2021-12-06 24 浏览
。最近朋友介紹下,我地去左太子食雞煲mix泰國菜✨,火鍋同雞煲就見得多,哩間餐廳夠晒特別💖,聽講佢地既招牌雞煲真係好出色,點可以吾試😍-我地3個人,叫左半隻雞煲😋,叫左中辣,上枱後員工會係你面前幫你炒,火喉十足,啲西芹洋蔥都係精華,加埋個汁真係好好味,啲雞亦相當結實,雞件份量都吾小👍🏻👍🏻-然後我地叫左泰菜,我地叫左泰式鳳爪,酸酸甜甜辣辣好好味💖調得岩岩好,非常開胃。-飛天炒通菜,😋😋小小辣加蒜香味,係我去泰國必食既菜之一呀,佢地煮得好正宗。-串燒半打,豬牛雞各2串,燒到有碳香味,外脆內軟,配上沙爹汁真係好惹味💖💖😘-青咖哩牛腩😘,個汁岩岩好吾會太辣,至佢最出名既係石鍋上,成餐飯食左個幾鐘,食到最後佢都仲熱辣辣👍🏻👍🏻,入面既泰國茄子係我最愛💖😋-

最近朋友介紹下,我地去左太子食雞煲mix泰國菜✨,火鍋雞煲就見得多,哩間餐廳夠晒特別💖,聽講佢地既招牌雞煲真係好出色,點可以吾試😍

2021-11-30
2021-12-06 10 浏览
今日經朋友介紹,黎到太子嘅一間泰菜餐廳,聽聞呢間餐廳除左雞煲超惹味之外,泰國菜亦都係冇得頂🙈。。頂豐招牌雞煲(半隻)嚟到當然要叫佢嘅招牌雞煲😂,雞煲好夠辣好惹味,上枱時係差吾多熟,同時店員會再即時起面前炒熟,睇住d雞炒嚟炒去,真係睇到我流晒口水🤤。。青咖哩牛腩石鍋+泰式烤酥餅大大個石鍋裝住甘上嚟🤩,入面嘅咖哩仲依然起泡滾緊,食到最後個咖哩仍然熱辣辣,好正😆。牛腩亦都好好味,煮得好淋好入味。而且濃郁嘅咖哩,配上烤酥餅,簡直冇得頂😝。。泰式酸辣鳳爪👍🏻酸酸辣辣,好好味好開胃,不過個辣度以前菜嚟講,有啲多左少少。。泰式串燒沙嗲(半打)豬、牛、雞各2串,肉質都烤得好嫩,一啲都吾干😋,尤其係雞串,外焦內嫩,而且個沙嗲汁味道濃得嚟又吾會搶左肉本身嘅味道❤️。。泰式馬拉盞炒椰菜苗馬拉盞味好出,椰菜苗都好鮮嫩,最鐘意食椰菜苖嘅口感☺️。

頂豐招牌雞煲(半隻)

青咖哩牛腩石鍋+泰式烤酥餅

泰式酸辣鳳爪👍🏻

泰式串燒沙嗲(半打)

