🍱🍩🥢冬甩雪糕 x 日本鍋料理▫️QR code落單🆗櫻花蝦明太子蒸飯 -$95呢個蒸飯用蒸籠上,但吾係太熱,明太子味唔濃,但都見到有好多櫻花蝦及飯素。比起明太子烏冬相對失色。☑️明太子烏冬鍋 -$109呢個幾好食,熱辣辣,好多明太子忌廉,上面仲有飯素增添風味,而烏冬亦都彈牙,同時好掛汁,好creamy, 淡淡都有明太子味,好味到停唔到口。🆗蜜糖芥末雞/ 柚子難炸雞一份有3-4粒,主要係個醬唔同,呢兩款都唔使加錢。炸雞感覺唔係新鮮炸,因為都唔係好熱,不過都仲算脆,個醬嘅調味雖然幾好,但係應該冇同炸雞一齊炒過而係就咁淋喺面,所以吾太入味。☑️沖繩海鹽焦糖冬甩雪糕(免費)個甜品反而有驚喜,首先有可以焦糖醬喺下面,再放上冬甩同埋雪糕,冬甩本身係暖嘅,同雪糕一齊食有冰火交融嘅感覺,個冬甩好軟糯,本身唔會好甜,所以配焦糖醬食剛好。雪糕係雲呢拿味,撈焦糖醬亦都好夾,三樣一齊食最好味😋☑️無糖凍烏龍茶味道正常,有冰的,但幾濃日式烏龍茶味☑️黑糖檸檬醬油鯖魚 -$28呢個吾錯,個黑糖檸檬醬油幾好味,鯖魚皮都煎得脆,整體嚟講幾夾。
🍱🍩🥢

☑️明太子烏冬鍋 -$109
明太子烏冬鍋

🆗蜜糖芥末雞/ 柚子難
柚子雞

☑️沖繩海鹽焦糖冬甩雪糕(免費)

☑️無糖凍烏龍茶
味道正常,有冰的,但幾濃日式烏龍茶味

☑️黑糖檸檬醬油鯖魚 -$28
黑糖檸檬醬油鯖魚

2024-02-03
黑糖檸檬醬油鯖魚
佢嘅「沖繩二段料理」可以自由配搭有蒸飯、炊飯、烏冬、甜品、飲品選擇主食+主菜+餐飲+甜品 $86起1️⃣明太子烏冬🍜+沖繩海鹽焦糖布甸雞🍮+冬甩2層乳酪布甸Donutta😍2️⃣肉味噌壽喜燒烏冬🍲+沖繩海鹽焦糖布甸雞🍮*沖繩海鹽焦糖冬甩雪糕🤤讚岐烏冬正正常常好彈牙超濃郁嘅忌廉明太子醬 掛滿每條烏冬有少少辣 好好食🤤👍🏻海鹽焦糖布甸炸雞每次食都好脆口唔會成口粉漿夾埋布甸一齊食又唔會太乾太漏👍🏻到最重要既甜品冬甩🍩😍原本套餐包1個冬甩+1個雪糕👩🏻媽媽靜靜雞升級+$29變左2個冬甩+1個雪糕+1個布甸+朱古力牌🤭一拎到過黎Martin開心到癲左🤩冬甩剛剛炸起熱辣辣口感煙煙韌韌食完一個又一個配埋雪糕同布甸🥰大滿足🥰⭐️MegaBox分店 設有狗狗友善區座位⭐️MegaBox 分店冇收加一服務費⭐️ 可以電話掃QR code自助落單 再去收銀俾錢⭐️可以上網登記會員$100=1分 1分=$10 (90日內使用)
佢嘅「沖繩二段料理」可以自由配搭
有蒸飯、炊飯、烏冬、甜品、飲品選擇
主食+主菜+餐飲+甜品 $86起

