8度餐廳

Café 8 Degrees
2021-03-09 1225 浏览
上網睇到人地介紹有做皇牌芒果下午茶 我同屋企人都幾中意食芒果 又中意食呢啲下午茶 就即刻約佢一齊去食下 見價錢都好平下 百幾蚊一位 都幾多野食 有鹹點有甜品 仲有野飲仼飲 我地打電話問左話長期都有做呢個下午茶 星期一至日都有 晏晝3點至5點我地大約晏晝兩點半左右去到酒店 職員話要3點先入得 都幾多人食 係餐廳出面等入座都有條隊 好準時3點就可以入得 當日都幾多人食 爆晒場 冇乜空枱 原來唔止係得芒果下午茶 仲有另外兩款 入座之後 食物好快就到左 甜點有芒果拿破崙 香芒奶凍 芒果芝士餅 牛油鬆餅 芒果糯米糍鹹點有脆香雞翼 香煎黑椒呑拿魚沙律伴芒果汁 芒果三文魚蟹籽卷 黑松露芝士焗薯餅 芒果牛油果碎蛋多士飲品係自己出去自己拎 有紅茶咖啡鮮奶我地兩個都認為鹹點同甜點都正正常常 冇乜特別 唔難食但又唔係特別好食 正常野冇伏 百幾蚊係咁上下 如果有杯凍檸茶就好了

飲品係自己出去自己拎 有紅茶咖啡鮮奶

皇牌芒果下午茶
今次帶咗妹子嚟 8度海逸酒店嘆經典皇牌芒果下午茶☕️主打以菲律賓呂宋芒炮製各款美,尤其佢哋嘅芒果拿破崙仲曾經攞過獎添💕酒店級嘅下午茶每人只係$168一位,真係性價比超高!而且食晒成個Tea set 都真係好飽好滿足❤️🥭經典皇牌芒果下午茶🥭芒果拿破崙香芒奶凍芒果芝士餅牛油鬆餅脆香雞翼香煎黑椒吞拿魚沙律伴芒果汁芒果三文魚蟹籽卷芒果糯米糍黑松露芝士焗薯餅芒果牛油果碎蛋多士脆香雞翼炸得好香脆可口,芒果拿破崙好鬆脆,大大粒嘅芒果肉加埋香甜嘅吉士醬真係好好味😋實至名歸呀!配返一杯我最愛嘅伯爵茶☕️輕輕鬆鬆妹子又傾咗一個下午🌸
今次帶咗妹子嚟 8度海逸酒店嘆經典皇牌芒果下午茶☕️

黑松露芝士焗薯餅
芒果牛油果碎蛋多士

配返一杯我最愛嘅伯爵茶☕️輕輕鬆鬆妹子又傾咗一個下午🌸

• 芒果拿破崙
Mango Afternoon Tea💛 Mango Napoleon🥭💫..8度海逸酒店既Mango Afternoon Tea☕️ 皇牌芒果下午茶💛 CP 值真係好高,以酒店用餐環境、服務質素、食物水準,以呢個價錢確係超值啊。.皇牌芒果三層架下午茶,總共10款以菲律賓🇵🇭 呂宋芒🥭 製成既鹹甜點,再配一杯Coffee or Tea 打造一個悠閒既午後時光最捨意不過。佢既芒果真係鮮甜,甜入心扉🥰。.ll $168 @3-5pm皇牌芒果下午茶☕️ 3 tiered Mango themed 🍽三層架tea set以呂宋芒作主調,皇牌芒果拿破崙 Mango Napoleon 真係每次食都好味💛。呢個下午茶真係好捨意,下次再來。..×××××ש土瓜灣九龍城道199號 8度海逸酒店..

l[Mango Afternoon Tea Set]l $168 @3-5pm
×××[8度海逸酒店]×××
©土瓜灣九龍城道199號 8度海逸酒店
2021-02-17 1036 浏览
得閒就梗係同朋友去chill下喇➰ 今次就去左位於土瓜灣嘅👉🏻 8度餐廳👈🏻 食以呂宋芒果做主題嘅下午茶先👅.🗣”皇牌芒果三層架下午茶”(HK$168/位)餐廳用左最新鮮嘅菲律賓呂宋芒果做主題,更造出10款鹹甜點,一個女仔食完全係岩岩好呀😋..另外,不得不讚下呢個炸雞🍗 上台仲係熱辣辣,食落係超級脆口,皮脆肉嫩,好juicy 👏🏻..好少會係鹹點上加上芒果, 呢個餅上面嘅醬加上少少芒果,係出奇地match ,唔錯喎😊

