Weekend brunch!刺身盛: 吞拿魚,三文魚,油甘魚,特選貝類,櫻花魷魚 全部無限refill!!重點推介刺身類真係好新鮮,尤其係帶子!回本之選!另外薄切油甘魚配和風洋蔥汁,呢款都好推介,配洋蔥汁好match!𝓢𝓲𝓭𝓮 𝓭𝓲𝓼𝓱𝓮𝓼檸檬七味粉烤枝豆番茄水牛芝士沙律安格斯生牛肉薄切,黑松露蛋黃醬火箭菜沙律日式芝麻醬菠菜沙律炸蝦天婦羅🍤日式豬肉煎餃配酸辣醬汁呢啲side dish都可以任嗌,而且質素都好高!𝓜𝓪𝓲𝓷蕃茄羅勒水牛芝士薄餅🍕日式海鮮炒飯海鮮炒飯配料好多!📍Aqua (尖沙咀)尖沙咀中間道15號H Zentre 17樓
Weekend brunch!
重點推介刺身類真係好新鮮,尤其係帶子!回本之選!

𝓢𝓲𝓭𝓮 𝓭𝓲𝓼𝓱𝓮𝓼
番茄水牛芝士沙律
安格斯生牛肉薄切,黑松露蛋黃醬火箭菜沙律
日式芝麻醬菠菜沙律
炸蝦天婦羅🍤
日式豬肉煎餃配酸辣醬汁
呢啲side dish都可以任嗌,而且質素都好高!

𝓜𝓪𝓲𝓷
蕃茄羅勒水牛芝士薄餅🍕
日式海鮮炒飯
海鮮炒飯配料好多!

📍Aqua (尖沙咀)
尖沙咀中間道15號H Zentre 17樓
奢華海景餐廳ʙᴜᴄᴋᴇᴛ ʟɪsᴛ裡面絕對唔少得嘅ᴀǫᴜᴀ新地址坐落ʜ ᴢᴇɴᴛʀᴇ,落地大玻璃環繞全場 採光度十足,將維港美景盡收眼底。週末早午餐ʙʀᴜɴᴄʜ sᴇᴛ可供✨任食✨多款新鮮刺身、卷物、前菜、主食 仲有精美擺盤甜品,配上美景性價比高 非常推薦~ 另購埋個ғʀᴇᴇ ғʟᴏᴡ ᴘᴀᴄᴋᴀɢᴇ就超級適合特別日子過嚟ᴄʜɪʟʟ住飲野慶祝一下🌈⸜(* ॑꒳ ॑* )⸝⋆* .👨🏻‍🍳ᴡᴇᴇᴋᴇɴᴅ ʙʀᴜɴᴄʜ $𝟻𝟾𝟾/ᴘᴇʀsᴏɴ🌟無限量供應🌟▪️日式芝麻醬菠菜沙律▪️檸檬七味粉烤枝豆▪️番茄水牛芝士沙律▪️安格斯生牛肉薄切 黑松露蛋黃醬火箭菜沙律生牛肉沙律好有驚喜!黑松露味道濃郁 意外地夾.▪️刺身盛:吞拿魚•三文魚•油甘魚•帆立貝•櫻花魷魚▪️火炙三文魚太卷▪️辣吞拿魚腩碎蔥卷▪️薄切油甘魚•和風洋蔥汁每款刺身都好新鮮😋好欣賞個卷物 款式有誠意 辣吞拿魚特別惹味.▪️日式豬肉煎餃 酸辣醬汁▪️炸蝦天婦羅▪️日式海鮮炒飯▪️蕃茄羅勒水牛芝士薄餅食到呢度已經好飽 炸蝦天婦羅炸得鬆脆唔油膩 可以任食平時得兩條嘅天婦羅啦!.▪️精選甜品拼盤擺盤好精緻 配合復活節主題有隻雀仔同蛋Tiramisu好幼滑creamy
🌟無限量供應🌟
▪️日式芝麻醬菠菜沙律
▪️檸檬七味粉烤枝豆▪️番茄水牛芝士沙律
▪️安格斯生牛肉薄切 黑松露蛋黃醬火箭菜沙律
生牛肉沙律好有驚喜!
黑松露味道濃郁 意外地夾
▪️日式豬肉煎餃 酸辣醬汁▪️炸蝦天婦羅
▪️日式海鮮炒飯▪️蕃茄羅勒水牛芝士薄餅
食到呢度已經好飽
炸蝦天婦羅炸得鬆脆唔油膩
可以任食平時得兩條嘅天婦羅啦!
▪️精選甜品拼盤
擺盤好精緻 配合復活節主題有隻雀仔同蛋
Tiramisu好幼滑creamy 爆食!

