2022-05-25 2293 浏览
見到呢度有石鍋烏冬COMMENT又幾好今晚就黎試下呀點左~黑椒魚柳配欔花蝦湯烏冬個蝦湯底好好濃呀未食已經聞到個蝦湯味呀飲落去又唔會勁咸幾鍾意呀~蜜糖芥未豚肉配咖喱湯烏冬個咖喱湯係勁濃郁架杰杰地身有少少似沾烏冬咁咖喱香而不辣幾吸引既豚肉正常既加埋個芥辣汁幾惹味呀PS SET包埋個甜品既個冬甩口感幾煙UN幾特別配埋雪糕係好夾呀
見到呢度有石鍋烏冬

幾特別
配埋雪糕係好夾呀
2022-05-25
2022-05-25 1331 浏览
Megabox 嘅food court出面有一間主打日式定食同冬甩嘅餐廳,係依自助嘅形式運作落單之後喺food court入邊坐~$85嘅價錢食到一個餸一個主食有飲品同甜品,性價比幾高。👍🏻但係每樣食物都唔係幾夠熱♨️,我同朋友五點幾嚟食,人流唔多。A. 柚子脆雞雞肉炸得比較乾而且感覺柚子同雞翼係完全分開,做唔到融合嘅感覺,非常可惜。而且圖片同埋實物落差都有啲大,有點失望。🥺B.蕃茄芝士炊飯芝士有拉絲🧀,亦都有香濃嘅蕃茄味🍅,份量來講女仔食就啱啱好。C.沖繩海鹽焦糖冬甩雪糕🍨🍩海鹽焦糖係指冬甩下面嘅醬,冬甩上面有雲呢拿雪糕,冬甩係本身放喺氣炸鍋已經炸定,隔離配有紫薯蓉。冬甩口感煙韌,略嫌唔係幾夠熱。飲品係凍黑糖菊花茶,唔係幾飲到黑糖嘅味道反而比較似涼茶。😢總結而言,呢個價錢直到呢幾樣嘢都唔差,不過覺得每樣嘢都有少少改善空間,返工嘅人可以一試!

A. 柚子脆雞

B.蕃茄芝士炊飯

C.沖繩海鹽焦糖冬甩雪糕🍨🍩

飲品係凍黑糖菊花茶,唔係幾飲到黑糖嘅味道反而比較似涼茶。😢

2022-05-18 892 浏览
本身因為想堂食攞飛但突然話明日請早 用住外賣先入到嚟佢地staff俾我改堂食 補返啲差額就ok 胡椒豚肉真係夠辣 我覺比其他分店嘅辣 泡菜芝士好辣好過癮真係以後有機會再喺到做回頭客
本身因為想堂食攞飛但突然話明日請早 用住外賣先
入到嚟佢地staff俾我改堂食 補返啲差額就ok
胡椒豚肉真係夠辣 我覺比其他分店嘅辣 泡菜芝士好辣好過癮
真係以後有機會再喺到做回頭客
2022-05-18
2022-02-27 1011 浏览
好味抵食份量足搬新屋真係要買好多傢俬上網睇見到MegaBox最多同最大就去咗睇傢俬,MegaBox地方實在太大行到餓餓地就搵嘢食醫肚見到呢間有烏冬食就試吓一個餐已經好夠份量櫻花蝦濃蝦湯鍋燒烏冬湯底濃郁鮮味無窮,加埋日本嘅滑溜烏冬幾好味套餐有小食,仲要好大碟牛油蜜糖芥末鍋燒黑椒炸雞估唔到咁惹味,甜甜地嘅蜜糖味配少少黑椒味,估唔到咁夾咁好味。套餐仲有即製甜品沖繩海鹽焦糖冬甩雪糕不過甜品個冬甩就麻麻地可能唔啱佢口味飲品選咗黑糖菊花茶自助式加粉沖,感覺麻麻地但烏冬Ok,原來仲有好多分店下次想回味唔洗專登入MegaBox Antoshimo Cafe & Bakery (九龍灣)九龍灣宏照道38號Megabox10樓6號舖
好味抵食份量足