2021-02-17 727 浏览
前排同朋友去咗8度酒店試呢個皇牌芒果下午茶!認真幾好食!所有芒果點心都係用上菲律賓呂宋芒,香甜多汁😋鹹點中嘅香脆雞翼同黑椒吞拿魚沙律半芒果汁都係我最愛,好惹味😁至於甜點嘅焦點就一定係酒店嘅王牌——芒果拿破崙! 酥皮夠脆夠薄,配埋香滑吉士同厚切芒果肉,好味!我個人就更加鐘意芒果布甸,好滑! 輕鬆KO! 不過芒果糯米糍嘅皮就真係太厚,而且可能放耐咗先食,比較硬身🙃(相中為一人份量,連埋加一$184.8/一位,好抵😻)
(相中為一人份量,連埋加一$184.8/一位,好抵😻)
2021-02-12 957 浏览
土瓜灣8度海逸酒店最新推出咗以呂宋芒為主題的「王牌芒果三層架下午茶」(原價$168 /位),現於網上訂購仲有優惠,CP值幾高,餐廳環境舒適,同朋友一邊食下午茶一邊傾吓計都唔錯㗎😉_有冇人同小編一樣好鍾意食芒果呢?呢個以芒果做主角的Afternoon Tea Set 🥭廚師特別選用咗鮮甜的菲律賓呂宋芒,無論係鹹點定係甜點都有運用到芒果,其中仲有必食嘅得獎甜品芒果拿破崙,價錢真係好抵食😄每Set亦奉送咖啡或茶,餐廳嘅服務都唔錯😆_餐點內容:芒果拿破崙香芒奶凍芒果芝士餅牛油鬆餅脆香雞翼香煎黑椒吞拿魚沙律伴芒果汁芒果三文魚蟹籽卷芒果糯米糍黑松露芝士焗薯餅芒果牛油果碎蛋多士紅茶 / 咖啡_小編特別推介焗薯餅同芒果拿破崙,拿破崙配上清甜芒果食落去富有層次感,焗薯餅平時好少會配黑松露一齊食,加上芝士估唔到幾夾😋