用餐优惠
試食活動
2025-04-17 283 浏览
位於尖沙咀嘅高級餐廳Aqua,真系令人驚艷🤩餐廳環境超靚,俯瞰維多利亞港嘅壯麗景色,無論系朝早定系夜晚,都令人感受到一種奢華嘅氛圍😍每一個角落都經過精心設計,令人一入到去就有種置身於高級餐廳嘅感覺🥰今次我試咗佢哋嘅weekend brunch,價錢$588,真系物超所值☺️呢個 brunch 系無限時任食,可以隨意享用各式各樣嘅美食,由新鮮嘅刺身、精緻小食到主食,每一樣都系高水準,簡直系五星級享受😳油甘魚配個醬都超正朋友勁鍾意水牛芝士蕃茄味道啱啱好,一啲都唔會咸餃子皮好薄脆天婦羅蝦都好新鮮特別系佢哋嘅刺身拼盤,非常新鮮,而且件件都好厚切,食兩轉都番本😆另外佢哋仲可以add on 新鮮嘅生蠔、龍蝦意粉及和牛西冷等,豐儉由人至於我同朋友食左一轉都飽到上心口🤣去到最後仲會提供精選甜品拼盤,由於臨近復活節假期,餐廳嘅甜品拼盤,打造咗個復活節限定版,好多可愛嘅復活節造型,直程成幅畫咁靚🤤🤤成餐飯其實仲有專人服侍,服務態度非常好,例如主動幫客人擺放餐巾,定時收碟及詢問是否否需要加嘢食,令我感受到賓至如歸嘅感覺😆😆總括黎講,Aqua 系一個非常值得推薦嘅高級餐廳,無論系環境、食物定服務,都讓我感受到無

油甘魚配個醬都超正
朋友勁鍾意水牛芝士蕃茄
味道啱啱好,一啲都唔會咸
餃子皮好薄脆
天婦羅蝦都好新鮮

總括黎講,Aqua 系一個非常值得推薦嘅高級餐廳,無論系環境、食物定服務,都讓我感受到無與倫比嘅用餐體驗,絕對會再來🙌

📍 Aqua (尖沙咀)
尖沙咀中間道15號H Zentre 17樓
2025-04-13
午餐
  • weekend  brunch
今日係小妹牛一嘅大日子,細妹好有心咁帶我哋一家人出嚟食啲好嘢慶祝,心情真係既期待又溫暖。先同大家講結論啦:我真心俾呢度超高評價!食物美味,景觀令人心動,服務貼心,絕對係會encore嘅一餐!今次我哋試咗佢嘅weekend brunch menu,係unlimited嘅,於是我哋就豪邁咁每款都叫咗一輪試試,打算食完睇下邊款啱口味再追加。點知試完一輪之後,個肚已經飽到不得了,實在太滿足,連追加嘅力氣都冇啦!.呢個brunch set真係好似專為一家大小而設咁,每個人口味佢都照顧周全,實在唔係每間餐廳都能做到嘅溫馨事。有西式嘅豐富選擇,有日式嘅精緻風味,甚至仲有少少中式元素(餃子係中式定日式我都有啲搞亂,但好好食就真!)。連我屋企嘅長輩都讚不絕口,要知道佢哋嘅標準好高㗎,以「長輩滿意指數」嚟講,呢度絕對係超級出色!一個人$588,食物質素高,真心唔錯。.講到環境,呢度嘅走廊位真係有種魔力。我一邊行一邊影相,剛好捕捉咗我阿爸阿媽美好的一瞬間。成為了今次食飯一個美好嘅回憶。.食物方面,我推介幾款我食到停唔低口嘅菜式,下次再嚟我會直奔呢啲:辣吞拿魚腩碎蔥卷,入口嗰陣辣得啱啱好,鮮味爆發。佢細細粒,
食物方面,我推介幾款我食到停唔低口嘅菜式,下次再嚟我會直奔呢啲:辣吞拿魚腩碎蔥卷,入口嗰陣辣得啱啱好,鮮味爆發。佢細細粒, 一啖放入口就剛剛好, 加埋人面有粒細細既青瓜, 爽脆又唔會油膩。
薄切油甘魚. 和風洋蔥汁:食材新鮮, 最加分係佢個醬汁, 咸咸甜甜, 再加上三文魚籽, 鮮味滿滿。
仲有安格斯生牛肉薄切配黑松露. 蛋黃醬同火箭菜沙律:濃郁的牛肉, 配合微微的黑松露味, 加埋火箭菜, 呢個組合簡直係絶配, 火箭菜中和返牛肉既咸味, 入口冇負擔, 每一啖都係味蕾既享受。
另外,呢個刺身set真係夠晒吸睛,最搶眼係佢配咗一碌超大冰棍,造型前所未見,充滿驚喜。雖然只係一碌冰,但設計咁有心思,睇到我哋全家哇哇聲驚歎,個氣氛即刻high晒!可惜我攝影技巧麻麻,影出嚟嘅相望落似唔係好大,但實物真係巨型,忍唔住要同呢碌冰打卡留念!我就真係未見過咁嘅擺盤,唔知其他餐廳有冇呢啲創意呢。
最後, 附上美景給大家, cheers!

