2023-08-11 29 浏览
尖沙咀有間咁高質既放題真係第一次食!和牛超不得了!食完飽到第二日lunch都仲飽緊😂😂 真心好掂!。我地叫左「黑樺牧場和牛火鍋放題 $438」餐,包括會有頭盤:鬼馬油炸鬼 ,麻辣拼盤(魚皮&皮蛋),黑樺牧場精選(蝦滑及墨魚滑),海鮮(蒸生蠔及海蝦) 。。湯底擇左「黑樺祕製酸辣魚鍋」湯底好濃味好足料!好似食緊酸菜魚咁,魚既份量都唔少,又滑又夠麻酸。。A5和牛不得了!實物我覺得仲靚過影相!入口即溶,無得輸!A5熊本黑樺和牛玉子後腰肉(碟)A5熊本黑樺和牛肩胛梅花A5熊本黑樺和牛牛前胸A5 熊本黑樺和牛和尚頭A5熊本黑樺和牛特上霜降小排呢幾樣我都覺得性價比真心超高,就算出去都要幾百蚊。除左牛,仲有呢隻「醉玫瑰日本佐賀名水豚五花」都好好食!。炸物方面仲有:椒鹽雞軟骨、唐揚炸雞、炸雲吞、椒鹽炸魚皮 。即叫即炸,新鮮熱辣辣。。比較特別既仲有荔枝沙冰配雪糕🍦同草莓沙冰配雪糕😂😂 超透心涼!唔會太甜,仲有各式冷泡茶及汽水、雪糕及雪條等等,真係超好食又飽肚既一餐!價錢好抵食!

A5和牛不得了!實物我覺得仲靚過影相!入口即溶,無得輸!
A5熊本黑樺和牛玉子後腰肉(碟)
A5熊本黑樺和牛肩胛梅花
A5熊本黑樺和牛牛前胸
A5 熊本黑樺和牛和尚頭
A5熊本黑樺和牛特上霜降小排

2023-08-11 20 浏览
好鬼死掛住日本🇯🇵和牛,去到尖沙咀搵下搵下又遇見黑樺牛, 即刻衝上去! 我見餐廳主打熊本直送和牛吸引死人咩😍除左和牛仲有日本牡蠣同埋大元貝海鮮拼盤送~嘢食好多選擇!花雕日本薩摩鷄藥膳鍋今次揀呢個做湯底佢一嚟到,已經聞到好濃嘅醉雞味😍😍湯一滾飲啖湯不得了🤤食埋舊雞好新鮮幼嫩新鮮!日本牡蠣同北海道大元貝佢一嚟就成鍋上菜!佈滿哂牡蠣同大元貝!計時十幾分鐘蒸焗佢地😍夠鐘即開殼即食,食落肉汁鮮味全部喺哂度😋😋A5熊本直送和牛和牛選擇嘅部位都好鬼死多!有牛小排,上肩胛肉,牛前胸,玉子後腰肉等等🤣🤣每個部位嘅建議煮食秒數都唔同好鬼專業!啲和牛油脂分佈均勻,食落非常濃厚!原全可以唔洗調味😋😋手打魚滑打邊爐點少得魚滑、墨魚滑、蝦滑🤪食得出啲料好新鮮口感都好彈牙!除左日本和牛同魚滑仲有有蔬菜🥬好多麻辣台式嘅涼伴小食!飲品又有佢地自家製嘅沙冰,汽水同冷泡茶都係仼飲wo!飲飽食飽之後仲可以去雪櫃仼食甜品!🐔花雕日本薩摩鷄藥膳鍋🐂A5熊本直送和牛🐚日本牡蠣同北海道大元貝