搬新屋真係要買好多傢俬
上網睇見到MegaBox最多同最大
就去咗睇傢俬,MegaBox地方實在太大
行到餓餓地就搵嘢食醫肚

見到呢間有烏冬食就試吓
一個餐已經好夠份量

櫻花蝦濃蝦湯鍋燒烏冬
湯底濃郁鮮味無窮,加埋日本嘅滑溜烏冬
幾好味

套餐有小食,仲要好大碟
牛油蜜糖芥末鍋燒黑椒炸雞
估唔到咁惹味,甜甜地嘅蜜糖味
配少少黑椒味,估唔到咁夾咁好味。

套餐仲有即製甜品
沖繩海鹽焦糖冬甩雪糕
不過甜品個冬甩就麻麻地
可能唔啱佢口味

飲品選咗黑糖菊花茶
自助式加粉沖,感覺麻麻地

但烏冬Ok,原來仲有好多分店
下次想回味唔洗專登入MegaBox

Antoshimo Cafe & Bakery (九龍灣)
九龍灣宏照道38號Megabox10樓6號舖
2022-01-13 752 浏览
💛呢間日式店性價比真係勁高 好抵食🤩Lunch二重鍋定食$78 有 飯/麵 + 餸 + 甜品 + 飲品分量超級多!!! 真係食到勁飽走人🤣食物質素都幾好😋 尤其係冬甩! 香港每日人手新鮮製造!整體好推薦!真係食完大滿足✨———🍽【二重鍋定食】$78飯/烏冬 + 餸 + 甜品冬甩 + 飲品——☞︎ 飯/烏冬🍚 (十選一)【芝士泡菜野菜蕃茄鍋燒炒飯】一上枱表面係芝士 撈勻左之後就係邪惡拉絲飯😍粒粒飯都比醬汁&芝士包住 好夠味😋泡菜存在感比較弱🙈最低仲會有少少飯焦🤩 正呀~【芝士蕃茄鍋燒炊飯】——☞︎ 餸🍗🥩 (八選一)【牛油蜜糖芥末鍋燒黑椒炸雞】炸雞份量幾足 大概7-8件~炸衣少少偏厚 雞肉都算嫩 唔會好乾好鞋~加埋蜜糖芥末醬&黑椒汁好滋味😋【壽喜燒鍋煮美國牛肉】有牛肉 蒟蒻麵 粟米 椰菜~ 好豐富壽喜燒汁正常 唔會太鹹~ 牛肉唔會好肥👍🏼蒟蒻麵幾特別 似芋絲 掛咗壽喜燒汁食好正~——☞︎甜品🍩【沖繩海鹽焦糖冬甩雪糕】✨推薦!✨呢個真係勁好食!!! Lunch set已經包咗🤩冬甩即叫即制 少少熱 外脆 內煙韌! 口感好正!!! 再加埋焦糖醬&雪糕真係好正🤤好想齋買冬甩返屋企! 不過外賣有少少t
💛

呢間日式店性價比真係勁高 好抵食🤩
分量超級多!!! 真係食到勁飽走人🤣
食物質素都幾好😋 尤其係冬甩! 香港每日人手新鮮製造!
整體好推薦!真係食完大滿足✨
———
🍽【二重鍋定食】$78
飯/烏冬 + 餸 + 甜品冬甩 + 飲品

——
☞︎ 飯/烏冬🍚 (十選一)

【芝士泡菜野菜蕃茄鍋燒炒飯】
一上枱表面係芝士 撈勻左之後就係邪惡拉絲飯😍
粒粒飯都比醬汁&芝士包住 好夠味😋
泡菜存在感比較弱🙈
最低仲會有少少飯焦🤩 正呀~

【芝士蕃茄鍋燒炊飯】

——
☞︎ 餸🍗🥩 (八選一)

