8度餐廳

Café 8 Degrees
2020-12-27 1671 浏览
喺酒店e-shop網上付款買咗王牌芒果下午茶二人set,總共$268.8。OpenRice及酒店e-shop價錢是一樣的 。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。值得一讚嘅係,酒店電話好快有人接聽,前一晚先至打電話去酒店book位,亦能成功預約 。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。到達酒店安排入座順暢,全程只有七至八台客,環境尚算清靜。等咗一陣就上盤,不過芒果Tea set係用細碟上,打卡唔靚。我見隔離枱聖誕特別版Tea set係用大型盤上碟的,用嚟打卡就靚好多 。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。食物質素:鹹點最好食係炸雞,甜點冇一款令我印象特別深刻。芒果蛋白蛋糕及芒果pancake裏面係極多cream,而scone口感勁似光酥餅,又係逼你塗cream,重點係佢啲cream唔好味,某間大型扒房黑糖麵包果種cream都好味過佢。最期待嘅芒果拿破崙,有幾粒芒果係淺黃色酸嘅,而佢同酒店門口甜品櫃display出嚟果款亦唔同樣,一來size只有一半,二來外面亦冇杏仁片圍邊,好失望!好在個拿破崙係好鬆化、好脆嘅,吉士都做得幾好

食物質素:鹹點最好食係炸雞,甜點冇一款令我印象特別深刻。芒果蛋白蛋糕及芒果pancake裏面係極多cream,而scone口感勁似光酥餅,又係逼你塗cream,重點係佢啲cream唔好味,某間大型扒房黑糖麵包果種cream都好味過佢。最期待嘅芒果拿破崙,有幾粒芒果係淺黃色酸嘅,而佢同酒店門口甜品櫃display出嚟果款亦唔同樣,一來size只有一半,二來外面亦冇杏仁片圍邊,好失望!好在個拿破崙係好鬆化、好脆嘅,吉士都做得幾好味 。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。

最最最失望嘅係,竟然只有「熱」咖啡、紅茶、水、奶,連一片檸檬都冇!仲要行出去自取!! 酒店sample圖片中係有茶壺及花茶嘅,但我問過侍應,佢話飲品就只有出面自己攞,無其他飲品提供,咁係咪違反商品說明條例呢?? 。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。

網上睇食評,見到有人話包一杯凍飲嘅,我唔知是否同一個set啦 。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。

另外,見到隔離枱聖誕特別版set係有一杯西瓜冰,如果想飲野就食呢個set好d 。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。