花雕日本薩摩鷄藥膳鍋

日本牡蠣同北海道大元貝

A5熊本直送和牛

手打魚滑

🐔花雕日本薩摩鷄藥膳鍋
🐂A5熊本直送和牛
🐚日本牡蠣同北海道大元貝

2023-08-09 69 浏览
呢日同同事去左尖沙咀上堂 我地去左呢間book mark 左好耐既日式火鍋打卡店食日本黑樺牛火鍋放題午餐呢間火鍋店既和牛係由日本牧場直送 CP值真係超高👍🏻餐廳充滿日式風格 以木系植物裝修為主🐮 黑樺牧場和牛火鍋放題 ($398/位) 🔸 入座後先上一個鮮蝦牡蠣海鮮拼盤海鮮拼盤有2隻海蝦及 隻牡蠣 店員用清酒焗燒至乾身食落鮮甜又有酒香味 🔸 黑䅿牧場精選層架 最上層係捲成朵花既牛膝頭哥上肉 肉味香濃中層係豚肉 肉嫩但唔會好肥膩最下層係黑松露墨魚滑及蟹籽蝦滑 食落好彈牙🔸 鬼馬油炸鬼(頭盤)入座後會上一人一塊鬼馬油炸鬼 油炸鬼脆卜卜上面有蝦滑同蝦籽 食落好有層次炸得香口 唔會太油膩🔸 麻辣拼盤頭盤麻辣小食拼盤有齊牛舌 皮蛋、牛𦟌 魚皮等 魚皮爽口又彈牙 麻辣汁香濃敢惹味🔸 是日燉湯- 燉冬瓜海鮮湯燉湯非常鮮甜 原汁原味一人一盅上枱湯料十足 超高水準 有螺頭 冬瓜 鮮蝦等成盅湯好濃郁🍲 火鍋湯底我地揀左花雕日本薩摩雞藥膳鍋🐮 A5熊本黑樺和牛特上霜降小排油脂分佈好平均 每啖都食到油脂香味 輕輕一淥就食得有入口即溶口感🐮 A5熊本黑樺和牛玉子後腰肉肉味香濃 撈埋蛋液食 口感更嫩滑🔸 飲品及
呢日同同事去左尖沙咀上堂
我地去左呢間book mark 左好耐既日式火鍋打卡店
食日本黑樺牛火鍋放題午餐
呢間火鍋店既和牛係由日本牧場直送 CP值真係超高👍🏻
餐廳充滿日式風格 以木系植物裝修為主

🐮 黑樺牧場和牛火鍋放題 ($398/位)

🔸 入座後先上一個鮮蝦牡蠣海鮮拼盤
海鮮拼盤有2隻海蝦及 隻牡蠣 店員用清酒焗燒至乾身
食落鮮甜又有酒香味

🔸 黑䅿牧場精選層架
最上層係捲成朵花既牛膝頭哥上肉 肉味香濃
中層係豚肉 肉嫩但唔會好肥膩
最下層係黑松露墨魚滑及蟹籽蝦滑 食落好彈牙

🔸 鬼馬油炸鬼(頭盤)
入座後會上一人一塊鬼馬油炸鬼 油炸鬼脆卜卜
上面有蝦滑同蝦籽 食落好有層次
炸得香口 唔會太油膩

🔸 麻辣拼盤頭盤
麻辣小食拼盤有齊牛舌 皮蛋、牛𦟌 魚皮等
魚皮爽口又彈牙 麻辣汁香濃敢惹味

🐮 A5熊本黑樺和牛玉子後腰肉
肉味香濃 撈埋蛋液食 口感更嫩滑

🔸 飲品及甜品
飲品及甜品任飲任食
飲品有很多選擇 有沙冰 乳酸 自家泡冷泡茶 白桃烏龍 苿莉薰花茶 梨山烏龍 四季春青茶 蜂蜜雪梨冰紅茶 雪條等

2023-08-04
午餐
2023-08-09 27 浏览
朋友極力推介,A5熊本黑樺和牛火鍋放題好食,所以就黎一試。結果無令人失望~~位置非常近地鐵站,一出 N2 出口,轉個彎就到。今次大約下午1時半入座,正價$398另加一,任食兩小時。可能係平日關係,只係得唔夠半數客人,不過唔係重點,野食先係重點。一入到去,職員已立即沿途介紹飲品雪糕醬料位置。一坐低,已送上湯、海鮮燒盤及3層架豬牛海鮮架。海鮮燒盤10分鐘有得食。等緊期間,仲有小食食,小小辣,都幾野味。海鮮燒盤雖然只有蝦及蠔,但過下口癮,都OK,留位食和牛。野飲有幾款茶及氣水,仲有幾款沙冰。大熱天時打邊爐,有沙冰真係好消暑。今餐最推呢樣:A5熊本黑樺和牛玉子後腰肉色澤、油花、蛋汁,配合起黎好滑!

位置非常近地鐵站,一出 N2 出口,轉個彎就到。

今次大約下午1時半入座,正價$398另加一,任食兩小時。

一坐低,已送上湯、海鮮燒盤及3層架豬牛海鮮架。

今餐最推呢樣:
A5熊本黑樺和牛玉子後腰肉
色澤、油花、蛋汁,配合起黎好滑!