【牛油蜜糖芥末鍋燒黑椒炸雞
炸雞份量幾足 大概7-8件~
炸衣少少偏厚 雞肉都算嫩 唔會好乾好鞋~
加埋蜜糖芥末醬&黑椒汁好滋味😋

【壽喜燒鍋煮美國牛肉】
有牛肉 蒟蒻麵 粟米 椰菜~ 好豐富
壽喜燒汁正常 唔會太鹹~ 牛肉唔會好肥👍🏼
蒟蒻麵幾特別 似芋絲 掛咗壽喜燒汁食好正~

☞︎甜品🍩
【沖繩海鹽焦糖冬甩雪糕】
✨推薦!✨
呢個真係勁好食!!! Lunch set已經包咗🤩
冬甩即叫即制 少少熱 外脆 內煙韌! 口感好正!!!
再加埋焦糖醬&雪糕真係好正🤤
好想齋買冬甩返屋企! 不過外賣有少少topping///

☞︎ 飲品
【凍黑糖檸茶】+$3
普通檸檬茶 不過糖醬係黑糖漿~
我唔係加咗好多 所以冇乜黑糖味🙈

✨推薦指數:9/10
💰人均消費:89
⏳等候時間:0min (星四 6:30pm)
2021-12-17 386 浏览
係megabox搵嘢食🤩撞中收工時間都要等幾耐位$102 咖喱撈烏冬+蜜糖芥末黑糖炸雞+黑糖菊花茶+冬甩雪糕😍個餐好豐富🤩.個餸同主菜都好食有淡淡嘅黑糖味都幾特別😎菊花茶個黑糖係另上重點嘅冬甩雪糕超好食🤩🤩
係megabox搵嘢食🤩
個餸同主菜都好食
有淡淡嘅黑糖味都幾特別😎
菊花茶個黑糖係另上
重點嘅冬甩雪糕超好食🤩🤩
Lunch set $79✨牛油蜜糖芥末鍋燒黑椒炸雞呢個好好味,炸雞脆卜卜,入面好juicy,調味料配得好好味😋✨蕃茄鍋燒芝士炊飯好香既芝士味,正!✨凍黑糖菊花茶呢個好飲既但偏甜左啲啲,其實我想走黑糖但走唔到,希望可以俾客揀下走唔走到糖啦✨沖繩海鹽焦糖冬甩雪糕呢個絕對係重頭戲!!最中意食呢個,我係煙韌控,呢個咬落去係超煙韌嫁😍😍 有陣時真係會掛住想食佢又想幫襯🤣🤣 有得食完個咁豐富既lunch set仲有個咁好味既甜品食,大滿足🥰
Lunch set $79

✨牛油蜜糖芥末鍋燒黑椒炸雞

✨蕃茄鍋燒芝士炊飯
好香既芝士味,正!

✨凍黑糖菊花茶

✨沖繩海鹽焦糖冬甩雪糕

• 沖繩海鹽焦糖冬甩雪糕
2021-11-14 556 浏览
同事話呢度個甜品好食, 所以就黎試下啦。我成日以為megabox 冇乜人。 但原來lunch 都爆ga wo. 應該係附近比較多office.沖繩二段燒鍋定食$100 都唔駛有個set lunch, 係超抵!我食左龍蝦湯蟹柳鍋燒芝士炊飯配柚子鍋燒咕嚕雞 甜品 沖繩海鹽焦糖冬甩雪糕朋友嗌左櫻花蝦濃湯鍋燒烏冬配牛油蜜糖芥末鍋燒黑椒炸雞甜品 沖繩海鹽焦糖冬甩雪糕雖然呢層係food court 但落單後係會有送餐服務。上菜後 d 份量超多。 個飯又幾好味wo. 夠濃但又唔會過咸。而柚子雞亦有燒鍋幫助下, 保持溫度唔會愈食愈凍或硬哂。不得不提個甜品,沖繩海鹽焦糖冬甩雪糕真係好味。 平時會覺得焦糖醬會出事,好在佢加左海鹽。 中和左,成件事吸引哂。係好味既!!!
同事話呢度個甜品好食, 所以就黎試下啦。

沖繩二段燒鍋定食
$100 都唔駛有個set lunch, 係超抵!

