餐厅: 龍門客棧 (麗豪酒店)
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2008-07-31 23 浏览
上個星期見麗豪酒店新開左一間新嘅淮陽菜,於是叫埋三個朋友去試食。十二點幾去食飯,間舖冇乜人。點左一個餐,四位起。$128有....南翔小籠包: 四粒。熱辣辣。(聽講可以將個小籠包盪鞦韆)。不過唔記得試..煎煱貼: 煎到脆卜卜, 不過燶左啲..銀絲卷: 好味,不過不失..上海春卷: 煎到脆卜卜,好薄,多餡。雞絲粉皮: 個皮好味囉...火腿津白湯: 有金華火腿,冇味精。我啲同事飲到一滴不留...崧子雞米上海簿餅: 一般..百葉小棠菜: 一般..青菜煨麵: 個湯淡左啲.不過幾好味...至於精選甜品就係桂花糕: 勁淡...淡到冇味。
十二點幾去食飯,間舖冇乜人。
點左一個餐,四位起。$128
有....
煎煱貼: 煎到脆卜卜, 不過燶左啲..
銀絲卷: 好味,不過不失..
上海春卷: 煎到脆卜卜,好薄,多餡。
崧子雞米上海簿餅: 一般..
百葉小棠菜: 一般..
青菜煨麵: 個湯淡左啲.不過幾好味...
至於精選甜品就係桂花糕: 勁淡...淡到冇味。
2008-07-27 12 浏览
一向都好鍾意食上海雞絲粉皮, 前幾日去麗豪酒店地下既龍門客棧食上海菜都有點, 點知其他幾個friend都話好想試多幾款冷盤, 我們3人一口氣總共叫了7個冷盤 (雞絲粉皮, 醉轉彎(即雞翼), 鎮江排骨, 四喜烤夫, 餚肉, 脆鱔, 素鵝), 多得好誇張。我們另外只多點了一碗上海麵同一客饅頭, 主力勁擦冷盤,,,味道好傳統, 個鎮江排骨同素鵝無肥淋淋喎! 所有冷盤d汁是靈魂所在, 好好味。

• 四喜烤夫
  • 鎮江排骨
2008-07-27 28 浏览
試過麗豪酒店的龍門客棧, 餐廳環境及設計不錯, 裝修用色比較沈, 好有"客棧"feel。座位幾舒服,可以靜靜地傾計。由於餐廳新開業, 好鬼乾淨企理。食物走高檔路線, 碟碟都堆砌得好靚。份量係少d, 不過標榜賣相既靚菜式就係咁啦!點了鎮江小排骨, 醉雞, 蜜汁火方, 小籠包, 嫩雞煨麵, 酒釀丸子。好味道, 不油膩, 食得出正派上海菜味道。

• 醉雞
  • 蜜汁火方
2008-07-24 19 浏览
呢排鬼死咁熱,梗唔想去街市迫,唔想煮,一於要做無飯主婦啦。知道麗豪酒店新開左幾間餐廳,前日一於同老公去採場。果間龍門客棧個裝修好懷舊,所以就揀左。菜式好傳統上海feel, 點左蜜汁火方, 宋嫂魚羹,小籠包, 乾燒大明蝦, 津白, 香蕉高力豆沙, 樣樣都好美味, 好地道, 我好buy呢d style!要讚既係蜜汁火方, 入口清香, 清甜, 非常有花的清香, 好得意, 並唔係度度有得食。個場真係唔錯,好寧靜舒適,好古典,可以好好品嘗食物。
呢排鬼死咁熱,梗唔想去街市迫,唔想煮,一於要做無飯主婦啦。

個場真係唔錯,好寧靜舒適,好古典,可以好好品嘗食物。
  • 蜜汁火方
  • 宋嫂魚羹
  • 小籠包
2008-07-24 22 浏览
上海菜係本小姐心頭愛,每月都會約班朋友周圍食。今次揀左係麗豪酒店新開既龍門客棧,指定必吃有小籠包、元蹄、醉雞、酸辣湯、酒釀丸子. 味道吾錯,特別係元蹄,用來送飯就最好,價錢當然比市區平D,酒店水準,食得都好滿足。