泰式馬拉盞炒椰菜苗
馬拉盞味好出,椰菜苗都好鮮嫩,最鐘意食椰菜苖嘅口感☺️。
2021-11-30
2021-12-05 367 浏览
☀︎ 𝗦𝘂𝗺𝗺𝗮𝗿𝘆:太子呢間「鼎豐雞煲」主打各款正宗泰國菜再配合埋秋冬必食嘅招牌泰式雞煲食完暖笠笠跟住再黎個shabu shabu真係冇得頂!◈ 餐牌◈ 環境◈ 泰式石鍋雞 $185 - ©4.5/5分唔想打邊爐但又口痕想食雞煲嘅話呢個輕便版就fit晒啦~用咗多種香料熬製而成嘅醬汁濃稠度高,香茅味突出,又香又辣,勁惹味!配合埋嫩滑肉厚嘅雞肉,真心超正◈ 泰式冬陰功炒飯 $98 - ©4/5分炒飯比較軟身啲,但係好有鑊氣冬陰功味突出,啖啖都係酸。香,辣仲有大大粒嘅彈牙鮮蝦肉增添口感😘◈ 泰式蒜蓉包 $38 - ©5/5分可以話係我食過最好味嘅蒜蓉包,冇之一😎係法包面頭塗上一層牛油再焗至香脆咬落Chap Chap聲,鬆化帶咬勁外脆內軟,每啖都係陣陣既蒜蓉香同牛油香◈ 麻辣餃冬陰功湯 $144 - ©3/5分冬陰功湯加埋佢地既招牌麻辣餃兩樣都係我至愛🥳湯頭色澤鮮紅,加左紅辣椒,金不換魚露等多種香料,仲有好多菌菇添酸酸辣辣嘅味道,飲完醒胃酸爽又刺激😈麻辣餃皮薄餡多,好似乒乓波咁大粒架!◈ 泰式奶茶 熱 $22。凍 $30 - ©3.5/5老老實實,無論係熱定凍size都比一般茶餐廳更大杯😂茶味
☀︎ 𝗦𝘂𝗺𝗺𝗮𝗿𝘆:

◈ 餐牌

◈ 環境

◈ 泰式石鍋雞 $185 - ©4.5/5分
唔想打邊爐但又口痕想食雞煲嘅話
呢個輕便版就fit晒啦~
用咗多種香料熬製而成嘅醬汁
濃稠度高,香茅味突出,又香又辣,勁惹味!
配合埋嫩滑肉厚嘅雞肉,真心超正

◈ 泰式冬陰功炒飯 $98 - ©4/5分
炒飯比較軟身啲,但係好有鑊氣
冬陰功味突出,啖啖都係酸。香,辣
仲有大大粒嘅彈牙鮮蝦肉增添口感😘

◈ 泰式蒜蓉包 $38 - ©5/5分
可以話係我食過最好味嘅蒜蓉包,冇之一😎
係法包面頭塗上一層牛油再焗至香脆
咬落Chap Chap聲,鬆化帶咬勁
外脆內軟,每啖都係陣陣既蒜蓉香同牛油香

◈ 麻辣餃冬陰功湯 $144 - ©3/5分
冬陰功湯加埋佢地既招牌麻辣餃
兩樣都係我至愛🥳
湯頭色澤鮮紅,加左紅辣椒,金不換
魚露等多種香料,仲有好多菌菇添
酸酸辣辣嘅味道,飲完醒胃酸爽又刺激😈
麻辣餃皮薄餡多,好似乒乓波咁大粒架!

◈ 泰式奶茶 熱 $22。凍 $30 - ©3.5/5
老老實實,無論係熱定凍
size都比一般茶餐廳更大杯😂
茶味比泰國地道嘅泰茶更香濃D
亦吾會過份甜得滯
比較適合香港人嘅口味🤣