我食左龍蝦湯蟹柳鍋燒芝士炊飯
配柚子鍋燒咕嚕雞
甜品 沖繩海鹽焦糖冬甩雪糕

朋友嗌左
櫻花蝦濃湯鍋燒烏冬
配牛油蜜糖芥末鍋燒黑椒炸雞
甜品 沖繩海鹽焦糖冬甩雪糕

雖然呢層係food court 但落單後係會有送餐服務。
上菜後 d 份量超多。

個飯又幾好味wo. 夠濃但又唔會過咸。
而柚子雞亦有燒鍋幫助下,
保持溫度唔會愈食愈凍或硬哂。

不得不提個甜品,沖繩海鹽焦糖冬甩雪糕
真係好味。 平時會覺得焦糖醬會出事,
好在佢加左海鹽。 中和左,
成件事吸引哂。係好味既!!!

2021-11-08 313 浏览
好少見一個套餐入面 可以揀兩樣鍋物 而且價格實惠 我地今晚既晚餐就係呢度食啦唔算好餓 兩個人share一個餐都夠飽 我地揀左龍蝦湯蟹柳鍋燒芝士炊飯- 有好香既龍蝦湯味 上面既芝士都好誘人 但係好可惜飯既調味唔夠 加上蟹柳得大約四條 存在感低 但飯量超足牛油蜜糖芥末鍋燒黑椒炸雞- 見到炸雞兩字 我對眼已經閃閃發光 炸皮偏厚身 似係鹽酥雞 雞肉講唔上嫩滑 但係配埋佢既牛油蜜糖芥末醬又唔錯 加埋炒左啲黑椒洋蔥係底 連埋一齊食呢個套餐最驚喜係佢既甜品 職員會比張單 可以享用完主食之後 後上 沖繩岩鹽焦糖donut雪糕 雖然我睇住店員用氣炸鍋翻熱 但係donot唔會過火 外脆 入面又猶如Mochi般好有咬口 同佢既岩鹽焦糖醬 & 雪糕一齊食 真係好正飲品要左杯熱黑糖菊花茶 黑糖可以自己加 呢個就無咩特別

唔算好餓 兩個人share一個餐都夠飽 我地揀左

飲品要左杯熱黑糖菊花茶 黑糖可以自己加 呢個就無咩特別
2021-10-21
2021-11-07 217 浏览
尋日第一次去megabox,原來都好多野可以食去到望左陣餐牌先知點嗌,不過睇明左其實都唔複雜一個set有主食+飯 同埋飲品甜品主食我叫左個壽喜燒既肥牛,朋友嗌左另一種牛,可惜炸雞賣曬,下次會再試飯我同朋友都嗌左最基本既蕃茄芝士,下次可以試下其他款飲品反而就麻麻地,不過不失,嗌左兩杯黑糖檸茶,再去可能會試下其他,比多次機會啲飲品重頭戲黎啦!聽朋友講呢到既冬甩係會有人特登買黎食,而佢個set係包左一個焦糖雪糕冬甩既甜品,雪糕加冬甩既冰火交融,再加埋本身既味道,直頭令我同朋友都嚇一嚇,估佢唔到咁正!點都會有下次,下次希望可以試下其他分店,始終megabox無屬於呢間鋪既店面,無咁有feel,但都好好👍🏻
尋日第一次去megabox,原來都好多野可以食