2025-04-14 315 浏览
早排同先生拍拖慶祝紀念日都嚟過Aqua,原來Aqua搬咗去H Zentre,一樣有一排海景位一邊望180度海景一邊享用奢華精緻美食😌晏晝仲有表演睇㖭👯‍♀️🔸🔸Weekend Brunch有一系列無限供應嘅美食🔸🔸🥢刺身盛:吞拿魚,三文魚,油甘魚,特選貝類,櫻花魷魚一大盤精緻刺身,全部厚切肥美,好新鮮好鮮甜,超得👍🏻🥢火炙三文魚太卷🥢辣吞拿魚腩碎蔥卷兩款卷物都好食,飯量適中,配搭豐富有層次,吞拿魚腩碎蔥有口感好好食🥢薄切油甘魚配和風洋蔥汁微酸清新,不一樣嘅風味亦都更開胃🥢檸檬七味粉烤枝豆🍅番茄水牛芝士沙律🥢日式芝麻醬菠菜沙律🥗安格斯生牛肉薄切配黑松露蛋黃醬火箭菜沙律幾款沙律都好清新,最自己最鐘意生牛肉薄切,估唔到配蛋黃醬幾夾,簡單加埋火箭菜有獨特香氣🥟日式豬肉煎餃,酸辣醬汁食咗好多冷盤,食返啲熱食份外溫暖,餃子皮夠薄,餡料調味唔錯,日式風味👍🏻🍤炸蝦天婦羅炸得好好,外脆之餘,蝦都好大隻,見有啲人一次叫咗十隻就知好食🤤🍕蕃茄羅勒水牛芝士薄餅芝士有拉絲效果,就算無肉但都好食,因為夠蕃茄醬、芝士已經係好好嘅配搭🍚日式海鮮炒飯足料,有帶子、魷魚、蝦等等另可付費add on Selected Si

🔸🔸Weekend Brunch有一系列無限供應嘅美食🔸🔸

🥢刺身盛:吞拿魚,三文魚,油甘魚,特選貝類,櫻花魷魚
一大盤精緻刺身,全部厚切肥美,好新鮮好鮮甜,超得👍🏻

🥢火炙三文魚太卷
🥢辣吞拿魚腩碎蔥卷

🥢薄切油甘魚配和風洋蔥汁
微酸清新,不一樣嘅風味亦都更開胃

🥢檸檬七味粉烤枝豆
🍅番茄水牛芝士沙律
🥢日式芝麻醬菠菜沙律
🥗安格斯生牛肉薄切配黑松露蛋黃醬火箭菜沙律

🥟日式豬肉煎餃,酸辣醬汁

🍤炸蝦天婦羅

🍕蕃茄羅勒水牛芝士薄餅

🍚日式海鮮炒飯
足料,有帶子、魷魚、蝦等等

另可付費add on Selected Signatures包括、新鮮生蠔 、銀鱈魚西京燒、石燒和牛西冷、龍蝦意大利扁麵、
意式慢煮牛小排配黑葉甘藍等

💕Dessert有精選甜品拼盤,適逢情人節期間,成個拼盤係心形甜點、粉紅色紅色作主調,加埋心形裝飾,浪漫儀式感滿滿💕🥰

2025-04-14 243 浏览
尖沙咀鬧市中心望住維港景色,享受吃到飽的Weekend Brunch ,開始愉快的周末!Weekend Brunch 有Unlimited Refill 無限量供應菜式!吃到飽真爽呀!🍱Chef's Signature Sashimi Platter主廚的招牌刺身盛合,色彩斑斕,仙氣滿滿的帶來海洋的清新與鮮甜🍣Tuna, Salmon, Yellowtail, Scallops and Sakura Squid Sashimi刺身款式多:吞拿魚、三文魚、油甘魚、扇貝和櫻花魷魚,鮮甜美味,口感滑嫩,每一口都充滿海味的鮮活。🔥Seared Salmon Futomaki火炙三文魚太卷,外脆內嫩,煙燻香氣撲鼻而來,搭配米飯的細膩,口感絕佳Spicy Negitoro Maki🍣辣吞拿魚腩碎蔥卷,辣味適中,蔥香四溢,每一口都帶著海味的濃烈和刺激,令人欲罷不能🐟Thinly Sliced Yellowtail Sashimi with Japanese Onion Dressing薄切油甘魚配和風洋蔥汁,鮮美的魚片與清新的醬汁相得益彰,口感清爽,帶來滿足感🫛Grilled Edamame wit