2023-08-09
午餐
2023-08-07 1000 浏览
邊個話冬天先可以打邊爐🍲 我就中意夏天打邊爐既感覺😎 去左呢間食黑樺牛既火鍋放題,佢唔同其他放題有幾款套餐選擇,佢只係得一個價格,啱晒選擇困難症既我😚-湯底方面,我哋揀咗北海道豆乳玫瑰芝士鍋🧀本身有啲擔心會唔會好漏,但食落係好香濃嘅豆乳味🥛一坐低會先上頭盤同焗海鮮,頭盤先係有個雀籠,入面有日本和牛,梅花豚肉,墨魚滑同蝦滑😋另外仲有多款小食,淨係頭盤已經非常多野食🥹食哂頭盤已經飽左一半,食多兩三款肉就已經夠哂滿足🤣 -🥢海鮮燉湯海鮮超足料!有蝦,章魚,蜆,螺片等超級鮮!入面既冬瓜豆腐都吸滿海鮮既鮮甜味🦐🥢麻辣拼盤有木耳,魚皮同皮蛋等,少少麻辣味好開胃🥢鬼馬油炸鬼油炸鬼包住蝦滑,炸到卜卜脆勁香口!🥢焗海鮮會有職員介紹係你面前焗足10分鐘再幫你開蠔!一共6隻蠔2隻蝦,有淡淡酒香味,好鮮甜,蠔都隻隻飽滿😍🦪🥢沙冰沙冰有三款味道選擇,口感超細滑,唔會好似岀面既沙冰咁大大粒冰感-冇錯,上面全部都係頭盤🤣以下先係「正餐」⬇️⬇️⬇️⬇️-肉類都有好多選擇,我哋一共試左:玉子後腰肉、特上霜降小排、肩胛梅花、美國特選牛板腱、和尚頭🐮每款肉都係煮到變色就食得,就夠哂滑🥰-食物質素超高!比起食放題更加似係享受緊🤣
🥢海鮮燉湯
🥢麻辣拼盤
有木耳,魚皮同皮蛋等,少少麻辣味好開胃
🥢鬼馬油炸鬼
油炸鬼包住蝦滑,炸到卜卜脆勁香口!
🥢焗海鮮
🥢沙冰
冇錯,上面全部都係頭盤🤣以下先係「正餐」⬇️⬇️⬇️⬇️
食物質素超高!比起食放題更加似係享受緊🤣 質素完全對得佢個價錢!二人同行/生日仲有野送添!
  • 玉子後腰肉
  • 北海道豆乳玫瑰芝士鍋
2023-08-07 39 浏览
🫶🏻市面上愈黎愈多任食火鍋放題,但如果想搵到間有靚牛肉食既就要好好挑選一番。今次上到黎尖沙咀呢間樓上鋪,主打日式火鍋,任食套餐包含A5 黑樺和牛,如果加錢甚至可以有任食海鮮,相當不錯 ❣️🧚🏻 黑樺牧場和牛火鍋放題 ( $ 438 )先係七款湯底入面簡選一樣,今次試一試鰹魚大根昆布鍋,味道清淡中帶點甜,正好不會遮蓋和牛既味道~😉放題套餐包括以下頭盤:🔸 鬼馬油炸鬼 ─ 酥炸厚實蝦肉,面頭放上少許蟹籽,火熱香口 🔹 麻辣拼盤 ─ 一碟有麻辣皮蛋、魚皮、牛𦟌既開胃前菜,川式火辣🔸 黑樺牧場盛合層架 ─ 三層盛合架,上層有 A5 和牛,中層梅花豚肉,下層就有黑松露、蟹籽墨魚滑,各款肉都包括哂,食完就知自己想食多 d 邊款肉~ 🥰🔹 海鮮拼盤二人入座附送北海道直送大元貝及牡蠣 💘食完頭盤就入正題食火鍋啦‼️ 餐廳提供左十數樣不同部位既黑樺和牛,睇到眼花瞭亂,最後款款都點啲黎試 😆 餐廳唔會 hold 住唔出餐,而住會一出就出哂十碟比客人,只見碟碟顏色新鮮正紅,雪花片片,十分吸引❗️.其中推薦牛小排、玉子後腰肉及和尚頭。牛小排油脂最重,口感軟身並帶有肉脂香味;後腰肉因為加左玉子,口感更柔滑;和尚頭油
🫶🏻

🧚🏻 黑樺牧場和牛火鍋放題 ( $ 438 )

放題套餐包括以下頭盤:

🔹 海鮮拼盤
二人入座附送北海道直送大元貝及牡蠣 💘

其中推薦牛小排、玉子後腰肉及和尚頭。牛小排油脂最重,口感軟身並帶有肉脂香味;後腰肉因為加左玉子,口感更柔滑;和尚頭油脂不多但肉味濃郁。三者各有千秋~
🧚‍♀️ 任食廣島牡蠣及北海道元貝 ( + $108 )
今次點埋任食海鮮,包含日本直送既牡蠣及元貝。蒸完打開鍋就聞到強烈既酒香。原來餐廳用酒黎佐味。每隻牡蠣、元貝都好大隻彈牙,配上佐味既酒十分惹味 🥰

