假日真係要食好點😆去左中環食𝗪𝗲𝗲𝗸𝗲𝗻𝗱 𝗕𝗿𝘂𝗻𝗰𝗵 餐廳位於𝟮𝟰樓 有海景𝗩𝗶𝗲𝘄 多款新鮮海鮮任食𝗥𝗲𝗳𝗶𝗹𝗹速度都幾快 值得一讚仲可以食足𝟯個鐘‼️🔸Weekend Brunch ($668/大人+10%)每逢星期六日中午12pm開始!款式超多選擇,有多款貴價海鮮、開胃冷盤、沙律、甜品等等,亦可加錢體驗自選主菜1款。如果係愛酒之人仲可升級Free-flow Package 🔸海鮮區海鮮款式好多,我推介必食波士頓龍蝦、生蠔、帝王蟹腳、麵包蟹。款款都好新鮮,帝王蟹腳超大隻,啖啖肉,鮮甜無比。麵包蟹每個都爆晒膏,又多肉。生蠔爽甜新鮮。🔸沙律吧推介必食烤甘筍、水牛芝士配番茄、沙律菜,款款都清甜爽口。食左咁多海鮮要食下菜😆🔸冷盤+熱盤推介必食西班牙火腿、水牛芝士、意式牛肉丸 、意式香腸。香腸肉質口感非常嫩滑!🔸甜品區推介必食Tiramisu、拿破崙蛋糕、朱古力噴泉,自己可以放生果沾上朱古力醬,真係好過隱!另外加配左𝟭款𝗺𝗮𝗶𝗻 𝗰𝗼𝘂𝗿𝘀𝗲🔸鹿兒島縣A4和牛肉眼扒(+$208/100g)建議最少點200克會比較適合2人份量。職員推薦我地叫 7成熟。職員即場拎出嚟切,唔會切得太厚,外層烤得
假日真係要食好點😆
去左中環食𝗪𝗲𝗲𝗸𝗲𝗻𝗱 𝗕𝗿𝘂𝗻𝗰𝗵
餐廳位於𝟮𝟰樓 有海景𝗩𝗶𝗲𝘄
多款新鮮海鮮任食
𝗥𝗲𝗳𝗶𝗹𝗹速度都幾快 值得一讚
仲可以食足𝟯個鐘‼️

🔸Weekend Brunch ($668/大人+10%)

🔸海鮮區

🔸沙律吧

🔸冷盤+熱盤

🔸甜品

另外加配左𝟭款𝗺𝗮𝗶𝗻 𝗰𝗼𝘂𝗿𝘀𝗲
🔸鹿兒島縣A4和牛肉眼扒(+$208/100g)
建議最少點200克會比較適合2人份量。職員推薦我地叫 7成熟。職員即場拎出嚟切,唔會切得太厚,外層烤得有香焦味,咬開感受到牛嘅油脂均勻,牛味香濃。

2023-07-15
午餐
2023-07-16 46 浏览
大家平時去酒店食buffet就食得多啦,但有冇諗過喺蘭桂芳都可以食到buffet呢?😍環境原來喺蘭桂芳加州大廈裡面隱藏着一間以海鮮為主嘅brunch buffet意大利🇮🇹餐廳,大家除咗可以喺假日享受到高質意式食物外,仲可以居高臨下望到中環全景🏙️食物《Aria Italian》weekend brunch 價錢為$668 per person,大家假日仲想再食豪d嘅話,可以加錢加mains同酒精飲品🍸free flow由於餐廳係提供意大利菜,所以buffet嘅食物都係偏向意式,包括:款式超多嘅嘅沙律🥗、芝士🧀️、煙肉、甜品等。但對於我嚟講,呢度嘅海鮮先係重點!我從來未見過一間buffet可以提供咁多咁新鮮嘅海鮮(龍蝦🦞、長腳蟹、生蠔、麵包蟹等),而且仲會不斷refill!大家就算唔食其他嘢,淨係食海鮮都夠回本😋因為我同朋友仲再食得豐富d,所以我哋仲叫咗日本鹿兒島A4和牛肉眼扒$208,我哋冇諗過個扒會整得咁出色(油脂分布好均勻,亦都煎得好香),本身我哋都飽飽地,結果都食晒😅假日想喺個舒適嘅環境chill吓relax吓,慢慢傾吓計,食吓嘢,我會建議大家可以去《Aria Italian》😌