🔥Seared Salmon Futomaki

Spicy Negitoro Maki

🫛Grilled Edamame with Lemon Shichimi (v)
檸檬七味粉烤枝豆,香氣四溢,帶有清新的檸檬味,增添了枝豆的層次感,讓人回味無窮

🍅Burrata, Tomatoes and Basil Salad (v)🧀
番茄水牛芝士沙律,鮮甜的番茄與柔滑的芝士相互輝映,香草的點綴更添清新,口感豐富

🥬Japanese Spinach Salad with Sesame Sauce (v)
前菜日式芝麻醬菠菜沙律,芝麻醬的香濃與菠菜的清爽完美結合,讓人忍不住再來一口

🥗Angus Beef Carpaccio, Rocket Salad and Black Truffle Mayo
安格斯生牛肉薄切,搭配火箭菜與黑松露蛋黃醬,肉質鮮嫩,醬汁的濃郁令人陶醉,口感極致

🥟Pan-Fried Pork Gyoza with Spicy Sour Dressing
日式豬肉煎餃,外皮酥脆,內餡鮮美,酸辣醬的開胃效果讓每一口都充滿驚喜

🍕Pizza Margherita
蕃茄羅勒水牛芝士薄餅,餅底薄脆,番茄的鮮甜與芝士的濃郁交融,簡單卻令人滿足

🍚Seafood Fried Rice
日式海鮮炒飯,米粒分明,海鮮鮮美,搭配香氣四溢的調味料,讓人胃口大開,飽肚飽肚!

🍤Prawn Tempura
炸蝦天婦羅,外脆內嫩,蝦肉鮮甜,多層次的口感讓人一口接一口,無法自拔

甜品拼盤!

Q
尖沙咀 📌【 Aϙυα 】Unlimited Refill Weekend Brunch ($588/p.p.) 無限量供應 週末早午餐尖沙咀海景餐廳 • 【 Aϙυα 】讓你望著180度維港靚景用餐,今次和男友嘆住 【 Aϙυα 】無限量供應 • 週末早午餐,簡直係人生一大樂事。呢個無限量供應 Brunch 任食刺身、卷物、前菜和主食,還有精緻到不得了的甜品,任誰也抵抗不了呢個無論環境、食物又高性價比的 "Unlimited Refill Weekend Brunch ($588/ person) "ꕤ 刺身盛吞拿魚、三文魚、油甘魚、帶子、櫻花魷魚,整架船上枱, 氣派、份量十足,刺身新鮮肥美。ꕤ 卷物分別有火炙三文魚太卷 & 辣吞拿魚腩碎蔥卷。 我一向對火炙卷物情有獨中,辣吞拿魚腩碎蔥卷亦不失惹味。ꕤ 前菜: • 檸檬七味粉烤枝豆• 薄切油甘魚配和風洋蔥汁• 番茄水牛芝士沙律• 安格斯生牛肉薄切配黑松露蛋黃醬火箭菜沙律• 日式芝麻醬菠菜沙律前菜每一款也很是喜歡,而生牛肉薄切火箭菜沙律係最俘虜我味蕾,牛肉肉質細嫩帶著陣陣油脂香味,配搭我最喜歡的火箭菜,說不出的好味道~不誇張,我 enc
尖沙咀 📌【 Aϙυα 】

• 薄切油甘魚配和風洋蔥汁
• 番茄水牛芝士沙律
• 安格斯生牛肉薄切配黑松露蛋黃醬火箭菜沙律
• 日式芝麻醬菠菜沙律
前菜每一款也很是喜歡,而生牛肉薄切火箭菜沙律係最俘虜我味蕾,牛肉肉質細嫩帶著陣陣油脂香味,配搭我最喜歡的火箭菜,說不出的好味道~不誇張,我 encore了 3次 💕
ꕤ 熱食
• 炸蝦天婦羅
• 日式豬肉煎餃 配酸辣醬汁
• 蕃茄羅勒水牛芝士薄餅
雖然胃子被刺身、前菜不斷充擊但美食當前,也抵擋不住美味的天婦羅、煎餃 & 芝士薄餅的攻勢,全都給我倆征服了。

