黑門水產すいさん (棉登徑)

KUROMON AQUATIC JAPANESE RESTAURANT (Minden Avenue)
2023-07-17 25 浏览
呢間日本料理店門口裝修及店內裝潢落足心機,酷似日本當地嘅地道料理店。佢哋嘅餐牌,最有特色嘅相信就係有幾款唔同嘅甲羅燒,冇乜見過有其他日式餐廳會有甲羅燒。今次我哋叫咗個黑門令蟹味噌甲羅燒。上枱賣相好吸引。店員會拎個Gas爐喺你面前幫你整熟個格羅燒,然後送餅乾食。蟹味噌味濃,夾餅乾食送酒一流。牛油燒帆立貝——即場喺你面前燒烤帆立貝。店員會一邊燒一邊落日本清酒。帆立貝酒味極重,啱晒鍾意酒味濃嘅食客。最鍾意呢個鐵板宮崎柚子胡椒香蔥牛舌。牛舌有好多塊,有一定嘅厚度。加埋柚子胡椒好惹味。黑門大阪燒——比平常食到嘅大阪燒感覺再實在啲。入邊冇乜蔬菜,粉質比較重。如果可以再加多啲大阪燒醬及蛋黃醬會更好。明太子大魚炒飯——有明太子嘅辣味及魚鮮味。黑門令關東煮——入邊竟然有簿切肥牛!蔥吞拿魚腩卷—— 不單只手卷入邊有吞拿魚腩,手卷上面再放多一堆吞拿魚腩🥰

明太子大魚炒飯——有明太子嘅辣味及魚鮮味。

黑門令關東煮——入邊竟然有簿切肥牛!

2023-07-09
2023-07-16 25 浏览
餐廳以海鮮為主,食材由日本新鮮空運到港,即叫即燒,食到最新鮮嘅海產餐廳裝修充滿地道日本居酒屋風格,好似置身於日本一樣🇯🇵📌除咗套餐外,單點刺身、海鮮、壽司、熟食嘅選擇都好多🔺黑門令蟹味噌甲羅燒蟹肉、蟹膏、蟹籽、鵪鶉蛋撈埋一齊燒,味道好鮮甜,蟹膏味好香濃👍放上梳打餅食可以中和油膩嘅感覺🤩➡️ Lamlam脷指數 😋😋😋😋😋 (5/5)🔺海苔酒盗燒帆立貝原隻帆立貝好大粒好鮮甜🤤海苔份量好多,每啖都食到海苔🤗店員會即場燒,仲好細心將帆立貝剪細舊方便食👍➡️ Lamlam脷指數 😋😋😋😋😋 (5/5)🔺黑門令鰻魚漢堡鰻魚好厚身,完全唔腥👍中間夾咗一塊好厚嘅玉子🥚底層就係鰻魚汁飯同紫菜,夾埋一啖食好香,依個配搭好特別💯➡️ Lamlam脷指數 😋😋😋😋😋 (5/5)🔺長崎本釣池魚擺盤好靚,打卡一流📷刺身入口甘香,肉質厚實之餘仲好鮮嫩➡️ Lamlam脷指數 😋😋😋😋 (4/5)🔺海膽天婦羅有7件天婦羅,每件天婦羅夾住嘅海膽份量好多每啖都食到好鮮甜嘅海膽味🤤天婦羅炸得剛剛好,唔會覺得好油👍➡️ Lamlam脷指數 😋😋😋😋 (4/5)🔺鐵板宮崎柚子胡椒香蔥牛舌心一上枱就聞到好香濃嘅牛味😊牛舌芯燒得剛剛好,完
餐廳裝修充滿地道日本居酒屋風格,好似置身於日本一樣🇯🇵
📌除咗套餐外,單點刺身、海鮮、壽司、熟食嘅選擇都好多