食物

好友詐型話大半個月冇見,知道佢勁中意食意大利菜,所以就搵到中環有間每逢星期六日有得食Weekend brunch 之餘仲有靚View睇~✨Weekend Brunch ($668/大人 , $334/小童 +10%)✨⏰每逢星期六日中午十二時至下午三時供應自助區包括世界各地靚海鮮、開胃冷盤、沙律、甜品外,可以升級體驗自選主菜1款;如果你都中意飲返杯🥂亦都可以升級Free-flow Package 🍾 🦀海鮮區🦞波士頓龍蝦、生蠔、阿拉斯加帝王蟹腳、麵包蟹、青口、翡翠螺、熟蝦、煙三文魚、千島醬拌蝦仁、酸辣八爪魚仔+ 魷魚圈… 波士頓龍蝦蝦膏滿到瀉,啖啖肉;生蠔雖然細隻,但爽口鮮甜,海水味較重,勁中意!🥕沙律吧🥦有意式烤茄子、烤甘筍、烤蘑菇、水牛芝士配番茄、軟芝士青醬長通粉丶番茄洋蔥莎莎、南瓜、蘆筍、沙律菜….🥓冷盤🥨油漬風乾番茄、沙甸鱼、烤麵包片、意大利醃菜、Salami 、Parma Ham 、西班牙火腿、水牛芝士、意式肉丸 +香腸……🧁甜品區🍰有Chocolate fountain ,Tiramisu,puff ,macaron,chocolate cake,napoleon cak

⏰每逢星期六日中午十二時至下午三時供應

🦀海鮮區🦞
波士頓龍蝦、生蠔、阿拉斯加帝王蟹腳、
麵包蟹、青口、翡翠螺、
熟蝦、煙三文魚、千島醬拌蝦仁、酸辣八爪魚仔+ 魷魚圈…

🥕沙律吧🥦

🥓冷盤🥨

🧁甜品區🍰
有Chocolate fountain ,Tiramisu,puff ,macaron,chocolate cake,napoleon cake , 開心果蛋糕仲有2款口味雪糕….

當中最意係咖啡榛子蛋糕,一層忌廉,一層咖啡味海綿、上面滿滿榛子果仁碎!

✨另外叫咗一款main course (價錢由$58-$208)✨
日本鹿兒島縣A4和生肉眼扒 (+$208/100g)

🥩日本鹿兒島縣A4和生肉眼扒 (+$208/100g)
建議點選最少200克,身為牛魔王嘅我又點可以唔試下呢~ 燒到啱啱好,少少燶燶地,肉質嫩滿,滿腔油膩,配上烤蒜頭,好味啊~

Overall 嚟講價錢中等,款式都相當之多拍得住酒店
,餐廳位置於24樓高sky View都👍🏽,仲有outdoor坐!服務都非常之貼心~ 真係好啱同朋友chill下、慶祝生日🎂

