8度餐廳

Café 8 Degrees
餐厅: 8度餐廳
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
国泰会员于伙伴餐厅消费可赚高达HKD4 = 2里数。受有关条款约束。
条款及细则:
  • 会员每次可赚取「亚洲万里通」里数之消费额上限为港币10,000元。
  • 会员凡于国泰伙伴餐厅用膳,每消费港币4元可赚取2里数。
  • 渣打国泰Mastercard®客户凭卡消费可享每港币4元赚取2里数,包括合作伙伴餐厅合资格消费之餐膳里赏(每港币4元赚取1里数)及基本餐饮类别之合资格签账奖赏(每港币4元赚取1里数)。
  • 赚取之「亚洲万里通」里数将根据餐饮与膳食消费,包括服务费、税项及小费的总和而计算。
  • 惠顾特定推广套餐或不可赚取「亚洲万里通」里数。请预先向个别「赚里餐厅」查询。
  • 赚取的「亚洲万里通」里数将于认可餐膳消费交易后7个工作天内存入会员的账户。
须受其他国泰条款及细则约束。
1K
咁啱屋企人生日book咗Klook上面百度酒店嘅午市自助餐,咁就去試一試啦,中午係有生蠔蟹腳!都幾抵食。🍴Klook 假日午市自助餐 $358頭盤 (7/10)沙律菜唔算好多選擇就只有雜錦沙律菜,自製凱撒沙律味道都唔錯,仲可以灑上芝士水,煙三文魚正常唔會好鹹!海鮮 (7/10)有蝦蟹螺同埋青口,個人覺得蝦係最鮮甜好食,蟹肉就正常比較鹹,其他都麻麻哋!生蠔 (6/10)生蠔都唔算好細隻,不過食落比較腥,加咗檸檬同埋醬汁就好少少。刺身 (8/10)冇諗過刺身可以咁高質咁好食,三文魚夠晒肥美,玉子OK!熟食 (6.5/10)試咗羊架牛扒魚肉,牛扒正常,冇乜肉味,不過都夠軟腍,羊架就比較鞋口,魚肉普通。甜品 (8/10)甜品真係最好食,一定要食拿破崙,香脆得來有牛油味仲要千層脆口,加埋吉士醬香得來又唔會太甜!芝士蛋糕芝士味香濃,口感都細滑, Tiramisu係真係有咖啡嘅香味做得都唔會太濕,焦糖燉蛋都係好香甜嘅忌廉,仲要口感細滑!除此之外,雪糕Movepick分別係雲呢拿士多啤梨朱古力,仲有即整嘅窩夫,窩夫就正常。推薦指數: 7/10午市平平哋$300有蟹腳生蠔算係咁啦,整體嚟講個質素正常OK

🍴Klook 假日午市自助餐 $358

頭盤 (7/10)

海鮮 (7/10)

生蠔 (6/10)

刺身 (8/10)
冇諗過刺身可以咁高質咁好食,三文魚夠晒肥美,玉子OK!

熟食 (6.5/10)

甜品 (8/10)

推薦指數: 7/10
午市平平哋$300有蟹腳生蠔算係咁啦,整體嚟講個質素正常OK啦,刺身甜品係真係好食嘅雪糕又係Movepick嘅話,都叫可以回本🤣

2024-06-26 238 浏览
幾年前食過一次聖誕主題自助餐,見有七折,好似幾抵食,長者又有平,五歲小朋友不收費。所謂冇期望就唔會失望~市道差左,食材都差左~長蟹腳 :重雪味、無乜蟹味,偏鹹生蠔:七成都係事前開殻了(減省人手、輪候時間)甜品:種類多,味道一般;有Movenpick同埋水果熟食: 賣相一般,不太吸引。整體對得起個價! 無驚喜!

所謂冇期望就唔會失望~

市道差左,食材都差左~

長蟹腳 :重雪味、無乜蟹味,偏鹹

生蠔:七成都係事前開殻了(減省人手、輪候時間)