餐廳有自助水泡比客人自取雪糕同飲品,比如汽水、沙冰同埋冷泡茶,飲同食上既選擇都不少! 💕

🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸

黑樺牛 (尖沙咀)
📍尖沙咀堪富利士道6-6A號爵寓1樓

⏰ 星期一至日: 12:00-00:00

💸 全單 $ 1200 / 2 人

2023-07-24
  • 玉子後腰肉
2023-08-07 30 浏览
之前聽朋友講尖沙咀開咗間A5和牛放題,性價比極高,所以親身去試一試。呢間嘢真係超方便,喺尖沙咀地鐵站行幾分鐘就到,再加上佢係樓上鋪唔係地舖,方便得來又有啲私人空間嘅感覺,啱晒我鍾意捐窿捐罅嘅性格。餐廳嘅面積唔係好大,不過感覺好乾淨舒服,亦唔似坊間一般放題人山人海咁好侷促,感覺唔錯。🔵小食拼盤開頭都冇預期會食到啲咩,不過佢哋嘅皮蛋、魚皮、牛腱牛脷都好出色,非常入味,食完依個咁高質嘅小食拼盤,我哋都對嚟緊落嚟嘅A5和牛十分期待。🟢海鮮日本蠔非常之肥美,雖然係清蒸,但係本身佢嘅海鮮味已經夠濃,鮑魚亦都好新鮮彈牙。⚪️雀籠 裡面有和牛、黑毛豬、蝦滑等等,擺盤同埋份量都好精緻,亦俾我哋試吓唔同嘅肉,如果我哋鍾意邊隻嘅話可以繼續落order 㗎。店員都同我哋講唔使怕麻煩,需要邊款嘅時候都可以隨便叫,唔會話限住我哋食幾多。服務態度好好,值得一讚。⚫️牛肉拼盤佢地提供左好多個唔同嘅部位,包括肩胛梅花、牛頸脊、牛前胸、和尚頭、干本筋、玉子後腰肉同特上霜降牛小排。我作為一個牛嘅愛好者,呢度可以任食,而且啲肉又咁高質,梗係要慢慢試清楚啦😎由脂肪多嘅部位開始食到牛味比較濃嘅,順帶一提,佢餐枱上面有建議唔同部位嘅肉

🔵小食拼盤

🟢海鮮

⚪️雀籠

⚫️牛肉拼盤

佢地提供左好多個唔同嘅部位,包括肩胛梅花、牛頸脊、牛前胸、和尚頭、干本筋、玉子後腰肉同特上霜降牛小排。我作為一個牛嘅愛好者,呢度可以任食,而且啲肉又咁高質,梗係要慢慢試清楚啦😎由脂肪多嘅部位開始食到牛味比較濃嘅,順帶一提,佢餐枱上面有建議唔同部位嘅肉要淥幾秒。

重點推介:

⭐️特上霜降牛小排:脂肪分布好平均,牛味又出,雖然未去到真係入口即溶,但係都差唔多,出邊單點都好貴 呢度可以任食😍😍
⭐️干本根: 若果本身鍾意食有咬口,呢個值得一試。
⭐️玉子後腰肉:牛肉沾滿左蛋汁,一野放落口,感覺好新鮮

🟤蝦滑油炸鬼

其實出邊都有,所以我本身都冇乜期待。但係點知佢哋既蝦滑係勁大粒嘅蝦肉,好新鮮同香滑彈牙,加埋油炸鬼係好爽滑同埋脆😍

🟡湯底—芝士牛乳湯

唔會食完覺得好滯,因為係有芝士嘅鹹加上牛乳嘅滑,推薦。

🔴醬料
佢哋嘅醬料都係自家製,例如係XO醬,真係食得出唔係喺出邊買返嚟。因為我本身好鍾意XO醬,呢度既醬入邊啲瑤柱同其他料都十分之多,抵讚。

🟠飲品

全部都係自家製,而且都好好飲。特別推介佢嘅蜂蜜雪梨冰紅茶,一飲落口就覺得好fresh 好清新。
1K
店如其名,主打日本直送A5和牛「黑樺牛」,120分鐘任飲任食,八款和牛質素甚高,牛魔皇齋食牛肉超易回本。目前預先訂座每位奉送三隻日本生蠔及一隻海老,店員會協助燒及開蠔,無須自己動手。日本生蠔蠔肉非常肥美飽滿,帶淡海水味,蠔味適中,味道清甜。湯底選左每日限量嘅北海道豆乳玫瑰芝士鍋 (無須額外加錢),芝士及豆乳味濃,質感奶滑鮮香,愈煮愈濃,愈煮愈香,味道與牛肉幾夾。頭盤必點嘅鬼馬油炸鬼,一開二嘅油炸鬼加墨魚滑及蟹籽,外脆內滑,非常香酥惹味。其他食物唔多講,因為主要都係食和牛,餐廳共有提供八款部位,有埋圖講解,但其實都要自己試下先知有咩分別。「玉子後腰肉」肉質細嫩,拌蛋漿後更滑,肉味突出,口感幾濃郁。特上牛小排脂肪含量相當高,油香突出,肉質幼嫩,卻不乏牛味,各方面都十分平衡,係其中一款不停追加嘅牛肉。肩胛梅花肉質更加柔軟嫩滑,油香豐富,牛味鮮濃,個人認為稍勝牛小排。其餘牛肉質素都唔錯,例如肉味濃而嫩滑嘅牛頸脊就應該人人皆知;但其中一款「和尚頭」肉味雖較濃郁,但肉質太韌,好唔好就見人見智。齋食和牛有啲膩,飲下無糖茶解膩一流。

