2011-01-15 26 浏览
成日話去試... 過左成幾個月, 終於食到好香朱古力味!$28 @ 39/2緊係食雙球哈哈朱古力好甘香另外. 1個月前老細都整左個CAKE 返黎請我地食都好好味但係好溜..冇番咁上下人真係唔會食得曬得閒會再食朱古力味好味過H字頭不過1個人食唔到2球...2個人先食到
成日話去試... 過左成幾個月, 終於食到
好香朱古力味!

但係好溜..
冇番咁上下人真係唔會食得曬

得閒會再食
朱古力味好味過H字頭
不過1個人食唔到2球...
2個人先食到
2011-01-10
外卖自取
$19 (宵夜)
  • 朱古力double
2011-01-09 14 浏览
久聞 Awfully d Cake 好正斗,於是我係3曰前已經網上安排好今晚Mum's Birthday嘅生日Cake作為慶祝店內2個 Shop Assistants 好Nice同Helpful, 好快就送上我ge蛋糕。My First Impression真係好朱咕力呀Dinner後立即品嚐下呢個正野先...好味道,朱咕力佈滿面底同中層,好rich又唔太甜, d 蛋糕做得好軟熟,一d都唔乾身,以全朱咕力蛋糕lai講全港應該數一數二了而價錢其實偏貴,8"要成$356 (11~12人份量到) 不過1次半次無所謂啦哈哈 今個week食左2個正Cake (1個from帝苑) ,真係美滿吖 !!

Dinner後立即品嚐下呢個正野先...

而價錢其實偏貴,8"要成$356 (11~12人份量到)
不過1次半次無所謂啦

哈哈
2011-01-09
2010-12-08 10 浏览
新加坡品牌,70%比利時朱古力,名人介紹過$178。1lbs。all chocolate cake:無想像中咁好,蛋糕表面的朱古力漿幾重朱古力味,從雪櫃取出即吃就好像在吃朱古力雪糕般,整個蛋糕由朱古力漿和朱古力海綿蛋糕相間著,蛋糕尚算鬆軟免費寫字和有生日牌有客時,女員工們仍不斷吹水
新加坡品牌,70%比利時朱古力,名人介紹過

免費寫字和有生日牌

有客時,女員工們仍不斷吹水
2010-11-15 3 浏览
呢間店一直都只有中環店,唔知點解會o係mk開店,不過冇所謂,可以同女友一試,試左個28蚊o既單球朱古力雪糕,都幾大杯,而且d朱古力味好濃,好有層次感,好過h字頭果間o既多多聲,下次一定再來.
呢間店一直都只有中環店,唔知點解會o係mk開店,
不過冇所謂,可以同女友一試,試左個28蚊o既單球
朱古力雪糕,都幾大杯,而且d朱古力味好濃,好有層
次感,好過h字頭果間o既多多聲,下次一定再來.

2010-11-09 5 浏览
妁前在中環才有分店, 諗住在旺角開了分店試下啦! 抱有好大期望, 點知......看似非常吸引, 點知完全沒有朱古力味, 只有一個字 "甜" 喜歡朱古力的人一定不會鐘意, 特別係食慣 60以上的朱古力迷裡面旦糕亦唔好食非常失望同布貴
看似非常吸引, 點知完全沒有朱古力味, 只有一個字 "甜"
裡面旦糕亦唔好食

非常失望同布貴
2010-11-08
3 分钟 (外卖自取)
  • 沒有
2010-10-14 37 浏览
出了退修營之後,想食一D自己想食既野,立刻諗起成日唔覺意過左朗豪坊既Awfully Chocolate,今次咪蝕啦,原本以為D Cake可以Pieces賣,點知唔得,之後叫左成日去K11都冇既Hei Ice-Cream.嗯,甜度其實同好普通既維記呀、Drayers冇咩兩樣,唯一比較突出既係佢好滑,真係食既時候牙齒會覺得唔駛咬,不過廿八蚊一球,雖然都算係朱古力專門店,但的確有點小貴.......