🔺黑門令蟹味噌甲羅燒
蟹肉、蟹膏、蟹籽、鵪鶉蛋撈埋一齊燒,
味道好鮮甜,蟹膏味好香濃👍
放上梳打餅食可以中和油膩嘅感覺🤩

🔺海苔酒盗燒帆立貝
原隻帆立貝好大粒好鮮甜🤤
海苔份量好多,每啖都食到海苔🤗
店員會即場燒,仲好細心將帆立貝剪細舊方便食👍

🔺黑門令鰻魚漢堡
鰻魚好厚身,完全唔腥👍
中間夾咗一塊好厚嘅玉子🥚
底層就係鰻魚汁飯同紫菜,
夾埋一啖食好香,依個配搭好特別💯

🔺長崎本釣池魚
擺盤好靚,打卡一流📷
刺身入口甘香,肉質厚實之餘仲好鮮嫩

🔺海膽天婦羅
有7件天婦羅,每件天婦羅夾住嘅海膽份量好多
每啖都食到好鮮甜嘅海膽味🤤
天婦羅炸得剛剛好,唔會覺得好油👍

🔺鐵板宮崎柚子胡椒香蔥牛舌心
一上枱就聞到好香濃嘅牛味😊
牛舌芯燒得剛剛好,完全唔韌🥳
加埋柚子胡椒汁同蔥花,味道一流👍
➡️ Lamlam脷指數 😋😋😋😋 (4/5)

➡️整體評價: 食材好新鮮,好似去咗日本咁,一定要試吓甲羅燒同帆立貝🥳除咗尖沙咀之外,銅鑼灣都有分店,見到門口嘅裝修就認得架啦
➡️ Encore指數 ⭐️⭐️⭐️⭐️ (4/5)
2023-07-15 11 浏览
見到個門口已經覺得好有日本嘅感覺😍好掛住😭海膽蟹味噌甲羅燒哇!一見到已經覺得好吸引 店員會先比你影相再去燒 覺得呢個係最好食!好鮮甜😍海膽燒帆立貝帆立貝燒完都好大粒!鐵板宮崎柚子胡椒香蔥牛舌心呢個好有驚喜 柚子味好出😍牛舌數量都幾多下蜜糖芥末火炙安格斯牛肉沙律呢個都係比想像中好食 塊牛肉好有牛味 加埋沙律好開胃 必叫!黑門令大漁魚子醬脆脆包呢個係睇到相覺得好吸引所以叫 入面有好多款唔同嘅材料 款款我都鍾意食 所以叫呢啲就一定唔會伏喇👍🏽🤜🏻黑門令鰻魚漢堡 我唔食鰻魚 呢個係朋友叫嘅 佢話唔錯👍🏽煙燻三文魚活火山一送到上嚟 又係嚇親😍不過入邊係青瓜壽司 三文魚數量唔算好多左口魚鰭邊壽司我係超級鍾意食左口魚 好油好香好好好食!食物有好多選擇 鍾意食日本嘢嘅一定要bookmark低
見到個門口已經覺得好有日本嘅感覺😍好掛住😭

海膽蟹味噌甲羅燒

海膽燒帆立貝
帆立貝燒完都好大粒!

鐵板宮崎柚子胡椒香蔥牛舌心

黑門令鰻魚漢堡
我唔食鰻魚 呢個係朋友叫嘅 佢話唔錯👍🏽

煙燻三文魚活火山

左口魚鰭邊壽司
我係超級鍾意食左口魚 好油好香好好好食!

食物有好多選擇 鍾意食日本嘢嘅一定要bookmark低
2023-07-14 22 浏览
尖沙咀絕對係一個美食天堂🥹中日韓台泰西式,基本上你講出嘅嘢都有❤️‍🔥今日嚟到棉登徑食dinner,見到之前喺銅鑼灣路過過嘅黑門水產😋朋友都好鍾意食刺身,就一齊食🤙🏻✨平目魚薄切刺身 $198切得薄身之餘有口感,好考刀功👀個人好欣賞佢嘅醬汁係柚子汁配香蔥,酸酸地好開胃✨海膽蟹味噌甲羅燒 $88有海膽、蟹籽、蟹肉同埋蟹膏仲有鵪鶉蛋👍🏻店員會幫你燒,服務非常周到,口感好rich,而且蟹味香濃,加上有蟹籽增加口感,配埋梳打餅一流💯✨醬油蒜燒帆立貝 $88同樣會有店員幫手燒,仲會好細心咁剪開俾大家食,醬油味非常香,但可能因為好重蒜,會有少少辣🤏🏻私心好鍾意蒜蓉,所以絕對❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥✨黑門令鰻魚漢堡 $88上下有兩片厚鰻魚,加上中間嘅鰻魚汁玉子燒同埋鰻魚汁飯,完全係充滿鰻魚嘅組合😂中間有一片紫蘇葉,風味好特別😋✨花酒漬甘蝦壽司 $78酒味好濃,蝦刺身好新鮮👍🏻下次會想試埋原味嘅蝦😛✨赤鬼海老天反卷 $168原本以為得四舊🤣上菜先知有六舊,三文魚籽同蟹籽增加咗整體口感,天婦羅炸得好香脆,配料配搭得好好,令整體更好食😋✨白桃雪葩 $118原個白桃上🥹🥹真心賣相已經滿分,通常食有桃嘅食物最驚係有藥