2021-12-03 9 浏览
鼎豐雞煲泰國菜(太子)#呢排天氣凍好想食雞煲,今日係太子見到呢間餐廳,不但有雞煲食,還有泰國菜館,實在太好了!#這間餐廳由泰國人主理,所以食物非常正宗。1.鼎豐招牌雞煲(走辣)$188:朋友非常多,可以自選辣度,熱騰騰的雞煲搬上枱時,上層鋪滿芫茜,店員熟手地快速炒,將煲內的洋葱,大葱及其他秘製配料混在一起,即時香氣四溢。雞肉嫩滑多汁,軟腍入味,卻一点兒也不嚡口,完全無雪味,啖啖肉,非常惹味。2.泰式原隻燒魷魚筒$109:原隻大大隻的魷魚筒色澤分明,飽滿而有光澤,非常新鮮,肉質嫩得來而爽脆,非常惹味。3.皇牌咖哩軟殼蟹$160:軟殼蟹的份量頗多,鮮味十足,外脆肉軟,咖哩非常香濃,而且有椰香味,味道濃郁,而且不辣,我們用咖喱汁來撈飯!與軟殼蟹的味非常合拍,提升了軟殼蟹的鮮味,美味到不得了。4.泰式蒜蓉包四塊$38:香脆可口,蒜蓉份量足,蘸上咖喱汁去食,簡直是人間極品。5.泰國椰青$48:大大個,味道清甜,果肉清爽可口,非常滑溜。
鼎豐雞煲泰國菜(太子)
#這間餐廳由泰國人主理,所以食物非常正宗。
近日天氣明顯轉涼,香港人喜愛的雞煲、火鍋亦陸續登場。早排上網搵食,已經留意到好多人推介呢間「鼎豐」嘅雞煲同泰菜,趁今日收早,專登過嚟試下。門面好搶眼,外牆繪滿了花花草草,色彩斑斕奪目,煞是美觀!入面嘅環境亦唔錯,座位闊落舒服,另外亦設有 2 間 VIP 房,適合一家大細或一大班朋友來聚餐。餐廳除左主打雞煲火鍋外,仲有正宗泰國菜供應,而且標榜不加任何味精,令人食得健康又放心!鼎豐招牌雞煲 ($188)  雞煲可自選辣度,有 BB 辣、大中小辣,甚至走辣可供選擇。雖然今次只係點左半隻雞,但係份量都唔少。雞肉好有肉地,肉質鮮嫩,夠大件又入味,配上以薑蔥、蒜蓉、辣椒等熬成的醬汁,非常惹味。頂級雪花肥牛 ($168)  睇左之前嘅食評,話餐廳做緊 Promotion,凡惠顧半隻雞煲,可免費獲贈肥牛一碟。向店員查詢,原來個優惠已經完左,不過見有人話想食肥牛,所以都點左一客。睇下碟肥牛幾靚,雪花均勻,吃起來牛味濃郁又有嚼頭。泰式蒜蓉包 ($38)  蒜蓉包烘得外脆內軟,入口熱辣辣,有好重蒜蓉同牛油香,記住要趁熱食!泰式馬拉盞炒芥蘭 ($83)  芥蘭新鮮翠綠,夠嫩又無渣,加上用左微辣嘅馬拉盞同炒,入

近日天氣明顯轉涼,香港人喜愛的雞煲火鍋亦陸續登場。早排上網搵食,已經留意到好多人推介呢間「鼎豐」嘅雞煲同泰菜,趁今日收早,專登過嚟試下。

泰式馬拉盞炒芥蘭 ($83)  芥蘭新鮮翠綠,夠嫩又無渣,加上用左微辣嘅馬拉盞同炒,入口鹹香惹味。食完嘆番杯龍眼冰 ($36),真係好爽!龍眼冰用料十足,味道清甜又食到粒粒龍眼肉。