齋食和牛有啲膩,飲下無糖茶解膩一流。
2023-07-26
2023-08-04 15 浏览
放暑假真係好開心,襯有午市放題約了同我一樣愛牛的食貨一齊大吃大喝北海道豆乳玫瑰拉絲芝士鍋火鍋湯底造型勁靚,成朵玫瑰花綻放在眼前,⾖乳配上⾹滑的拉絲芝⼠, 呷一口鏗魚湯熬製的原味湯底,濃香的魚味,再加上滑一滑的豆乳芝士鍋,真係香噴噴。鬼馬油炸鬼咬落去酥脆,蝦肉滿滿黏在油炸鬼面層,蟹籽點綴,鮮味十足。麻辣拼盤有麻辣皮蛋,仲要流心的。魚皮爽口、牛𦟌夠稔身,朋友吃得辣,佢覺得麻辣汁足夠,而且很開胃。黑樺牧場盛合,店員端上枱上很有儀式感。層架上層有 A5 和牛,中層梅花豚肉,肉質鮮嫩,下層就有黑松露墨魚滑、蟹籽蝦滑,其中蝦滑的蝦仁甚有口感。海鮮拼盤二人入座就有鮮蝦及牡蠣,店員仲用時間器計時。鮮蝦新鮮,肉質爽口。牡蠣很大隻又飽滿,就甘蒸熟都已經夠咸鮮。我們喜歡食牛的,主力都係食A5熊本黑樺和牛,我哋點了和尚頭,干本筋,牛前胸,特上霜降小排,玉子後腰肉。和牛係任食,我們最印象深刻的是玉子後腰肉,肉質鮮嫩,沾上蛋漿再放入鍋內,勁香軟。

北海道豆乳玫瑰拉絲芝士鍋

海鮮拼盤

😎 小編依日同朋友嚟到尖沙咀一間日式火鍋店,人生第一次食和牛火鍋,心情都幾興奮!🥳🥘 北海道豆乳玫瑰芝士鍋 😋😋😋😋😋入座時,店員就問我哋揀咩湯底,由於朋友唔係好食得辣,就揀咗個靚靚🌹玫瑰造型而且大家都想試嘅北海道豆乳玫瑰芝士鍋。火鍋湯本身嘅豆乳芝士味已經好夠,豆乳香滑又帶芝士鹹度,所以之後小編同朋友淥嘢食嘅時候,都冇再額外點醬料!👍🏻🥩 黑樺牧場精選層架 😋😋😋😋精選層架係入座已安排好嘅禮物,大家唔使等太耐都已經可以淥嚟食。👍🏻 而三層準備好嘅配料都係普遍食客會點嘅必食之選,包括:A5黑樺和牛肉、日本佐賀水豚五花、手打黑鑽蝦滑、手打金鑽墨滑。每一樣火鍋配料水準幾高,特別一提:黑樺和牛因為油脂多,食落好嫩滑;蝦滑同墨滑口感好彈滑,而蝦滑仲見到蝦肉🦐!🥩 黑樺牧場和牛火鍋放題 😋😋😋😋😋火鍋店主打A5黑樺和牛,當然要叫多幾款嚟試下啦!🤗 A5黑樺和牛玉子後腰肉淥完之後,和牛會多咗陣蛋香味,肉質鮮嫩;每個和牛部位都有唔同嘅質感,餐紙有指引教大家淥幾耐,A5黑樺和牛牛頸脊淥完又會硬身啲。🥩 每碟每人試到兩、三片,大家可以explore多幾款,唔使驚好快飽~ 要留意嘅係:為咗保持新鮮同衛生,和

🥘 北海道豆乳玫瑰芝士鍋 😋😋😋😋😋

🥩 黑樺牧場精選層架 😋😋😋😋

🥩 黑樺牧場和牛火鍋放題 😋😋😋😋😋
火鍋店主打A5黑樺和牛,當然要叫多幾款嚟試下啦!🤗 A5黑樺和牛玉子後腰肉淥完之後,和牛會多咗陣蛋香味,肉質鮮嫩;每個和牛部位都有唔同嘅質感,餐紙有指引教大家淥幾耐,A5黑樺和牛牛頸脊淥完又會硬身啲。🥩 每碟每人試到兩、三片,大家可以explore多幾款,唔使驚好快飽~ 要留意嘅係:為咗保持新鮮同衛生,和牛解凍需時,大家有心水嘅,可以用QR code落咗單先。😉

我哋仲叫咗火鍋店少有嘅油墨菜同羽衣甘藍🥬,菜葉好完整、相當新鮮!日式干貝燒咬開一梳梳,好鮮甜!

🦪 $108任食海鮮放題 😋😋😋😋😋
2人同行入座會送一份海鮮拼盤,另外加$108就可以任食海鮮 😁 佢哋嘅海鮮都係嚟自日本,採用坊間少有嘅烹調手法——燒海鮮。店員會幫手將海鮮蓋好計時,再幫大家開殼類海鮮。👏🏻 我哋當然要食廣島蠔啦!大大隻又好新鮮!☺️ 店員話佢哋用返乾淨海水沖洗,所以食到有種好似蠔鼓味嘅鹹香,💦 而且仲帶有水份。🦐 海蝦嘅肉質亦非常之爽口彈牙!仲有大元貝可以揀㗎!

