2018-09-08 73 浏览
同好友一樣鐘意食辣,所以上 open rice揾下見到麻辣派對訂座有九折就揀左呢間😂店內裝修雅致,不過作為食飯既地方略嫌黑左啲!地方極度迫夾,無空間感大家一齊搭枱咁坐低等左勁耐都無菜單比我睇(可能以為我地同隔離枱一齊)最後叫左黑魚同田雞辣子田雞太乾,唔太好食見到隔離叫另一款好似好食啲,睇落田雞都滑啲⬇️另外叫左呢個黑魚,魚唔滑,一分錢一分貨掛。。。叫大辣,都唔係好夠辣加左水晶粉,吸湯好食啊!漏左樣野,啲碗碟係黑暗中都見到好污糟……碗係有極多乾既飯粒,換完都一樣
同好友一樣鐘意食辣,所以上 open rice揾下
見到麻辣派對訂座有九折就揀左呢間😂

店內裝修雅致,不過作為食飯既地方略嫌黑左啲!

地方極度迫夾,無空間感大家一齊搭枱咁

坐低等左勁耐都無菜單比我睇(可能以為我地同隔離枱一齊)

最後叫左黑魚同田雞

辣子田雞

辣子田雞太乾,唔太好食
見到隔離叫另一款好似好食啲,睇落田雞都滑啲⬇️

另外叫左呢個黑魚,魚唔滑,一分錢一分貨掛。。。

叫大辣,都唔係好夠辣
加左水晶粉,吸湯好食

2018-09-07 73 浏览
今日同朋友聚會,大家都想食四川嘢,於是我地就揀左呢間麻辣派對😋餐廳既裝修都幾令,暗暗的燈光幾有feel😆我地叫左水煮魚,口水雞等等水煮魚,d魚好鮮同埋唔會一夾起就爛個d,抵讚👍同埋辣度有好多選擇由bb辣到大辣都有。我地叫左小辣,好惹味,唔會太辣😬豬手都係一流,整到好入味,又香又好食而我最愛呢碟孜然羊肉,好惹味!唔會比孜然粉搶曬羊既味,大家爭住黎食😂口水雞我地叫左小辣,我覺得可以叫中辣,辣d可以更好味牛展同埋毛肚都正,索曬d辣味!愛辣之人最愛呢間算係一間好啱香港人食既四川菜,辣既選擇好多 😬

豬手都係一流,整到好入味,又香又好食
口水雞我地叫左小辣,我覺得可以叫中辣,辣d可以更好味
牛展同埋毛肚都正,索曬d辣味!愛辣之人最愛
呢間算係一間好啱香港人食既四川菜,辣既選擇好多 😬
2018-09-04 96 浏览
朋友中意食辣,今晚陪佢試下麻辣派對。內裏環境不像中式餐廳,似party room,比較西式。我們點了炒土豆絲,酸酸的,加了醋炒,很香。辣椒好像很多,好在選了BB辣,不會太辣。腊肉炒青瓜,青瓜清新爽口,腊肉不算肥,炒起好滋味。黃燜雞鍋BB辣,很香醬油味,加上洋蔥,香葱,菇,辣椒一起燜,遠遠都聞到香。吃到底還有麻辣派對鍋底字樣,恭喜您食得晒。其實份量太多,我拿了食物盒打包🙈吃辣一定點杯大飲品。水果茶解辣,味道很好,茶底挺香濃。侍應靚姐好好傾,仲送個甜品俾我食,桂花蜂蜜蘆薈。潤喉清甜,有口感👍🏻

