趁著放假來到尖沙咀的Aqua享受午餐,不僅能欣賞到全維港的美景,真係好靚好靚,環境堪稱100分,食物和服務更是高質到爆!特別是星期五的任食Menu,前菜、卷物、刺身通通可以無限享受,性價比超高,絕對值得推薦!😍 聚會的最佳選擇!無限量供應,任叫任食💛💫 前菜(任食)💕 檸檬七味粉烤枝豆💕 番茄水牛芝士沙律💕 安格斯生牛肉薄切黑松露蛋黃醬火箭菜沙律💕 日式豬肉煎餃•酸辣醬汁每款前菜都高質又豐富,特別是安格斯生牛肉薄切,嫩滑又濃郁,搭配黑松露蛋黃醬簡直一流!🤤💫 刺身和壽司(任食)💕 三文魚、油甘魚、蝦、帆立貝💕 拖羅、火炙三文魚太卷、櫻花魷魚、特選貝類刺身新鮮到爆,帆立貝更是鮮甜得讓人想不斷追加!最愛的碎葱吞拿魚腩,味道濃郁,一口接一口停不下來!😋💫 主菜(每人揀一款)💕 日式海鮮炒飯賣相超美,多款海鮮,粒粒飽滿,配上油甘魚,鮮甜美味讓人陶醉!💕 炸蝦天婦羅蝦好嫩滑爽口,鮮味香濃,肉汁滿溢,真心好好食啊!🥩❤️💫精選甜品💕精緻出眾,打卡一流,好精巧,一啖一款,唔太甜,好好味🫶🏻💫氣泡水及無酒精香檳無限飲,望住美景下好chill好享受😎總之,Aqua的Lunch就是一場味蕾的盛宴,快約上朋友

無限量供應,任叫任食💛

💫 前菜(任食)
💕 檸檬七味粉烤枝豆
💕 番茄水牛芝士沙律
💕 安格斯生牛肉薄切黑松露蛋黃醬火箭菜沙律
💕 日式豬肉煎餃•酸辣醬汁

💫 刺身壽司(任食)
💕 三文魚、油甘魚、蝦、帆立貝
💕 拖羅、火炙三文魚太卷、櫻花魷魚、特選貝類

💫 主菜(每人揀一款)
💕 日式海鮮炒飯

💕 炸蝦天婦羅
蝦好嫩滑爽口,鮮味香濃,肉汁滿溢,真心好好食啊!🥩❤️

💫精選甜品
💕精緻出眾,打卡一流,好精巧,一啖一款,唔太甜,好好味🫶🏻

💫氣泡水及無酒精香檳
無限飲,望住美景下好chill好享受😎

總之,Aqua的Lunch就是一場味蕾的盛宴,快約上朋友一起來享受吧!🌟
  • Weekend  brunch
2025-02-13 2619 浏览
Book 左成圍枱人aqua 加張保仔個黃昏package,6-8食飯,8點半開船。準時到餐廳,以為而啲吸引遊客嘅package,餐廳應該有哂經驗應該幾時上哂啲菜啦,點知7點半開始同經理講要佢快啲,8點都仲未上哂主菜,講緊8點半前要去到碼頭上船,而主菜仲要update 左做燒肉,都唔好講甜品。迫於無奈只可以放棄個船河,之後上哂甜品都已經差唔多9點,催佢個陣個外籍經理仲好串咁講你地食快啲咪趕到囉,之後再同另一個反映,又係覆返餐廳都希望客人儘快食完可以去到船河,咁點解你唔安排盡快上菜,要我地中途呆等咁耐?總體好失望,仲要特登帶左外藉客人過黎,仲叫我地下次book 另一個package ,當我傻架?🤡