一場嚟到,當然要食埋甜品先至走。椰汁西米糕 ($32)  椰香飄逸,入口 Q 彈爽滑。

芒果糯米飯 ($43/細) 用上原隻芒果伴碟,糯米挺身有咬口,芒果香甜多汁,伴上椰漿,可口味美。
2021-11-30 29 浏览
.🔺鼎豐雞煲泰國菜可以食雞煲嘅泰國餐廳真係比較少見😮餐廳入邊嘅侍應大部份都喺泰國人,識講廣東話,服務態度仲好好添👍.泰國椰青雞煲🍲侍應會將原隻椰青嘅椰青水同椰肉倒入雞煲,啲湯特別清甜好飲,而且雞肉煲咗好耐都仲好嫩滑!😚.泰式咖喱雜菜石鍋+泰式烤酥餅🧇鬆脆嘅烤餅點住黃咖喱黎食,真心一流!必食!🤤🤤🤤.泰式新鮮豬肉碎生菜包🥬豬肉一啲都唔肥,仲好重泰式香料味!十分惹味🤪.原隻芒果糯米飯🥭外表平平無奇,食落又幾好食!啲糯米仲暖暖地,好煙靭。另外飲品都好大杯,好抵飲呀😚
🔺鼎豐雞煲泰國菜
泰國椰青雞煲🍲
泰式咖喱雜菜石鍋+泰式烤酥餅🧇
鬆脆嘅烤餅點住黃咖喱黎食,真心一流!必食!🤤🤤🤤
泰式新鮮豬肉碎生菜包🥬
豬肉一啲都唔肥,仲好重泰式香料味!十分惹味🤪
原隻芒果糯米飯🥭
外表平平無奇,食落又幾好食!啲糯米仲暖暖地,好煙靭。
另外飲品都好大杯,好抵飲呀😚
2021-11-28 18 浏览
想食泰國野?涼涼地又想食雞煲打邊爐?係太子站附近既呢間鼎豐雞煲泰國菜就幫到你滿足哂咁多願望啦🥰呢到最馳名就係雞煲,由於我地都唔食得好辣,但雞煲唔辣又唔好食,呢到可以揀BB辣,岩哂唔食得辣既朋友😋雖然雞煲味道好濃,但呢到用既配料同調味岩岩好,唔會太濃而蓋過雞既鮮味👍🏻食完雞煲就梗係打邊爐,我地叫左碟細肥牛,份量唔算多,岩岩食完雞煲就岩岩好。肥牛夠薄,一碌即熟,唔會太韌,牛味亦都不錯,又唔會太肥。仲叫其他配料例如皇帝菜、芫茜餃和手打墨魚丸,都有中上水平,芫茜餃幾出色,值得推介大家一試!👍🏻🍽 鼎豐雞煲泰國菜 太子砵蘭街368-368B號耀中大廈地舖

🍽 鼎豐雞煲泰國菜
太子砵蘭街368-368B號耀中大廈地舖
2021-11-26 19 浏览
今晚食泰國嘢加雞煲!!!都幾多選擇!今晚要咗半隻鼎豐招牌雞煲,非常之惹味,又香又辣👍🏻 佢啲雞肉唔係切到好大件,所以都好入味,而且雞肉嫩滑,送飯一流呀!食完雞煲就開始食泰國嘢,細份嘅泰式拼盤兩個人食啱啱好,最好味係炸蝦餅,爽口彈牙😬泰式新鮮豬肉碎生菜包係必食推介,佢哋係用新鮮豬肉炒㗎,好味好多,而且肉質都好啲!最後仲食咗個芒果蟹肉炒飯,呢個飯嘅份量唔算太多,加咗芒果酸酸甜甜咁咁,幾開胃。飲品就要咗日本啤酒同埋青檸梳打。餐廳整體好乾淨企理,下次可以再嚟試其他嘢!

今晚食泰國嘢加雞煲!!!都幾多選擇!

飲品就要咗日本啤酒同埋青檸梳打。

餐廳整體好乾淨企理,下次可以再嚟試其他嘢!

2021-11-20
2021-11-26 13 浏览
太子呢間鼎豐可以又食雞煲又食泰國菜~~一次滿足兩個願望~~先order一個招牌雞煲,兩個人食半隻雞都好夠食,揀咗bb辣惹味啲,上枱店員幫手炒兩炒就食得喇,香噴噴~~雞肉嫩滑唔會過熟~香料相當足料~另外,叫咗幾個食泰國菜經常食嘅小菜~~炸蝦餅~~金黃香脆肉彈~皇牌咖喱軟殼蟹,咖喱香甜,另加配蒜蓉包點咖喱食就最正~~軟殼蟹份量都幾多,酥脆入味~再嚟多個泰式海鮮乾炒金邊粉,金邊粉炒得乾身,煙煙韌韌~海鮮足料,食得好滿足!
太子呢間鼎豐可以又食雞煲又食泰國菜~~一次滿足兩個願望~~