腊肉炒青瓜,青瓜清新爽口,腊肉不算肥,炒起好滋味。

吃辣一定點杯大飲品。水果茶解辣,味道很好,茶底挺香濃。

2018-09-03
  • 蜜語水果茶
  • 酸辣土豆絲
2018-09-03 79 浏览
尋晚同朋友去到銅鑼灣佢話想食辣,呢間之前食過一次都唔差,所以就encore😀因為臨急去所以冇訂座,原來訂咗有九折即係唔使加一,蝕左😪裏面環境黑媽媽好有情調,唔似一間四川餐廳😅由於我哋唔係好食得辣,所以我哋叫咗酸菜魚bb辣同埋一個小辣涼拌木耳,佢既辣度都幾準確,兩樣balance返就剛剛好😂😂佢有四款魚揀,我地唔係好識邊款冇咁多骨所以問店員,店員都逐樣慢慢解釋,唔錯👍👍👍👍結果我地叫左剝皮魚, 店員話只有中間條大骨, 我地食落去就覺得呢隻魚硬身D, 唔似桂花咁淋, 不過都滑個酸菜魚好大兜,裡面有少少薯粉,蒟蒻,芽菜作為配料, 魚嘅分量兩個人食都算幾多😁😁木耳好爽口,份量亦都唔少辣野真係好好送飯!!食下食下唔覺唔覺就食左成碗飯,淨番好多餸😂😂呢餐好惹味!唔錯😋唯獨是我哋一食完店員就走過嚟問我哋幫我哋埋單先好唔好,因為出面好多人排隊就喺度趕客🤦
因為臨急去所以冇訂座,原來訂咗有九折即係唔使加一,蝕左😪
裏面環境黑媽媽好有情調,唔似一間四川餐廳😅
木耳好爽口,份量亦都唔少
呢餐好惹味!唔錯😋
2018-09-01
2018-08-29 92 浏览
喺銅鑼灣揾地方食午餐🍽,我同朋友都想食辣嘢🌶,於是到呢間專食麻辣嘅餐廳,午餐時間人流特別多,不過好彩都唔駛等位,呢度有lunch set 提供,選擇都好多山城回鍋肉套餐呢個餸比想像中大碟,滿滿的,買相唔錯,我地揀左小辣,食落去味道都可以,尤其係個椰菜,好入味,而回鍋肉係用豬腩肉,味道無問題,因係略嫌有啲肥,不過呢款餸配白飯🍚🍚真係唔錯👍🏻👍🏻👍🏻歌樂山辣子雞套餐呢個辣子雞,雞切到細細粒,應該係先炸過再炒,不過食入口又唔會覺得好油,呢款餸我地同樣揀左小辣,對於我地嚟講啱啱好,我地都覺得好適合大部分人食,因為唔會太辣,另外值得一提係午餐包嘅飲品🥤🥤,同一般餐廳唔同,特別大杯,夏天真係啱哂,而且仲會有甜品送,今日係渣咋,食完呢個甜品,感覺完滿 😋😋😋

山城回鍋肉套餐

歌樂山辣子雞套餐
My families and I went to a restaurant called "Chili Party" (麻辣派對) located in Shop R1, 4/F, Island Beverley, 1 Great George Street, Causeway Bay銅鑼灣記利佐治街1號金百利廣場4樓R1號舖.If you crave for hot, spicy food, this restaurant maybe the one that you should pay a visit.The whole restaurant is painted with the mysterious, romantic violet colour with colourful floral spheres are hanging down from the ceiling. Quite beautiful! !"Spicy beef shank" (front) 麻辣牛𦟌肉(前)HKD$78Huge portion!!!..Value for money!Recommend
銅鑼灣記利佐治街1號金百利廣場4樓R1號舖.

"Spicy beef shank" (front)
麻辣牛𦟌肉(前)
HKD$78

Huge portion!!!

Value for money!Recommended.

大刀牛肉金牌酸辣粉
HKD$48

Extremely flavourful!!

Tangy and spicy!

Give you a great punch!!

Makes you want more and more!!
"Spicy numbing chicken casserole"
麻辣雞煲
HKD$158 /half bird 半隻

Large portion. Can be shared by 2-3ppl
The staff is hard working and helpful. Good service.
  • "Beef hot and sour crystal noodles" 大刀牛肉金牌酸辣粉
2018-08-22 140 浏览
無辣不歡嘅晚飯又來啦😍💓日日落雨梗係要食啲辣野驅下濕氣🔥有時諗諗吓自己都幾顛🤣平時lunch已經會嚟食!夜晚再幫襯叫呢度做飯堂一啲都冇錯🤣同大家介紹一下我必order嘅送飯之選《山城回鍋肉》😎半肥瘦嘅五花腩肉,吸晒辣椒嘅麻辣香味!今次仲要挑戰大辣🌶😎不過要數今次最正嘅一定係呢一個"麻辣水煮桂花魚"提一提醒大家好多時出邊食嘅水煮魚都係用龍脷柳,龍脷柳吸唔到香味魚肉又冇質感,得個滑字,所以我每次order前都會問一問係用乜嘢魚,毋庸置疑桂花魚係水煮嘅首選👍🏻魚肉吸晒麻辣湯汁嘅精華,結實又有彈性,配料方面當然有我最鍾意嘅萵筍、蒟蒻同肥牛!食完辣野感覺真係爽🤤👍🏻

