2016-08-21 689 浏览
第一次黎食 見到個環境都ok 又有英式下午茶同all day breakfast 點知俾個態度極差嘅waiter破壞哂氣氛 呢位Jxxon串串共 無心做之餘 仲做哂所有一個waiter唔應該做嘅錯事 完全係呢間餐廳嘅敗筆!
2016-08-15 722 浏览
上次來Alfafa已經是一年前的事啦。當時是來吃早餐的、記得哪裏的牛角包不錯。這次就試試看他們的下午茶怎樣吧。那個英式下午茶共有10件小點。 鹹點:我最喜歡三文魚那個跟脆脆的麵包和番茄、挺有口感的。肋骨我覺得一般。至於肉桂芝士菠蘿加法式麵包塊是最差的因為麵包太硬太乾啦!加少量醬汁在麵包上可能會好一點。 甜點:巧克力蛋糕令人太失望、又硬又乾、要用力才能切開。蛋糕像是放了很久然後用微波爐翻熱的。迷你水果批沒什麼特別。唯一驚喜是焦糖爆谷朱古力雪香特飲(加$18)。這個組合挺有趣!味道也不錯。
英式下午茶/High Tea Platter Royale
2016-08-04
下午茶
2016-08-04 548 浏览
估唔到真係會打得成風,因為之前都唔準加上本身放假,心情無乜特別,只係感覺無咗日假咁。唔想放假好似無放咁就等男友放工去食飯,唉,我係屋企又諗公司野,所以出去行下都係好事。有次經過已經想試,今次無乜人就即入,當然之後都full full地。點咗兩個一人餐,呢個係跟餐沙律,好fresh,醬料剛好,如果份量多少少會更好。餐包,烤熱咗。餐湯,粟米忌廉湯,無乜太大驚喜。雞肉有機磨菇紅米飯,有呀麻籽、菌類加白肉嘅雞肉,好健康喔,唔會太膩,味道香口。豬柳天使麵,天使麵偏乾了一點,豬柳鮮嫩軟腍。餐飲點了杯熱有機蘋果茶,好香蘋果味;甜品好像不錯,留番下次再試。
餐包,烤熱咗。餐湯,粟米忌廉湯,無乜太大驚喜。
豬柳天使麵,天使麵偏乾了一點,豬柳鮮嫩軟腍。

2016-08-02
2016-06-27 1575 浏览
倆口子去慶祝紀念日。想搵到靜靜地又坐得舒服的地方食下野。記得之前黎過Alfafa食飯,地方算大,啡木的裝潢同柔和的燈光,主打健康食物味道又唔會太淡,選擇多,有單人dinner set、二人餐(飯、意粉、pizza任君選擇)。因為之前d大時大節會有特別menu,價錢貴一個double都有,所以之前聖誕、新年、情人節d日子都食唔成。正常價錢的menu唔同的配搭令人花多眼亂,因為有兩個人所以可以食:1個2人set / 2個1人set / 單點main menu 加錢變set。因為二人set都要368(而入面既main course唔係特別中意食)所以最後都係叫1人set加少少錢有甜品同小食。同叫個二人set包含既野係一樣 (湯 + 沙律 +1個小食+ 2個main course +甜品+飲品)。我叫左個漢堡,不過成個包都唔係太熱,只係暖暖地,而煙肉又熟到燶燶地唔食得,個芝士似就咁放上去,因為個包唔熱溶唔到塊芝士。塊牛肉唔係煮到全熟,入面有少少紅不過無血水,唔韌肉質有d鬆散。不過勝在個包皮夠脆,成個食落又唔會好dry。以唔係專賣漢堡,整體來說都可以接受。而薯條的色水就咁睇都係淡黃色唔似用千年油
倆口子去慶祝紀念日。想搵到靜靜地又坐得舒服的地方食下野。