平目魚薄切刺身 $198

海膽蟹味噌甲羅燒 $88

醬油蒜燒帆立貝 $88

黑門令鰻魚漢堡 $88

花酒漬甘蝦壽司 $78
酒味好濃,蝦刺身好新鮮👍🏻下次會想試埋原味嘅蝦😛

赤鬼海老天反卷 $168

白桃雪葩 $118
原個白桃上🥹🥹真心賣相已經滿分,通常食有桃嘅食物最驚係有藥水味,呢個完全冇🧐🙏🏻以呢個甜品作結,成餐飯好圓滿

另外都有好多其他刺身同燒物等選擇,亦有套餐,今日去食晚飯嘅時候已經冇晒丼飯🥲想食可能要早啲嚟
2023-07-12 31 浏览
朋友生日食飯,6:00pm 就到了,坐了car位,枱面夠闊深。用電子下單,尚算簡單,且食品種類很多。主要食燒物,點了食品有,燒蟹蓋,魷魚,蜆,刺身8盛,燒蝦。上菜時,本以為全部是自己燒,但原來拿來給我們拍照,當我們拍照完成後,佢地就拿走,在燒好後,再拿過來給我們品嚐。哈哈,都幾開心,因為我們都是相機先食。最愛是蜆用酒和牛油燒,蜆肉不鞋,我連燒蜆的湯汁都飲曬。食到差不多,嗰胃重有空間,本想留位吃個甜品,但又想添多一點點作鹹食作句號,再來嗰鰻魚漢堡,就剛剛好。不大不小味道不錯。是甜品的時候,選擇不算多,但都有我最愛的雪芭,水蜜桃雪芭好甜,芒果剛剛好。食到八點,正準備埋單,食客已爆滿了。不是太平,但合理,價錢都是預算之內。
主要食燒物,點了食品有,
燒蟹蓋,魷魚,蜆,刺身8盛,燒蝦。
上菜時,本以為全部是自己燒,但原來拿來給我們拍照,
因為我們都是相機先食。
最愛是蜆用酒和牛油燒,蜆肉不鞋,我連燒蜆的湯汁都飲曬。
就剛剛好。不大不小味道不錯。

2023-07-10
庆祝纪念
纪念日
  • 黑門令鰻魚漢堡
2023-07-09 34 浏览
熱到無下次!完!丼飯可以,其他食物都唔差, 卷物都唔差!好熱!冬天去食就應該無問題!獨立卡位有大風扇都係熱到飛起!我重要係六月未係最熱時候去; 唔怕熱既可以去挑戰下。
熱到無下次!完!
丼飯可以,其他食物都唔差, 卷物都唔差!
好熱!冬天去食就應該無問題!
獨立卡位有大風扇都係熱到飛起!
我重要係六月未係最熱時候去; 唔怕熱既可以去挑戰下。
2023-07-08 23 浏览
周末同男人二人晚餐,去咗間居酒屋,周圍個氣氛都幾有日本居酒屋feel。平目魚薄切魚生:食感偏爽脆,夾埋酸汁食幾開胃。本釣池魚:池魚肉質細滑,油脂感比較重,同埋唔會腥。食到魚生,仲有另一種用紫菜包魚肉既食法,得意又特別。味噌甲羅燒:甲羅燒故名思義係燒蟹膏,撈埋味噌、蛋,鮮味更加出,同埋粒粒卜卜口感既蟹籽增加咗食感,碗埋紫菜梳打餅食,口感豐富。極上大漁貝燒:個貝燒一次過滿足海鮮控既心,一貝食到蝦、蠔、帶子,仲有少少三文魚子同海膽,增加咗鮮美既味道。章子小丸子:小丸子比較脆身,面頭都鋪滿咗木魚花碎,如果可以多少少內餡就更好。蒲燒鰻魚飯:飯做到粒粒分明,鰻魚都燒得焦香軟林,個汁咸度適中,男人大讚係mvp!另外值得一提既係個海底之心好有夏天既感覺~入口清爽帶菠蘿甜味,相當唔錯!