食完辣野感覺真係爽🤤👍🏻
  • 山城回鍋肉
2018-08-20 86 浏览
朋友先前來過麻辣派對吃晚餐,由於她好like 吃辣,便食到舔舔脷,今晚還帶埋我來威下添一入門口,侍應非常有禮打招呼,引領完我們入座後,便奉上餐牌,我們仔細看後,原先大家都想點薑蒜名廚炒蟹,怎知侍應話賣曬英國麵包蟹未返貨,於是我們便改點了泡辣剝皮魚,再加一個川渝涼菜,點了手拍青瓜,飲品方面,由於我比較怕辣,所以叫定蜜語水果茶來解辣泡辣剝皮魚由幾款辣招煮食,辣味很香,汁很濃,魚肉嫰滑,手拍青瓜麻辣味十足,開胃醒胃蜜語水果茶夠曬大杯,很香生果味,飲唔停口啊

泡辣剝皮魚由幾款辣招煮食,辣味很香,汁很濃,魚肉嫰滑,
手拍青瓜麻辣味十足,開胃醒胃
蜜語水果茶夠曬大杯,很香生果味,飲唔停口啊
2018-08-20
2018-08-17 75 浏览
是晚心血來潮想吃酸辣野,即刻想起麻辣派對。主調黑色再配紫紫紅紅的花,恍似浪漫的餐廳其實賣著麻甩的辣野。你會很驚訝這裡幾乎都是女顧客,位位都是女中豪傑。我自己一人點了一個招牌酸辣粉,頭幾淡覺得不太有味,還以為又要失望了,怎知把它攪一攪拌,立即變得好吃~~麻辣派對的酸辣粉比較幼,份量算多,配料如香菜、肉碎、花生都很大方。湯底酸麻辣,少油而不膩,是可以飲少少送面一齊吃。麻=3、酸=4、油=3、香=5、辣=4我上癮了~~~只是很可惜可能因為店的主打食品是酸菜魚,酸辣粉只是配菜所以沒有餸可選….. 但我一定會再來~我一直用著這裡的wifi 煲劇,一邊吃面,吃得津津有味~食四十蚊野都有桂花jelly 送
是晚心血來潮想吃酸辣野,即刻想起麻辣派對。

你會很驚訝這裡幾乎都是女顧客,位位都是女中豪傑。

麻=3、酸=4、油=3、香=5、辣=4

我一直用著這裡的wifi 煲劇,一邊吃面,吃得津津有味~
食四十蚊野都有桂花jelly 送

2018-08-16
  • 酸辣粉
2018-08-13 107 浏览
一直都好鍾意食麻煩,簡直係冇辣不歡。麻辣派對就係之前返左工的附近,不過都冇機會食,估唔到去左之後先有機會食。一入到去就見到環境同其他傳統川菜館的裝潢非常唔同,係行浪漫高級路線。每張枱頭上都有個別致的燈,傾計就岩feel。見到餐牌款款都好吸引,一於就咩都叫黎試下先。派對口水雞(細) ,話係細但其實作業兩個人的開胃菜size岩岩好,厚身薄切的雞脾肉滑不留口,雞皮爽口彈口加上白芝麻更惹味。口水汁一入口先黎係火辣的應覺,之後麻味再慢慢滲出黎,好正。麻辣小麵(BB辣),麵質比例軟身,湯底辣中帶點清甜。表面上的肉碎半肥瘦,惹味又有咬口。麻辣豬牛羊鍋組合(我係叫BB辣,不過愈食愈辣),用料非常多,有肥牛、蒙古羊肉、五花腩肉、 肥腸、香乾豆腐、金菇菜。一黎到就見到真係好大窩,心諗點算好呢。。。本時就鍾意食牛,緊係食件牛肉先啦。肥牛夠軟身多汁,好食。點知原來麻辣的花椒味再加上羶羶地的羊肉係出奇咁好食,之後我就係咁食羊肉啦。五花腩肉半肥瘦,一半爽口的豬肉同軟熟的肥膏,肥油的香味再加上麻辣,又係會令人食唔停。 肥腸夠肥又軟熟,洗得夠徹底冇異味,又吸收晒個醬汁的味道,愛的內臟的人真係一定要試下。香乾豆腐同金菇
一直都好鍾意食麻煩,簡直係冇辣不歡。
每張枱頭上都有個別致的燈,傾計就岩feel。