⭐️MegaBox分店 設有狗狗友善區座位
⭐️MegaBox 分店冇收加一服務費
⭐️ 可以電話掃QR code自助落單 再去收銀俾錢
⭐️可以上網登記會員
$100=1分 1分=$10 (90日內使用)
肉味噌壽喜燒湯烏冬
明太子烏冬
兩層焦糖海鹽冬甩
2024-04-02
等候时间
20 分钟 (堂食)
肉味噌壽喜燒湯烏冬
明太子烏冬
兩層焦糖海鹽冬甩
  • 沖繩海鹽焦糖冬甩雪糕
2024-03-30 71 浏览
每次黎megabox既food court都會比呢一間位於轉角位既donut吸引眼球,結果成為每次必食之選。佢既套餐包主食、飲品及甜品。最欣賞係佢既donut配雪糕。煙煙韌韌既donut唔係普通一大圈,而係一粒粒,美味又過癮!
2024-02-03 186 浏览
這道密糖芥末醬黑椒雞鍋芝士蕃茄鍋炊飯聽起來非常美味!1. 配料組合:這道菜的配料組合非常有趣和豐富。密糖芥末醬和黑椒為雞鍋帶來了一個獨特的味道組合,芝士的奶香和蕃茄的酸甜也會增添豐富的層次感。2. 味道:密糖芥末醬和黑椒的組合應該會為這道菜帶來一種稍微辛辣和微甜的風味。芝士的融化會為鍋炊飯增添一種豐富的奶香和濃郁感。另外,蕃茄的酸甜也會平衡整道菜的味道,提供一些清新感。3. 視覺效果:這道菜的視覺效果應該相當吸引人。芝士融化在熱騰騰的鍋炊飯上,搭配著鮮豔的蕃茄和雞肉,應該會讓人垂涎欲滴。4. 口感:這道菜的口感應該非常豐富多樣。鍋炊飯應該會有一種綿軟的口感,雞肉可能會很嫩滑。芝士的融化會為整道菜增添一種濃郁的口感,而蕃茄則可能提供一些軟爛和清新的口感。看似得滯,但吃下去味道沒想像中濃,反而剛剛好賣相:😳😳😳😳😳味道:👅👅👅👅
這道密糖芥末醬黑椒雞鍋芝士蕃茄鍋炊飯聽起來非常美味!

賣相:😳😳😳😳😳
味道:👅👅👅👅
✏️主食+小食+野飲+甜品 $100就有啦📝📍特濃蕃茄湯烏冬 (少辣)湯底濃厚,飲得出真係有用蕃茄煮湯,唔係用味精同落茄汁煮成,辣度適宜,唔食辣嘅我都岩食😋而且配料有蕃茄、日式魚片、粟米、蔥,另湯底更加有層次感📍蜜糖芥末雞汁醬配搭得宜,不過炸物不夠熱,所以雞粒不算脆,不過不失。📍沖繩海鹽焦糖冬甩海鹽+焦糖味豐富雪糕嘅口感,而且甜度適中,好岩做飯後甜品。💙💥係Megabox呢間分店,仲有個位係狗狗友善區,可以帶埋寶貝🐶一齊享受lunch👍🏻👍🏻💙💥而且冇收加一,一定會再去食呢間😋🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹#Antoshimo Cafe & Bakery (Megabox) (九龍灣)九龍灣宏照道38號Megabox10樓6號舖🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸#鑽石山好食 #鑽石山食好西
✏️主食+小食+野飲+甜品 $100就有啦📝

📍特濃蕃茄湯烏冬 (少辣)

