呢度聽講出名過懸浮下午茶, 加上新開便同屋企人來試一試。佢有豪華版同普通版嘅tea set 選擇, 豪華版當然係用啲矜貴嘅食材,但今次就要個普通版先,豪華版加一差唔多成$2000,普通版都要690加一。原來懸浮嘅意念都只不過係將個三層架放上側邊條擺設,其實冇乜特別,我以為真係同磁石有關係。餐飲要了一壺花茶,味道普普通通,分量亦都唔算大。先來鬆餅,聽我係用半島酒店嘅配方,一樣跟兩小瓶果jam同埋忌廉,但係個忌廉好淡,鬆餅偏林,唔算鬆化,食落口一pat野,好失望。三層假基本上有兩層都係甜食,一層係咸食,甜品我最有印象係一個類似奶黃餅嘅東西,鬆鬆軟軟嘅奶黃餡都不錯,其他嗰啲賣相OK大個味道就冇乜特別。去得這這些地方high tea , 打卡,同閨蜜傾計不錯,因為都係果句,high tea 通常都係食個環境而唔係啲食物。不過依間餐廳個位置喺商場嘅中間一小部份,其實冇乜景色,呢個價錢其實夠你去好多五星級又有景色嘅餐廳high tea ,所以價錢上就見仁見智啦。
呢度聽講出名過懸浮下午茶, 加上新開便同屋企人來試一試。

餐飲要了一壺花茶,味道普普通通,分量亦都唔算大。