2021-11-26 21 浏览
天氣開始凍,邊爐停不了😏記得幾年前,椰子雞鍋好hit,成日都去食架~今晚再回味一下❗️🔥食物🔥1️⃣泰國椰青雞煲(半隻)$208: 店員會係你面前打開個椰青,倒入椰青水落去👍🏻之後仲刮埋啲椰子肉~入邊仲有椰子,竹笙,杞子✨個湯好正既椰子香味同好鮮甜😋雞肉厚肉又好嫩滑。2️⃣手切牛肉$228: 牛肉味勁濃厚,油脂分布好平均,鍾意食牛肉嘅人一定要叫👍🏻3️⃣泰式生蝦刺身$132: 生蝦好爽口,新鮮~醬汁好啱我唔係太辣,味蕾帶有微微的刺激感😋4️⃣蒜蓉包$38: 咬落去好酥脆,蒜蓉味好香,呢個價錢好超值!5️⃣泰式炸春卷$72: 唔會食到個口好油膩,入邊有蘿蔔絲同蔬菜絲,感覺唔會太Heavy✨6️⃣白鱔片$102: 份量都幾多,唔算多骨,肉質彈牙。💥環境💥門口畫牆好吸引,畫得好靚,忍唔住會打卡👍🏻入邊嘅座位都好闊,兩個人坐既卡位都好似6人枱咁🤣同埋環境好乾淨,俾人感覺好舒服❗️💥服務💥店員完全係服務超班,我地打邊爐嘅時候好主動服務(提醒我哋雞可以食,中途會幫我哋整走湯入邊啲油,加湯)而且都好好禮貌👏🏻

🔥食物🔥

6️⃣白鱔片$102: 份量都幾多,唔算多骨,肉質彈牙。

💥環境💥

💥服務💥
2021-11-25 300 浏览
雞煲加邊爐見得多 加泰國菜你又見過未😏太子呢間鼎豐有雞煲有火鍋 再有多款泰國菜可供選擇🇹🇭真係一次過滿足晒你三個願望喇🥳-🐥鼎豐招牌雞煲 $298/全隻一上枱就香氣四溢🤤 員工會喺你面前炒下啲雞!嫩滑嘅雞肉同配料(例如紅洋蔥)索晒啲汁 非常入味!啲醬汁到後期仲要越煲越辣 惹味過癮🌶🤣-而呢度嘅泰國菜係由泰國廚師主理👨🏻‍🍳🇹🇭地道得黎仲要有成過百款選擇😳😳Bellofood就為有選擇困難症嘅各位推薦吓啦😌-🍛皇牌咖喱軟殼蟹 $160由於友人唔係好食得辣 我地就無嗌到紅/青咖喱呢個皇牌咖喱甜甜地 再有啲椰汁喺上面🥥配埋泰式烤酥餅($35)黎食 真係食唔停😹-🍳泰式蛋包金邊粉 $120我承認呢道菜一上嗰時我心諗 好似有啲乾🧐但食落一啲都唔乾!! 金邊粉嘅濕潤度岩岩好!而且入面有多隻鮮蝦 份量大方🦐-🥬泰式馬拉盞炒通菜 $83個菜真心新鮮😹😹 食到係好幼嫩嘅👍🏻想讚佢用馬拉盞黎炒惹味得黎又唔會太油😝不過對於貪心嘅菜怪黎講 如果再大碟啲就好喇🤪-🥭原隻芒果糯米飯(大) $59溫馨提示 一定要留肚食呢個甜品‼️大同細係一隻同半隻芒果嘅分別 芒果超香甜!糯米飯煙煙韌韌 口感一流 我覺得真係好抵食🤑-
雞煲加邊爐見得多 加泰國菜你又見過未😏
太子呢間鼎豐有雞煲火鍋 再有多款泰國菜可供選擇🇹🇭
真係一次過滿足晒你三個願望喇🥳
🐥鼎豐招牌雞煲 $298/全隻
一上枱就香氣四溢🤤 員工會喺你面前炒下啲雞!
嫩滑嘅雞肉同配料(例如紅洋蔥)索晒啲汁 非常入味!
啲醬汁到後期仲要越煲越辣 惹味過癮🌶🤣

