位於銅鑼灣的麻辣派對,口碑相當有保證,開了超過兩年時間。現在的氣氛比我初初來的時候更加柔和,而且也蠻浪漫,座位舒適,適合夜晚與朋友或伴侶一齊食。餐牌上的菜式有不少經典川菜,基本上喜歡辣的人一定不會感到陌生。水煮牛肉($230)牛肉夠香夠滑、分量多,水煮湯底夠既麻且辣。湯底還包含有薯粉,餐廳選擇的薯粉優質,不會吸收過多辣油,麻辣味可以恰到好處,整體相當美味。口水雞($68)口水雞作為前菜,但造功不馬虎,麻辣辛香,味道絕不遜色。七味雞脆骨($68)炸雞軟骨,高溫炸制後的雞軟骨,帶着焦香的酥脆感,雞軟骨亦沒有肥肉。紅燒牛腩津白($78)肥瘦平衡的牛腩,肉味豐滿且稔,牛脂肪帶來香溢的味道,牛腩分量也頗多。

水煮牛肉($230)

口水雞($68)
口水雞作為前菜,但造功不馬虎,麻辣辛香,味道絕不遜色。

七味雞脆骨($68)

紅燒牛腩津白($78)

2019-06-04
2019-06-07 127 浏览
聽到麻辣排隊呢個麻,令到同朋友都忍唔住黎食,不過叫左個口水雞覺得無想像中好味,唔知係咪凍得制啲雞肉會有層啫喱係中間😶麻辣土豆絲反而幾好味酸菜桂花魚啲肉都好入味無咩骨易入口
麻辣土豆絲反而幾好味
酸菜桂花魚啲肉都好入味無咩骨易入口
2019-06-04 182 浏览
同同事食lunch想尋刺激,唯有來一場麻辣派對。店內裝修時尚,完全唔似一間中式四川餐廳,午市坐滿人,每一台都散發著麻辣香味。午市套餐好抵食,每一碟餸菜都裝得很滿,對於無辣不歡的我們,看見每一碟菜式上台都垂涎三尺。我們叫了干扁四季豆、水煮魚和水煮牛肉,每一道餸菜都十分適合送飯,平時不怎麼吃碳水化合物的同事也把飯碗清空。而當中也有一位不吃辣的同事,我們點了咕嚕肉以餵飽他,他看見吸引的辣菜,他也鼓起勇氣試了一口,辣得他打震。
同同事食lunch想尋刺激,唯有來一場麻辣派對。

2019-06-01 181 浏览
見OpenRice 禁多個like所以專登去試下,點知真係失望到一個點🤦🏾‍♂先唔講野食,講環境先,成間餐廳都好迫,迫到行唔到,之後食食下有個待應行埋黎叫我地轉枱,一句唔好意思都無。再講野食,佢野食種類好多,除左水煮系列,又有小炒,價錢中上。叫左個桂花水煮魚,得好少魚肉,份量好少,而且啲血嘅肉質一啲都唔滑,重有就係佢啲油太多 多到有啲過份。再叫左杯水果茶,貴都唔緊要,重點係無乜味道,好似飲緊水🤦🏾‍♂真係冇下次

1K
2019-06-01 155 浏览
《麻辣派對》位於銅鑼灣金百利中心,是一家專吃「辣」的專門店,餐廳極具人氣,除了是食物質素外,還有就是其超高性價比的定價,百餘元一份水煮魚,在哪裡找呢? 水煮魚、水煮牛肉、麻辣雞煲、川式小炒等等應有盡有,款式豐富,而且價錢十分划算。水煮魚配水晶粉 ($168/江團): 坊間的水煮魚動輒二三百元,麻辣派對的五星性價比令我驚訝。我們選了小辣,辣度適中,辣中帶少許麻,每塊魚肉均非常嫩滑鮮味,啖啖肉亦無魚骨,份量是非常非常多,足夠五至六人享用,而水晶粉爽滑彈牙,能盡享麻辣鍋的精華。水煮牛肉 (配金菇及水晶粉) ($238): 辣度與上述水煮魚一樣,牛肉鮮嫩美味,肉味適中,亦是另一番享受。時蔬中,金針菇是不錯的選擇。派對口水雞 ($68): 份量不少,雞件相當入味,鮮麻辛香,蠻惹味。