ꕤ 精選甜品拼盤
甜品造型賣相實在太驚豔了,拼盤上每一件小甜品都十分精緻可愛,而且味道美味不甜,絕對係 100 % 誠意製作喔!
Free Flow Drinks Package 🥂
加購 💰 任飲Package 各多款無酒精 / 酒品 暢飲 120 mins 🥂
🔅 總括嚟講,於【 Aϙυα 】用餐,可以一邊飽覽維港夜景,一邊品嚐呢個極致 brunch,令人好 Chill 好歡愉,忘記生活繁瑣,好適合同友詳談半天,而且【 Aϙυα 】的 Kid Zone 絕對係小朋友的天堂,每逢週日下午 12-3,更有為小朋友特設的 💙 Face Painting, Nail & Hairstyle 🩵 父母們呢個時候就可以安心可以與友伴傾談用餐,大人小朋友同時間在同一空間裡各自各精彩 🎉
亦不得不讚【 Aϙυα 】的店員,由我倆進入餐廳到菜品介紹、安排,甚至 Face Painting 的靚女姐姐都係笑容滿面,耐心為小朋友扮靚靚 🩷 深深感受到他們對每一位賓客都係服務至上 💕
【 Aϙυα 】
📍尖沙咀中間道15號 H Zentre 17樓
17/F H Zentre, 15 Middle Rd, Tsim Sha Tsui, Hong Kong
2025-02-16
  • UnlimitedRefillWeekendBrunch
  • 安格斯生牛肉薄切配黑松露蛋黃醬火箭菜沙律
2025-03-18 1367 浏览
位於尖沙咀H Zentre既「Aqua」,餐廳寬敞,加上180度維港海景,係到食飯真係賞心悅目,今次試了周末早午餐菜單,可以任食刺身、卷物、前菜、主食,加上賣相精美甜品,性價比好高‼️✨Weekend Brunch $588✨Sashimi platter包括吞拿魚、三文魚、油甘魚、乾興、櫻花魷魚,刺身味道新鮮,加上擺盤精緻,打卡一流✨Seared salmon futomnaki 火炙三文魚太卷✨Spicy negitoro maki 辣吞拿魚脂碎蔥卷✨Thinly sliced yellowtail sashimi with Jopanese onion dressing 薄列切油甘魚,和風洋葱汁✨Grilled edamame with lemon shichimi 檸檬七味粉烤枝豆✨Burrata, tomatoes and basil salad番茄水牛芝士沙律,水牛芝士香味突出,好開胃,我encore 左兩次✨Japanese spinach salad wilh sesame souce 日式芝麻醬菠菜沙律✨Angus beef corpaccio, rocket sala

✨Weekend Brunch $588

✨Sashimi platter

✨Seared salmon futomnaki
火炙三文魚太卷

✨Spicy negitoro maki
辣吞拿魚脂碎蔥卷

薄列切油甘魚,和風洋葱汁

日式芝麻醬菠菜沙律

✨Angus beef corpaccio, rocket salad ond black truffle mayo
安格斯生牛肉薄切,黑松露蛋黃醬火箭菜沙律,必點!牛肉香味突出,入口即化,加上濃郁黑松露味點綴

✨Pan-fried pork gyoza with spicy sour dressing
日式豬肉煎餃,酸辣醬汁

✨Pizza margnedilo
蕃茄羅勒水牛芝士薄餅,餅底偏薄表面加上大量芝士調味,拉絲效果一流

✨Seafood fried rice
日式海鮮炒飯,加上大量配料,炒飯粒粒分明

✨Prawn tempura
炸蝦天婦羅

✨Dessert platter
精選甜品拼盤,相當打卡,加上唔同口味嘅甜品,特別鍾意Tiramisu,忌廉幼滑,咖啡香味濃郁
相信好多朋友都認識Aqua🫧,呢間餐廳酒吧樓底高,落地大玻璃🪞,環境寬敞,環境真係超浪漫,連小編自己對上一次生日飯🎂都係再嚟呢度食㗎☺️Aqua搬到H Zentre仍座擁180度維港美景🌅,仲有戶外露台座位,日間時間一樣咁岩打卡📸✨架! 最緊要Aqua 的Brunch原來性價比超高,食物有高水準質素,款式多,任食前菜、刺身、卷物同熱食,仲有超精緻打卡able甜品!小編建議大家早啲book位,有機會安排到窗邊位就最Perfect✨ 𓏸𑁍𓏸𓈒𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓏸𓈒𑁍ᵂᴴᴬᵀ ᵂᴱ ᴼᴿᴰᴱᴿᴱᴰ𝗨𝗻𝗹𝗶𝗺𝗶𝘁𝗲𝗱 𝗥𝗲𝗳𝗶𝗹𝗹 𝗪𝗲𝗲𝗸𝗲𝗻𝗱 𝗕𝗿𝘂𝗻𝗰𝗵 ($588/ pp) + Non-alcoholic package 120 mins ($198/pp) 刺身盛 + 卷物❁ 擺盤精緻又份量十足的刺身船,有吞拿魚、三文魚、油甘魚、帶子、櫻花魷魚!刺身幾厚切又新鮮,超愛油甘魚同帶子,忍不住encore咗幾次😍❁ 卷物就有 火炙三文魚太卷 和 辣吞拿魚腩碎蔥卷!兩款都配搭得味道剛好,而辣吞拿魚腩碎蔥卷嘅少少微辣能夠提鮮,加埋魚腩碎搭配碎蔥,真係幾好味😋 前菜❁ 薄切油甘魚配和風洋蔥汁❁ 檸檬

𓏸𑁍𓏸𓈒𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓏸𓈒𑁍

❁ 檸檬七味粉烤枝豆
❁ 番茄水牛芝士沙律
❁ 安格斯生牛肉薄切配黑松露蛋黃醬火箭菜沙律
❁ 日式芝麻醬菠菜沙律
🤍小編最鍾意 薄切油甘魚配和風洋蔥汁❣️油甘魚爽彈,配合特製洋蔥汁,真係食唔停口,呢個大推⭐️⭐️⭐️
🤍安格斯生牛肉薄切🐮配黑松露蛋黃醬火箭菜沙律🥗,估唔到係咁夾,非常出色!安格斯生牛肉肉質嫩滑,而平時食火箭菜覺得有一陣草青味,但係呢個配搭係完全中和咗,入口順滑好好味!