呢個皇牌咖喱甜甜地 再有啲椰汁喺上面🥥
配埋泰式烤酥餅($35)黎食 真係食唔停😹

🍳泰式蛋包金邊粉 $120
我承認呢道菜一上嗰時我心諗 好似有啲乾🧐
但食落一啲都唔乾!! 金邊粉嘅濕潤度岩岩好!
而且入面有多隻鮮蝦 份量大方🦐

🥬泰式馬拉盞炒通菜 $83
個菜真心新鮮😹😹 食到係好幼嫩嘅👍🏻
想讚佢用馬拉盞黎炒惹味得黎又唔會太油😝
不過對於貪心嘅菜怪黎講 如果再大碟啲就好喇🤪

🥭原隻芒果糯米飯(大) $59
溫馨提示 一定要留肚食呢個甜品‼️
大同細係一隻同半隻芒果嘅分別 芒果超香甜!
糯米飯煙煙韌韌 口感一流 我覺得真係好抵食🤑

野飲方面 友人嗌嘅龍眼冰($36)係餐廳自己煲嘅
味道係清甜非死甜👍🏻 而且大大杯又多龍眼肉
麻甩嘅bellofood就梗係飲啤酒喇🍺
森堡啤640ml只係$15/枝 味道偏淡啤酒 易入口
真係迫人講: 咁抵得唔得架😹😹😹😹
2021-11-24 13 浏览
三心兩意的人有福了因為一間餐廳就可以滿足你兩個心願可以一邊食泰國菜 一邊食雞煲叫了一份泰式雞煲 三個字:濃!香!滑!淡淡的香茅味令人胃口大開 作為一開始的菜色就十分適合了加左水之後就可以打邊爐了肥牛自是不能少的響鈴 水餃等等都是必點的菜式我最愛當然是吸滿湯汁的響鈴 而且響鈴新鮮炸起 仍有熱力 脆脆的口感也不變泰國菜也是不能少看的十分濃香通菜豬頸肉 很香的馬拉盞和蒜味配試軟淋的豬香豬頸肉 一流炸蝦餅 新鮮炸起香脆又彈牙
三心兩意的人有福了
因為一間餐廳就可以滿足你兩個心願
可以一邊食泰國菜 一邊食雞煲

叫了一份泰式雞煲 三個字:濃!香!滑!
淡淡的香茅味令人胃口大開 作為一開始的菜色就十分適合了

配試軟淋的豬香豬頸肉 一流
炸蝦餅 新鮮炸起
香脆又彈牙
2021-11-24 18 浏览
又想食雞煲又想打邊爐又想食泰國菜一次過滿足你3個願望非常有趣的一間餐廳同時提供三款不同的餐飲體驗同一時間又可以食下雞煲 打下邊爐又叫啲泰式小菜香辣泰式雞煲滿滿的香茅味 又帶點點輕咖哩/喇沙味十分容易入口 雞件十分嫩滑加水黎就可以打邊爐打邊爐的話響鈴當然不能少,新鮮炸起,上枱時還是熱辣辣的最美味的當然是吸收了湯汁味道啦而牛丸亦不得不提,十分爽口彈口,咬開中間更是有肉汁肉油,非常濃香吃完雞煲,十分欣賞他的雞所以忍不住口,再叫上一份海南雞同樣十分正宗,嫩滑無比辣汁香而不辣,十分開胃
又想食雞煲