見到餐牌款款都好吸引,一於就咩都叫黎試下先。

口水汁一入口先黎係火辣的應覺,之後麻味再慢慢滲出黎,好正。

一黎到就見到真係好大窩,心諗點算好呢。。。
本時就鍾意食牛,緊係食件牛肉先啦。肥牛夠軟身多汁,好食。
香乾豆腐同金菇菜都係最吸收醬汁味道的材料,建議食得辣的人快D食,因為真係好好食。
成個組合份量非常之多,有種食極都食唔完的感覺。
2018-06-28
  • 派對口水雞
  • 麻辣豬牛羊鍋組合
2018-08-06 2565 浏览
最近的工作太累, 可能是濕氣重讓人變得累. 正好有個朋友在說好久沒吃麻辣, 選了這家位置方便大家的銅鑼灣麻辣菜. 店子的裝修風格可以從店名裡看得到, 像是開派對一樣的環境, 以一家麻辣為主的餐廳來說很新派的感覺. 愛酒的我, 不禁想輕拍一下手掌. 店裡用的一紅一白, 也是我認為頗配合辣的葡萄酒, 若不是午餐必然點一款支持一下. 點的菜式已是中辣, 已接近我可以承受的辣度. 自己不敢嘗試. 點的其中2份午餐, 配上的餐飲凍檸茶, 是解辣的最佳飲料, 份量十足. 第一道上的自然是四川菜必點的麻婆豆腐. 整餐點的辣度都是中辣, 這個辣度頗合適, 豆腐嫩, 麻婆醬不會過咸. 已是頗出色的麻婆豆腐. 可以做得更好的是燙一點, 麻味可以濃一點, 多點花椒粉. 辣子雞是其中一道我喜歡的麻辣菜式. 紅噹噹的辣椒佈滿在雞丁上, 碟上雞的份量亦比想像中要多. 雞丁炸得肉嫩, 充滿麻辣香味. 水煮魚方面, 優先挑選了四川江團. 江團是四川的河魚, 肉質細嫩而肥美, 魚骨少. 之前吃過幾次都覺得比常吃的生魚, 大魚要好. 桂花魚細嫩骨少, 又不夠肥美. 平常的水煮魚是面層佈滿紅噹噹的紅椒, 這道鮮椒水煮江團用
最近的工作太累, 可能是濕氣重讓人變得累.
愛酒的我, 不禁想輕拍一下手掌.
川味麻婆豆腐
第一道上的自然是四川菜必點的麻婆豆腐.
已是頗出色的麻婆豆腐.
可以做得更好的是燙一點, 麻味可以濃一點, 多點花椒粉.
歌樂山辣子雞
辣子雞是其中一道我喜歡的麻辣菜式.
紅噹噹的辣椒佈滿在雞丁上, 碟上雞的份量亦比想像中要多.
雞丁炸得肉嫩, 充滿麻辣香味.
鮮椒水煮江團

平常的水煮魚是面層佈滿紅噹噹的紅椒, 這道鮮椒水煮江團用上的則是以藤椒及花椒為重心.
麻辣中的麻尤其突顯. 配上我最愛的四川江團, 是最佳的配搭. 鮮麻辣俱全.
底層的蒟蒻, 水晶粉令人吃得停不了口.
紅豆沙

從來對飯後甜品, 尤其糖水的興趣都不大.
但吃過麻辣全餐後, 送上來的溫潤糖水則特別好吃, 亦很足料.

以大約3人, 每人$100的價格吃這樣豐富的四川菜, 絕對物超所值.
2018-07-27
川味麻婆豆腐
歌樂山辣子雞
鮮椒水煮江團
紅豆沙
2018-08-05 114 浏览
近年北上食麻辣...野就出晒名🤨咁無咩時間北上,咁就幫襯下國內都有ge麻辣派對喇🤭由於喺Openrice 訂咗位...我地去到都唔洗點等就可以入座喇🤓不過我地得2個人...座位方面就一般般啦...都幾窄下,我叫咗4樣野食加2杯飲野張枱就full晒😑🤫好喇睇下食物賣相先👇🏻麻辣牛𦟌 (可能我地揀咗小辣,我就覺得唔辣,但都幾香)土豆絲(酸酸辣辣咁都開胃ge,不過我個人覺得炒得油咗d,所以溜溜地)辣子雞加肥腸 (上菜果時睇到d紅辣椒🌶️都幾嚇人嫁...不過由於我地又係叫少辣,所以我又係覺得有辣味...但唔叫辣囉...)比個概念大家,佢ge辣就似譚仔麻辣10少辣咁上下🤔🤔大家會唔會易豬軟骨水晶麵 (一般...不過不失)水果茶 (本身驚好辣...叫定野飲...點知佢ge少辣無料到😪,不過杯水果茶都ok ge)整體來說:不過不失...個人認為唔洗專登去排隊食🤭
近年北上食麻辣...野就出晒名🤨
咁無咩時間北上,咁就幫襯下國內都有ge麻辣派對喇🤭

好喇睇下食物賣相先👇🏻

麻辣牛𦟌 (可能我地揀咗小辣,我就覺得唔辣,但都幾香)

