2019-01-31
今日特地約男朋友撐下枱腳,揀左氣氛浪漫既Amour Corner. 入到來氣氛真係超好,每枱都有放一個小蠟燭。呢度主要兩款晚餐,分為經典二人晚餐同尊貴二人晚餐。我地叫左經典二人晚餐,有頭盤,湯同沙律,主菜同甜品,另外還有飲品,價錢只不過是$328,性價比高!頭盤選擇左:青蘋果鵝肝多士,鵝肝本來帶有油份,但加左青蘋果既fresh, 食落吾會感覺油膩。多士脆脆的,加埋香口既鵝肝,又係一個絕佳配搭!巴拿火腿蜜瓜,巴拿火腿的咸味配搭蜜瓜既鮮甜,真係十分之夾,令人想食多幾件😂湯係雜菜湯,連埋經典既凱撒沙律,每位一份。主菜我地叫左:烤澳洲牛柳扒,我地左7成熟,切開賣相好吸引!肉質粉紅粉紅的,外表雖有烤過,但入口不會鞋同um, 熟度剛好👍🤩黑松露菌意大利飯,我至中意黑松露陣漏煤氣味😍意大利飯口感黏黏的,好creamy, 上面鋪有一條條小小的芝士條,記得要撈匀來食。甜品有:士多啤梨奶凍,呢個簡直不得了,為今日的晚餐再添一筆,畫下完美既句點。奶凍口感超滑,奶味香濃,而上面加有小小士多啤梨醬,真係令人一試難忘❤️我地仲叫左精選生蠔推介:128任選6隻, 緊係要order拉。種類有加拿大,美國同法國,我地每樣
入到來氣氛真係超好,每枱都有放一個小蠟燭。
呢度主要兩款晚餐,分為經典二人晚餐同尊貴二人晚餐。
頭盤選擇左:
湯係雜菜湯,連埋經典既凱撒沙律,每位一份。
主菜我地叫左:
甜品有:
我地仲叫左精選生蠔推介:
128任選6隻, 緊係要order拉。
種類有加拿大,美國同法國,我地每樣叫左2隻,甘就可以試曬吾同味道🤗
加拿大,食落味道鮮啲。
美國,感覺肥啲同creamy 啲。
而法國,咸水味重啲。
三款都各有千秋,吾錯!
中意食生蠔既朋友一定要食呢個精選推介,重點價錢不貴👍
經開附近的朋友,都可以來呢度試下,環境、氣氛及食物都不錯!
有法國風情