2025-02-12
$2000 (晚餐)
2025-02-05 3300 浏览
難得老公星期五放假,就同佢去Aqua食Sushi Friday,可以任食刺身、壽司、前菜,真心正,而且餐廳係被270度海景包圍 ,基本上每個位都望到維港景,落地大玻璃陽光好充足,真心Chill到爆Sushi Friday $388/75min 或 $488/120min💥𝗨𝗡𝗟𝗜𝗠𝗜𝗧𝗘𝗗 𝗔𝗣𝗣𝗘𝗧𝗜𝗭𝗘𝗥𝗦 (Free Flow)💥🔸️檸檬七味粉烤枝豆▪︎份量好多,調味幾香口🔸️番茄水牛芝士沙律▪︎大大舊芝士外層軟軟,入面流心,奶味香濃,加上番茄是一個非常醒胃的前菜🔸️日式豬肉煎餃▪︎皮薄餡料飽滿紮實🔸️安格斯生牛肉薄切·黑松露蛋黃醬火箭菜沙律💥MAKI ROLL SELECTION (Free Flow)💥🔸️碎葱吞拿魚腩•蒜辣醬🔸️火炙三文魚🔸️加州卷🔸️牛油果青瓜卷▪︎碎葱吞拿魚腩好出色,吞拿魚腩肉質香濃嫩滑,配上蒜辣醬,非常惹味,其他卷物都維持高水準💥SASHIMI SELECTION (Free Flow)💥🔸️三文魚🔸️油甘魚🔸️蝦🔸️帆立貝▪︎款款都非常新鮮肥美,尤其油甘魚和帆立貝,叫左3 round💥MAIN COURSE💥(Choose one per person)🔸️火炙油甘魚三文魚丼飯·朝鮮辣
難得老公星期五放假,就同佢去Aqua食Sushi Friday,可以任食刺身壽司、前菜,真心正,而且餐廳係被270度海景包圍 ,基本上每個位都望到維港景,落地大玻璃陽光好充足,真心Chill到爆

Sushi Friday
$388/75min 或 $488/120min
🔸️檸檬七味粉烤枝豆
▪︎份量好多,調味幾香口
🔸️番茄水牛芝士沙律

🔸️加州卷
🔸️牛油果青瓜卷

🔸️三文魚🔸️油甘魚🔸️蝦🔸️帆立貝

🔸️火炙油甘魚三文魚丼飯·朝鮮辣醬
▪擺盤有心思,色彩繽紛,油甘魚、三文魚全部厚切鮮甜肥美,配上大大粒三文魚籽和紅色雞冠草,真係好豐盛美味
🔸️日式薄切和牛丼飯
▪︎薄切和牛肉片非常軟嫩多汁,味道香濃,好高質,好食到食唔停口,值得推介

🙋🏻‍♂️餓底探員去咗尖沙咀調查呢間意日菜,餐廳逢星期五有個lunch set無限量供應壽司刺身同前菜,聽到都興奮,走進餐廳,會經過一條用鏡像結合燈光設計嘅走廊,好似走進時光隧道一樣,穿過走廊到達可以270度望到維港海景嘅用餐區,未開始用餐已充滿驚喜🍣Sushi Friday $388 (75mins)/ $488 (120mins)🙋🏻‍♂️表示呢個lunch set逢星期五限定,menu有前菜,卷物同刺身各4款都係無限量供應,再加每人一道自選主菜,望住維港靚景品嚐高質美食,可以好好享受happy Friday🍽️Appetizers🙋🏻‍♂️表示前菜有4款日/意式菜選擇,可以無限追加,餓底最愛安格斯生牛肉薄切,追加咗兩碟😋🫛檸檬七味粉烤枝豆,香烤過嘅枝豆食落有檸檬嘅清新同七味粉嘅辛香,每啖都好惹味🧀番茄水牛芝士沙律,水牛芝士奶酪味濃厚,口感軟滑,番茄沙律味道清新,非常開胃🥟日式豬肉煎餃,外皮煎到香脆,食落香軟,肉汁豐富🥩安格斯生牛肉薄切,肉質鬆軟,香濃嘅牛味加上火箭菜同黑松露mayo,充滿多重滋味🍣Maki Roll🙋🏻‍♂️表示卷物有4款選擇,賣相精緻,可無限追加,碎葱吞拿魚腩非常推介👍
Sushi  Friday

番茄水牛芝士沙律
日式豬肉煎餃|安格斯生牛肉薄切

🍽️Appetizers
🥟日式豬肉煎餃,外皮煎到香脆,食落香軟,肉汁豐富
Maki  Roll

🍣Maki Roll
🙋🏻‍♂️表示卷物有4款選擇,賣相精緻,可無限追加,碎葱吞拿魚腩非常推介👍🏻
🐟碎葱吞拿魚腩,香軟嘅吞拿魚腩食落脂香滿滿,加咗蒜辣醬調味,味道鮮香濃郁
🔥火炙三文魚,經火炙至半生熟,食落有雙重口感,配上青瓜同蟹籽,清新又有鮮味
🍙加州卷入面包住蟹柳同青瓜,面頭鋪滿蟹籽,口感豐富
🥑牛油果青瓜卷,食落牛油果味濃厚,味道充滿脂香
Sashimi