❁ 蕃茄羅勒水牛芝士薄餅🧀🍕
惹味又香口水牛芝士係脆口薄餅底,配上鮮番茄和羅勒,份量十足!

熱食
❁ 炸蝦天婦羅
❁ 日式豬肉煎餃
估唔到酒吧餐廳水準相當之高,佢嘅天婦羅外層炸粉不算薄薄又炸得好酥脆,蝦肉彈牙🦐
❁ 日式海鮮炒飯
炒飯有好多海鮮,蝦、帶子、蜆肉,非常足料!

❁ 精選甜品拼盤
認真唔講笑,食到已經encore 都無力,仲嚟咗個超靚甜品拼盤,如果生日真係岩晒影相添啊🤩
甜品有tiramisu、白朱古力製甜品、🩵藍色檸檬啫喱🍋、鮮水果🍓 配朱古力等✨

其實食到中段已經好飽,小編都encore唔到太多次🤣 不過其實menu 仲可以額外加購main course 同 free flow 🥂🍷 packages添㗎!

當日仲有即場跳舞表演💃,完全估唔到又飽又有眼福👏🏻👏🏻 Weekend Brunch 可以無限refill 刺身壽司、沙律、輕食,仲有精緻甜品,真係大滿足🥰

而且,呢度員工服務超讚,不時會詢問覺得味道點,份量夠唔夠,仲會主動問邊款想再refill,CP 值咁高,真係一定要再嚟encore🤍
2025-03-07 1373 浏览
坐擁高空180度維港海景,漫步華麗夢幻水世界Weekend Brunch Menu 來一個愜意的週末,無限享受前菜、卷物、刺身,性價比高,高質食物配上華麗海景,推薦!刺身盛相當豐富,吞拿魚,三文魚,油甘魚,帆立貝,櫻花魷魚,款款色澤光鮮,新鮮甜味,更可無限追加!餐前小吃有惹味營養豐富的七味粉烤枝豆及番茄水牛芝士沙律,感覺清新,酸甜醒胃日式豬肉煎餃配酸辣醬汁餃子皮薄,餡料豐富,豬肉鮮味火炙三文魚太卷及辣吞拿魚腩碎蔥卷兩款卷物也別具特色,經火炙過的三文魚太卷,魚油豐富,魚香四溢!辣吞拿魚腩碎蔥卷卷物以辣漿配上鮮味濃厚吞拿魚蓉,入口綿密,每啖口感豐富,極級鮮味爆發蕃茄羅勒水牛芝士薄餅海量水牛芝士配上香脆薄餅,惹味日式海鮮炒飯配料豐富,有墨魚、蜆肉、蝦仁,炒飯炒至粒粒分明,加上脆米,口感層次豐富精選甜品拼盤打卡必食!以情人節作主題,紅粉菲菲,被它完美地俘虜!有慕絲蛋糕 、時令水果配朱古力醬,tiramisu和曲奇,為這頓寫意午宴畫上完美的句號。Aqua📍尖沙咀中間道15號H Zentre 17樓

坐擁高空180度維港海景,漫步華麗夢幻水世界
Weekend Brunch Menu

日式豬肉煎餃配酸辣醬汁
餃子皮薄,餡料豐富,豬肉鮮味

火炙三文魚太卷及辣吞拿魚腩碎蔥卷

蕃茄羅勒水牛芝士薄餅
海量水牛芝士配上香脆薄餅,惹味

日式海鮮炒飯

精選甜品拼盤

Aqua
📍尖沙咀中間道15號H Zentre 17樓

大推比食飯鍾意食埋維港海景嘅朋友🫶🏻餐廳位於17樓,樓底高環境寬敞,裝修華麗大量落地大玻璃,坐擁維港靚景,景觀開揚好impressive,建議早啲book位request 窗邊位仲有露台座位一樣可以飽覧維港~ 我地食週末Weekend Brunch,有齊刺身壽司沙律輕食同甜品,仲可以unlimited refill,非常滿足🥹👍🏻另外加錢可以有main course,free flow packages;員工態度熱誠,誠懇又有禮貌👍🏻★-:+:-:+:-:+:-:-:+:-:+:-:+:-:-:+:-:+:-★​💥打頭陣係刺身盛,入面有五款刺身:吞拿魚,三文魚,油甘魚,帶子,櫻花魷魚,成個擺盤一上枱已經夠晒睇頭😍刺身精美又新鮮,另外仲有兩款壽司火炙三文魚太卷同辣吞拿魚腩碎蒽卷,好快成個盛合被我地K.O. 晒再refill😆💥薄切油甘魚配和風洋蔥汁結實爽口,輕輕加咗洋蔥汁調味💥番茄水牛芝士沙律水牛芝士質感柔軟富奶香,加番茄好typical但真係勁夾💥安格斯生牛肉薄切配黑松露蛋黃醬火箭菜沙律薄薄一片又無渣,口感緊實有彈性👍🏻💥檸檬七味粉烤枝豆平時食慣嘅烤枝豆原來一加檸檬七味粉就變咗好食2倍