豬軟骨水晶麵 (一般...不過不失)

整體來說:不過不失...個人認為唔洗專登去排隊食🤭

2018-08-04
同朋友喺銅鑼灣行完街,好肚餓搵野食🤤咁啱朋友同我都係鐘意食辣嘅😍🌶🌶🌶於是就揀咗呢間餐廳試下!估唔到食麻辣野嘅餐廳裝修咁modern. 仲幾有情調添!☺️☺️餐廳入面有卡位,張枱好闊,梳化又soft,坐得好舒服😌見到OpenRice好多人話金牌酸辣水晶粉係必食~ 所以就叫左黎試。🍜我地選了小辣🌶 酸辣湯底好濃郁🤤小辣已經好刺激😝水晶粉又唔會太,淋,入口口感剛好👍🏻另外 我地仲點了一個水煮魚,係江團魚🌶🐟我地都係叫了小辣🤪好正呀!下次可以試下挑戰再辣d🤗好多冇骨既魚腩🤤勁足料!好似食極都仲有咁😂水煮魚入面仲有水晶粉同其他配料😋😋兩個人食食到超飽真係要用色 香 味俱全黎形容佢👇🏻晚餐唔可以唔食菜🥗餐廳入面菜的選擇都幾多~ 我地揀咗乾煸四季豆🥒菜都有得揀辣度架🌶我地叫bb辣過下癮算啦🤪d豆好爽!食完麻辣野可以中和返無咁辣~食辣野有一杯凍飲係好緊要😂同朋友叫咗杯水果茶share🥤無諗過佢咁大杯🤗入面好多水果,仲有類似奇亞籽既粒粒好refreshing !! 可以解辣又好飲食完野,餐廳仲有甜品送係一個好清新嘅啫喱。甜甜地 中和返食完重口味野😹
同朋友喺銅鑼灣行完街,好肚餓搵野食🤤
咁啱朋友同我都係鐘意食辣嘅😍🌶🌶🌶
於是就揀咗呢間餐廳試下!

餐廳入面有卡位,張枱好闊,梳化又soft,坐得好舒服😌

另外 我地仲點了一個水煮魚,係江團魚🌶🐟
我地都係叫了小辣🤪好正呀!
下次可以試下挑戰再辣d🤗
好多冇骨既魚腩🤤勁足料!好似食極都仲有咁😂
水煮魚入面仲有水晶粉同其他配料😋😋
兩個人食食到超飽

真係要用色 香 味俱全黎形容佢👇🏻

菜都有得揀辣度架🌶我地叫bb辣過下癮算啦🤪
d豆好爽!食完麻辣野可以中和返無咁辣~

食辣野有一杯凍飲係好緊要😂同朋友叫咗杯水果茶share🥤
無諗過佢咁大杯🤗
入面好多水果,仲有類似奇亞籽既粒粒
好refreshing !! 可以解辣又好飲

食完野,餐廳仲有甜品

係一個好清新嘅啫喱。甜甜地 中和返食完重口味野😹

2018-07-30
  • 水煮魚
2018-08-01 112 浏览
昨晚和太太第一次光顧。店內環境可以,店員服務都還可以,但廚房的功力就差強人意。我們昨晚點了三道菜:第一道是水煮系列的鮮椒味型魚片,味道和份量可以,但魚片熟透了,煮得很老。第二道是“泡椒炒新西蘭聖子”,聖子沒鮮味,另外味道也很怪。甜不甜,酸不酸,辣不辣,收費也不算便宜,68元一只。第三道是“豬軟骨炆娃娃菜”,我不覺有炆的成份,只是把娃娃菜“灼”熟放在下面,然後把之前煮好的豬軟骨“淋”上,所以吃起來覺得娃娃菜沒有味道而上邊的豬軟骨是冷冷的。
2018-07-31
2018-07-30 82 浏览
今晚去左銅鑼灣食飯,放工好攰當然要relax下啦,約左同事食飯,菜式都係我地都好鐘意既麻辣菜。麻辣派對主打麻香食物,當中調味非常出色,我地叫個一個大鍋,兩碗白飯。香辣豬手鍋拼貢丸肥腸包菜,餐廳選菜好特別,是要先選一個鍋底,之後再叫配菜,好似打邊爐既食法。我地叫左香辣豬手鍋,豬手好軟腍,肉質帶點爽口,豬皮膠質感極重,入口好creamy,香辣味得宜,滋味咸香不失麻香。另外我地加點配菜,吸引鍋底醬汁精華,味道香濃,配白飯就最岩。餐廳晚市時間人客好多,的確有實力。