🐟Sashimi
🙋🏻‍♂️表示刺身有4款供應,每款都好新鮮,同樣可無限追加
🐟三文魚肥美,入口即化
🐟油甘魚口感清爽,充滿魚油香氣
🦐蝦肉爽口,食落好有鮮味
🦪帆立貝厚切,口感鮮嫩
🥩日式薄切和牛丼飯
🙋🏻‍♂️表示主菜有6款選擇,每人可選一道,不設追加,呢個丼飯配上薄切和牛,軟嫩多汁,濃厚牛味加上洋蔥同炸蒜等配料,食落非常惹味

📈吃貨指數
日式豬肉煎餃|安格斯生牛肉薄切
Maki  Roll
Sashimi
2025-02-02 2594 浏览
特別鳴謝閨蜜帶我嚟呢度慶祝生日🥳🥳景色非常靚樓層夠高可以飽攬住成個維港令人有心曠神怡嘅感覺!星期五有sushi Friday menu可以享用無限量供應嘅前菜小食、刺身、壽司!蕃茄水牛芝士沙律本身以為係細細粒嘅水牛芝士,點知上菜嘅時候,見到係一大個水牛芝士!實在令我心心眼😍😍creamy濕潤感覺,配上清新嘅蕃茄,係非常開胃同清新嘅前菜日式豬肉煎餃脹卜卜嘅餃子,餃子皮非常薄,配上酸辣醬汁,又有暖暖哋嘅感覺,好食Encore左兩次既刺身,每一次賣相都一樣咁靚,每一片都非常厚,口感滑溜肥美,帆立貝同三文魚非常非常鮮甜!當日供應四款卷物,同樣深得我心碎蔥吞拿魚腩配蒜辣醬,係驚喜之選!巧妙地將刺身同醬汁混合,口感同味道嘅層次非常豐富火炙油甘魚三文魚丼飯朋友大力推薦佢哋刺身同埋日本料理,所以喺六個主菜入面,我就選擇咗依一個丼飯賣相靚之外,完全感受到廚師用心製作,所有嘢都處理得好細緻,係一個又靚又好食嘅丼飯望住出面嘅海景,享受住無限量供應嘅美味刺身、美食,呢餐生日飯我比滿分!
特別鳴謝閨蜜帶我嚟呢度慶祝生日🥳🥳

景色非常靚
樓層夠高
可以飽攬住成個維港
令人有心曠神怡嘅感覺!

星期五有sushi Friday menu
可以享用無限量供應嘅前菜小食、刺身壽司
蕃茄水牛芝士沙律
日式豬肉煎餃

當日供應四款卷物,同樣深得我心

火炙油甘魚三文魚丼飯

趁著星期五去尖沙咀行街,一於去Aqua食Lunch ,真心好喜歡呢間餐廳,可欣賞全維港景色,環境100分而且食物&服務都好高質,尤其逢星期五嘅Menu ,可以任食前菜、卷物、刺身,性價比超高,真心值得推介😍,絕對是一個適合和朋友共聚的好地方Friday Sushi $388/75 分鐘 或 $488/120分鐘💫前菜💫(任食)💕檸檬七味粉烤枝豆💕番茄水牛芝士沙律💕安格斯生牛肉薄切黑松露蛋黃醬火箭菜沙律💕日式豬肉煎餃•酸辣醬汁▪︎4款前菜都好豐富,全部都好高質,每款叫一Round都好滿足,安格斯生牛肉薄切有驚喜,高質嫩滑,味道濃郁,同黑松露蛋黃醬配搭一流💫刺身和壽司💫(任食)💕三文魚、油甘魚、蝦、帆立貝💕碎葱吞拿魚腩、火炙三文魚、加州卷、牛油果青瓜卷▪︎全部刺身都好新鮮,為其帆立貝真係飽滿鮮甜,不斷追加,壽司我最鐘意食碎葱吞拿魚腩,味道新鮮濃郁,必定追加😋💫主菜💫(每人揀一款)💕火炙油甘魚三文魚丼飯·朝鮮辣醬▪︎賣相擺盤好靚,好真藝術感,三文魚籽粒粒晶瑩飽滿,配上油甘魚三文魚,好鮮甜美味💕日式薄切和牛丼飯▪︎好出色的牛肉丼飯,我敢講係暫時最好食嘅和牛丼飯,牛味香濃,肉汁滿溢,個一啖飯都融合和牛香