餐點內容:
黑松露芝士焗薯餅
芒果牛油果碎蛋多士
紅茶 / 咖啡

2021-02-04 960 浏览
$98/位+10%既下午茶Tea Set,聽落好吸引,睇埋圖片介紹,更加覺得吸引😍雖然酒店位置不太方便,但其實好多朋友都被$98/位所吸引前來幫襯Tea Set包括一個三層鐵架共6款鹹甜點食物原味英式鬆餅,少少微熱都無,應該焗完存放室溫一段時間🙈迷你燕窩葡撻有酥皮焦香味,撻面可以清晰見到少少燕窩碎 , 有驚喜👍😍大蝦雞蛋三文治蝦size算大,但無蝦鮮味,蝦肉少少彈牙,算新鮮😋三文魚他他伴蟹子三文魚切到好碎,食唔出係三文魚😂蟹子偏細粒,不過加咗生洋蔥,一齊食既口感又幾好👍😋士多啤梨忌廉泡芙🍓泡芙偏淋,忌廉算香滑,士多啤梨雖然得2粒細果肉,但算鮮甜,🍓士多啤梨味幾香濃👍日式香芒芝士蛋糕🧀芒果粒好香甜,果然係該集團既皇牌主打食物😋芝士蛋糕偏軟身,芝士味唔夠濃😑Haagen dazs朱古力果仁雪糕伴窩夫 , 雪糕球相信唔需要評論啦,大家都食過haagen Dazs🤣窩夫雖然上枱時係凍嘅,但依然脆口,加埋雪榚一齊食,正👍另加一條熱狗,全場最好食既一樣食物😆 上枱時仲係熱辣辣㗎😋都幾多肉汁,熱食真係會加好多分👍忌廉芝士焗薯🥔薯仔粒仲要加芝士焗,好少會唔好食😂草莓白朱古力沙冰,尚算香滑,但偏細杯,飲
Tea Set包括一個三層鐵架共6款鹹甜點食物
原味英式鬆餅,少少微熱都無,應該焗完存放室溫一段時間🙈
草莓白朱古力沙冰,尚算香滑,但偏細杯,飲兩啖已經差不多飲完🤣如果唔揀呢個沙冰,奶茶,咖啡,檸茶,檸水,係可以出去自助吧任飲嘅
咁既價錢,值得一試👍
沒有了晚市,現時不少餐廳都在力谷下午茶,以善用餐廳所有營業時間與人手,競爭大了,下午茶不但更見特色,而且亦有愈來愈便宜之勢。像紅磡8度酒店最新推出的三層架下午茶,只要大家到他們的e-shop訂座,每位只需$98,酒店級的環境與服務,與朋友悠閒地邊吃邊談天說地兩小時,這價錢,實在平到無朋友!今天我和朋友每人點了一套下午茶 (圖為二人份),三層架一點也不失色,共有9款點心及1款飲品:• 迷你燕窩葡撻• 脆炸培根卷棒棒• 三文魚他他伴蟹籽• 法式忌廉芝士焗薯• 鮮草莓忌廉泡芙• 英式牛油鬆餅配忌廉及有機果醬• 香草蝦沙律雞蛋沙律三文治• 日式香芒芝士蛋糕• Häagen-Dazs朱古力果仁雪糕伴窩夫• 紅茶/ 咖啡/ 草莓朱古力沙冰香草蝦沙律雞蛋沙律三文治三文魚他他伴蟹籽脆炸培根卷棒棒、法式忌廉芝士焗薯脆炸培根卷棒棒「香草蝦沙律雞蛋沙律三文治」的大蝦十分鮮甜,配以我喜歡的雞蛋沙律,實在無得輸;很特色的還有「脆炸培根卷棒棒」,外形像極韓國熱狗,切開一看,原來是煙肉,外層鬆脆,裡面鹹香,喜歡香口食物的朋友不容錯過。鮮草莓忌廉泡芙日式香芒芝士蛋糕迷你燕窩葡撻Häagen-Dazs朱古力果仁雪糕伴窩

• 迷你燕窩葡撻
• Häagen-Dazs朱古力果仁雪糕伴窩夫
• 紅茶/ 咖啡/ 草莓朱古力沙冰
香草蝦沙律雞蛋沙律三文治
三文魚他他伴蟹籽
脆炸培根卷棒棒、法式忌廉芝士焗薯
脆炸培根卷棒棒

鮮草莓忌廉泡芙
日式香芒芝士蛋糕
迷你燕窩葡撻
Häagen-Dazs朱古力果仁雪糕伴窩夫
英式牛油鬆餅配忌廉及有機果醬
草莓朱古力沙冰

甜點也不遜色。酒店向以芒果甜品享譽盛名,今次下午茶都加入了「日式香芒芝士蛋糕」,芝士蛋糕外形趣致,軟綿綿的很好吃,底下的香芒更是不得了,鋪得滿滿,十分香甜!回本之作是「迷你燕窩葡撻」,這個價錢有燕窩吃,夫復何求!而且還有我偏愛的葡撻,very nice!

<三層架下午茶>
供應期:即日起至4月30日,每日下午3時至5時
價錢:原價每位$168,eshop優惠每位$98 (原價加一)
2021-01-25
2021-01-07 1596 浏览
本身book咗芒果下午茶,去到見有聖誕tea set ,即刻轉咗。朋友話之前好難book , 膽粗粗試下,weekend 或者weekdays 都有位,去到都係坐咗三四枱,ok la ..最欣賞佢有鹹點,一少碟意粉,煙肉腸,其實本人不太喜歡甜,好少有tea set 有呢種份量嘅鹹點,非常重要。其他甜點冇乜驚喜,不過唔緊要,最緊要係個鬆餅,至少冇伏。聖誔流流有個薑餅人曲奇都好重要,拎走咗,陪緊棵聖誕樹🎄美中不足係呢個set 冇跟茶啡,只跟特飲。有啲唔complete~