平目魚薄切魚生:食感偏爽脆,夾埋酸汁食幾開胃。

• 極上大漁貝燒
  • 海底之心
2023-07-08 36 浏览
好開心啊,朋友話帶我到尖沙咀嘅“黑門水產”食日本嘢,呢度零舍多嘢食,啲嘢又新鮮,種類又多,做法多樣化,價錢豐儉由人。“三文魚腩刺身”,眾所周知,三文魚魚腩係三文魚的腹部,肉質柔嫩、口感豐富,含有豐富的油脂和蛋白質,食落feel到肉質細嫩,口感鮮美👍“岩手縣赤崎生蠔”, 來自岩手縣的生蠔,食落倍感清爽、肉質鮮嫩多汁,仲要係好大隻,差不多手掌咁長,超有滿足感。“鰻魚壽司”,鰻魚不嬲係鍾意的食物,除咗壽司之外,亦嗌埋 “蒲燒鰻魚飯”,燒汁味道極好,鰻魚係高蛋白、低脂肪的食品,食少少應該唔怕,更何況佢肉質鮮嫩、滑爽又無骨,唔會食得論盡。“蟹油蒜燒帆立貝”,帆立貝已是好味之選,再加蟹油蒜燒,味道double升級;“海膽蟹味噌甲羅燒”、“鐵板宮崎柚子胡椒香蔥牛舌”和 “三文魚牛油炒雜菌”亦都全部令人好滿意🩵🧡💕

2023-07-08 36 浏览
岀左糧, 一定請太后食餐好!今次簡左尖沙咀黑門水產日本餐廳!喱家餐廳以新鮮的海鮮料理聞名,門口貼咗好多明星相!我哋嘅前菜點咗生蠔,一個甲羅燒,大漁貝燒,同兩份海鮮茶碗蒸!首先講講兩隻生蠔,新鮮美味,肉質鮮嫩,讓人回味無窮。生蠔感覺到係新鮮現撈的,沒有任何腥味,只有清爽的海洋味道。每一口都好享受!甲羅燒用的是新鮮的螃蟹肉和蝦肉,加上豐富的調味料,讓人垂涎欲滴。有專人負責烤,烤得恰到好處,外皮焦脆,裡面肉質鮮嫩多汁,絕對必點!重頭戲,鮑魚海膽茶碗蒸,鮑魚的口感脆嫩,海膽的味道濃郁,湯汁清淡,非常適合夏天食。而我哋兩個亦都叫咗兩份午市套餐,分別點了香煎比目魚定食和壽司定食。目魚肉質鮮嫩多汁,配上醬汁,都唔錯。壽司定食的壽司也非常新鮮,食材的味道非常鮮明,size 都好岩,可以一啖一口!喱間尖沙咀黑門水產日本餐廳。食材都新鮮,味道好唔錯,如果想食日本料理,都好推薦你哋嚟!
岀左糧, 一定請太后食餐好!