如果大家中意俾個like支持下🤟🏽 𝗖𝗶𝗮𝗼

🇮🇹 ARIA (中環)
🇮🇹中環德己立街30-32號加州大廈24樓

2023-07-15
日本鹿兒島縣A4和生肉眼扒 (+$208/100g)
2023-07-14 63 浏览
周末放假當然要吃brunch chill下,上周未到訪一家提供半自助早午餐的餐廳,餐廳環境優美,我們被安排靠窗的位置,可以欣賞到室外的風景,非常舒適愜意✨Weekend Brunch ($668)時段:12:00-15:00餐廳提供了多款海鮮冷盤,包括了龍蝦、長腳蟹腳、麵包蟹、生蠔和青口等等,海鮮肉質結實,鮮美可口,龍蝦和麵包蟹好多膏,但生蠔質素有點參差,另提供了多款香腸、芝士、意式菜式熱盤、甜品和水果,令人眼花撩亂,流曬口水另外再點了兩個main course ✨Tartufo Pizza 松露水牛芝士馬鈴薯薄餅($68)鋪滿了馬鈴薯片和芝士,底層則塗滿了黑松露醬,香味十足,不過黑松露醬偏鹹了些✨Suckling Pig 烤乳豬($138)豬皮烤得非常脆,肉身也軟淋,但略微有點咸店員知道我們是來慶祝朋友的生日,所以為我們送上一杯free drink和一份檸檬雪芭,並且技巧高超地為我們拍照,服務非常周到專業

✨Weekend Brunch ($668)
時段:12:00-15:00

另外再點了兩個main course

✨Suckling Pig 烤乳豬($138)
豬皮烤得非常脆,肉身也軟淋,但略微有點咸

2023-07-10 81 浏览
Definitely a feast to remember.Customer service was top notch.Honestly, we didn’t really enjoy the pastasThe stars were the appetisers and the pizzasThe A4 Wagyu steak was very tender100% coming back here for another special occasion.
A4  Steak
Lobster  Pasta
Truffle  Pasta
Smoked  Salmon  Pizza
  • Tomina  alla  Piasta
2023-07-10 79 浏览
ARIA (中環)中環德己立街30-32號加州大廈24樓呢間餐廳嘅brunch buffet($668)雖然價錢偏高,但係食物質素對得住價錢所以都好推介~🥰入去之後就感覺好舒適,而且餐廳嘅落地玻璃仲望到少少海景,風景好正啊💙每樣食物質素都好滿意🥰餐廳主打西式食物,都有幾多海鮮😋😋包括啲麵包蟹同啲爆曬膏嘅龍蝦🦞🦀。我最鍾意啲龍蝦嘅膏😚味道好甜美~另外生蠔同各式各樣貝殼類都唔錯,而龍蝦就最驚喜😍除咗海鮮之外,我哋仲試左好多款好有特色啲沙律同小食✨我最鍾意嘅係芝士汁蘑菇🍄上面仲有多黑松露,味道香濃十足😍估唔到蘑菇都會咁好食!另外火腿都好甘香😗同埋有好多款芝士都好好食,有我男朋友最鍾意嘅Blue cheese 😂 夠曬臭~💥總性價比: 9/10💥食物質素好唔錯,餐廳裝修環境都好靚好舒適😗啱哂同家人或朋友一齊嚟慶祝生日或者紀念日,加上係brunch時段個景仲好靚~值得一試👍🏻
ARIA (中環)
中環德己立街30-32號加州大廈24樓

💥總性價比: 9/10
2023-06-24 74 浏览
前菜好出色每種都有獨特既口味水牛芝士番茄吞拿魚他他全部既汁醬香料都好好味最驚喜係個麵包真心好味,外脆內軟好鬆脆香草雞同焗羊架都好好食每次請人食飯去呢間都穩陣唔失禮。
前菜好出色
每種都有獨特既口味
水牛芝士番茄
吞拿魚他他
全部既汁醬香料都好好味
最驚喜係個麵包真心好味,外脆內軟好鬆脆