去到望左陣餐牌先知點嗌,不過睇明左其實都唔複雜

一個set有主食+飯 同埋飲品甜品

飯我同朋友都嗌左最基本既蕃茄芝士,下次可以試下其他款

2021-11-06
等候时间
15 分钟 (堂食)
2021-09-26 317 浏览
【 小朋友最愛的冬甩 】🍩九龍灣Megabox餐廳選擇多,尤其係美食廣場,小朋友最鍾意食「Antoshimo cafe & bakery」的冬甩,所以每次去到都會選擇食佢哋做Lunch,二重鍋定食真係好抵食,有大大碟的鍋燒餸,鍋燒烏冬或飯,甜品和餐飲。🥘今次同朋友分別叫左兩個套餐,但2大2小食就差少少,下次要叫夠3份先得。✅大阪燒吉列豬扒,有4塊豬扒,外脆內軟,口感不錯。✅壽喜燒鍋煮美國牛肉,牛肉好入味好甜,小朋友好鍾意食。✅兩份套餐都係叫壽喜燒湯鍋烏冬鍋,湯底香濃,幾啱口味。✅柚子鍋燒雞翼,又平又好味!只需要$19 就有4隻,柚子味勁香。✅海鹽焦糖冬甩雪糕,大人小朋友都好鍾意食,我就麻麻低層的焦糖醬,所以今次要求走醬,我覺得好味好多。凍黑糖檸檬茶,味道甘甜,幾解渴。
【 小朋友最愛的冬甩 】

✅大阪燒吉列豬扒,有4塊豬扒,外脆內軟,口感不錯。

✅壽喜燒鍋煮美國牛肉,牛肉好入味好甜,小朋友好鍾意食。

✅兩份套餐都係叫壽喜燒湯鍋烏冬鍋,湯底香濃,幾啱口味。

2021-08-23
等候时间
5 分钟 (堂食)
用餐时段
2021-06-16 631 浏览
【 重拾沖繩的味道 】🥘我哋好鍾意係九龍灣Megabox 美食廣場的「Antoshimo cafe & bakery」食,佢哋中午有個二重鍋定食,有鍋燒餸,鍋燒飯麵,甜品和餐飲,成個套餐咁豐富都只需要$81,好抵食。推介菜式 :🔸柚子鍋燒咕嚕雞咕嚕雞份量好多,炸得外脆內軟,好好味,雞肉好軟,好易咬開。🔸壽喜燒湯鍋烏冬鍋烏冬麵最啱小朋友食,湯底唔太咸,味道啱啱好。🔸海鹽焦糖冬甩雪糕大人小朋友的最愛,冬甩口感軟熟,好好味,但略嫌焦糖太多,搶左冬甩的味,🔸熱黑糖檸檬茶黑糖包會另上,方便自己加減。
【 重拾沖繩的味道 】

推介菜式 :