Friday Sushi
$388/75 分鐘 或 $488/120分鐘

💫前菜💫(任食)
💕檸檬七味粉烤枝豆
💕番茄水牛芝士沙律
💕安格斯生牛肉薄切黑松露蛋黃醬火箭菜沙律
💕日式豬肉煎餃•酸辣醬汁

💫刺身壽司💫(任食)
💕三文魚、油甘魚、蝦、帆立貝
💕碎葱吞拿魚腩、火炙三文魚、加州卷、牛油果青瓜卷

💫主菜💫(每人揀一款)
💕火炙油甘魚三文魚丼飯·朝鮮辣醬
💕日式薄切和牛丼飯
▪︎好出色的牛肉丼飯,我敢講係暫時最好食嘅和牛丼飯,牛味香濃,肉汁滿溢,個一啖飯都融合和牛香濃味道,真心好好食啊
終於黎食bookmark左好耐既AQUA👍 環境真係無得輸!好浪漫🤤 望住180度維港海景食飯😍 真係望住個海發呆都開心✌️ 只限星期五Happy Friday 佢地做緊限時menu「Sushi Friday」🎉 真係勁抵食😋 只需要$388(75mins)/$488(120mins)就可以有高質free flow sushi, sashimi ,appetizers 無限量供應!每位仲可以揀多款main course👏 雖然食左第一輪其實已經飽曬....😂 佢第一輪係會全部都供應1次,如果要refill的話歡迎再同店員講聲~唔洗refill就會直接上埋main course😊👍 ·每一道菜都用心精緻! 前菜一啲都唔馬夫!每款都好好食!就連好普通既豬肉煎餃,都煎得啱啱好,裡面爆汁好juicy👀 底脆外皮好軟內陷超多👍 番茄水牛芝士沙律直接比曬成個burrata👀😈清新又開胃👏 刺身款款都好厚切!鮮甜肥美!🤩 主菜揀左日式薄切和牛丼飯!和牛入口即融😭 好香牛味!不過牛肉汁偏淡,食完飽曬... 😄 最後飯後甜品食左tiramisu✌️ 一層半圓朱古力外殼配上tiramisu餡,口感豐富!唔

每一道菜都用心精緻! 前菜一啲都唔馬夫!每款都好好食!就連好普通既豬肉煎餃,都煎得啱啱好,裡面爆汁好juicy👀 底脆外皮好軟內陷超多👍 番茄水牛芝士沙律直接比曬成個burrata👀😈清新又開胃👏 刺身款款都好厚切!鮮甜肥美!🤩 主菜揀左日式薄切和牛丼飯!和牛入口即融😭 好香牛味!不過牛肉汁偏淡,食完飽曬... 😄 最後飯後甜品食左tiramisu✌️ 一層半圓朱古力外殼配上tiramisu餡,口感豐富!唔會太甜,啱啱好!大家快啲黎試下🏃‍♀️ $388價錢就食到好食既!景色靚既!抵✅ 大推~
《無限量供應:前菜》