香草雞同焗羊架都好好食
每次請人食飯去呢間都穩陣唔失禮。
再次嚟到蘭桂坊加州大廈24樓食brunch!位於24樓嘅aria 環境開揚,遠眺維港,逢週末提供意式早午半自助餐。除咗海鮮,前菜、沙律同甜品都係任食㗎,refill速度亦好快,可以由12點食到3點。如自助吧唔夠食可以加錢要主菜,想飲酒可以加free flow。﹆ weekend brunch $668𖦹海鮮有生蠔、波士頓龍蝦、帝王蟹腳、麵包蟹、凍蝦、螺、煙三文魚等。其中生蠔新鮮好濃海水味;麵包蟹超多膏,長腳蟹啖啖肉,一定要食多啲海鮮回本呀。𖦹前菜包括水牛芝士配番茄、多款沙律、青醬長通粉、火腿、芝士等,最特別嘅一定係原塊蜂蜜,配麵包食很正。𖦹甜品有雪糕、朱古力蛋糕、tiramisu、馬卡龍、水果等,仲有好耐無見過嘅朱古力噴泉,童年回憶返曬嚟。
再次嚟到蘭桂坊加州大廈24樓食brunch!

﹆ weekend brunch $668

𖦹海鮮

𖦹前菜

𖦹甜品

2023-06-11 1301 浏览
位於中環蘭桂坊加州大廈24樓ARIA🇮🇹是一間座擁高層靚景的意大利餐廳☁️週末的中午有主打海鮮的Brunch 自助餐🍴坐在窗邊用餐時,看著窗外藍天白雲的景色能令用餐的心情更好🍴 冷盤冷盤的選擇很多,除了有芝士、煙三文魚、各款ham外,還有一些炒製過的菇及蔬菜等🥕其中最愛的是帶有黑松露味道的菇及酸種包,還有新鮮的蜂蜜粒可配 🦞 海鮮海鮮新鮮再選擇多,龍蝦、生蠔、蝦、蟹等等,生蠔鮮甜重海水味、龍蝦爽彈多膏、青口等亦非常新鮮👍🏻 🍰 甜品步進餐廳時已看到甜品區😍蛋糕、馬卡龍、水果等眼花撩亂,Tiramisu、榛子、開心果味蛋糕濃郁軟滑❤️小泡芙精緻又美味,最愛芒果熱情果味👍🏻還有朱古力噴泉及雪糕可選 ☕️ Coffee or Tea有多款茶可選,選了洋甘菊及茉莉花茶 *假日早午餐 12:00 - 15:00($668+10%, 時限2小時)*店員主要以英文溝通,亦有一位懂廣東話的店員

🍴 冷盤

🦞 海鮮

🍰 甜品

☕️ Coffee or Tea

有多款茶可選,選了洋甘菊及茉莉花茶

*店員主要以英文溝通,亦有一位懂廣東話的店員
2023-06-11
$734.8 (午餐)
  • Bunch  自助餐
2023-06-09 930 浏览
呢間位於加州大廈高層嘅意大利餐廳標榜Dine in the sky ,歐陸風裝潢氣派十足,落地玻璃加上環迴靚景,絕對係慢慢歎brunch 嘅好地方。🔸週未早午餐🔸成人$668 小童$334- 另加$48-$208可享受升級體驗 (選一款主菜)- 餐廳有3款🍻🥂🍸🥃Free flow package供應,收費為 $128/$368 各地優質海鮮、開胃冷盤及芝士、滋味沙律、手工甜品以自助形式供應。亮點有生蠔🦪任拎,入口不獨有海水鮮味,更能嚐到礦物味道;蟹腳 🦀 肉質鮮甜、飽滿多汁;仲有多款冷海鮮、巴馬火腿、煙三文魚、芝士等;鍾意食蔬菜嘅朋友,有大量意式蔬菜/沙律選擇,單吃自助餐檯上嘅美食,已經十分豐富。🥩日本鹿兒島A4和牛肉眼扒 $208/100g即切即磅,色澤鮮嫰,要左大概300 g ,足夠兩個人食;和牛油脂非常甘香,肉質鬆軟多汁,只需以黑椒、鹽、香草作簡單調味,就足以突出牛扒嘅原汁原味,非常美味!🐟香烤原條鱸魚$198烤焗至皮脆肉嫩嘅深海鱸魚,魚肉鮮嫩有肉汁加埋用檸檬烹調嘅濃厚醬汁,令味道更有層次。☕️最後有兩杯香濃意大利咖啡襯埋dessert檯嘅意式甜品,非常圓滿嘅Happy Sund