香辣泰式雞煲
滿滿的香茅味 又帶點點輕咖哩/喇沙味
十分容易入口 雞件十分嫩滑
加水黎就可以打邊爐

打邊爐的話響鈴當然不能少,新鮮炸起,上枱時還是熱辣辣的
最美味的當然是吸收了湯汁味道啦

吃完雞煲,十分欣賞他的雞
所以忍不住口,再叫上一份海南雞
同樣十分正宗,嫩滑無比
辣汁香而不辣,十分開胃
2021-11-24 15 浏览
9 0 後 的 味 蕾.餐廳主打泰國菜 X 雞煲 X邊爐,適合一大班朋友可以盡情食!.🪄雞煲非常之惹味,配料好足,炒到塊塊雞件都好入味,不過少辣都好辣,食唔到辣既要注意,食完雞煲可以轉打邊爐,好多配料點.🪄sonderberg 森堡啤酒🍻超平,一枝640ml 只售$15,韓國產地,清純味道,冇乜苦澀味,適合女仔/淺嘗啤酒嘅人,可以隊幾枝🤣.🪄黃咖喱軟殼蟹呢個配薄餅正,黃咖喱甜甜地,唔會辣,軟殼蟹份量又夠。.🪄原隻燒魷魚排得好靚,魷魚新鮮爽口,配埋泰式醬汁,越食越開胃.🪄Pad Thai 外層用蛋漿包住Pad Thai,金邊粉炒得岩岩好,唔會一夾散哂,而且味道調配得好,甜而不膩,好快俾啲朋友食晒.🪄芒果糯米飯🔥必點,芒果好夠甜,完整一個切兩邊,糯米飯椰漿夠香又唔會過分甜,飯質煙煙韌韌,好耐無係香港食過咁好味嘅糯米飯,仲要係價錢勁抵:$58,CP值好抵!.🪄龍眼冰超超超大杯,老闆話係佢哋自己煲,好清甜,解辣又解渴,仲要超多龍眼肉
9 0 後 的 味 蕾

🪄sonderberg 森堡啤酒🍻
🪄黃咖喱軟殼蟹
呢個配薄餅正,黃咖喱甜甜地,唔會辣,軟殼蟹份量又夠。

🪄原隻燒魷魚
排得好靚,魷魚新鮮爽口,配埋泰式醬汁,越食越開胃

🪄Pad Thai

🪄芒果糯米飯🔥

🪄龍眼冰
2021-11-24 23 浏览
之前次次都係同一班朋友黎食雞煲~今日就同伴侶來吃泰國菜😋位於太子呢間泰國餐廳非常多元化,除左可以食到泰國人主理,正宗泰國菜外,仲可以食泰式雞煲同埋打邊爐😋 其實佢地個雞煲好抵食,因為訂座有串燒送,半隻雞煲又送肥牛😍😍 如果全隻雞雞煲,係會送日本和牛一碟呀!! 計返條數有數圍~~今日就同伴侶食午餐~第一次叫佢地既泰國菜食~~ ▫️飛天炒通菜~鑊氣夠。▫️泰式生蝦~蝦甜肉爽,佢地個生蝦汁寧捨好味🤤 ▫️冬陰公湯(細)其實4個人飲都可以~味道比出面食過既比較重味~ ▫️泰式蛋包金邊粉👍👍推薦~~第一次食呢款做法,成個出品都好靚仔~金邊粉拌蛋絲食風味佳~而次次黎我都會叫▫️泰式奶茶🥤因為真係好好飲🤤🤤
之前次次都係同一班朋友黎食雞煲~今日就同伴侶來吃泰國菜😋

今日就同伴侶食午餐~第一次叫佢地既泰國菜食~~

▫️飛天炒通菜~鑊氣夠。

▫️泰式生蝦~蝦甜肉爽,佢地個生蝦汁寧捨好味🤤

而次次黎我都會叫▫️泰式奶茶🥤因為真係好好飲🤤🤤