🌟日式薄切和牛丼飯

《限選一款:甜品》 額外+$38
🌟自家製意大利芝士蛋糕

人均:$400+
評分🪄 (滿分5🍑)
味道:🍑🍑🍑🍑
環境:🍑🍑🍑🍑
性價比:🍑🍑🍑🍑
服務態度:🍑🍑🍑🍑🍑
回頭率:🍑🍑🍑🍑
2025-01-28 2229 浏览
大隻仔今次覓食嘅店舖就係💥 Aqua 💥大隻仔今次介紹一間可以望到無敵維港海景嘅高級餐廳俾大家,餐廳lunch好抵食,而且服務質素拍得住米芝蓮餐廳,性價比真係好高,嚟緊慶祝情人節係一個好好嘅選擇。⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯5⭐️ 超班3⭐️ 一般/正常1⭐️ 差味道 ⭐️⭐️⭐️⭐️抵食 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️服務 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️環境 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️加一服務費 ✅⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯🔥 Sushi Friday Free flow sushi,sashimi,appetizers + one main course $388/75mins $488/120mins餐廳平日一至四只會做regular lunch set,星期五先會有Sushi Friday 任食刺身,壽司卷,前菜,魚生每一件都係厚切,油甘魚、帆立貝、三文魚都非常新鮮,大隻仔食足2 round 😂😂任食前菜有4款選擇,大隻仔就最鍾意安格斯生牛肉薄切配黑松露蛋黃醬,真係好好食,連續食咗兩碟🤭🤭另外仲包一款主菜,主菜有6款選擇,魚生丼、和牛丼、意大利麵、烤雞、天婦羅拼盤、西京燒銀鱈魚,大隻仔就揀咗黑松露牛肝菌手工意大利麵,意大利麵粗幼不一,口感

大隻仔今次覓食嘅店舖就係

🔥 Sushi Friday
$388/75mins
$488/120mins
Aqua  - Sushi Friday

餐廳平日一至四只會做regular lunch set,星期五先會有Sushi Friday 任食刺身壽司卷,前菜,魚生每一件都係厚切,油甘魚、帆立貝、三文魚都非常新鮮,大隻仔食足2 round 😂😂
Free flow sushi
Free flow appetizers

另外仲包一款主菜,主菜有6款選擇,魚生丼、和牛丼、意大利麵、烤雞、天婦羅拼盤、西京燒銀鱈魚,大隻仔就揀咗黑松露牛肝菌手工意大利麵,意大利麵粗幼不一,口感特別,非常彈牙,牛肝菌忌廉汁配意大利麵,味道好夾。
另一個主菜就揀咗日式薄切和牛丼飯,日本和牛入口即溶,配上和牛汁真係好好味。
主菜  黑松露牛肝菌意大利麵

主菜  黑松露牛肝菌意大利麵
主菜  日式薄切和牛丼飯
  • Sushi  Friday
2025-01-20 2312 浏览
Aqua有個Sushi Friday,係星期五lunch time嘅高質日式半自助餐。sushi friday 餐牌上所有頭盤小食、壽司、刺身都係無限供應。只需要選擇心儀嘅主菜,其餘所有嘢會逐一上菜,鍾意食嘅話,食完先至再點。佢哋用嘅食材非常高質,特別係刺身,每一款都非常鮮甜肥美。頭盤小食亦非常精緻,我就特別鍾意佢哋嘅安格斯生牛肉薄切配黑松露蛋黃醬火箭菜沙律,多款鮮味混合埋一齊,味道層次非常豐富。日式同西式嘅食物同樣出色,絕!仲可以對住無敵嘅維港景色進餐,非常適合慶祝生日或者特別日子,每一個角度影相都好靚,零死角
Aqua有個Sushi Friday,係星期五lunch time嘅高質日式半自助餐。sushi friday 餐牌上所有頭盤小食、壽司刺身都係無限供應。

2025-01-20 2302 浏览
食物依舊高水準,外望的無敵維港海景、優秀的服務皆無懈可擊,加上午市價格合理,必定回頭! 餐廳逢星期五的午市時段設Sushi Friday,menu非常吸引,所有前菜無限量供應,而前菜的選擇十分多,有四款刺身、四款壽司、安格斯生牛肉薄切,還有煎餃子、沙律和枝豆。 各項前菜皆有高水準,第一輪會將所有前菜送上枱,十分適合愛打卡、愛拍照的,絕對是未吃先玩個不亦樂乎!無限量供應的前菜中,固然最愛刺身,有油甘魚、帆立貝、三文魚和蝦,全都新鮮、軟嫩、厚切! 其它食物亦高水準,惟有感稍後還有主菜和甜品,肚子未必容得下,於是只加了個人口味特別喜愛的油甘魚和帆立貝。翻點可請侍應到來落單,所有前菜都可以在限定時間內無限添加。主菜有六項選擇,選了日式薄切和牛丼飯,吃得出食材上乘,和牛腍滑而不膩、富牛味,洋蔥甜而不嗆,連飯也不馬虎,斗大、晶瑩、夠水份、有米香。最後是抹茶芝士蛋糕,面層有香濃的芝士香,與下層的抹茶味分庭抗禮,美味! 最後必須要讚那杯sparkling jasmine tea,無酒精的,十分適合我這種茶控,餐後對那sparkling tea念念不忘,在網上成功搜尋到這支美味的有氣茉莉茶,打算前往購買