聖誕下午茶

聖誕下午茶
2020-12-27 1671 浏览
喺酒店e-shop網上付款買咗王牌芒果下午茶二人set,總共$268.8。OpenRice及酒店e-shop價錢是一樣的 。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。值得一讚嘅係,酒店電話好快有人接聽,前一晚先至打電話去酒店book位,亦能成功預約 。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。到達酒店安排入座順暢,全程只有七至八台客,環境尚算清靜。等咗一陣就上盤,不過芒果Tea set係用細碟上,打卡唔靚。我見隔離枱聖誕特別版Tea set係用大型盤上碟的,用嚟打卡就靚好多 。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。食物質素:鹹點最好食係炸雞,甜點冇一款令我印象特別深刻。芒果蛋白蛋糕及芒果pancake裏面係極多cream,而scone口感勁似光酥餅,又係逼你塗cream,重點係佢啲cream唔好味,某間大型扒房黑糖麵包果種cream都好味過佢。最期待嘅芒果拿破崙,有幾粒芒果係淺黃色酸嘅,而佢同酒店門口甜品櫃display出嚟果款亦唔同樣,一來size只有一半,二來外面亦冇杏仁片圍邊,好失望!好在個拿破崙係好鬆化、好脆嘅,吉士都做得幾好

食物質素:鹹點最好食係炸雞,甜點冇一款令我印象特別深刻。芒果蛋白蛋糕及芒果pancake裏面係極多cream,而scone口感勁似光酥餅,又係逼你塗cream,重點係佢啲cream唔好味,某間大型扒房黑糖麵包果種cream都好味過佢。最期待嘅芒果拿破崙,有幾粒芒果係淺黃色酸嘅,而佢同酒店門口甜品櫃display出嚟果款亦唔同樣,一來size只有一半,二來外面亦冇杏仁片圍邊,好失望!好在個拿破崙係好鬆化、好脆嘅,吉士都做得幾好味 。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。

最最最失望嘅係,竟然只有「熱」咖啡、紅茶、水、奶,連一片檸檬都冇!仲要行出去自取!! 酒店sample圖片中係有茶壺及花茶嘅,但我問過侍應,佢話飲品就只有出面自己攞,無其他飲品提供,咁係咪違反商品說明條例呢?? 。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。

網上睇食評,見到有人話包一杯凍飲嘅,我唔知是否同一個set啦 。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。

另外,見到隔離枱聖誕特別版set係有一杯西瓜冰,如果想飲野就食呢個set好d 。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。
2020-12-24 1735 浏览
今日食果餐半自助午餐差到爆得幾枱客 場面冷清自助部分有沙律 湯同甜品沙律方面無乜特別 都係唔同既菜個湯居然係蕃茄薯仔湯 個煲入面係搵唔到材料既另一個湯係南瓜忌廉湯 非常傑食緊沙律既時候黎左盤麵包硬到痴線 唔知係咪擺左好耐 完全唔掂到主菜 分別叫左羊架同牛扒塊所謂既特級牛扒薄到傻茶餐廳都煮得好食過佢羊架好細舊 無肉味甜品試左桂花糕 好甜 似食糖水咖啡係預早沖左 裝晒係個大容器到盛住瀉出黎果個兜入面好多咖啡 感覺好差唔會再去食佢
今日食果餐半自助午餐差到爆

