第一個是AWFULLY CHOCOLATE的現金券
前兩天剛好跟朋友在旺角吃飯
就順便挑了三件蛋糕作飯後甜點了~
包裝不錯, 簡潔美觀
白色的四方盒子放了三款同的巧克力甜品
品嚐之前, 當然要先來個大合照啦~哈哈
吃起來沒有想像中甜, 外層脆脆的, 內裡濕軟的
這款蛋糕最大的賣點是不含麵粉, 卻能做出蛋糕的質感
左上方三角型的是 Hazelnut Crumble $46
果真是充滿榛子巧克力的餅乾啊~~比Flourless Chocolate Cake 甜 > <"
吃的時候可以混合多一點的榛子crumble 減輕甜度
這款有三重感覺, 最上層是榛子crumble, 鬆鬆的, 好像消化餅的感覺
中層應該是榛子混合的巧克力, 很濃郁的榛子CHOCOLATE CREAM味道
低層大概是混以黑巧克力做成的餅底, 脆脆的, 我第二喜歡吃這個
右面的是Rich Chocolate Cupcakes $35
網上簡介是 Soft chocolate cupcakes dressed in delicious soft dark chocolate frosting
with a dollop of dark chocolate fudge
嘩, 好巧克力啊, 這個真的真的太甜了
連嗜甜的紫玥都扛不住了, 有點太過了
不建議大家嘗試這個, 除非係是超能吃甜的 XD
不過, 紫玥是比較能吃甜的人, 不愛吃甜食的人應該都會覺得以上的甜點偏甜喔!!
有興趣的你, 可以去試一試!!
紫玥

2013-07-29
5 分钟 (外卖自取)
團購
  • Flourless Chocolate Cake
  • Hazelnut Crumble
2013-08-01 679 浏览
作為黑朱古力控的我非常專一,無論吃過多少遍,朱古力甜品一定是我的不二之選。相信很多朱古力控都能深深體會到朱古力帶來的那份喜悅和幸福感! Awfully chocolate 的hei雪糕吃過幾次,濃度十足,餘韻久久不散。且看各款朱古力甜點能否帶來無限幸福感!這次一共買了一件Flourless Chocolate Cake ($40),Super stacked chocolate cake($40)及兩粒Dark Chocolate Truffles ($30)。蛋糕用黑白紙盒盛著,型格十足,令人目光只著眼於蛋糕本身。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。Flourless chocolate cake 只用朱古力,蛋,牛油,糖四種材料做成。沒有用麵粉,所以蛋糕會塌下來。因此高質素且濃度高的朱古力是製作的關鍵。朱古力濃度越高越合我心意,這個果然真材實料,沒讓我失望。切開蛋糕面頭,並不是鬆軟的質感,表面有點硬脆,有點像曲奇和Oreo。把蛋糕往咀𥚃送,中間質感竟非常濕潤,黑朱古力甘醇濃厚,與面頭的脆脆形成强烈對比,層次豐富,幸福滿瀉。接著便是招牌作Super stacked

蛋糕用黑白紙盒盛著,型格十足,令人目光只著眼於蛋糕本身。

。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。
Flourless chocolate cake
Super stacked chocolate cake
接著便是招牌作Super stacked chocolate cake,對這個蛋糕抱有很大期望,可是卻令我徹底失望。用叉子切開蛋糕,表面的朱古力醬質感顯得有點奇怪,完全不軟滑,有點像加了魚膠粉的啫喱質感。那多層的朱古力海綿蛋糕味道亦非常普通,乾乾的。朱古力夾心醬朱古力味薄弱,很難成為朱古力控的心頭好。
Gorgeous Truffles Inside
Gorgeous dark chocolate truffles
Dark Chocolate Truffles用另一小盒子盛著,寫著Gorgeous Truffles inside,簡單直接!
Truffles又挽回不少分數,口感軟滑,入口即溶,黑朱古力味甘苦交纏,果真Gorgeous,緩緩溶化帶來無限幸福感

這次品嚐各款朱古力甜點猶如坐上摩天輪一樣,由Flourless chocolate cake的驚喜上到高處,但卻被失望的super stacked chocolate cake帶到底處,轉眼gorgeous dark chocolate truffles又帶來無限幸福感!

题外话/补充资料: 店員服務認真,詳細介紹各產品特色。若店舖有座位提供,我想整個進餐感覺更完美。 食物賣相: ♣♣♣
Flourless chocolate cake
2013-07-16 502 浏览
之前借題發揮一連寫咗5篇「好友狂嚐曲」,除跟十家分享美食,亦趁機多謝數位老友所送贈嘅曲奇。其實仲有個續篇,唔再繼續用(六)、(七)、(八)……喺因為唔喺食曲奇,而喺另一樣美食,故此,標題亦要改一改,變咗「好友狂嚐谷」。以朱古力蛋糕打響名堂嘅Awfully Chocolate,早前推出兩款新產品:黑朱古力爆谷及咖啡朱古力脆波,小弟一向甚少追新嘢,全賴食友餽贈,先令小弟試到呢兩款新產品。正所謂出外靠朋友,試嘢靠食友!哈哈!其實初推出時,都有晌報紙賣廣告架,仲被OK便利店優先發售,咁想要試就更加方便得多咯。爆谷黑朱古力豆豆chocomais $22.9以優質黑朱古力包住爆谷,由於包嘅喺爆谷,所以外形比較巖巖巉巉,但味道非常之好,因為爆谷好香脆,而黑朱古力甘苦少甜。每盒淨重80g,但因為豆豆挺輕身,所以都有唔少粒,順帶一提,佢「爆谷黑朱古力豆豆」,喺來自西班牙!咖啡朱古力脆脆chococrunch $22.9以微量咖啡粉包實脆脆波,無論外觀、口感都跟麥提莎好相似,只喺換嚟咖啡外衣。細細粒唔太甜,香濃又鬆脆,好易密密食,食唔停。同樣每盒淨重80g,當然都喺喺來自西班牙!不過,由於太似食緊麥提莎,
爆谷黑朱古力豆豆&咖啡朱古力脆脆
爆谷黑朱古力豆豆chocomais $22.9

咖啡朱古力脆脆chococrunch $22.9
。同樣每盒淨重80g,當然都喺喺來自西班牙!不過,由於太似食緊麥提莎,所以,感覺爆谷黑朱古力豆豆好食啲!
咖啡朱古力脆脆chococrunch
再次多謝食友關照,人哋賞菊,我就可以嚐谷,咁樣結尾喺咪有啲爛呢?