2019-05-28
2019-06-01 96 浏览
星期六三個人去食午餐,book左位12點到達,人流唔太多所以即刻有位坐。嗌左一個bb辣既麻辣雞煲,加雞脆骨,金針菇,豬大腸,小龍蝦,絲瓜,羊肉,秋葵,同埋三杯水果茶。食物味道非常唔錯,唔算太辣,但好入味。水果茶大大杯,D西瓜超級甜,好解辣。侍應態度都好好,上菜速度都算快。值得再黎。
侍應態度都好好,上菜速度都算快。
值得再黎。
2019-06-01
2019-05-28 84 浏览
一直都好鐘意食辣野 無辣不歡!位於銅鑼灣嘅麻辣派對 地點方便 正正係sogo對面嘅金百利 我係路痴都搵到🤫今次同男朋友2個人嚟食 其實都食左好多次😍我最鐘意嗌就係大腸鍋 之後自選材料!必嗌—> 大腸 蝦 🦐 同金菇份量唔算少 仲可自選辣度 今次揀左中辣 我同男朋友都算食得辣 所以中辣啱啱好呢度仲好細心 會放個蠟燭 🕯️係鍋底暖住 唔驚食食下凍哂喇!👍🏻
一直都好鐘意食辣野 無辣不歡!

今次同男朋友2個人嚟食 其實都食左好多次😍
我最鐘意嗌就係大腸鍋 之後自選材料!
必嗌—> 大腸 蝦 🦐 同金菇
份量唔算少 仲可自選辣度 今次揀左中辣
我同男朋友都算食得辣 所以中辣啱啱好

2019-05-26 120 浏览
係sogo對面,方便容易搵,7點到都要等一等。人流多。門口都介紹 好多選擇。見到每樣都想試😁😁😁😁😁😁😁餐紙自己圈放便。今次選了叫黑魚。店員話唔算多骨198蚊都合理望相好似唔大。其實對2個女仔來說都幾大份量。仲有38蚊加了萵筍同豬紅。叫了麻辣中辣。試魚先。啖啖肉。無細骨。魚身滑中辣我下次試大辣。麻就岩岩好。配料分面。萵筍同豬紅都好配合。豬紅夠實。萵筍爽甜,另有水晶粉但唔多。都好爽滑。口水雞小辣,滑同淋。麻味就唔太出。岩晒岩岩開始試食辣朋友。雲耳都不錯。2人來講已經好足夠手。最後叫了杯水果茶。味道清新。唔甜。
係sogo對面,方便容易搵,7點到都要等一等。人流多。
門口都介紹 好多選擇。見到每樣都想試😁😁😁😁😁😁😁
口水雞小辣,滑同淋。麻味就唔太出。岩晒岩岩開始試食辣朋友。
2019-05-23
  • 口水雞
2019-05-21 170 浏览
好唔容易結束一天葛工作,緊係要好好慰勞一下自己葛胃啦,喜歡吃辣葛我帶上喜歡吃辣葛boyfrien一齊來到位於銅鑼灣葛麻辣派對Chili Party;替愛吃牛蛙葛boyfriend叫上一份麻辣牛蛙,然後再幫自己叫上一碟開胃葛酸辣土豆絲,外加一盤麻辣蟹仲有一碟麻辣牛柏葉,好滿足我尼個愛辣者葛心意啊!而且土豆絲夠爽口,麻辣蟹肉質肥美,牛柏葉混上滴汁,實在太香了;比較多人怕吃牛蛙,但係吃一淡落去,就好吃緊雞肉感,不妨鼓起勇氣試一試哦!強烈推介愛辣者黎試一試麻辣怕派對哦!
2019-05-19 176 浏览
麻辣派對!好耐無來啦!要食辣野,就諗起麻辣派對!食魚魚喔,夜晚就比較多人裝修方面都幾有心機,知識為主調,充滿迷幻的氣氛小食食咗個麻辣牛柏葉,個汁幾香,辣辣地,幾惹味,牛柏葉幾爽口鮮椒味江團魚$168,其實個賣相都幾霸氣,面頭全部都是鮮椒,吸睛之餘都令人地流晒口水!魚方面不算大舊,比較散,少許失望,魚有d泥味,我幾鍾意㗎啦個水晶粉地鐵係咩站,我幾鍾意加個水晶粉,口感幾好,入邊仲加咗土豆片,夠晒咬口喔
麻辣派對!好耐無來啦!