2010-10-10 23 浏览
濃而不膩一試愛上朱古力怪必食初初真係擔心你得個名咁串~敢叫自己awfully但食完真係覺得抵你呢個名囉無花巧既外型賣點就只有純純既朱古力味0個層朱古力真係令人又愛又狠
濃而不膩
一試愛上
朱古力怪必食

初初真係擔心你得個名咁串~
敢叫自己awfully
但食完真係覺得抵你呢個名囉

無花巧既外型
賣點就只有純純既朱古力味
0個層朱古力真係令人又愛又狠
2010-08-29 14 浏览
呢間來自新加坡既雪糕店享負盛名一直都想試下今日就去左一試28蚊單球 38蚊雙球~~無考慮既情況下叫左雙球侍應都幾有笑容~~杯雪糕兩個球都幾大 幾抵食!!!雪糕一入口既時候 可以感受到佢既滑味蕾瞬間俾朱古力所征服而且亦唔會太苦好味的!!!但係食左大約一球左右感覺到都幾滯下 其實食單球已經好足夠要雙球的話 最好同人一齊分享啦!!!
呢間來自新加坡既雪糕店享負盛名
一直都想試下
今日就去左一試
28蚊單球 38蚊雙球~~
無考慮既情況下叫左雙球
侍應都幾有笑容~~

杯雪糕兩個球都幾大 幾抵食!!!

雪糕一入口既時候 可以感受到佢既滑
味蕾瞬間俾朱古力所征服
而且亦唔會太苦好味的!!!
但係食左大約一球左右感覺到都幾滯下
其實食單球已經好足夠
要雙球的話 最好同人一齊分享啦!!!
2010-08-28
  • 朱古力雪糕
2010-08-26 11 浏览
在朗豪坊吃過午飯,經過商場四樓,竟意外地瞥見在 Mos Burger 旁邊的位置,一個頗為隱蔽的角落裡, 隱藏著Awfully Chocolate 幾個大字。原來這以朱古力蛋糕和雪糕迷倒不少香港fans的過江龍,已悄悄地空降到朗豪坊這個旺角區數一數二熱鬧的商場中,在此低調地開業,正好讓剛吃過午飯的自己,來一球超級美味的 「Hei 黑朱古力雪糕」,一飽口腹之欲。這店舖的格局與它的其他分店一樣,充滿型格簡約之風。以白色為主調的這家分店,最特別之處在於它帶有一點的中國風,不論是其從店面通往辦公室的門,還是這店裡唯一可供客人堂食的檯椅,都充滿了中國的色彩。幸運地,這天客人不多,店裡唯一的中國風檯椅沒有被其他客人佔據,正好讓自已安坐其中,把從殷勤有禮的女店員中接過的單球 Hei 黑朱古力雪糕,好好享受它的美味。值得一讚的是,在這桌子上,店家體貼地把一些膠水杯和一壺水,方便在此吃雪糕的人可以在享受 Hei 雪糕的美味之後,喝一杯開水清清口腔,才再次上路,實在是十分體貼的安排。Hei 這款Awfully Chocolate 唯一售賣的這黑朱古力雪糕味道的確十分濃郁,質感軟滑,含朱古力量極高。充滿黑朱

Hei 這款Awfully Chocolate 唯一售賣的這黑朱古力雪糕味道的確十分濃郁,質感軟滑,含朱古力量極高。充滿黑朱古力獨特的甜中帶苦的複雜味道,教人回味再三
而在細味過這美味的黑朱古力雪糕之後,當中的餘韻仍然久久不散,實在是飯後的最佳甜品之選。

要不是這裡親切有禮的女店員在自己買雪糕的時候落力地推介,真不知原來 Awfully Chocolate 將會有朱古力月餅在今年中秋節推出。看它的賣相,這一盒兩個裝的月餅頗為精緻。也許,在今年的中秋佳節,人月雙圓的時候,也買一盒這裡的朱古力月餅應應節吧!以它出品一貫的高質素,我相信一定會很好味的。

簡約的門面
濃郁而味美的黑朱古力雪糕
店側唯一的一桌兩椅
中式的桌椅
$28 (其他)
簡約的門面
濃郁而味美的黑朱古力雪糕
店側唯一的一桌兩椅
中式的桌椅
  • Hei 黑朱古力雪糕
2010-08-17 41 浏览
I brought S and J here for some ice cream fix. They only do a single flavour here, "hei" ice cream, which comes in three sizes - single ($28), double ($38) or a pint ($68).The dark chocolate ice cream is plain, but after a spoon you'll know other add-ins are really unnecessary. It has a strong cocoa profile and has just the right sweetness - definitely one of my favourite chocolate ice creams, and for the chocoholics out there!