前菜 - 沙律
美國牛肉漢堡
而薯條的色水就咁睇都係淡黃色唔似用千年油去炸,而食落同睇個盤都唔油。
tiramisu
甜品無得揀既,係tiramisu,個人唔係好喜歡有酒味的tiramisu,呢個食唔出有酒,幾好味。
题外话/补充资料: 今晚有好多一家大細既聚會,我地附近都坐左好多小朋友。雖然唔係太嘈都仲可以傾到計,但係有小朋友在餐廳內不斷走動。
2016-06-24
纪念日
2016-06-10 1570 浏览
第二次來訪,上次晚飯好味又抵食,見到Groupon有團購當然不會錯過,即買兩張encore點左兩個set dinner,西冷牛扒, Benedict eggDinner 可選salad or daily soup, 我們各要一,Caesar salad 比較出色,配上自家製面包,都幾好味Steak 份量不大,不過質數唔錯,唔會un有肉汁,配薯條食大滿足Benedict egg亦有水準,流心蛋配上ham 同holland sauce ,比得上好多brunch 專門店呢,仲有配上煎小香腸,煙肉同沙律菜,份量十足餐飲除了一般coffe and tea仲有差不多十多款果茶可選,感覺貼心
第二次來訪,上次晚飯好味又抵食,
見到Groupon有團購當然不會錯過,即買兩張encore

2016-05-16
團購
  • Egg  Benedict
2016-02-03 2576 浏览
又是和姊妹們慶生,便來到Alfafa吃飯,這裏環境舒服,食物味道又好味,價錢又合理,所以大家都愛來吃,我便一早訂位。還準備了蛋糕,也不用切餅收費,現在很少餐廳不另收費了 ,希望Alfafa能保持食物水準和服務。最後祝生日的姊妹們生日快樂,身體健康。***************************是日餐湯所附送的餐包,看似是多士,但吃下時才發現,麵包是軟綿的,帶點麥味,都不錯。 是日餐湯,菠菜忌廉湯。入口都幾滑口,還有點菠菜粒,都幾好味。 散點了一份Prizza,以菠蘿和火腿為主要食材,再配上芝士,很簡單的一個Prizza。薄餅批底是薄脆,入口確實薄而脆,味道都幾配合,菠蘿的清甜和淡淡的芝士味,不錯。 焗西班牙海鮮飯,HKD118。賣相看似很細份,但其實一點都不少。焗西班牙海鮮飯材料有蝦、青口、蟹柳和魷魚。飯底炒的都入味,再配上海鮮和蕃茄,海鮮都幾新鮮,味道都幾配,確實好味。 醬燒豬肋骨伴香脆薯角,HKD168。豬肋骨都幾大條,最重要是做的很入味,肉質也很腍。薯角是帶皮,入口外脆內軟又香薯仔味,這道菜真的很惹味好吃。 意大利風乾火腿及芝士菠菜雲吞,HKD84。意
還準備了蛋糕,也不用切餅收費,現在很少餐廳不另收費了

***************************

焗西班牙海鮮飯,HKD118。
醬燒豬肋骨伴香脆薯角,HKD168。
意大利風乾火腿及芝士菠菜雲吞,HKD84。
意大利風乾火腿咸香味都幾重,火腿切的也很薄身。芝士菠菜細細件,芝士味也很香,配上菠菜雲吞又好吃。
烤大磨菇意大利黑松露醬天使麵,HKD108。
大磨菇烤得幾香口,黑松露醬味不太覺,天使麵本來都不錯,可能黑松露醬味不太覺,感覺這個天便麵的味道相比其他較為失色了。
餐飲,我要了杯凍檸茶,檸茶的茶味不濃很淡口,都幾好味。

其他人要了一杯果汁特飲。也是覺得果汁有點偏淡口。
這杯以薄荷和梳打及檸檬配的特飲,很清香的薄荷味道,都幾解渴。
生日
2016-01-23 1484 浏览
這是我寫的第一篇食評 有什麼不足請多多指教!晚上與朋友約放工後食dinner再在商場逛街~朋友說想食西餐所以就選了這間餐廳!本來打算1830入去, 怎預料到朋友突然要加班...搞到差不多1930才入餐廳。因為當晚是星期五的晚上,所以等朋友時還滿擔心要「等位」的。不過有幸是當晚人不多~而且店內也很多位置, 遲了點入去還能坐到比較安靜和舒服的「沙發位」! 我和朋友點了「瑰麗2人套餐」(未加一: $348)點餐後,大約10分鐘左右就開始上~我們各點了一個沙津和一個湯,有附上2片小面包及牛油!味道不錯,湯是蕃茄忌廉湯,拿點蕃茄酸味很開胃;沙津是黑醋的,有很多紫色生菜,可是不知為何有點苦味然後,「頭盤」選了「醬燒雞翼伴薯角」可選香辣或原味我們選點了原味,雞翼的醬汁是BBQ汁,共有4隻,味道超好,不會太濃也很野味!薯角的size也很有水準而主盤可以任選2個(共有8個選擇)我們點了1號的「烤巴西春雞伴紅米飯」和 2號的「烤大蘑茹意大利黑松露天使面」「烤大蘑茹意大利黑松露天使面」先上菜, 份量不算很多~但味道很香,味道不會太重,可見到有很多黑松露和一大片大蘑茹然後「烤巴西春雞伴紅米飯」也跟著上來,
這是我寫的第一篇食評
有什麼不足請多多指教!