🍽 麻辣拼盤 & 鬼馬油炸鬼 (頭盤) 😋😋😋😋😋
入座就有依兩款頭盤~ 麻辣拼盤有魚皮、皮蛋、牛舌同牛展,作為前菜就啱晒,唔會辣到好辛苦,反而幫助開胃 😚 鬼馬油炸鬼特別在用咗油炸鬼做底,搽上墨魚滑同蟹籽,食落又彈牙又香脆!

🥣 每日限量燉湯 😋😋😋😋😋
依日係冬瓜豆腐海鮮燉湯,湯頭好清、好鮮甜,有螺肉味,內裡每樣材料都有,飲完覺得好滋潤 ☺️

🍨 茶類、汽水、沙冰 & 雪糕 😋😋😋😋
除咗酒類飲品需要加錢外,其他都係自助任飲任添。朋友試咗佢哋嘅沙冰,再加雪糕,自己DIY甜品,好正!🤗 小編就揀咗支裝冷泡白桃烏龍茶,茶味清幽,同時散發白桃香味。

晚餐 💵💵💵💵💵💵💵💵💵💵💵💵 約港幣$600/人

💁🏻‍♀️ 第一次食日式和牛火鍋,食材都好高質,亦有被海鮮驚喜到!店舖唔算大間,但都好骨緻、光猛同企理!大家未試過日式火鍋嘅話,不妨去試下,趁機解下「思鄉」之愁嘛!😆

🙆🏻‍♀️ 最後,喜歡嘅話,歡迎follow @foodirectory.hk!
黑樺牧場精選層架
$108任食海鮮放題
麻辣拼盤 (頭盤)
鬼馬油炸鬼 (頭盤)
每日限量燉湯
2023-08-03
黑樺牧場精選層架
$108任食海鮮放題
麻辣拼盤 (頭盤)
鬼馬油炸鬼 (頭盤)
每日限量燉湯
  • 麻辣拼盤
  • 鬼馬油炸鬼
  • 北海道大元貝牡蠣海鮮拼盤
  • 海鮮拼盤
  • A5熊本黑樺和牛玉子後腰肉
2023-08-04 41 浏览
這間火鍋店,選用由日本牧場直送的和牛🥩,性價比好高,我早早已經bookmarked,今晚終於同老公去試試😋每位$438 + 10%就可以享受A5和牛任食,再加$108仲有日本直送廣島蠔任食😍,真係好抵啊!💕大蝦牡蠣海鮮拼盤有6隻🦪蠔 + 兩隻🦐大蝦大蝦大大隻,肉質飽滿結實,新鮮彈牙生蠔🦪超大隻,即叫即蒸,非常鮮甜肥美!因為加左$108任食,我地食完一round後再叫,每一round的生蠔都係脹卜卜好肥美,海水味超濃郁,非常滋味💕海鮮湯(頭盤)材料真係好足,有大大隻大蝦,燉湯嘅味道真係好鮮甜濃郁,飲得出係冇落味精,非常好飲💕鬼馬油炸鬼(頭盤)用墨魚滑釀油炸鬼,食落酥脆,墨魚滑彈牙💕麻辣拼盤(頭盤)麻辣拼盤有麻辣魚皮、麻辣牛展和麻辣皮蛋 ,當中麻辣魚皮最為出色,好爽口彈牙,配上麻辣汁好開胃💕火鍋湯底我點選🌹北海道豆乳玫瑰芝士鍋(每日限量供應),豆乳芝士呈現玫瑰花形,湯底滲出淡淡嘅豆乳味同芝士嘅咸味,好靚好吸引啊💕黑樺牧場(精選/盛合/層架)最上層係A5和牛,有油脂分布平均,入口香滑的牛小排,第二層係豚肉,最底層係手打黑松露蝦滑、蟹籽蝦滑,蝦滑同墨魚滑質地綿滑,口感鮮甜豐富,入口好爽彈💕A5

大蝦牡蠣海鮮拼盤

大蝦牡蠣海鮮拼盤

💕大蝦牡蠣海鮮拼盤
有6隻🦪蠔 + 兩隻🦐大蝦
大蝦大大隻,肉質飽滿結實,新鮮彈牙

海鮮湯

💕海鮮湯(頭盤)

麻辣拼盤

💕鬼馬油炸鬼(頭盤)
用墨魚滑釀油炸鬼,食落酥脆,墨魚滑彈牙

💕麻辣拼盤(頭盤)

💕火鍋湯底

黑樺牧場

💕黑樺牧場(精選/盛合/層架)