sushi friday

最後必須要讚那杯sparkling jasmine tea,無酒精的,十分適合我這種茶控,餐後對那sparkling tea念念不忘,在網上成功搜尋到這支美味的有氣茉莉茶,打算前往購買呢!

美食伴美景,服務又無可挑剔,那位外籍女侍應十分友善,面上時刻掛著笑容,適時會出現卻不打擾的,那支美味有氣茉莉茶也是由她介紹的,實在是非常愜意的一餐,必定回頭!!

餐廳位於H Zentre 17樓全層,大部份位置享維港海景。室內裝修陳設美侖美奐,那道金碧輝煌的走廊高貴得叫人目眩,打卡度爆分!此外有偌大的露天平台、可租用作私人活動的房間,環境時尚奢華,非常喜歡!

各方面都很美,因此以拍短片為主,相片較少,可移步看片段。
午餐
sushi friday
  • SushiFriday
  • sushifriday
Happy Friday lunch with nice view, sunny weather and great food.They strategically set the tables to ensure all the seats in the tables for 2 are facing the Victoria Harbour. It’s a sunny Friday afternoon and the view and the vibes can’t be better.We picked the 75 minutes option for free flow sushi, sashimi and appetizers, plus main at $388 + 10%, with additional $38 for the dessert. They’re doing this on Fridays only. The staff took good care of us and gently asked if we wanted more items an

The staff took good care of us and gently asked if we wanted more items and checked-in at the right timing to see if we’re done with our appetisers and ready for our mains.

The roasted free-range chicken with marinated rosemary and lemon got a perfect score for its look, smell and taste.

The pici pasta with seasonal Italian black truffle, porcini mushrooms and parmigiano was so flavourful. The portion was just right as pasta would be easy to make us too full, especially with the free flow appetisers, sushi and sashimi that we had prior.

Both desserts were very nice. The matcha cheesecake was much lighter than I thought. It’s more like a matcha panna cotta to me.

The Aqua’s signature tiramisu was delicately prepared and well balanced.

2024-12-06
2025-01-14 2425 浏览
Aqua可以說是我Weekend Brunch的最愛!由一開始有黃牌Champagne任飲到現在(現在已變成氣泡酒Prosecco),只要當我想周末放肆一下 Aqua都會是我第一選擇☺️原因很簡單:食物質素高,服務好添飲不手軟和無敵維港景色😊Night Brunch的推出簡直是福音,性價比更高,始終簡單出去吃個晚飯,價錢其實也相差不多,更何況是任喝任食頭盤。推薦:魚生新鮮,吞拿魚腩卷肥美,Burrata芝士沙律清新好味。主菜亦都相當出色,每次吃完都捧住肚走🤣
Aqua可以說是我Weekend Brunch的最愛!
原因很簡單:食物質素高,服務好添飲不手軟和無敵維港景色😊
主菜亦都相當出色,每次吃完都捧住肚走🤣
2025-01-08 2662 浏览
努力工作了一年, 襯住年底既聖誕節就係要好好咁獎勵自己!!今日約埋朋友去左AQUA食意日料理放題呢排仲有聖誕主題all I want for christmas is...sushi餐廳位置夠高再加埋落地玻璃,擁有180度維港景有無限量供應既前菜卷物同刺身然後每位一款既主菜+甜品第一round會係full menu試晒檸檬七味粉烤枝豆 -份量好多, 調味幾好蕃茄水牛芝士沙律-超大舊既水牛芝士, 質感比較煙韌,味道唔膩口, encore!日式豬肉煎餃, 酸辣醬汁-皮薄餡料飽滿紮實, encore!帕瑪火腿無花果及意大利香草包-香草包好鬆軟, 外表仲要有輕微脆面. 無花果中和帕瑪火腿既咸味, 呢碟encore!卷物蒜辣碎蔥吞拿魚腩-惹味既卷物, 吞拿魚腩肉質油潤而軟滑牛油果青瓜卷 & 加州卷-口味清新但唔想浪費胃仔quota無再encore刺身有5種, 款款都非常新鮮三文魚, 油甘魚, 蝦, 帆立貝, 櫻花魷魚三文魚同蝦特別有記憶點. 兩款同樣肥美. encore!!!!!!!!!主菜揀左日式薄切和牛丼飯-以後食唔番吉xx啦點算!! 牛脂係口裡面慢慢化開既感覺(一路打字一路流口水)黑松露牛
努力工作了一年, 襯住年底既聖誕節就係要好好咁獎勵自己!!
今日約埋朋友去左AQUA食意日料理放題
餐廳位置夠高再加埋落地玻璃,擁有180度維港景
有無限量供應既前菜卷物同刺身
然後每位一款既主菜+甜品
第一round會係full menu試晒
檸檬七味粉烤枝豆
-份量好多, 調味幾好
蕃茄水牛芝士沙律
日式豬肉煎餃, 酸辣醬汁
-皮薄餡料飽滿紮實, encore!
帕瑪火腿無花果及意大利香草包
卷物
蒜辣碎蔥吞拿魚腩
-惹味既卷物, 吞拿魚腩肉質油潤而軟滑
牛油果青瓜卷 & 加州卷
-口味清新但唔想浪費胃仔quota無再encore
刺身有5種, 款款都非常新鮮
三文魚, 油甘魚, 蝦, 帆立貝, 櫻花魷魚