我和朋友點了「瑰麗2人套餐」(未加一: $348)
點餐後,大約10分鐘左右就開始上~
我們各點了一個沙津和一個湯,有附上2片小面包及牛油!

然後,「頭盤」選了「醬燒雞翼伴薯角」
可選香辣或原味
2人套餐的頭盤「醬燒雞翼伴薯角」原味
而主盤可以任選2個(共有8個選擇)
烤大蘑茹意大利黑松露天使面
然後「烤巴西春雞伴紅米飯」也跟著上來,一看下去份量十足!!!
差不多有半隻雞!
給的是雞翼,雞腿,雞胸的部份~肉一點也不會老,全部也十分滑!味道也十足,不過比其他的菜較濃味~只吃雞肉的話,會有點太咸!所以加上紅米飯一起吃就剛剛好~飯的比例也很好,紅米不會太少,肉吃得有點多,紅米飯感覺對自己健康一點
烤巴西春雞伴紅米飯
論到甜品,2人餐有附上2個「焗迷你朱古力蛋糕伴雪糕」
雪糕的口味有3種,可選 雲利拿, 士多啤梨 或 朱古力味
我和朋友各點了一個士多啤梨和朱古力味的~(由於我不是第一次光顧此店,所以我知道這兒的strawberry icecream唔係伏既
) 水準一流!!! 真心建議大家選士多啤梨味雪糕! 朋友試完都話好味~不過比起以前光顧時的甜品,明顯「縮水」左!以前雪糕有一個手的權球咁大的圖形,蛋糕也是相對的大小~ 雖然如此,味道仍有保證!!!
焗迷你朱古力蛋糕伴士多啤梨雪糕
焗迷你朱古力蛋糕伴朱古力雪糕
最後講埋飲品! 本來餐有免費餐飲~但也可以另加錢點其他飲品!
我和朋友點了一杯凍飲的「藍莓梳打伴雪糕」和一個熱飲的「熱情果白爵茶」

凍飲賣相滿特別的~藍色的,很美,味道也不錯~不過藍莓味不突出,比較像梳打汽水
熱飲的賣相也很不錯~有專用的茶壺和小杯~我們拿多了一個杯子一起分享!熱度keep得很好,小小的杯能飲4~6杯! 入面有不同的時令生果~不過壺中的茶放太久可能會太多果甜,後半部份都加水飲會比較好~
「藍莓梳打伴雪糕」和「熱情果白爵茶」
服務方面算很不錯,服務員很好禮貌,也會自動定期加水~
不過可能洗碗的早收工???! 有些東西未吃完,都會手快快比他們收左
(要同他們講仲食緊)
餐廳內環境不錯,燈光除了餐桌外都會比較暗~可見到不少情侶和一家大細在餐廳內進餐!也許是個有氣氛的拍施場所

除此之外, 2人套餐加一,另加飲品錢,一餐共$418~有點點稍微偏貴
若能控制在400以內的話,就真係一個完美的晚餐好去處了!