📍蜜糖芥末雞
汁醬配搭得宜,不過炸物不夠熱,所以雞粒不算脆,不過不失。

📍沖繩海鹽焦糖冬甩
海鹽+焦糖味豐富雪糕嘅口感,而且甜度適中,好岩做飯後甜品

💙💥而且冇收加一,一定會再去食呢間😋

🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹
九龍灣宏照道38號Megabox10樓6號舖
🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸
#鑽石山好食 #鑽石山食好西
2023-08-05 635 浏览
👹好鍾意食日本嘢,但高質日本菜又貴…可以試吓呢間平民啲,連鎖嘅日本烏冬餐廳。出名冬甩好食,今次第一次食真係有驚喜!不過正餐就…呢個價錢嚟講就可接受,合格嘅。午市套餐好抵食!$80-$120 包主食+小食+甜品+餐飲沖繩原味蒸飯鹹鹹地濕濕地,好健康嘅味道(啖),但料都幾足,又香蔥木耳木魚章魚雞粒等等。黑糖檸檬雞係等如港版青檸雞,不過甜好多冇咁酸。雞肉質地都不錯!壽喜燒牛肉湯烏冬應該係今餐飯最失望嘅一個👎🏼👎🏼👎🏼,壽喜燒湯唔濃,似即食麵湯包🥲不過牛肉OK,不過見佢係稻庭烏冬就..開心返少少黑椒鯖魚好大份,一個人食夠晒,鯖魚好難唔好食😂個黑椒汁鹹左少少沖繩黑糖奶茶(冇影到)本身係港式奶茶fans !但明歞飲到呢杯好味啲!一開始有冇乜黑糖味,啲黑糖搞極都喺個底度。但一飲就淡奶味好香好重。黑糖味越飲越出。加分!沖繩海鹽焦糖雪糕冬甩😽😽🍩推薦!成日行過見到啲冬甩好吸引,今日終於試!冬甩個皮又熱又脆,入邊係麻糬,唔會太甜,好煙韌!加埋個海鹽焦糖雪糕,喺日本食雪糕嘅質素!!雖然係跟餐但一啲都唔hea! 冬甩仲有好多味選擇,下次下午茶一定會就咁入嚟食個冬甩!整體嚟講嘢食質素對得住呢個價錢!不過可能佢個

午市套餐好抵食!
$80-$120 包主食+小食+甜品+餐飲

沖繩原味蒸飯

黑糖檸檬雞
係等如港版青檸雞,不過甜好多冇咁酸。雞肉質地都不錯!

壽喜燒牛肉湯烏冬

黑椒鯖魚
好大份,一個人食夠晒,鯖魚好難唔好食😂個黑椒汁鹹左少少

沖繩黑糖奶茶(冇影到)
本身係港式奶茶fans !但明歞飲到呢杯好味啲!

沖繩海鹽焦糖雪糕冬甩😽😽🍩
推薦!成日行過見到啲冬甩好吸引,今日終於試!

整體嚟講嘢食質素對得住呢個價錢!
不過可能佢個名喺Cafe?所以甜品同飲品真係出色啲。環境都唔錯,上菜又快!平食日本嘢嚟講推薦嘅!
沖繩海鹽焦糖雪糕冬甩
沖繩原味蒸飯
2023-05-15
沖繩海鹽焦糖雪糕冬甩
2023-07-17 686 浏览
好耐冇食過呢間野,價錢好似唔同左好多🤣主食兩個都揀左芝士蕃茄炊飯,因為記得呢個飯幾好食,佢都幾多芝士,可以做到拉絲效果☺️☺️☺️☺️不過覺得份量有d少。小食叫左兩款唔同炸雞,南蠻雞用碟上,雞既味道唔錯,但舊雞係凍既🥲失望!另外蜜糖芥末黑椒雞就用鍋上,但都唔係熱,只係暖,同埋唔脆。似係放左係度一段時間!其實係為左呢個甜品而食,呢個炸冬甩本人好鐘意食🤤🤤口感有d煙韌,配埋雪糕一齊食凍冰冰 好正👍👍

好耐冇食過呢間野,價錢好似唔同左好多🤣
芝士蕃茄炊飯

南蠻雞
蜜糖芥末黑椒雞

芝士蕃茄炊飯
2023-06-30 492 浏览
今次黎Mega box food court食烏冬同冬甩! 呢間餐廳最出名係佢個冬甩,除咗最招牌嘅沖繩海鹽焦糖雪糕冬甩,仲有其他唔同嘅味道可以揀🤝🏼😋 濃蕃茄湯烏冬 (定食$85)蕃茄湯烏冬主要有好多蕃茄蓉多過湯,同平時食嘅蕃茄湯烏冬唔同,啲烏冬掛到湯汁,湯底比較重黑椒味😗 而要去定斷呢個烏冬啱唔啱你口味,要睇吓你鍾意食蕃茄蓉比較多嘅蕃茄湯湯底,定係湯汁比較多嗰隻🤤😋 柚子雞雞質地都幾嫩口同脆,又唔會話太厚粉,柚子蜜係林上去點,味道ok,啱晒鍾意鹹甜一齊食嘅foodie🤭😋 芝士雞芝士雞有芝士味,但係唔夠熱,口味脆口,不過嫌佢太過肥膩😣😋 沖繩海鹽焦糖雪糕冬甩冬甩口感好煙韌,原本冇諗過咁煙靭! 同平時喺麵包舖買嘅朱古力冬甩超級唔同! 好surprise! 不過焦糖醬味道苦,撈埋雪糕會冇咁苦,海鹽味就冇乜,雪糕係正常嘅雲呢拿🫡😋 黑糖凍檸茶&凍烏龍茶檸檬茶茶底擺得太耐所以好苦,而黑糖味係有嘅,感覺唔係好夾😅 凍烏龍茶就正正常常冇乜嘢特別味道: 6.5/10環境: 6/10服務: 7/10人均: $60-100