💕A5和牛任食,我地試咗
1)玉子後腰肉▪️擺盤好靚,肉質鮮嫩,脂肪細膩,牛腰肉中間會有一隻生雞蛋,先攪拌蛋黃,牛腰肉沾上蛋汁先落鍋滾,食落多咗陣蛋香味,而且肉質變得更滑、更細嫩,味道口感再昇華!值得推薦!
2)牛頸脊🔸️牛味較濃郁,脂肪較平均,肉質鮮嫩爽滑,有肉味有咬口
3)和尚頭🔸️肉質非常細緻軟嫩,鮮甜沒有腥味﹑清爽不油膩
4)牛前胸🔸️肉質非常嫩滑,霜降脂肪分佈極佳,入口即溶
5)特選牛板腱🔸️肉質較爽嫩,味道香濃,令人垂涎欲滴
6)霜降牛小排🔸️脂分布好平均,油花好靚,油香滿溢,食落入口即溶

沙冰

自家制沙冰

💕飲品
除了有自家制茶外,竟然有新鮮自家制沙冰,有草莓乳酸同荔枝乳酸,口感輕爽綿密,甜度適中,既有鮮甜草莓/荔枝味,還帶有健康乳酪味道, 十分清新健康,消暑解膩一流啊,我係乳酸上面仲加咗一個雪糕球添,口感無得頂,值得推薦啊

2023-08-02 21 浏览
依排打風季,天氣真熱到癲左🥵。最好就去冷氣地方打邊爐😎。💸$ 1201 💁🏼‍♀️人均$450-550整體食物評價:★ ★ ★ ★ ★每款牛肉超高質,超嫩口😍,而且每樣食物都好有誠意😆。服務態度:★ ★ ★ ★ ★股務員態度好有禮貌,好細心幫我地處理加水,介紹佢地既食物。環境氣氛:★ ★ ★ ★ ☆環境設計幾好,唔係好密集既座位,唔會好大陣火鍋味。🥯食物方面120分鐘黑樺牛牧場和牛火鍋放題 $438/1人北海道豆乳玫瑰芝士鍋湯底好重豆漿香味😍,味道都會有陣豆漿香味會有少少芝士咸味😆。我地去果陣係冬瓜燉湯。湯好夠味好有老火湯既感覺,有蝦、螺片等足料燉湯🤩。鬼馬油炸鬼油炸鬼味道幾似炸饅頭,配埋蟹籽脆卜卜好有口感😆。麻辣拼盤有豬耳、皮蛋、海蜇同木耳等,真係幾開胃。精選層架精選黑樺牛A5和牛、豚肉、蝦滑同墨魚滑,可以試真d味再叫多幾碟食!我地叫左5款一定一定一定要叫特上霜降小排,入口即溶,超嫩🥹。玉子後腰肉,就要連埋蛋漿一齊烚,肉質會比特上霜降小排韌d。牛前胸既牛味會較咁多款牛濃重😆。和尚肉既肉質都好軟👍🏻牛頸脊同特上霜降小排差唔多,但佢會有咬口d加任食日本直送廣島蠔 $108/1人廣島蠔會即場
依排打風季,天氣真熱到癲左🥵。最好就去冷氣地方打邊爐😎。

💸$ 1201 💁🏼‍♀️人均$450-550

整體食物評價:★ ★ ★ ★ ★
每款牛肉超高質,超嫩口😍,而且每樣食物都好有誠意😆。

服務態度:★ ★ ★ ★ ★
股務員態度好有禮貌,好細心幫我地處理加水,介紹佢地既食物。

環境氣氛:★ ★ ★ ★ ☆
環境設計幾好,唔係好密集既座位,唔會好大陣火鍋味。

🥯食物方面
120分鐘黑樺牛牧場和牛火鍋放題 $438/1人

鬼馬油炸鬼
油炸鬼味道幾似炸饅頭,配埋蟹籽脆卜卜好有口感😆。

麻辣拼盤
有豬耳、皮蛋、海蜇同木耳等,真係幾開胃。

精選層架

我地叫左5款

一定一定一定要叫特上霜降小排,入口即溶,超嫩🥹。

玉子後腰肉,就要連埋蛋漿一齊烚,肉質會比特上霜降小排韌d。

牛前胸既牛味會較咁多款牛濃重😆。

和尚肉既肉質都好軟👍🏻

牛頸脊同特上霜降小排差唔多,但佢會有咬口d

加任食日本直送廣島蠔 $108/1人
廣島蠔會即場蒸煮至7成熟,卜蠔好香鮮味,食落都好嫩口😆。

☕️飲品方面
可以任飲汽水、茶同沙冰😎。
2023-07-30 26 浏览
牛魔王出現喇🐮A5和牛放題,淨係見到相都已經心心眼😍今次終於成功約埋班Fd一齊去食😆120分鐘A5和牛火鍋放題 $438/位 入座禮物經有個好靚靚嘅黑樺牧場精選層架,仲有牡蠣同埋一隻花花咲蟹🦀小食方便有好多唔同嘅麻辣拼盤,仲有值得推介嘅鬼馬油炸鬼,超脆口好好味! 至於肉方便,有唔同部位嘅和牛,可以一次過試哂唔同部位嘅口感! 1. 玉子後肉腿 2. 肩胛梅花3. 牛前胸4. 牛頸脊5. 等上霜降小排6. 千本筋7. 和尚頭8. 美國特選牛板腱 真係淨係食牛都已經好滿足😋😋同埋性價比真係好高! 4百幾蚊食A5和牛喎!仲要係放題!去邊度搵呀!!! 下次要再encore!! 📍黑樺牛尖沙咀堪富利士道6-6A號爵寓1樓
牛魔王出現喇🐮