仲有露台座位一樣可以飽覧維港~

💥薄切油甘魚配和風洋蔥汁
結實爽口,輕輕加咗洋蔥汁調味

💥番茄水牛芝士沙律
水牛芝士質感柔軟富奶香,加番茄好typical但真係勁夾

💥檸檬七味粉烤枝豆
平時食慣嘅烤枝豆原來一加檸檬七味粉就變咗好食2倍😲

💥日式豬肉煎餃
煎得啱啱好夠脆口,煎餃皮算係幾薄身,咬落會爆汁十分juicy💦

💥炸蝦天婦羅
即叫即炸清爽不油膩,蝦靚好食😋

💥日式海鮮炒飯
屬清爽型炒飯,夠乾身like🤤少少鹹香好味道

最後有個dessert platter,到訪時係農曆新年,擺盤好靚呀夠晒應節🧨🧨
尖沙咀H Zentre呢間餐廳大部分用餐位置都面向維多利亞港環境優雅 境觀一流最適合約會同慶祝紀念日的朋友今次試佐佢既weekend brunch$588pp就可以食齊日式西式美食❤️✨刺身拼盤一開始嘅刺身拼盤 擺盤精緻刺身非常新鮮 厚切 性價比非常高✨ 番茄水牛芝士沙律✨ 安格斯生牛肉薄切 黑松露蛋黃醬火箭菜沙律除佐刺身外 佢既沙津亦好出色推介水牛芝士沙律同安格斯牛肉薄切沙律水牛芝士份量超多😍安格斯牛薄切 肉質嫩滑 口感味道都非常好✨蕃茄羅勒水牛芝士薄餅薄餅底脆口 水牛芝士拉絲效果一流配上新鮮番茄同羅勒 簡單卻充滿意大利風味!🍕 ✨ 日式海鮮炒飯*炒飯粒粒分明 海鮮鮮味十足🍚最最最surprise係佢所有食物都可以refill不過建議大家留肚食佢既甜品拼盤🥹擺盤靚得黎每一件都好好食❤️另外鍾意飲酒既朋友可以加購free flow package❤️

尖沙咀H Zentre呢間餐廳

最最最surprise係佢所有食物都可以refill
不過建議大家留肚食佢既甜品拼盤🥹
擺盤靚得黎每一件都好好食❤️
2025-02-13 2418 浏览
Book 左成圍枱人aqua 加張保仔個黃昏package,6-8食飯,8點半開船。準時到餐廳,以為而啲吸引遊客嘅package,餐廳應該有哂經驗應該幾時上哂啲菜啦,點知7點半開始同經理講要佢快啲,8點都仲未上哂主菜,講緊8點半前要去到碼頭上船,而主菜仲要update 左做燒肉,都唔好講甜品。迫於無奈只可以放棄個船河,之後上哂甜品都已經差唔多9點,催佢個陣個外籍經理仲好串咁講你地食快啲咪趕到囉,之後再同另一個反映,又係覆返餐廳都希望客人儘快食完可以去到船河,咁點解你唔安排盡快上菜,要我地中途呆等咁耐?總體好失望,仲要特登帶左外藉客人過黎,仲叫我地下次book 另一個package ,當我傻架?🤡

2025-02-12
$2000 (晚餐)
2025-02-05 3049 浏览
難得老公星期五放假,就同佢去Aqua食Sushi Friday,可以任食刺身、壽司、前菜,真心正,而且餐廳係被270度海景包圍 ,基本上每個位都望到維港景,落地大玻璃陽光好充足,真心Chill到爆Sushi Friday $388/75min 或 $488/120min💥𝗨𝗡𝗟𝗜𝗠𝗜𝗧𝗘𝗗 𝗔𝗣𝗣𝗘𝗧𝗜𝗭𝗘𝗥𝗦 (Free Flow)💥🔸️檸檬七味粉烤枝豆▪︎份量好多,調味幾香口🔸️番茄水牛芝士沙律▪︎大大舊芝士外層軟軟,入面流心,奶味香濃,加上番茄是一個非常醒胃的前菜🔸️日式豬肉煎餃▪︎皮薄餡料飽滿紮實🔸️安格斯生牛肉薄切·黑松露蛋黃醬火箭菜沙律💥MAKI ROLL SELECTION (Free Flow)💥🔸️碎葱吞拿魚腩•蒜辣醬🔸️火炙三文魚🔸️加州卷🔸️牛油果青瓜卷▪︎碎葱吞拿魚腩好出色,吞拿魚腩肉質香濃嫩滑,配上蒜辣醬,非常惹味,其他卷物都維持高水準💥SASHIMI SELECTION (Free Flow)💥🔸️三文魚🔸️油甘魚🔸️蝦🔸️帆立貝▪︎款款都非常新鮮肥美,尤其油甘魚和帆立貝,叫左3 round💥MAIN COURSE💥(Choose one per person)🔸️火炙油甘魚三文魚丼飯·朝鮮辣
難得老公星期五放假,就同佢去Aqua食Sushi Friday,可以任食刺身壽司、前菜,真心正,而且餐廳係被270度海景包圍 ,基本上每個位都望到維港景,落地大玻璃陽光好充足,真心Chill到爆