😋 濃蕃茄湯烏冬 (定食$85)
特濃蕃茄湯烏冬

😋 柚子雞
柚子雞

😋 芝士雞
芝士雞有芝士味,但係唔夠熱,口味脆口,不過嫌佢太過肥膩😣
芝士雞

環境: 6/10
服務: 7/10
人均: $60-100
2023-06-24 395 浏览
前幾日行去mega box 行街,大胃王突然想食Antoshimmo 既冬甩,我地之前食過其他分店,覺得食物都幾好食。今次同過往有一點不同,因為餐廳位於food court 之中,我地要搵位坐低先再去order食物。柚子雞配芝士蕃茄炊飯:柚子雞溫度欠佳,肉質算嫩滑既,但係炊飯就唔太得,飯既口感偏硬。蜜糖芥末黑椒雞配壽喜燒烏冬(+$22):黑椒雞肉溫度夠,味道都幾好,烏冬口感彈牙,但個湯底一般。沖繩海鹽焦糖冬甩:好食既,但用外賣盒裝住,賣相一般。整體來講:人均消費$100嚟講,性價比偏低,服務都係一般。🔎Antoshimo Cafe & Bakery (Megabox) (九龍灣)📍九龍灣宏照道38號Megabox10樓

沖繩海鹽焦糖冬甩:好食既,但用外賣盒裝住,賣相一般。

整體來講:人均消費$100嚟講,性價比偏低,服務都係一般。

📍九龍灣宏照道38號Megabox10樓
2023-06-07 289 浏览
沖繩二段料理簡單嘅快餐位於 MegaBox 美食廣場內,scan QR code 自助形式落單,簡單又方便。Set CS5 $111 柚子雞壽喜燒烏冬 $99抹茶冬甩配雪糕 +$12熱烏龍茶食物質素不過不失,等待時間唔算太耐。
沖繩二段料理
簡單嘅快餐

Set CS5 $111
柚子雞壽喜燒烏冬 $99
抹茶冬甩配雪糕 +$12
熱烏龍茶

食物質素不過不失,等待時間唔算太耐。

2023-06-03 250 浏览
性價比極低,呢個價錢可以有其他更好嘅選擇。炸雞ok,烏冬正常,牛肉非常乾而且碎濕濕,湯底完全地失敗,根本就唔係壽喜燒嘅湯底, 隻色同味完全唔啱。而且間鋪犯咗非常低級嘅錯誤,湯裏面有烏冬包裝膠袋嘅殘骸。商場餐廳街邊質素,價錢對不起質素,試過一次可以不用再試,未試過嘅建議唔洗特登嚟試,見到有咁多好評,但係非常失望。個牛肉仲要另外加$29,廚師推介🙄唯一好嘅係佢個餐包冬甩雪糕同野飲,但個麵真係唔得,無下次
性價比極低,呢個價錢可以有其他更好嘅選擇。
個牛肉仲要另外加$29,廚師推介🙄
唯一好嘅係佢個餐包冬甩雪糕同野飲,但個麵真係唔得,無下次
2023-06-03
2023-06-03 174 浏览
嗱,老實講一句啦。今日再戰megabox溜冰場,於是就係同一層醫下肚啦。呢間日本嘢,門面不大,只有一個收銀處和廚房,鄰近都好幾間日本菜。搵個food court靚位先,放眼望去,見到一整個溜冰場,亦算一大賣點。鰹魚壽喜燒牛肉飯、大阪燒醬吉列豬扒飯。佢哋嘅器皿好別緻,餸喺底飯喺上好似蒸籠咁。壽喜燒醬汁不錯,口感濃郁,伴飯一流,蔬菜充分吸收醬汁的味道。牛肉的鮮嫩多汁,口感非常豐富。吉列豬扒完全吸收了醬汁的味道,豬扒切得夠厚,木魚花係點睛之筆!值得一提嘅係,沖繩蒸飯夠熱,好好味。跟餐仲有冬甩雪糕送!一熱一凍,滋味難以形容!因為冬甩做得過於出色,我地encore 多一份冬甩。一個字: 真!心!推!介!
嗱,老實講一句啦。
今日再戰megabox溜冰場,於是就係同一層醫下肚啦。