甜品:種類多,味道一般;有Movenpick同埋水果

熟食: 賣相一般,不太吸引。

整體對得起個價! 無驚喜!
2024-06-11 411 浏览
今次去嘅係8度海逸酒店~揀酒店嘅條件係:1.未食過,2.有生蠔同蟹腳,3.可以訂一個人~經Klook訂,用咗95折優惠碼就三百中💸~歡迎使用我的優惠碼:HELEN5OFFKlook平台上絕大部份嘅行程同門票都適用~而且可以多次使用,可以先兌換~主攻係生蠔同蟹腳🦀,佢嘅生蠔出奇地算唔錯🦪~我拎咗三轉,外型都唔錯,有兩三隻都幾厚身~佢嘅蠔比較creamy,海水味無乜,但幾甜,算啱我鍾意嘅口味😋~鱈場蟹腳都唔錯,而且keep住有refill~其他海鮮仲有蝦,青口同螺🐚,刺身有三文魚,北寄貝,吞拿魚等~熟食方面就唔太吸引,有啲通粉,飯,炒菜同埋肉類咁🍝~係出過一次蒸魚幾OK🐟~但我睇住佢上檯,夾完幾隻蟹腳後已經得返條骨🦴...然後就無見過第二條出爐了~另外仲有檔海鮮湯都幾受歡迎~會有隻蝦,帶子同鮑魚~甜品方面唔算走精緻路線,但勝在款多同味道都唔錯🍰~有大家都不停夾嘅芒果拿破崙🥭,仲有啲慕絲蛋糕同芝士蛋糕~雪糕就係Movenpick🍨~有薄荷朱古力就已經對眼睇唔到其他嘢了🙈,直接俾💯!!總體而言,款式唔算好多,但質素平均⚖️~無食到任何覺得伏嘅嘢~而我主攻嘅生蠔蟹腳都滿意👌~唯一唔鍾意嘅就係比較逼
今次去嘅係8度海逸酒店~
經Klook訂,用咗95折優惠碼就三百中💸~
歡迎使用我的優惠碼:HELEN5OFF
Klook平台上絕大部份嘅行程同門票都適用~
而且可以多次使用,可以先兌換~

主攻係生蠔同蟹腳🦀,佢嘅生蠔出奇地算唔錯🦪~
我拎咗三轉,外型都唔錯,有兩三隻都幾厚身~
鱈場蟹腳都唔錯,而且keep住有refill~
熟食方面就唔太吸引,有啲通粉,飯,炒菜同埋肉類咁🍝~
係出過一次蒸魚幾OK🐟~
但我睇住佢上檯,夾完幾隻蟹腳後已經得返條骨🦴...
然後就無見過第二條出爐了~
另外仲有檔海鮮湯都幾受歡迎~
會有隻蝦,帶子同鮑魚~
甜品方面唔算走精緻路線,但勝在款多同味道都唔錯🍰~
有大家都不停夾嘅芒果拿破崙🥭,仲有啲慕絲蛋糕同芝士蛋糕~
雪糕就係Movenpick🍨~
有薄荷朱古力就已經對眼睇唔到其他嘢了🙈,直接俾💯!!
總體而言,款式唔算好多,但質素平均⚖️~
無食到任何覺得伏嘅嘢~
而我主攻嘅生蠔蟹腳都滿意👌~
唯一唔鍾意嘅就係比較逼同座位唔太舒服...
不過個場本身都細,無計🤷‍~
2024-06-09
  • 生蠔
  • 鱈場蟹腳
  • 海鮮湯
2024-05-30 362 浏览
已經有段時間冇來8度度酒店食午餐、因之前個主餐都係煮得麻麻地、希望隔咗一段時間有改進所以今次約朋友來.....主餐叫了一個加錢的牛扒叫七成over cook之外還有一塊係非常多筋、一個大蝦蒜蓉炒意粉(意粉非常之硬)、磨菇忌廉湯全是用粉開(非常之難飲)沙律菜又少至又少.....生果三款正常、只有個甜品芒果拿破崙係值得一食!每位一百九十至二百來食個甜品?我唔會再來食囉😤
2024-05-29
2024-04-09 801 浏览
係XXday 買左個酒店下午茶,見佢係新推既set 又250蚊甘抵當然買黎試下佢!甘一共就有3層, 最下層咸點,上面兩層甜點,最搞笑係有炸雞😂 諗唔明。而飲品係自助任飲,有檸檬茶and 奶茶咖啡,算係甘。野食方面咸點就不過不失,炸雞唔太脆皮,最好食係個南瓜蓉,香甜得黎又保留到濃濃南瓜味👍 其他就還好,無特別。而中間個層就最好食係鬆餅,配上個草莓醬好好味,但嫌得一人一個太少😂 最上面就係是多啤梨甜品,但唔係特別好食😂整體而言依個set 無芒果個個甘好,但性價比都係一流。下次黎可以吃番芒果set,甘就enjoy 到最強既性價比👍😳