唔會再去食佢
2020-12-24
庆祝纪念
圣诞节
多得香港政府,晚市堂食再次被禁,既然不可晚市堂食,那便吃下午茶吧!這一天,趁著下午不用上班,特地約老婆仔來到這間位於土瓜灣8度海逸酒店內的「8度餐廳」,吃一頓悠閒的下午茶。已不是第一次來這裡吃東西了,不過之前幾次,都是來這裡吃自助晚餐,在這兒吃下午茶,今次還是第一遭。踏入十二月,明亮寬敞的餐廳裡,已佈置上聖誕裝飾,就連分隔餐桌的透明塑膠版,也貼了金色的星星貼紙,提醒客人聖誕節已經快到了。可惜今時今日的香港,今非昔比,昔日自助晚餐時段裡人頭湧湧,生意滔滔的情景再看不到,偌大的餐廳內從我入座到結帳離開,前後只得大約十檯客人在吃下午茶,即使這天並非假日,而是平日,那冷清的氣氛仍然不免令人感到唏噓!這兒的下午茶有兩款可揀,除了餐廳重點推介的「皇牌芒果下午茶」($168/位)外,還有特地為聖誕節推出,由2020年12月1日至2021年1月3日供應的「聖誕特別版下午茶」($168/位),既然已踏入聖誕月, 那便吃「聖誕特別版下午茶」吧!下午茶未到,紅彤彤的「聖誕特飲」----「西瓜沙冰」率先送上,這特飲雖然味道稍嫌平淡,都算清新。這三層架下午茶的鹹點有放於三層架下層的「刁草三文魚開面三文治」與「牛
這三層架下午茶的鹹點有放於三層架下層的「刁草三文魚開面三文治」與「牛油果蛋沙律多士」和另上的「芝士焗煙火雞意粉」與「香燒煙肉串燒配蜜餞菠蘿汁」。
至於甜點方面,就有「香芒芝士餅」、「雜莓忌廉蛋糕」、吃英式下午茶必備的「鬆餅配忌廉」和應節的「迷你聖誕杯子蛋糕」、「迷你樹頭蛋糕」與製作成薑餅人模樣的「聖誕曲奇」。
這兒的蛋糕一向有水準,各款鹹甜餅點中,我最喜歡的要算是鬆軟可口,味道好但不會過於甜膩的「雜莓忌廉蛋糕」和綠茶味的「迷你聖誕杯子蛋糕」。朱古力味濃郁的「迷你樹頭蛋糕」我也喜歡。模樣得意可愛的薑餅人造型「聖誕曲奇」也甚可喜。
雖然這下午茶的鬆餅只有忌廉奉上,果醬要我主動問侍應拿取才有,飲品方面也只得味道偏淡的咖啡或茶供應,這方面無疑是可以做得更好的,不過這兒環境佳,坐得舒服,侍應的服務態度也好,加上在開飯網提前兩天預訂有65折優惠,這「聖誕特別版下午茶」平均每人一百三十元不到便可以享用到,性價比實在甚高,有興趣的話,約朋友在這兒寧靜舒適的環境下來個價錢親民的三層架英式下午茶,也不錯呢!
2020-12-08 1542 浏览
早前YUKI去左8度海逸酒店到食自助餐🥰個日都算多人,但食物到最後一刻都有再添加💕嗰度真係超多嘢食,包括亞洲、歐洲、印度及清真既菜式都有齊😍生蠔🦪青口海鮮煙三文魚🍣各類刺身...上一次去食仲有每人半隻龍蝦添🥰我最期待嘅係芒果🥭拿破崙,佢受歡迎嘅程度係一出就全世界都係搶住拎🤣🤣🤣而且價錢都合理🔥得閒放鬆食餐好去食一次都扺☺️
早前YUKI去左
8度海逸酒店到食自助餐🥰
個日都算多人,但食物到最後一刻都有再添加💕
嗰度真係超多嘢食,包括亞洲、歐洲、印度及清真既菜式都有齊😍
生蠔🦪青口海鮮煙三文魚🍣各類刺身...
上一次去食仲有每人半隻龍蝦添🥰
而且價錢都合理🔥
得閒放鬆食餐好去食一次都扺☺️
  • 芒果拿破侖
  • 自助餐
2020-11-24 1477 浏览
今次食芒果下午茶,原價$168,網上早割$126。服務態度:其實無咩服務,正常環境方面:靜,因為只坐3份1人,聽到音樂,但無景。食物質素:飲品得奶茶/咖啡,自己沖。炸雞腿味道幾好,小小小辣。煙肉焗薯都夠味。芒pancake 就太多cream。鬆餅又係迫你塗cream(如果果jam會好啲)。芒果壽司太酸。芒果布甸正常。牛角包太凍,淋晒。性價比:一般總結:整個下午茶set 只有芒果拿破崙最好味。試過一次我應該唔會再嚟,除非有人請。好味指數
今次食芒果下午茶,原價$168,網上早割$126。

服務態度:其實無咩服務,正常

環境方面:靜,因為只坐3份1人,聽到音樂,但無景。

性價比:一般

好味指數
2020-11-24
  • 芒果拿破侖
2020-11-10 1941 浏览
選擇少,唔好食~唔會再黎海鮮唔夠新鮮,長腳蟹細隻到浪費時間剪開佢種類少左好多壽司唔新鮮員工態度差以前每年必黎2-3次,而家請都唔會再黎唯一甜品ok~~希望酒店能改善一下
選擇少,唔好食~唔會再黎
海鮮唔夠新鮮,長腳蟹細隻到浪費時間剪開佢
種類少左好多
壽司唔新鮮
員工態度差
以前每年必黎2-3次,而家請都唔會再黎
唯一甜品ok~~
希望酒店能改善一下