2010-08-08
外卖自取
細妹生日, 佢想試呢間嘅Banana chocolate cake, 所以中午打電話去訂, 問到可唔可以喺蛋糕面寫未字, 但店員當日無cream可以用黎寫字, 但會有生日牌, 無辦法啦! 唯有返屋企自己寫(最後用咗去10蚊店買嘅粉紅色朱古力寫, 效果好好, 可惜d相唔喺我度, post唔到比大家睇!) 味道:蛋糕中間果層香蕉味同d朱古力蛋糕唔係好襯, 相信All chocolate cake嘅味道會好d!

味道:
2010-08-09
2010-08-07 5 浏览
心情不好,甜品永遠是我的comfort food.做完gym後捉左好友陪我黎呢度食雪糕.自己是朱古力同雪糕的忠實粉絲,之前一直狠想試試呢間既黑朱古力雪糕,但開張之後問過幾次都話未黎貨要等等等等等,見openrice有人寫左雪糕食評,終於俾我等到啦~hei chocolate ice cream白色手提盒仔設計再加上營光綠膠匙,就算唔食得都睇得~食落就好滑好creamy 質地實實的 似食緊溶溶地既朱古力 不過唔知係咪無mood影響味覺,苦苦地唔係好夠甜啊...(同我宜家心情差唔多)可能期望太高,呢度不是我杯茶呢~都係XTC比較對我口味.點都好,謝謝好友請客
點都好,謝謝好友請客
2010-08-04
宵夜
2010-08-07 5 浏览
每年既生日, 親親屋企人都會為我準備BD cake及一頓豐富dinner.我係dark chocolate 既愛好者, 逢係用dark chocolate 做既甜品都好buy. 已知有"awfully chocolate"這店好耐, 奈何要我山長水遠去到CWB買回家吃, 就覺得好虛耗.到上月在朗豪方food court 既corner 位見到做咗hoarding, 板上印有~awfully chocolate coming soon~就知道有口福lu.Chocolate cake 只有3款可選擇 :-1. All chocolate cake2. Banana chocolate cake3. rum & cherry chocolate cake我都係喜歡~all chocolate cake~多o的, 就成為今年BD 必食 cake之一.於3天前落order, 她們的 telephone manner 好好(同mimosa真係一個天一個地), 又會問妳係咪for BD, 需要寫字嗎?(因為佢地唔用生日牌), 落齊資料會比個reference no.妳於取餅時方便提取.因為取餅後唔係
Chocolate cake 只有3款可選擇 :-
1. All chocolate cake
2. Banana chocolate cake
因為取餅後唔係直接回家吃, 就問sales 姐姐會唔會有問題, 她們都好有耐心解釋, 還叫我回家後雪一雪再食個味道更好. 咁我地就照意思雪一雪先食, 真係好好味, 以為面層chocolate cream 會比較實, 但把刀一切落去就感覺到蛋糕軟綿綿, 好易切, 未放入口都feel 到o的cream 好滑漏, chocolate cream 夾於兩層蛋糕中間, 面層再上一層厚chocolate cream, 有少少似食緊雪糕既感覺~Yummy~, 唔怪得知要雪凍才好吃^o^.
雖然食既時候已經夜深, 但我們4人都K.O.咗半個先滿足, o尋晚完全係甜住瞓.
除了蛋糕, 現在還有chocolate ice-cream買, 我想都應該唔錯^^.

2010-08-06
  • All Chocolate Cake
2010-08-05 8 浏览
簡單的外表.帶出香濃幼滑的朱古力....入面又係朱古力..唔會太甜..太多花神野.....就係食出好1食的朱古力...好耐冇食過直得回味的朱古力蛋榚....又可能帶出我對媽咪的愛~~哈哈~
媽咪的生日蛋榚
2010-08-04
媽咪的生日蛋榚
I used to be not too crazy about ice cream, especially chocolate ice cream, until I was introduced to dark chocolate ice cream...and then it just went downhill from there.I can't get enough dark chocolate ice cream!Luckily, there are many ice cream outlets in Hong Kong selling dark chocolate ice cream/sherbet/sorbet...and recently (just yesterday), I tried the one from Awfully Chocolate.Let's just say...it's awfully chocolatey and awfully smooth......an awfully generous serving for HK$28...in an

Let's just say...it's awfully chocolatey and awfully smooth......an awfully generous serving for HK$28...in an awfully cute Chinese takeout box packaging with a couple of clever spoons to get every single bit of ice cream out of the corners of the box.

Awfully delicious.
Awfully adorable.

My new favorite dark chocolate ice cream, can't wait to try their cakes.
2010-08-02
外卖自取
$28 (宵夜)
  • chocolate ice cream