🔸週未早午餐🔸成人$668 小童$334
- 另加$48-$208可享受升級體驗 (選一款主菜)

🥩日本鹿兒島A4和牛肉眼扒 $208/100g

🐟香烤原條鱸魚$198

☕️最後有兩杯香濃意大利咖啡襯埋dessert檯嘅意式甜品,非常圓滿嘅Happy Sunday 😌
午餐
✅Aria Italian全部都係重點嘅純西式半自助餐Aria Italian😋淨係餐廳既格局同環境已經非常打卡able❤️係帶有意大利風格既裝修同擺設!逢weekend都會有半自助餐食!每人$668~有各種沙律 冷盤同海鮮仼食 而main course就可以按返自己既喜好選擇呢到既自助餐唔同平時自助餐咁 冇左啲粥粉麵飯多左唔同西式煮法既蔬菜、沙律、冷盤同海鮮!雖然係半自助形式,但未食佢個main course 淨係食冷盤、食菜都已經食到就快七成飽成餐飯真係勁滿足🤩一開始出去行一round見到啲野食就feel到果然係食意大利菜嘅地方🇮🇹首先係無限♾️refill 既海鮮有生蠔、螺、青口、長腳蟹腳、龍蝦、凍蝦、蝦沙律同麵包蟹整體都好新鮮 生蠔雖然細細隻但好有蠔既鮮味 而且唔腥!蟹腳同螺 個人認為係必點既🫶🏻😀最得意係仲有支迷你版嘅Tabasco 可以自助拎返位都落食完海鮮就轉攻其他蔬菜同冷盤除咗一定會見到既parma ham+哈密瓜之外佢真係有好多唔同煮法既蔬菜例如焦糖漬炒洋蔥、炒磨菇、墨西哥辣椒紅菜頭,蕃茄仔釀吞拿魚肉仲有醃菜冷盤方面就有大量既cheese🤓 我特別鐘意佢連埋蕃茄片一齊食果
✅Aria Italian
全部都係重點嘅純西式半自助餐Aria Italian😋
淨係餐廳既格局同環境已經非常打卡able❤️
係帶有意大利風格既裝修同擺設!
逢weekend都會有半自助餐食!每人$668~

呢到既自助餐唔同平時自助餐咁 冇左啲粥粉麵飯
多左唔同西式煮法既蔬菜、沙律、冷盤同海鮮!
雖然係半自助形式,但未食佢個main course
淨係食冷盤、食菜都已經食到就快七成飽
成餐飯真係勁滿足🤩

首先係無限♾️refill 既海鮮
有生蠔、螺、青口、長腳蟹腳、龍蝦、凍蝦、蝦沙律同麵包蟹
整體都好新鮮 生蠔雖然細細隻但好有蠔既鮮味 而且唔腥!
蟹腳同螺 個人認為係必點既🫶🏻😀
最得意係仲有支迷你版嘅Tabasco 可以自助拎返位都落

食完海鮮就轉攻其他蔬菜同冷盤
除咗一定會見到既parma ham+哈密瓜之外
佢真係有好多唔同煮法既蔬菜
例如焦糖漬炒洋蔥、炒磨菇、墨西哥辣椒
紅菜頭,蕃茄仔釀吞拿魚肉仲有醃菜

冷盤方面就有大量既cheese🤓
我特別鐘意佢連埋蕃茄片一齊食果隻mozzarella cheese,加埋一齊食真係超級fresh😍

最後就嚟到main course
我地叫咗日本鹿兒島A4和牛肉眼扒 ($208 /100 g)
同埋香煎羊架配茄子 ($138)
和牛油份十足 本身已經切到好薄身 食落去個陣牛脂味超濃!
羊架一份有3件 食落唔會太重羶味
但都會食到佢羊既味道!
食羊架果時Waitress 問我地要唔要芥辣
佢就開咗樽Wholegrain Mustard 比我地
配埋羊架食果時芥菜籽既顆粒口感同微苦既味道
同羊架意想不到地match