2024-03-25 721 浏览
📍#土瓜灣 Cafe 8#羊羊在土瓜灣#羊羊在九龍聽說8度酒店的拿破崙很有名,看到做優惠就特意試試☺️下午茶是三層架,但是一人一份的形式,一個人享受也可以😌餐廳點評:拿破崙好吃,但不驚豔,其他食物一般😗茶水要到自助區取,可以任吃也不錯👌🏻🍗香草無骨雞翼配芒果沙沙小雞腿來的,味道就是CP雞翼的味道,配芒果莎莎不搭🤣🦀芒果蟹肉撻小小一隻舖滿了蟹肉,但是太多水了,沖淡了蟹味,撻皮也浸軟了😣🍣火焰芝士三文魚壽司及和牛壽司炙燒過的三文魚也充滿油脂,和牛有點冷掉就還好👌🏻🥔黑松露芝士焗肉醬薯蓉蠻香黑松露的味道,薯蓉也挺綿密,就是如果熱的會更佳👍🏻🦐芒果牛油果蝦沙律只有一點像芥末似的牛油果,把芒果跟蝦子一口吃下也不錯😙🥭芒果拿破崙酥皮有很多層次,除了芒果浸軟的表面的酥皮,其他層也很脆😬中間還夾了雲尼拿醬,整體味道豐富😊❌🍰芒果麻糬蛋糕蛋糕本人沒問題,就是麻糬真的沒有什麼味道,還像史萊姆的口感,真不行🤦🏻‍♀️✨牛油鬆餅有點牛油香,不過就是麵粉質感較重,也不鬆軟😅果醬要向服務員取,單配奶油有點膩😗✨芒果西米椰撈✨香芒熱情果奶凍人均價錢 - $94+10% (kkdxy買一送一,各大平台偶爾做優惠,原價$1

📍#土瓜灣 Cafe 8

#羊羊在土瓜灣
#羊羊在九龍

🍗香草無骨雞翼配芒果沙沙
小雞腿來的,味道就是CP雞翼的味道,配芒果莎莎不搭🤣

🦀芒果蟹肉撻

🍣火焰芝士三文魚壽司及和牛壽司
炙燒過的三文魚也充滿油脂,和牛有點冷掉就還好👌🏻

🥔黑松露芝士焗肉醬薯蓉
蠻香黑松露的味道,薯蓉也挺綿密,就是如果熱的會更佳👍🏻

🦐芒果牛油果蝦沙律
只有一點像芥末似的牛油果,把芒果跟蝦子一口吃下也不錯😙

🥭芒果拿破崙

❌🍰芒果麻糬蛋糕

✨牛油鬆餅

✨芒果西米椰撈
✨香芒熱情果奶凍

人均價錢 - $94+10% (kkdxy買一送一,各大平台偶爾做優惠,原價$143)