主菜揀左
日式薄切和牛丼飯
黑松露牛肝菌, 巴馬臣芝士
-比較重口味, 意粉al dente!!

甜品主打一個又靚又好食
有特別既聖誕主題
係咁飽既時候呢個甜品拼盤唔係好甜, 來得剛好!

2024-12-27
1K
Happy Friday 最happy大概係對住個無敵海景食餐好對於大胃嘅朋友餐廳嘅 All-I-Want-Sushi lunch menu 係must-try午市放題式75分鐘任食壽司卷物、小食同刺身+自選一個main邊食邊望住維港海景景色嘅落地大玻璃成餐飯,都幾忙 LOL忙住醫肚亦忙住打卡更想靜心欣賞個無敵海景蕃茄水牛芝士沙律我覺得係最驚豔蕃茄超新鮮勁juicy而個烤枝豆totally mind-blowing加咗檸檬汁同七味粉令落微酸又惹味另外仲有其他幾款小食包括刺身、卷物、pama ham同豬肉煎餃等都not bad主菜方面必點慢煮牛小排牛骨髓汁好香濃炆煮得軟稔入味On side 有黑葉甘藍、蘑菇同栗子成個presentation好有層次
對於大胃嘅朋友
邊食邊望住維港海景景色嘅落地大玻璃
成餐飯,都幾忙 LOL
忙住醫肚

主菜方面
必點慢煮牛小排
牛骨髓汁好香濃
炆煮得軟稔入味
On side 有黑葉甘藍、蘑菇同栗子
成個presentation好有層次

尋日去左Aqua試新推出嘅All About Sushi - Festive Version!點知除左刺身壽司,主食仲可以有日意菜式選擇😍 可以欣賞到無敵海景 🌃餐廳提供120分鐘任食時段 (HKD488),包括前菜、刺身同壽司!而家仲有限定聖誕版本menu (12月20號至1月3號期間供應),一於趁節日約埋姊妹來個靚景lunch👯‍♀️推介食物:- 黑松露牛肝菌意大利麵- 炙燒帆立貝壽- 油甘魚刺身(OK新鮮!)✨窗邊位置要特別request!✨主食可以揀一款,推介意大利麵!ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ aqua📍 17/F, H Zentre, 15 Middle Rd, Tsim Sha Tsui

餐廳提供120分鐘任食時段 (HKD488),包括前菜、刺身壽司!而家仲有限定聖誕版本menu (12月20號至1月3號期間供應),一於趁節日約埋姊妹來個靚景lunch👯‍♀️

推介食物:
- 黑松露牛肝菌意大利麵
- 炙燒帆立貝壽
- 油甘魚刺身(OK新鮮!)

✨窗邊位置要特別request!
✨主食可以揀一款,推介意大利麵!

ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ

aqua