2021-05-28
今天放假,悶悶地搵朋友吹吓水,消磨吓時間。朋友介紹左我嚟呢間要上樓的旺角西式咖啡廳。咖啡廳佈置好簡潔,而且好寧靜。入左去,好似完全去左另一個空間咁,超舒服,仲有大量桌遊,供客人玩樂,你想休息幾耐都可,唔會好似出面一d餐廳,要你係個半鐘食完走人,趕頭趕命咁,食左都消化唔到啦。呢間餐廳最適合攪吓party或者活動,大家吹吹水,玩吓遊戲。我同朋友合共叫左兩個午餐:1)黑松露手打牛肉漢堡拼薯條漢堡的麵包外層脆,增加口感。薯條夠脆手打牛肉漢堡就係這個餐的靈魂,唔錯,幾好味。但黑松露就一般般啦!總括而言,是不錯的選擇。2)天婦羅炸蝦煙肉卡邦尼意粉天婦羅蝦處理得很好,不會太膩,但略嫌太少,只得一隻,兩個人唔夠分。至於卡邦尼意粉的意粉不會太(淋)身,配合埋卡邦尼汁剛剛好。飲品,Mocha同Latte, 飲品我覺得有d淡味,特別是Latte,如果可以濃d就好。我一定要讚,就係呢度的服務員的服務態度超好,超親切,為這間餐廳加左好多好多分數。我實在要俾5個贊。💖💖💖💖💖
我同朋友合共叫左兩個午餐:
1)黑松露手打牛肉漢堡拼薯條
總括而言,是不錯的選擇。
2)天婦羅炸蝦煙肉卡邦尼意粉