評分-回頭草指數(🍀🍀🍀🍀🍀滿分)
食物:🍀🍀
環境:🍀🍀🍀🍀🍀
服務:🍀🍀🍀🍀

#hkfoodie #吃喝玩樂 #原相直出 #土瓜灣美食 #九龍美食 #afternoontea #hongkong #美食推介 #香港下午茶 #酒店下午茶 #下午茶 #朋友聚餐 #家庭聚餐 #香港美食指南 #香港美食 #香港 #香港好去處 #美食日記 #打卡餐廳 #生日餐廳 #情侶好去處 #流量密碼
2024-02-16 853 浏览
今期自助餐主題是海鮮,當晚海鮮選擇甚多,補給亦快,甜品有多種選擇種類繁多,熱葷也有不同種類選擇,海鮮蔬菜肉類任揀,全晚 Full house,亦有任飲橙汁蘋果汁汽水熱飲紅白酒,食物質素不錯性價比高。
2024-02-08 1012 浏览
入一轉Open Rice,梗有正斗推介。在沒有卜枱嘅情況下,直踩入地舖8度餐廳,無須出示甚麼,即時7折優惠,$190.40包埋加一,抵食好食無敵!平日pm12:30,現場所見,客量未及一半。餐牌有好幾款正菜可揀,搞到我嘅選擇困難症發作,拾五拾六之間,卒之挑了辣辣大蝦+蘆筍兼走飯 吖唔該(事關我係無飯市民)!大大隻蝦碌有6隻之多,隻隻爽口彈牙,配合蘆筍嘅鮮甜,再加上輕巧嘅麻辣調合,讓人回味無窮,讚!沙律也新鮮,秋葵拌以沙律麻醬嘅吃法很不俗,爽脆清新,讚!湯有西湯磨菇忌廉湯和中湯紅蘿蔔番茄肉排湯,中湯清洌中有肉與紅蘿蔔等嘅鮮味,肯定不是味精鬼東西,讚!甜品方面,一道杧果拿破崙已然大殺四方,我吃了三大件,讚!還有水果菠蘿、哈密瓜、西瓜。飲品有奶茶、咖啡等等,紅茶和鮮奶(如果用淡奶代之鮮奶相信效果更佳)等自助沖泡。平日和假日,午餐或晚餐,都有折扣優惠。
入一轉Open Rice,梗有正斗推介。
平日pm12:30,現場所見,客量未及一半。
沙律也新鮮,秋葵拌以沙律麻醬嘅吃法很不俗,爽脆清新,讚!
甜品方面,一道杧果拿破崙已然大殺四方,我吃了三大件,讚!
還有水果菠蘿、哈密瓜、西瓜。
平日和假日,午餐或晚餐,都有折扣優惠。
辣蝦碌+蘆筍
沙律中的秋葵
自選沙律
紅蘿蔔番茄肉排湯
菠蘿西瓜哈密瓜
綠茶紅豆糕
奶茶多奶
2024-02-08
$190.4 (午餐)
辣蝦碌+蘆筍
綠茶紅豆糕
  • 沙律
  • 熱盤
  • 半自助午餐
夏日鮮果下午茶:下午茶架總共有三層,有8-9件鹹甜點,加送一杯沙冰特飲環境舒服,味道不過不失,算精緻有賣相,可吃足傾足兩小時👍🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻✨正宗下午茶品嚐次序:從鹹點開始,最後再吃甜點。$98/人,另加一,一百蚊鬆啲左右,CP 值高💕💕💕以酒店用餐環境、服務質素、食物水準,價錢超值🌝👍🏻👍🏻👍🏻📍8度餐廳Café 8 Degrees土瓜灣九龍城道199號 8度海逸酒店

✨正宗下午茶品嚐次序:從鹹點開始,最後再吃甜點。

$98/人,另加一,一百蚊鬆啲左右,CP 值高💕💕💕
以酒店用餐環境、服務質素、食物水準,價錢超值🌝👍🏻👍🏻👍🏻

📍8度餐廳Café 8 Degrees
土瓜灣九龍城道199號 8度海逸酒店
2020-05-19
2024-01-30 650 浏览
臨近新年很多聚會,自助餐一定係最好的選擇之一。聽聞這間餐廳自助餐價錢比較便宜,於是就決定來試一下。 餐廳環境比較迫夾,但枱與枱之間同非常窄。有即開生蠔🦪但係生蠔比較腥,食過一轉就唔會再去攞啦。魚生選擇頗多。三文魚生非常好食。蟹腳和凍蝦refill速度非常慢,等很耐也不見有補充。沙律選擇也不多。牛肉。牛肉非常之生, 羊鞍比較硬。甜品選擇很多,芒果拿破崙最受歡迎。芒果拿破崙真的非常不錯。熱盤那些很快被客人攞晒,但係等很耐也沒有refill。甜品是比較好食的,refill的速度有很快。總括來說,感覺一般,可能客人太多,導致食物更新的速度非常慢。