值得一讚既係佢上main course 果時
我地飲緊既tap water 突然變成咗sparkling water,幫助消化,食main course 時已經飽飽地
有呢啲小巧思真係值得一讚🤩

最後當然要食甜品
比較推介tiramisu 酒香味勁濃
仲有雪糕 就好似意大利製作既gelato咁幼滑

味道: 9/10
賣相: 9/10

地址: 中環德己立街30-32號加州大廈24樓
辛苦工作一星期,終於又嚟到愉快嘅週末喇~ 當然又係時候約男友去食番餐好,獎勵一下自己啦! 呢次再次去到美食如雲嘅中環加洲大廈,選擇咗呢間未食過嘅意大利菜餐廳,試試佢嘅Weekend Brunch啦! 🧡Weekend Brunch($668)呢間餐廳舒適闊落,裝修亦非常優雅,氣氛唔錯! 食呢種自助Weekend Brunch,重頭戲當然放係海鮮啦!呢度有齊龍蝦、麵包蟹、蟹腳、生蠔、青口、蝦、三文魚等,想食嘅基本都有齊哂!個人最喜歡佢呢度嘅蟹腳,拆起身肉多又鮮甜,完全無雪味死咸嘅情況,絕對係可以無限Encore嘅靚野。龍蝦亦唔錯,肉質爽口又彈牙。生蠔都Creamy新鮮無腥臭。整體嚟講海鮮都係高水平! 除咗海鮮外,佢嘅沙律、冷盤、熟食亦應有盡有,絕對可以大飽口福! 甜品選擇雖然唔多,不過質量都唔錯。由其係雪糕真係出色,結尾必食!
辛苦工作一星期,終於又嚟到愉快嘅週末喇~

當然又係時候約男友去食番餐好,獎勵一下自己啦!

🧡Weekend Brunch($668)
呢間餐廳舒適闊落,裝修亦非常優雅,氣氛唔錯!

生蠔都Creamy新鮮無腥臭。整體嚟講海鮮都係高水平!

2023-05-16 1195 浏览
中環意大利高級餐廳自助餐好耐冇去食自助餐啦,尤其嗰啲高級西餐廳,任食生蠔嗰啲。網上見到呢間裝修好靚好有氣氛,即刻放假去試吓午市自助餐,平啲呀嘛🤣意大利餐廳環境很高貴,優雅裝修,高級西餐廳配上開陽的中環城市景觀,午市自助餐非常好好咁利用場景透視陽光,朝氣勃勃。環境好有氣氛,裝修都幾好👍🏻幾多打卡位,岩晒約會。另外有室外座位,午市餐廳比較熱鬧,最好提前預約。今日食WEEKEND BRUNCH 放題每位$668+10%,周末12點-3點,自助形式拎意大利美食:海鮮、沙律、甜品、冷盤、水果、蔬菜、麵包。餐廳食物款式很多,每人仲送一隻牛油燒帶子,夠曬惹味😋海鮮🦞方面一定係回本位,任拎鮮甜生蠔、啖啖肉蟹腳、麵包蟹、翡翠螺、厚肉龍蝦,海鮮大部份都好新鮮,會keep 著refill ,一定可以食飽飽。另外都拎咗好多蔬菜:烤茄子🍆、蘆筍、炒蘑菇、煙三文魚、水牛芝士、芝士蕃茄,想食澱粉質嘅可以食麵包、脆脆的麵包條、長通意粉等另外甜品有甜甜的牛奶雲呢拿雪糕、tiramisu、檸檬蛋糕、馬卡龍、泡芙、多款水果、朱古力噴泉服務質素:8/10環境舒適度:9/10ᶘ ᵒᴥᵒᶅ個人口味評分:8/10
中環意大利高級餐廳自助餐

