2013-11-05
10月25日有同事生日話想食意大利菜,本來係想去另一間的,但係FULL晒,所以訂左呢間,星期五有限時,7-9PM,我地有七個人,餐廳唔大,因為早所以都未滿座的,餐廳環境都好舒服的,燈光好昏暗,全是聖誕的佈置,好有氣氛.我地點左一個炭燒磨菇,四式芝士PIZZA,三文魚沙律,青口,芝士條,西班牙海鮮炒飯,什菌意大利飯,磨菇寛條麵,羊架. 首先每人一杯DRINK,HAPPY HOUR買一送一(要同款同一個人ORDER). 我飲果杯少少似雜菓賓治咁,OK呀. 跟住有麵包,要加橄欖油及黑醋先好味,唔係就比較淡.炭燒磨菇係大隻的,有兩隻,有些羊味的芝士,有點酥味,都幾好味的,如果你接受到酥味的話. 一些沙律菜做配菜,PIZZA都OK,夠薄,不過同事話唔夠多料,青口可以啦,沒有甚麼特別,羊架唔夠酥,都OK的,芝士條好一般,同埋唔熱架,只係暖炸.西班牙海鮮炒飯好多料,不過我想像的味道,我以為係蕃茄醬炒的,但係呢間唔係,有大蝦,魚....等等..料過多飯呀...最後還加左一個傳統的意大利飯,佢地話好咸,唔夠軟綿綿,好硬.寛條麵係蕃茄醬的,又唔係我地以為的白汁,所以有點失望,不過都算多磨菇的呀.整體都OK
整體都OK,不過唔夠特別呀.