值得一提嘅係,沖繩蒸飯夠熱,好好味。

跟餐仲有冬甩雪糕送!一熱一凍,滋味難以形容!
因為冬甩做得過於出色,我地encore 多一份冬甩。

一個字: 真!心!推!介!
九龍灣MegaBox 最近變身成寵物友善商場,狗奴嘅我即刻過去行返個圈。可以比寵物進入嘅餐廳唔多,不過好在商場food court有寵物友善區,所以好多寵主可以選擇到food court食飯。而Antoshimo Cafe & Bakery喺當日算係最多人食,所以我哋都試咗。嗌咗兩個套餐,加埋凍飲都係$200鬆啲,個人認為最好食嘅就係個沖繩海鹽焦糖冬甩雪糕🍩🍦

鰹魚汁壽喜燒牛肉沖繩煎飯
南蠻雞芝士蕃茄炊餅
2023-05-28
南蠻雞芝士蕃茄炊餅
沖繩海鹽焦糖冬甩雪糕
【$93包兩熱鍋+冬甩雪糕👘芝士雞+芝士蕃茄炊飯】九龍灣food court好抵食日本野沖繩2段料理,價錢由$8x-$12x,包鍋燒餸、飯/烏冬、甜品同嘢飲,最平$85起叫左芝士雞+芝士蕃茄炊飯,連熱烏龍茶芝士雞連洋蔥:鍋物上枱一刻真係熱刺刺,會用電磁爐heat up先比你,確保樣樣都亂粒粒,所以略嫌有少少太油(heat up先唔會黐底)芝士蕃茄炊飯:都不錯既,芝士拉絲甜品:沖繩海鹽焦糖冬甩雪糕,最期待呢個!熱食麻糬冬甩,出邊脆脆地、入邊煙煙韌韌,好好味雪糕就一般甜甜地,無咩特別💭點評一個人食,飽到食唔曬,$93包兩鍋同甜品真係好抵,上枱有種好豐富既感覺,而且上枱嗰刻熱鍋熱辣辣食慾大增!👅味道:4/5🌌環境:3.5/5👍🏻推薦:4/5(📍九龍灣) Antoshimo Cafe & Bakery (Megabox) (九龍灣)九龍灣宏照道38號Megabox10樓6號舖#hkdine360 #hkfood #hkfoodie #性價比餐廳 #性價比 #餐廳 #美食 #foodiehk #吃貨 #餐廳推薦 #打卡 #打卡餐廳
【$93包兩熱鍋+冬甩雪糕👘芝士雞+芝士蕃茄炊飯】

九龍灣food court好抵食日本野

叫左芝士雞+芝士蕃茄炊飯,連熱烏龍茶

芝士蕃茄炊飯:都不錯既,芝士拉絲

甜品:沖繩海鹽焦糖冬甩雪糕,最期待呢個!
熱食麻糬冬甩,出邊脆脆地、入邊煙煙韌韌,好好味
雪糕就一般甜甜地,無咩特別

💭點評

👅味道:4/5
🌌環境:3.5/5
👍🏻推薦:4/5

九龍灣宏照道38號Megabox10樓6號舖

2022-11-20 995 浏览
性價比十分之低,咖啡好難飲,淡過水,是但去一間茶餐廳都好飲過佢。冬甩就正常,但完全無阿華田味,舊雪糕都係普通😵不可一不可再,57蚊不如去茶餐廳食個下午茶算數,激死🥹

不可一不可再,57蚊不如去茶餐廳食個下午茶算數,激死🥹
冬甩下午茶