6. 千本筋
7. 和尚頭
8. 美國特選牛板腱

真係淨係食牛都已經好滿足😋😋

下次要再encore!!

📍黑樺牛
尖沙咀堪富利士道6-6A號爵寓1樓
2023-07-29
2023-07-30 29 浏览
火鍋放題是香港人的喜好活動, 我就最愛吃牛肉放題, 今日再光顧尖沙咀黑樺牛, 佢嘅和牛放題真係相當豐富。前菜已經很吸引, 北海道牡蠣海鮮拼盤嘅蠔大隻肥美, 海蝦鮮甜。三重精選層架有牛肉片,豬腩片, 蝦滑和墨魚滑等。還有冬瓜豆腐花蝦螺片燉湯, 火候十足。頭盤小食鬼馬油炸鬼是酥炸蝦肉油條, 上有爽脆蟹籽。麻辣拼盤有牛脷, 皮蛋, 牛腱和爽脆魚皮, 十分醒胃。主打和牛火鍋可品嚐不同部位熊本A5和牛味道和質感, 其中以牛頸脊, 牛前胸和霜降小排最啱食, 牛味香濃又嫩滑, 高質素嘅和牛, 配以北海道豆乳芝士鍋, 口感真係好正, 令人回味。
火鍋放題是香港人的喜好活動, 我就最愛吃牛肉放題,

今日再光顧尖沙咀黑樺牛, 佢嘅和牛放題真係相當豐富。

2023-07-29 27 浏览
黑樺牛 $438 任食火鍋🍲放題💯高質抵食~一試難忘一個價錢食均A5熊本和牛不同部位🐃而且食材品質有保證~來自日本🇯🇵自家牧場培育和牛🥩提早訂座送🔸北海大現貝牡蠣海鮮拼盤由員工會用計時器計時⌛️蒸煮牡蠣🦪超大隻食落又多汁大蝦🦐蝦身爽口鮮嫩🔸湯底選擇多~充滿誠意👍🏻超足料我簡左花雕日本薩摩雞藥膳鍋🐓湯底帶微微藥材味~感覺好補🤪🔸黑樺牧場精選層架擺碟好靚🩷打卡一流。自家手打丸 ~墨魚丸、蝦滑全部真材實料~入口口感回彈👍🏻。🐖日本佐賀名水豚~好夠豬味🐖。🐃特上霜降牛小排~牛既油香好出🫶🏻同埋任點任食🥩靚靚和牛油花分布平均~超級高質🥩A5熊本黑樺和牛特上霜降小排🥩A5 熊本黑樺和牛和尚頭🥩A5熊本黑樺和牛千本筋🥩A5熊本黑樺和牛牛前胸🥩A5熊本黑樺和牛肩胛梅花🥩A5熊本黑樺和牛玉子後腰肉🥩A5 熊本黑樺和牛牛頸脊🥩美國特選牛板腱kurohanagyu.hk 除左和牛食到飽配料/蔬菜/小食/主食/飲品/雪糕都係任食麻辣魚皮~魚皮爽口味香椒鹽炸魚皮~即叫即炸🫶🏻誠意之作而自家製冷泡茶好好飲除左平時飲到白桃烏龍茶、梨山烏龍茶、更有自家調製蜂蜜雪梨冰紅茶~好正誠意推介大家來食火鍋想食記得要提早book位
黑樺牛

我簡左花雕日本薩摩雞藥膳鍋🐓
湯底帶微微藥材味~感覺好補🤪

🔸黑樺牧場精選層架
擺碟好靚🩷打卡一流

。自家手打丸 ~墨魚丸、蝦滑

全部真材實料~入口口感回彈👍🏻
。🐖日本佐賀名水豚~好夠豬味🐖
。🐃特上霜降牛小排~牛既油香好出🫶🏻

同埋任點任食🥩靚靚和牛

配料/蔬菜/小食/主食/飲品/雪糕都係任食
麻辣魚皮~魚皮爽口味香
椒鹽炸魚皮~即叫即炸🫶🏻誠意之作

而自家製冷泡茶好好飲
除左平時飲到白桃烏龍茶、梨山烏龍茶、
更有自家調製蜂蜜雪梨冰紅茶~好正

誠意推介大家來食火鍋