2016-01-22
2人套餐的頭盤「醬燒雞翼伴薯角」原味
烤大蘑茹意大利黑松露天使面
烤巴西春雞伴紅米飯
焗迷你朱古力蛋糕伴士多啤梨雪糕
焗迷你朱古力蛋糕伴朱古力雪糕
「藍莓梳打伴雪糕」和「熱情果白爵茶」
  • 醬燒雞翼伴薯角
2015-12-22 1244 浏览
難得又到周末,返完教會和一班姊妹一起來吃午飯,做了會員後,終於夠分可以送一份小吃,所以和姊妹們一班人前來吃,可以一起享受美食。Alfafa,無論環境和物味道也很好,最重要是坐的舒服,和朋友一起一邊吃一邊閒談是很開心。價錢方面,吃午飯都是HKD80以下,加一後都不HKD90,以這樣舒適西餐來說一點都不貴了。*****************************來到Alfafa店門外,便要等位,因為比較多人前來吃,午餐時間都等了15分鐘才可以入坐。紅湯,都是以雜菜為主的,所以沒有牛肉的羅宋湯香濃味道,味道其實都不錯。餐湯還有一片麵包,不是多士,都幾軟腍,不錯。這份午餐,照燒雞扒漢堡伴薯角,HKD78包了餐湯或沙律或甜和飲品。看看漢堡賣相也不錯,都有幾層。吃下時包都很軟綿,照燒雞扒帶點甜醬味,肉質都幾嬾口好吃,還配上了些菜,連雞扒一起吃感覺沒那麼油膩。流心蛋芝麻包,雞肉腸,煙肉,意式沙律,配意大利風乾火腿,HKD76。這是朋友所吃的午餐,流心蛋好流心,風乾火腿放在芝麻包和流心蛋之間,味道也很出,朋友都說好吃。用了積分600分,換了醬燒雞翼配香脆薯角。醬燒雞翼也很入味。薯角也香脆惹味,還香

*****************************

用了積分600分,換了醬燒雞翼配香脆薯角。醬燒雞翼也很入味。薯角也香脆惹味,還香薯仔的味道,真的好吃。
餐飲,凍檸茶,凍飲不需另外加費用,茶味清淡,味道不錯,確實不錯。
2015-11-05 1172 浏览
下午茶去開樂富一定第一時間諗起呢個甜品第二次食 因為第一次食已經好impress 其他tea set lunch set都唔錯的 講番呢個crepe 熱辣辣整出黎 脆脆地又唔會硬 impress 在入面有D chocolate 脆醬 配上蕉糖香蕉同士多啤梨 同雪糕 口感確是一流 一淡食哂咁多種真係超滿足 推介你地都去試下個甜品 Ps :Set既crepe唔知一唔一樣我每次都係main menu order 的

下午茶去開樂富一定第一時間諗起呢個甜品
第二次食 因為第一次食已經好impress
其他tea set lunch set都唔錯的

推介你地都去試下個甜品

Ps :Set既crepe唔知一唔一樣
我每次都係main menu order 的
  • Crepe
2015-09-24 1279 浏览
這是第二次光臨Alfafa。第一次來時,覺得食物好吃,但是價格算高,所以就一直沒有再來過。當日由於已經快六點,所以我們決定把下午茶餐當晚餐。在翻看Alfafa門口的下午茶Menu,門前帶位的先生非常有禮貌地遞給我們一張下午茶餐第二份半價的優惠券,說著這次不用餐也沒關係,可以參考看看。餐點其實也有我們想吃的,於是就請他帶位坐下。小小說明一下,下午茶餐都有附飲品(熱的咖啡,奶茶,花草茶或有機茶)香橙焦糖汁法國薄餅Crepe口感不錯,有些許Q彈及淡淡雲呢拿香味,溫熱的香橙sauce很香甜濃郁,微酸。 如果想來個抒壓不膩口的下午茶點心,這道非常適合。二人英式下午茶有烤蜜汁豬肋骨2件,義式風乾火腿芝麻包1件,煙燻鮭魚芝麻包1件,鳳梨芝士法包2件,Mini Brownie2件, Mini香橙塔1件, Mini草莓塔1件。豬肋骨把甜甜的醬汁烤得很入味,但有點乾。鹹香的風乾火腿配上生菜蕃茄與芝麻包非常好吃,煙燻鮭魚也是相同的美味搭配, 但值得一讚的是芝麻包真的芝麻香很濃,由於是像法包所以非常耐吃,慢慢咀嚼著...芝麻香就不停散發...鳳梨芝士法包看起來很一般,上面撒了肉桂粉,合在一起吃後先出現的是鳳梨
這是第二次光臨Alfafa。