每人仲送一隻牛油燒帶子,夠曬惹味😋

芝士蕃茄,想食澱粉質嘅可以食麵包、脆脆的麵包條、長通意粉等

服務質素:8/10
環境舒適度:9/10
ᶘ ᵒᴥᵒᶅ個人口味評分:8/10

2023-05-07
2023-05-02 196 浏览
🇭🇰Hong Kong💰Average expense pp: HKD$500-600+ 📍Address: 24/F, California Tower, 30-36 D'Aguilar St, CentralAria is an Italian restaurant sitting at level 24 of California Tower over looking central. With its posh decoration and classy setting, we reckon this will be a good place for a date night! ANTIPASTA: CARPACCIO DI MAZO & MELANZANE ALLA PUTTANESCAFor starters, we got the beef carpaccio and the roasted egg plant. The beef was thinly sliced, were cured and topped with very fresh truffle season

🇭🇰Hong Kong

For starters, we got the beef carpaccio and the roasted egg plant. The beef was thinly sliced, were cured and topped with very fresh truffle seasoning. In my opinion, the eggplant is a must order! The eggplant was gloriously roasted with black olives and capers in a thick tomato paste.

PASTE: FETTUCINE AL PESTO

For pasta, we went with the vegetarian option. The fettuccine were freshly made, and I liked that it was slightly chewier. The pesto sauce was thick and topped with generous stracchino shavings. I quite like this variation of pesto sauce with strong hints of roasted pine nuts and a thicker garlic taste.

SECONDI PIATTI: MAIALINO CROCCANTE AL FORNO & BRANZINO

For mains, we opted for the suckling pig and the sea bass. I thoroughly enjoyed the sucking pig. The skin was extremely crackly while the meat was succulent and soft. The sea bass was well grilled and lightly seasoned. I liked the charr-y taste of the fish, but for pickier eaters, beware of the bones! To go along with our mains, we ordered a side of salted broccolini, and mash.
同家姐兩個人撐枱腳,佢指明話想食靚牛扒,所以揀咗呢間勁有情調嘅意大利餐廳,餐廳位於蘭桂坊加州大廈24樓,居高臨下將中環城景盡收眼底🌃• Sourdough bread • 薄切油甘魚配香橙 $208雖然話係薄切但其實一啲都唔薄,而且份量亦比想像中多!個Sauce用咗酸酸甜甜嘅橙汁調配而成,On top再放咗一片片橙肉,食落好清新好fresh,呢個appetiser啱晒夏天食啊🐟• 意國南部鮮茄海鮮湯 $228上枱已經聞到好濃郁嘅海鮮味,每啖係由各種海鮮濃縮而成嘅精華,面頭有隻矜貴嘅西班牙紅蝦,湯頭裡面仲有青口、魷魚等配料✨• 香烤鹿兒島A4和牛肉眼扒 $298/100g呢度嘅牛扒全部都係即叫即切,最少要order 200g起。好有儀式感地會以餐車嘅形式喺食客面前人手切扒,又或者可以揀廚房用機切,切出嚟嘅份量會準確啲。我哋呢塊扒就207g,計返大約六百蚊左右。日本和牛不愧為日本和牛,牛味真係超香,仲充滿陣陣炭香味,order咗嘅三成熟亦都掌握得好好,不過下次再嚟會嗌返厚身啲,出嚟嘅口感應該會再正啲😋• 慢烤脆乳豬 $358望落有啲似中式嘅燒肉,外皮微脆帶點油脂,豬肉味好重,肉質偏乾身😗•

• Sourdough bread

• 薄切油甘魚配香橙 $208

• 意國南部鮮茄海鮮湯 $228

• 香烤鹿兒島A4和牛肉眼扒 $298/100g

• 慢烤脆乳豬 $358

• 香蒜百里香炒蘑菇 $88
啲蘑菇嗦晒蒜頭同牛油嘅香味,都幾好食!

• Mastrojanni rosso di montalcino 2020 $148/gls