餐廳環境比較迫夾,但枱與枱之間同非常窄。

有即開生蠔🦪

但係生蠔比較腥,食過一轉就唔會再去攞啦。

魚生選擇頗多。

三文魚生非常好食。

蟹腳和凍蝦refill速度非常慢,等很耐也不見有補充。

沙律選擇也不多。

牛肉。

牛肉非常之生, 羊鞍比較硬。

甜品選擇很多,芒果拿破崙最受歡迎。

芒果拿破崙真的非常不錯。

熱盤那些很快被客人攞晒,但係等很耐也沒有refill。
甜品是比較好食的,refill的速度有很快。
2024-01-12 707 浏览
新一年第一次全家一齊食自助餐 小朋友就梗係開心啦🩷佢哋有甜品就得架啦🤣好彩呢度乜花款都有完全滿足哂一家大細食自助餐梗係食生蠔🦪啦呢度啲生蠔又肥美有新鮮我覺得食過咁多間自助餐呢度嘅生蠔真係有質素佢哋係有法國美國愛爾蘭空運黎唔鍾意食生野嘅不妨試吓芝士焗生蠔啲芝士好香好好食!而海鮮種類有蝦、青口、長腳蟹等等refill嘅時間都好快 唔使爭崩頭!有超級受歡迎嘅日本菜就係無限添食刺身同大量壽司供應另外鍾意牛肉嘅人士可以食燒牛肉同埋呢度有好多冷盤和沙律食幾轉都冇問題!我就最鍾意醬燒鮑魚及紅燒花膠鮑魚扣海參有師傅即刻煮俾你一小煲 就係可以打卡able好後悔點解我唔影多幾張相鮑魚都好大隻下 花膠又好厚啲海參好爽我淨係記得我當時係掛住食同講嘢😅另外點少得最出名嘅芒果拿破崙,入邊啲cream好滑芒果又香又甜👍仲有最愛嘅榴槤班戟同大量鮮果蛋白蛋糕等,最過分係無限量供應 嘅Mövenpick 雪糕🍦,人哋真係好鍾意食雪糕㗎嘛😂😂😂喺星期五至日、公眾假期及前夕惠顧,可享無限量供應煎鵝肝伴黑松露汁🥰Eshop買兩個大人送兩個小朋友買兩個大人送一個大人價錢自己參考返網站🤟🏻咁抵食我都唔使多講
新一年第一次全家一齊食自助餐

呢度嘅生蠔真係有質素
佢哋係有法國美國愛爾蘭空運黎
唔鍾意食生野嘅
不妨試吓芝士焗生蠔
啲芝士好香好好食!

而海鮮種類有蝦、青口、長腳蟹等等
refill嘅時間都好快 唔使爭崩頭!
有超級受歡迎嘅日本菜
就係無限添食刺身
同大量壽司供應
另外鍾意牛肉嘅人士
可以食燒牛肉
同埋呢度有好多冷盤和沙律
食幾轉都冇問題!

我就最鍾意醬燒鮑魚及紅燒花膠鮑魚扣海參
有師傅即刻煮俾你
一小煲 就係可以打卡able
好後悔點解我唔影多幾張相
鮑魚都好大隻下 花膠又好厚
啲海參好爽
我淨係記得我當時係掛住食同講嘢😅

另外點少得最出名嘅
芒果拿破崙,入邊啲cream好滑
芒果又香又甜👍

Eshop買兩個大人送兩個小朋友
買兩個大人送一個大人
價錢自己參考返網站🤟🏻
咁抵食我都唔使多講
2024-01-06 755 浏览
用餐日期:2024/01/03可用餐時段:半自助午餐 用餐費用(每人):194.8餐廳環境:環境整潔乾淨 冷氣足 檯與檯之間闊落 坐得舒服 服務:服務員服務有禮貌態度好 收碟及時自助區:自助沙律吧區有沙律菜,面包+牛油,湯品,甜品,飲品 1: 沙律-這次的沙律菜配菜比之前的多款 觀感上更吸引 加了芝士粉黑醋整體味道好 推薦2: 熱食-自助區有2款湯(豬骨湯磨+ 忌廉蘑菇湯) 這次的菇湯沒過濃不咸味道好 喜愛軟滑的選牛奶面包夠軟滑 喜愛鬆脆的選法包 2款味道都好 推薦3: 甜品-有5款甜品 這次換了一款綠茶紅豆蛋糕 味道都不錯 喜愛紐約芝士蛋糕+芒果拿破崙 芝士味濃郁軟滑 芒果鮮甜中間夾餅鬆脆 推薦4: 水果-有3款 味道正常鮮甜主食:這次選了香煎海盲鰽配白酒忌廉汁(加$11)+香烤羊架(加$11)1: 香煎海盲鰽配白酒忌廉汁:份量足 有2大塊魚肉 魚皮煎得香脆 魚肉新鮮魚肉結實彈牙味道好 配汁忌廉汁偏淡 配汁如可調得再美味些更好 推薦2: 香烤羊架:我是好羊的人 這次再選了羊架 熟度選了全熟 這次3件羊架都不肥醃得好羊味足 烤得外層香口入面嫩滑不鞋口 推薦飲品:這次飲品和之前一樣 咖啡
用餐日期:2024/01/03
可用餐時段:半自助午餐
用餐費用(每人):194.8
餐廳環境:環境整潔乾淨 冷氣足 檯與檯之間闊落 坐得舒服
服務:服務員服務有禮貌態度好 收碟及時
自助區:自助沙律吧區有沙律菜,面包+牛油,湯品,甜品,飲品

