2019-10-13
第2次來K11 Musea, 第1次係尋日,感覺唔錯,所以又叫朋友黎多次,同我慶祝生日。尋日去左間室內嘅餐廳,好舒服,食物又好。諗住今日黎Artisan Lounge應該都唔會有失望。見到個個都係叫tea set ,我地3個女仔當然唔會錯過,叫左一個tea set再加多個鱈魚。喺等緊食物黎,我地更係不忙吹水啦,但發現謂商場音樂異常大聲,由於間餐廳喺商場1樓中間,所以係處於open area,你食野嘅時候,街客係會望到,商場音樂亦都係同大家聽到嘅一樣。可能就咁行街係唔覺,我地坐喺餐廳,就好大感覺,音樂似落左pub咁! 我朋友愈黎愈忟憎,於是我問waiter,請問可較細音樂嗎? 點知佢話,已經向上頭反映左好多次下,咁點解仲係咁誇張。隔左一陣,我地又忍唔住問第2個waiter,佢講笑話佢就快失聰令我地哭笑不得。唉,算啦,我地話冇下次,幾好食都冇用。金錢係買時間買地方,想傾下計都唔得!好啦,講返食物先,個tea set係吸睛嘅,尤其係scones,非常出色,不過個醬就失色!其他甜品overall都算高質素,咸食就一般,可能我地3個都唔食生野。咖啡超普通,咁嘅價錢,可以用更好嘅咖啡豆囉!我朋友叫
我朋友叫果個鱈魚超級好食,魚好滑,同個sauce簡直配到一絕,不過價錢係$388。
總括而言,唔會再幫襯,因為環境好嘈雜!