Sushi Friday
$388/75min 或 $488/120min
🔸️檸檬七味粉烤枝豆
▪︎份量好多,調味幾香口
🔸️番茄水牛芝士沙律

🔸️加州卷
🔸️牛油果青瓜卷

🔸️三文魚🔸️油甘魚🔸️蝦🔸️帆立貝

🔸️火炙油甘魚三文魚丼飯·朝鮮辣醬
▪擺盤有心思,色彩繽紛,油甘魚、三文魚全部厚切鮮甜肥美,配上大大粒三文魚籽和紅色雞冠草,真係好豐盛美味
🔸️日式薄切和牛丼飯
▪︎薄切和牛肉片非常軟嫩多汁,味道香濃,好高質,好食到食唔停口,值得推介

🙋🏻‍♂️餓底探員去咗尖沙咀調查呢間意日菜,餐廳逢星期五有個lunch set無限量供應壽司刺身同前菜,聽到都興奮,走進餐廳,會經過一條用鏡像結合燈光設計嘅走廊,好似走進時光隧道一樣,穿過走廊到達可以270度望到維港海景嘅用餐區,未開始用餐已充滿驚喜🍣Sushi Friday $388 (75mins)/ $488 (120mins)🙋🏻‍♂️表示呢個lunch set逢星期五限定,menu有前菜,卷物同刺身各4款都係無限量供應,再加每人一道自選主菜,望住維港靚景品嚐高質美食,可以好好享受happy Friday🍽️Appetizers🙋🏻‍♂️表示前菜有4款日/意式菜選擇,可以無限追加,餓底最愛安格斯生牛肉薄切,追加咗兩碟😋🫛檸檬七味粉烤枝豆,香烤過嘅枝豆食落有檸檬嘅清新同七味粉嘅辛香,每啖都好惹味🧀番茄水牛芝士沙律,水牛芝士奶酪味濃厚,口感軟滑,番茄沙律味道清新,非常開胃🥟日式豬肉煎餃,外皮煎到香脆,食落香軟,肉汁豐富🥩安格斯生牛肉薄切,肉質鬆軟,香濃嘅牛味加上火箭菜同黑松露mayo,充滿多重滋味🍣Maki Roll🙋🏻‍♂️表示卷物有4款選擇,賣相精緻,可無限追加,碎葱吞拿魚腩非常推介👍
Sushi  Friday

日式豬肉煎餃|安格斯生牛肉薄切

🍽️Appetizers
🥟日式豬肉煎餃,外皮煎到香脆,食落香軟,肉汁豐富
Maki  Roll

🍣Maki Roll
🙋🏻‍♂️表示卷物有4款選擇,賣相精緻,可無限追加,碎葱吞拿魚腩非常推介👍🏻
🐟碎葱吞拿魚腩,香軟嘅吞拿魚腩食落脂香滿滿,加咗蒜辣醬調味,味道鮮香濃郁
🔥火炙三文魚,經火炙至半生熟,食落有雙重口感,配上青瓜同蟹籽,清新又有鮮味
🍙加州卷入面包住蟹柳同青瓜,面頭鋪滿蟹籽,口感豐富
🥑牛油果青瓜卷,食落牛油果味濃厚,味道充滿脂香
Sashimi

🐟Sashimi
🙋🏻‍♂️表示刺身有4款供應,每款都好新鮮,同樣可無限追加
🐟三文魚肥美,入口即化
🐟油甘魚口感清爽,充滿魚油香氣
🦐蝦肉爽口,食落好有鮮味
🦪帆立貝厚切,口感鮮嫩
日式薄切和牛丼飯
🥩日式薄切和牛丼飯
🙋🏻‍♂️表示主菜有6款選擇,每人可選一道,不設追加,呢個丼飯配上薄切和牛,軟嫩多汁,濃厚牛味加上洋蔥同炸蒜等配料,食落非常惹味

📈吃貨指數
😋好味度 9/10