香橙焦糖汁法國薄餅
如果想來個抒壓不膩口的下午茶點心,這道非常適合。
英式下午茶-二人
二人英式下午茶

豬肋骨把甜甜的醬汁烤得很入味,但有點乾。
...
鳳梨芝士法包看起來很一般,上面撒了肉桂粉,合在一起吃後先出現的是鳳梨的酸甜,接下來是肉桂香,因為芝士,就會感覺有個淡淡的奶香柔和了全部的味道,應該第一個吃才對...
Mini Brownie 巧克力味很濃,不乾硬,分了好幾口,慢慢慢慢地吃完。
水果塔看起來真的很簡單,就一個塔底裝了一口奶油,上面放了一片水果......但這是我跟老公最驚豔的點心
,塔餅好脆好香,中間是蛋香滿滿的甜甜custard,配上一片酸酸水果,整個美味到捨不得吞下去。

我們要結帳時詢問帶位的先生會員卡如何申請, 他非常詳細有禮地說明了, 也站在顧客的角度分析是否申辦,真的非常難得一見的超好服務。

人有時候真的很簡單,像今次用餐感覺氣氛好、服務優、食物美味,就真的覺得很幸福、很幸福。
2015-09-22
優惠券
英式下午茶-二人
2015-07-06 1600 浏览
 同朋友仔食飯,見呢度有西班牙菜地點又方便就試下。一坐落張sofa有d林得滯,我地幾個好似即時下陷左落去咁hahah!咁左個set同少少野:雜菜湯: 一般水準唔算好特別炸洋蔥圈,呢個另外叫既,個漿略為厚左少少同埋有d油...焗西班牙海鮮飯,d飯都幾香,但細碟左少少海解pizza:不過不失帶子三文魚pasta: 個人覺得呢個幾好味,感覺有少少似食緊明太子(日本福岡特產)
1914 浏览
雜菜湯: 一般水準唔算好特別
炸洋蔥圈,呢個另外叫既,個漿略為厚左少少同埋有d油...
焗西班牙海鮮飯,d飯都幾香,但細碟左少少
海解pizza:不過不失
2015-06-08
2015-07-01 1333 浏览
由於屋企人去晒旅行,晚餐就要自己負責又約唔到朋友加上放工後唔想煮嘢食,想食下Pizza自己一個份量又唔多就嚟左耳一間餐廳。點左個餐湯,忌廉蘑菇湯蘑菇占嘅份量都幾多忌廉味都重,味道夠濃郁。餐湯配上餐包,餐包外脆內軟。Pizza是薄脆,所以自己一個都食得晒。Pizza返落嚟嘅時候仲係熱辣辣架,成個pizza底都好脆卜卜,完全夠新鮮。配料方面唔係D咩特別野,煙火腿 煙肉香腸粟米燒汁,整體算系唔錯餐廳服務方面都算幾體貼不定時會走過來加水。結帳時唔需要等太長時間
煙火腿
煙肉
香腸
粟米
燒汁,整體算系唔錯

2015-06-20 1198 浏览
同朋友食Dinner,我們叫了一個2人SET!餐可選餐湯或沙律,但餐湯只有忌廉湯可以選擇,所以我哋都叫咗沙律!沙律菜算不上十分新鮮,所以沒有爽口的感覺,但仍不至於發黃。用上了沙律醋,不過太酸!麵包送上來是微溫的,不錯!炸洋蔥圈很香脆香口、外脆內軟,即使凍了仍然很好食!洋蔥肉都好厚!二人餐可選2個主菜,我們選了烤美國有骨豬柳天使麵及雜錦大燴薄餅。豬柳肉質鮮嫩及軟腍、肥瘦均稱!豬柳肉其實不錯,有鮮味而且本身已經帶有少許咸味,可惜錯配了燒汁,燒汁味道偏濃與豬柳肉格格不入!至於薄餅烤得很香脆,不過只限薄餅邊!中間的部份已經腍哂,不過料就有好多,有煙火腿、煙肉、香腸、粟米,食得出不是普通貨式,當然也不會是什麼貴價貨啦,但以這個價錢可以有這貨式已經唔錯!味道方面就一般啦~~都係一般的煙肉腸仔味。餐飲叫咗凍檸茶,顔色方面都唔錯,不過飲落去就冇咩茶味!個餐仲包甜品,咖啡味奶凍!本來想要原味即牛奶味,但已經沒有!打開之後一個表面有很多氣泡。奶凍我還是鐘意原味多D,咖啡味唔算濃,淡淡的咖啡味,亦唔算太甜,剛剛好。不過帶有一點點酸味,但不是壞了的酸,所以我都只係食咗幾啖就冇食。總括來說,成個SET有湯、餐包
麵包送上來是微溫的,不錯!
炸洋蔥圈很香脆香口、外脆內軟,即使凍了仍然很好食!
洋蔥肉都好厚!
餐飲叫咗凍檸茶,顔色方面都唔錯,不過飲落去就冇咩茶味!
打開之後一個表面有很多氣泡。