2023-07-06 34 浏览
赤鬼明太子蟹味噌甲羅燒 $78必叫即燒甲羅燒😍 赤鬼明太子蟹味噌甲羅燒😍😍 有辣味明太子 鵪鶉蛋 蟹籽 三文魚魚籽同埋炸蒜 超惹味🤤🤤 仲要即刻係你面前燒 儀式感滿滿🤤 佢配左2塊梳打餅 唔夠重可以refill ! 明太子偏辣 好重蟹膏味🥰 拎黎送飯一流海膽燒帆立貝 $88勁大隻帆立貝! 大隻到覺得有2隻肉🤣🤣 有青椒 菇同埋海膽一齊燒😍 職員燒到啱啱好🥰 好幸福 抵食! 煙燻三文鱼活火山 $118 打卡一流! 😍 有姿勢又有實際! 勁大座三文魚山, 以為入面係普通壽司飯底! 點知一揭開啲三文魚入邊係sushi roll! 絕對係hea! 我每一啖都用三文魚包住sushi roll咁食 好幸福又滿足! must order items! 黑門令大漁魚千醬脆脆包$88 上面有海膽 魚子醬 三文魚魚籽同蟹籽 重有吞拿魚蓉 配脆脆包 多料到一啖食唔哂😝 起碼分2啖 好鮮甜 好似食咗食咗大海入口🤣鐵板燒海鮮雜菌(鮑魚、海老、魷魚)$188抵食之選! 入面有切好嘅鮑魚 處理好嘅大蝦同魷魚 加埋雜菌一齊鐵板燒 好有風味 上到枱重係炸炸聲黑門令龍蝦湯音海鮓$98龍蝦湯好鮮甜🥰 又係即燒 勁大隻廣島
赤鬼明太子蟹味噌甲羅燒 $78

海膽燒帆立貝 $88

煙燻三文鱼活火山 $118

黑門令大漁魚千醬脆脆包$88

鐵板燒海鮮雜菌(鮑魚、海老、魷魚)$188

黑門令龍蝦湯音海鮓$98
龍蝦湯好鮮甜🥰 又係即燒 勁大隻廣島蠔! 仲有兩隻大蝦同東風螺 正到湯都飲埋呀😍 又係抵食之選

蒲燒鰻魚飯 $188
因為去到已經好晏 所有飯都賣晒 本身好想試香蔥吞拿魚丼同角切魚生丼 不過蒲燒鰻魚飯都好正! 勁大條鰻魚 燒得岩岩好 滿滿既鰻魚汁淋係個蛋絲飯到! 我再加埋甲羅燒一齊食 真係不得了😍 鮮味十足

2023-07-04 36 浏览
其實我成日都經過黑門水產呢間店,門口啲餐牌吸引到爆!一直都好想食㗎喇!今日終於可以食啦!開心死我啦!其實好近站,喺K11附近,好容易搵。率先感受吓門口餐牌嘅威力😂我哋坐左卡位,靜靜地慢慢食傾吓偈😀點好菜之後,第一味上嚟嘅係海膽蟹味噌甲羅燒!係蟹殼盛載住蟹膏,蟹肉,蟹籽,鵪鶉蛋,香蔥,顏色擺設靚到飛起。我影完相之後,店員就喺現場開個爐燒俾我哋食,只見佢一直炒一直炒,我哋等就得啦😆 好正第二味上嚟㗎海苔酒盜燒帆立貝,同樣都係要燒嘅,我影咗張相靚靚嘅相之後,店員都開始燒啦,只見佢一直倒醬汁,一直炒,已經聞到香味,流晒口水🤤當我哋等緊嘅時候,其實已經岩手縣赤崎生蠔(一本)已經送咗上嚟,嘩!咁我哋就食咗生蠔🦪先,口感滑溜,超級新鮮,配上佢地自家製(係生蠔上面嗰度)嘅酸酸醬,好味到爆,一啲都唔腥!平目魚薄切刺身,片片都透明嘅,平時比較少食,點埋特有嘅柚子汁,好味到唔識點形容。成個碟嘅擺設都好有貴氣,賞心悅目!俾我哋秒食完呢兩味期待已久嘅兩碟已經整好,先嚟一個蟹膏,正到覺得自己以家就係日本,將熱辣辣香味濃郁嘅蟹膏放落餅乾度,好食!想再叫多一碟!影咗相,俾大家感受吓🤣帆立貝已經切好咗幾舊,細細啖容易咬

其實好近站,喺K11附近,好容易搵。
率先感受吓門口餐牌嘅威力😂

我哋坐左卡位,靜靜地慢慢食傾吓偈😀

俾我哋秒食完呢兩味

帆立貝已經切好咗幾舊,細細啖容易咬,貝肉彈牙爽身,帶子邊都好正,每啖都可以配埋中紫菜湯,絕配呀!第一次咁樣食帆立貝

另外當然唔少得主食,叫左黑門令四食,因為樣樣刺身都可以食少少,真係好吸引!
主要有吞拿魚、香蔥吞拿魚腩、三文魚、三文魚子、飛魚子、蟹肉、螃蟹羔醬。每一個小碗都會有少少飯,配上各式各樣嘅刺身,新鮮又滋味!仲有勁級嫩滑嘅茶蒸碗,沙律,麵豉湯,菠菜加糖心蛋,配菜一樣唔遜色!