4: 水果-有3款 味道正常鮮甜

飲品:這次飲品和之前一樣 咖啡還是不是即磨 而且提供給咖啡的牛奶還是沒保溫的 味道一般 希望店方會改善

總結:這家環境舒適 自助沙律吧沙律菜選擇不錯味道好 食品甜品選擇多 半自助連主菜價錢合理 推薦紅酒燴牛尾伴意大利寬麵條 香煎海盲鰽配白酒忌廉汁 香烤羊架 如可有即磨咖啡+熱牛奶更好 整體是值得推薦的半自助午餐餐廳

自助區圖片如下:
2024-01-03
$194.8 (午餐)
2024-01-05 477 浏览
去到海逸酒店嘅自助餐,食客多到爆,啲新鮮生蠔係襯住海風一邊排隊一邊食,仲要限你兩隻,但係真係好夠晒鮮,食落去彈牙得滯。繼續踩下去我眼前嘅海鮮站,個個都靚到閃閃發亮,手快搶咗啲螺同埋皇后蟹腳,入口即溶,海味香得滯,啲藍青口又青口靚到⭐️。呢堆嘢真係要食足本,我食到停唔到口😂!喺熱菜部分,簡直係食肉人嘅天堂,嘰啲燒牛肉薄薄嘅一片入口即化,味道又正,個煎鵝肝搞到我停唔到手🤤,口感滑溜,夾埋個黑松露汁簡直係邪惡到家。另外,麻辣蜆煲係辣中帶勁,食完嘴唇都發麻🌶️,但係又注定搶唔停。再嚟,啲鮮蒸青班魚同軟滑得黎鮮美的豉油,將魚肉嘅味道提升到另一層次。最後,點可以無甜品環節呢?一大圈嘅甜品等緊你去發掘,每樣都識做,美味到不得了,真係食得我心水直流啊~ 🍰🍮總結一句,海逸酒店呢度嘅食物選擇正到爆,鮮味係長存,爽味係繼續。無論你係唔係食神,來過都會讚好嫁!👍🏻👍🏻👍🏻

2023-12-13 583 浏览
最近我媽媽生日,我哋一家人就去土瓜環8度海逸酒店嘅8度餐廳食晚市Buffet。餐廳環境寬敞舒適,食物選擇多樣,價錢仲好抵食。我最鍾意嘅係餐廳嘅甜品,款式多樣,而且份量都好足夠。其中最令我驚艷嘅係芒果拿破崙。芒果Cream香甜可口,拿破崙酥皮脆卜卜,兩者結合得天衣無縫,真係令人回味無窮。另外,生蠔嘅質素都好好,肉質肥美,鮮味十足。燒羊扒亦都好嫩滑,配上香濃嘅醬汁,非常惹味。
2023-12-06
  • Buffet
2023-12-03 728 浏览
Signature Mango Afternoon Tea Set - 份量十足咸點有炸雞、黑松露芝士焗薯 - 味道可口濃郁😋😋香芒奶凍 - 香滑奶凍面層舖滿大大粒芒果肉,可惜芒果香味唔出而且唔甜Afternoon Tea Stand :1st course : 三文魚壽司、鰻魚壽司、Parma Ham Toast - 一般般,鰻魚有點腥😵‍💫2nd course: scone with cream、另一小碟白曬曬,用叉篤落去硬硬哋唔知咩嚟,冇食到- 呢一層我只係食咗個scone with cream,冇驚喜而且好飽3rd course: 香芒拿破崙、芒果蛋糕、芒果糯米糍 - 香芒拿破崙好好食,餅底有夠脆芒果蛋糕都係普通🤷芒果糯米糍係類似長洲嗰款,糯米糍皮包住一大嚿芒果,可惜糯米糍皮太厚,芒果雖然大舊但完全冇芒果香味飲品區係自助,有咖啡、奶茶、鮮奶、凍檸茶、熱檸茶,款式唔多而家去茶餐廳食個下午茶都要幾十蚊,lee度都係百零蚊,畀多少少坐得舒服啲,又可以同朋友傾下計打下卡,呢度係唔錯嘅選擇。

咸點有炸雞、黑松露芝士焗薯 - 味道可口濃郁😋😋

Afternoon Tea Stand :

飲品區係自助,有咖啡、奶茶、鮮奶、凍檸茶、熱檸茶,款式唔多