總括來說,成個SET有湯、餐包、有一個份量都唔少嘅小食、2個MAIN COURSE,仲有甜品同餐飲,5個COURSE加一之後每人都只係$130嚟講,真係十分抵!
题外话/补充资料: 餐廳環境唔錯,都幾舒服。侍應的服務都好好,我哋飲水多侍應都不停幫我哋倒水,而且見我哋張枱唔夠位主動幫我哋搬多張枱俾我哋。
2015-06-11
2015-05-03 1300 浏览
係樂富食早餐,朋友推介Alfafa。早餐種類多,環境舒適,有sofa位坐好正。我地2個人都係叫左早餐E, 因為咩都有,有牛角酥,煎旦,火腿扒,腸仔,煙肉。牛角酥夠鬆軟,牛油味重,所以較為油膩。煎太陽旦煎得有點老,冇左流心既效果。煙肉有煙燻既味道,唔錯。埋單50蚊一個人,講食物就一般啦,但環境就唔錯啦。
Breakfast Menu
E- Power 煎旦配牛角酥
E -Power 炒旦配牛角酥
2015-05-03
$50 (早餐)
2015-03-26 1346 浏览
10 MARCH 2015(TUE)又嚟到每月十號嘅時候,即係小小豬又大一個月,依家小小豬已經55個月大啦(自覺小小豬依個為食樣好似我細個呀…哈哈哈)~其實小小豬細細個時,每一個月嘅十號我都會有啲小攪作慶祝一下。隨住小小豬都已經四歲半有多,所以近依幾個月都冇乜作特別紀念。原本今日都冇計劃特別活動,不過今日放學時小小豬突然話想接大肥豬放工,見佢返學都算乖乖,加上我又諗唔到煮咩晚餐好,所以就去接放工之後去食晚餐啦!今次大肥豬帶左我地去樂富嘅ALFAFA食豐富晚餐呀~依間餐廳我地都係第一次嚟,整體上個環境都好舒服。場內嘅姐姐仲非常細心,一見到小小豬就為佢準備高椅同埋可塗色嘅兒童餐單俾小小豬啦~我地叫左一SET二人套餐,雖然份量就好似少左啲啲,不過碟碟味道都唔錯,有啲驚喜呀!先嚟餐湯同包包,個湯好香濃嘅磨菇味,啱我口味呀~ 包包控嘅小小豬一定唔放過塊麵包啦~好FRESH嘅田園沙律~ 芝士焗西蘭花,不過我覺得如果可以多少少芝士會更加好味~ 我地嘅主菜分別係豬扒意粉同海鮮燴飯(其實佢地嘅全名係好好聽,不過我唔記得左...HEE HEE),味道方面都真係唔錯,尤其係塊豬扒,好入味又鬆軟,基本上成塊都
10 MARCH 2015(TUE)

今次大肥豬帶左我地去樂富嘅ALFAFA食豐富晚餐呀~

先嚟餐湯同包包,個湯好香濃嘅磨菇味,啱我口味呀~

包包控嘅小小豬一定唔放過塊麵包啦~
好FRESH嘅田園沙律~

芝士焗西蘭花,不過我覺得如果可以多少少芝士會更加好味~

我地嘅主菜分別係豬扒意粉同海鮮燴飯(其實佢地嘅全名係好好聽,不過我唔記得左...HEE HEE),味道方面都真係唔錯,尤其係塊豬扒,好入味又鬆軟,基本上成塊都俾小小豬KO左啦~
成枱都係食物,小小豬食得幾滿足~
食飽飽就有餐飲~
仲有小小豬至愛嘅甜品...係雪糕呀~為食豬又嚟密密食啦~今次依一餐整體上都唔錯,啲嘢食都幾好食,環境又座得幾舒服,加上個價錢都唔算貴,所以大肥豬都話有機會要再嚟食過呀!

小小豬聽到不知幾開心,仲好興奮咁話:好嘢....又可以嚟食雪糕啦!(小朋友一知道有雪糕食就失控了)
2015-03-10
纪念日