黑門三文魚加州反卷,個卷入面有牛油果蟹柳紫菜,個飯點咗好多蟹籽,好足料,上面有片三文魚,仲有三粒三文魚子點綴,無論係咪上的味道都一流!
2023-06-29 45 浏览
平時經過已經見到好多人幫襯所以最近出開尖沙咀就諗住試吓座位相當迫地方細小 所以焗住啲聲音好大職員非常之煩忙並非同朋友傾偈的好地方食物大致都okay壽司好食個鐵板炒雞好鹹!
平時經過已經見到好多人幫襯
所以最近出開尖沙咀就諗住試吓

座位相當迫
地方細小 所以焗住啲聲音好大
職員非常之煩忙
並非同朋友傾偈的好地方

食物大致都okay
壽司好食
個鐵板炒雞好鹹!

2023-06-28 45 浏览
黑門水產無論係裝修、環境、氣氛、食物都勁有日本feel😍海鮮水準尤其高質✨🐟長崎本鈎池角以兩食嘅方式呈現,一款係撈好咗味道嘅魚片,另一款係可以自己沾醬加埋紫菜食~好特別嘅食法,第一次魚生加紫菜(通常海膽配多)🦀海膽蟹味噌甲羅燒呢個十分鮮味,店員比我影完張相就會幫我哋煮🤓甲羅燒加上海膽、蟹籽等,鮮味更上一層樓✨🦀赤鬼蟹味噌甲羅燒呢個係辣味,入面仲加咗三文魚籽,卜卜脆,口感一流👍🏼 我自己一定要配梳打餅食,因為佢就咁食對我黎講都幾辣,配梳打餅辣度減低辣辣地會更加開胃😂極上黑門活貝盛合因為蠔已經賣完,所以加咗一隻鮑魚同埋一隻帶子代替~鮑魚好新鮮彈牙;帶子用咗清酒煮,肉質鮮嫩;蜆肉飽滿冇沙;蝦都幾大隻,近頭位置仲有啲蝦膏😝🥘黑門令龍蝦湯煮海鮮佢入邊有魷魚鬚、芋絲、冬菇、本菇、蝦等,龍蝦湯吸收埋佢地嘅精華~好濃郁😋黑門令海膽櫻花蝦海鮮炒飯份量足夠二至三人share, 除咗海膽、櫻花蝦之外,仲有蜆仔、蟹子、蔥、蛋等,飯粒飽滿,做到粒粒分明😙🍣三文魚壽司朋友係三文魚腔,佢話ok肥美😎🦐赤鬼海老天反卷入面嘅蝦炸得夠干身,外面又有蟹子脆脆的,兩種口感互相配合黑門三文魚加州反卷名有黑門嘅都應該係招牌😂以🥑

🐟長崎本鈎池角

🦀海膽蟹味噌甲羅燒
🦀赤鬼蟹味噌甲羅燒

極上黑門活貝盛合

🥘黑門令龍蝦湯煮海鮮

黑門令海膽櫻花蝦海鮮炒飯

🍣三文魚壽司
朋友係三文魚腔,佢話ok肥美😎

🦐赤鬼海老天反卷
入面嘅蝦炸得夠干身,外面又有蟹子脆脆的,兩種口感互相配合

黑門三文魚加州反卷
名有黑門嘅都應該係招牌😂以🥑牛油果、🦀蟹柳和🥚蛋配上三文魚、三文魚籽係唔會出錯嘅組合😎

🍑白桃雪葩
原個白桃雪到冰凍做容器,入面就係白桃雪葩,雪葩好refreshing,唔會過甜~
🍨黑門紅豆雪糕一球
選了曲奇雪糕,幾creamy~ 曲奇比例比我想像中多😋另外紅豆亦煮得綿密😌