🔸柚子鍋燒咕嚕雞
咕嚕雞份量好多,炸得外脆內軟,好好味,雞肉好軟,好易咬開。

🔸壽喜燒湯鍋烏冬鍋
烏冬麵最啱小朋友食,湯底唔太咸,味道啱啱好。

🔸海鹽焦糖冬甩雪糕

🔸熱黑糖檸檬茶
黑糖包會另上,方便自己加減。
2021-05-30
等候时间
10 分钟 (堂食)
用餐时段
之前在油塘試過一次Antoshimo Cafe & Bakery之後就愛上了它的沖繩海鹽焦糖冬甩配雪糕是日要去九展看演唱會,見到Megabox也有這店,就向朋友提議來這裡晚飯!可到達之後才發現這裡是food court形式,但附近的座位不多,在安全社交距離下,有些座位也封了!幸好等了約5分鐘左右就等到座位~~~$88的沖繩風「二重鍋」自由配定食,二重鍋分別是鍋燒餸及鍋燒飯/麵,定食還包甜品及餐飲。二重鍋的選擇有10款餸及8款飯/麵可自由配搭!我今次選的是柚子鍋燒咕嚕雞+超蕃茄濃度8湯烏冬。柚子鍋燒咕嚕雞,咕嚕雞炸得夠鬆脆,又熱騰騰的,肉質不會乾身。炸雞本身沒有醮上柚子醬,只得中間的那勺柚子醬,沾來吃,味道酸酸甜甜幾開胃,但略嫌柚子醬不太夠!超蕃茄濃度8湯烏冬,蕃茄湯味道濃郁,又帶點微微的辣,惹味!!烏冬份量足夠,質感彈牙不會糊糊的!比起上次試的壽喜燒湯鍋烏冬好吃~~~甜品是沖繩海鹽焦糖冬甩配雪糕,今次發現這店是用氣炸鍋將冬甩弄熱~~冬甩暖呼呼,外脆內軟又帶蛋香!!海鹽焦糖醬也是暖暖的,不會過甜,又微微帶海鹽的鹹香,味道配合得恰好!!再加上雪糕那柔和的奶香味~~~整份甜品的味道一流!!今

柚子鍋燒咕嚕雞+超蕃茄濃度8湯烏冬

柚子鍋燒咕嚕雞
超蕃茄濃度8湯烏冬
沖繩海鹽焦糖冬甩配雪糕
甜品是沖繩海鹽焦糖冬甩配雪糕,今次發現這店是用氣炸鍋將冬甩弄熱~~冬甩暖呼呼,外脆內軟又帶蛋香!!海鹽焦糖醬也是暖暖的,不會過甜,又微微帶海鹽的鹹香,味道配合得恰好!!再加上雪糕那柔和的奶香味~~~整份甜品的味道一流!!今次伴碟的是紫薯忌廉唧花,那我比較喜歡上次伴碟的那一小勺紫薯蓉啊!
朋友另買了其他味道的冬甩,但還是這款甜品即食是最好吃~~~
之前試的凍黑糖菊花茶幾好飲,然而今次選熱的,是另外附上黑糖,自行加到菊花茶內。只喝到菊花茶味,而不太嚐到黑糖味呢~~~
綜觀而言,今次所選的「二重鍋」款式都比上次的好吃!這裡較麻煩的還是等位吧,food court座位實在太少了!!
2021-05-07
等候时间
5 分钟 (堂食)
柚子鍋燒咕嚕雞+超蕃茄濃度8湯烏冬
柚子鍋燒咕嚕雞
超蕃茄濃度8湯烏冬
沖繩海鹽焦糖冬甩配雪糕
2021-05-17 793 浏览
星期五晚好多人等位,Food court多餐廳但座位極少,實在要碰運氣。是次選擇 A2+B3蜜糖芥末炸雞番茄芝士炒飯總消費:$ 88 性價比:中上食物味道:8/10視覺美感:7.5/10餐廳服務:6/10環境裝潢:5/10 (food court)
2021-05-12 554 浏览
好肚餓諗唔到食乜嘢見到呢一度好抵食$88有一個飯,仲有一個菜,仲有一杯嘢飲,同埋一個冬甩雪糕首先食物一嚟到因為係用煲仔上,所以keep到一個好熱嘅溫度,所以慢慢食都仲係好熱,蜜糖芥茉豬肉味道好特別,有少少甜甜地酸酸地送飯一流,原來下面仲有好多菜,份量都好大碟。另外叫咗龍蝦湯泡飯,湯底有少少辣辣,好開胃,而且你食緊飯嘅時候係食到好濃烈嘅龍蝦嘅味道,好有鮮味😍最後食完會有冬甩雪糕呢個甜品呢個係要推介大家一定要食因為佢嘅冬甩整得好好味外脆內軟,配埋個雪糕,而家諗返起都好想再去食多次
好肚餓諗唔到食乜嘢

最後食完會有冬甩雪糕呢個甜品