推介指數: ⚡️⚡️⚡️⚡️
餐廳環境:⚡️⚡️⚡️⚡️
服務態度:⚡️⚡️⚡️⚡️
再訪:yes
  • 赤鬼海老天反卷
2023-06-25 42 浏览
呢間黑門水產真係久仰大名,每次經過都覺得裝修風格好特別,月頭就請自己食餐好嘅。佢啲嘢食都幾特別,同出邊日本餐廳比較選擇算多,而且食嘅嘢都比較款式特別。黑門令蟹味噌甲羅燒($72): 有鵪鶉蛋,連埋蟹膏同蟹籽咁樣燒再配上梳打餅,完全係另一種我未試過嘅食法,好鮮好惹味。黑門令大漁魚子醬脆脆包($88): 同樣都係冇諗過可以咁樣嘅食法,上菜嘅時候見到海鮮擺咗喺包上邊,未諗到會係點樣嘅味道,但係一啖食落去即刻食咗唔同彩嘅鮮味加埋脆脆呢個口感好特別,真係要試一次。蜜糖芥末火焰安格斯牛沙律($128): 上碟嘅時候都真係好靚,但係就相對比其他遜色少少,純粹因為其他地方都會見過,keep到正正常常,儘管唔係主力sell沙律。極上大漁貝燒($98): 其實自己都係第一次食呢一類配銷,本身上菜嘅時候仲以為可以全部嘢都生食,好彩侍應即刻上爐話會幫我燒熟佢😂 好鍾意佢加咗味林落去煮熟,調味調到啱啱好,帶出到新鮮海產嘅鮮味之餘,亦都唔會過分鹹,最尾我仲飲晒所有汁,值得推介。明太子大魚炒飯($168): 彼得呢個價錢真係有原因,見到滿滿嘅明太子包住每一粒飯,食落去真係有少少明太子辣辣地,但係料俾得好足,唔錯,如

明太子大魚炒飯($168): 彼得呢個價錢真係有原因,見到滿滿嘅明太子包住每一粒飯,食落去真係有少少明太子辣辣地,但係料俾得好足,唔錯,如果可以再炒得乾身少少就更加好。

炭燒味醂魚乾($98): 鍾意食魚嘅人真係唔好錯過,燒得皮脆肉嫩,價錢真係唔貴,好考師傅嘅功夫,食落去有少少鹹味,一流。

赤魚一夜干(半條) ($118): 呢個係一去到日本餐廳,如果係想買見到都一定會嗌嘅,水準不錯👍🏻

綠茶紅豆雪糕一球($45): 雖然唔係主打甜品,但係都帶咗一球綠茶雪糕,如果綠茶味再出啲嘅話會更加好,自己就覺得甜咗少少。

總結:下次會叫更多朋友嚟,就可以叫多啲嘢食啦,貝燒喺香港都比較少見,可以一試。鍾意佢款式選擇好多,啱晒一大班朋友。

2023-06-24 41 浏览
雖然通關之後已經去左日本🇯🇵,係日本食左好多好野,但番到黎都係心癢癢,所以今日決定去尖沙咀試下黑門水產すいさん。打開餐牌,發現餐廳除左主打刺身之外,仲有天婦羅,燒物,非常多元化!🔸黑門令鰻魚漢堡:平時食開既鰻魚壽司都係鰻魚鋪係飯上面。依個漢堡就調番轉,就係鰻魚夾番舊飯😆😆,非常足料!鰻魚燒得又香,食落外脆內軟!👍🏻👍🏻👍🏻🔸黑松露白汁燒帆納貝:帆立貝係即叫即燒,所以會係熱辣辣咁上枱。帆立貝燒得啱啱好,咬落仲係好juicy,唔會唔會好乾。配上黑松露白汁非常惹味,亦帶有陣陣黑松露香味。🔸香蔥吞拿魚丼飯:滿滿既吞拿魚蓉鋪喺醋飯上面,再加多幾塊吞拿魚刺身非常吸引!吞拿魚非常新鮮,魚蓉唔會有根,醋飯亦都夠味,食得非常滿足!總括嚟講呢間餐廳無論魚生或者燒物都好高質,推介大家得閒去尖沙咀試下!