要食辣野,就諗起麻辣派對!食魚魚喔,夜晚就比較多人

裝修方面都幾有心機,知識為主調,充滿迷幻的氣氛

2019-05-17 124 浏览
天氣雖然炎熱, 但係都冇損香港人對麻辣既熱愛, 喺銅鑼灣位置極佳既麻辣派對就係首選👍一去到門口就會見到好靚既花花裝飾, 入面既裝修好時尚別緻, 完全唔似係食麻辣既地方咁😂黎得呢度緊係要歎麻辣啦, 辣度有得自選, 首先食下鮮椒味既黑魚先, 黑魚片既肉質比普通魚片較為有質感, 冇咁易散開, 食落更有嚼勁👍鮮椒味比紅卜卜既麻辣多左一種鮮味, 一樣咁辣但冇咁油膩😍泡椒田雞呢個價錢非常抵食, d 田雞肉食極都有咁🙈泡椒炒過更香口, 又辣又香食到上癮🤤

2019-05-15 129 浏览
自從食咗太二之後到而家仲未搵到一間酸菜魚可以超越佢😢😢😢佢嘅酸菜同湯底實在太好食啦😭😭返咗香港成2個月都好掛住太二💔-講返今次嘅麻辣派對先 酸菜魚d酸菜係ok ge 但湯底就正常啦無驚喜🤔 魚都係正常啦 唔會覺得佢好滑好正🤣 而d小菜呢 就覺得個炒土豆絲都炒得幾好 火喉夠但嗌咗小辣呢同唔辣係無分別😫 如果加反d辣就perfect了😍 下次有機會試下大辣先😂-但以反酸菜魚黎講 我都係寧願北上encore反太二 都唔要佢🤣-
2019-05-10 192 浏览
第一次試呢間,同朋友一齊去,不過真係中晒伏,唔會再有下次。酸菜魚真係難食,d酸菜係鹹嘅,根本就係粵菜嘅味道,同我expect入去食川菜係完全唔同,呢點已經令人失望!入面最正常嘅竟然係一睇就知出面十蚊左右就買到嘅薯粉。至於條魚,雖然話揀左比較平嘅魚,但係出來個感覺一睇就知好差,食落去差d就lur左出來,完全就係劣質酒樓入面嘅感覺。條魚夾起就碎晒,淨係夾起身都好麻煩。d湯嘅味道都好一般,雖然話價錢都係百幾,但係門口都要排隊,冇位係吉嘅,真係唔會估到d食物質素係咁樣。最後真係擺唔到入口。口水雞就係fair,味道還可以,但係一來個兜睇上去幾深下,但係原來個底勁淺,結果份量真係好少,二來d雞嘅部分都係勁多骨,都係雞頸之類嘅部位,一塊真係冇幾多肉,仲要收我68,要唔要食真係斟酌一下啦最後就係d侍應嘅態度,一入到去就有個侍應出來斟檸檬水,但係就滴到我隻手,呢個都算啦。到叫野食嘅時候真係好嬲,個女侍應一過來已經有種唔耐煩嘅感覺,仲要好唔客氣咁叫我攤開張紙比佢睇。大佬,呢個唔係你嘅職責咩?要我做不如比埋份糧我。攤開之後就問我叫左乜,明明都用筆圈好晒,自己睇咪係lor,又要問又要唔耐煩,到底係佢服務我定係
第一次試呢間,同朋友一齊去,不過真係中晒伏,唔會再有下次。

最後就係d侍應嘅態度,一入到去就有個侍應出來斟檸檬水,但係就滴到我隻手,呢個都算啦。到叫野食嘅時候真係好嬲,個女侍應一過來已經有種唔耐煩嘅感覺,仲要好唔客氣咁叫我攤開張紙比佢睇。大佬,呢個唔係你嘅職責咩?要我做不如比埋份糧我。攤開之後就問我叫左乜,明明都用筆圈好晒,自己睇咪係lor,又要問又要唔耐煩,到底係佢服務我定係我服務佢真係入去比錢受氣。最後仲要比錯單,呢種咁嘅服務質素,仲敢收加一,倒貼比我都唔會再去!
2019-05-06 168 浏览
今日係WEEKDAY LUNCH HOUR!選擇黎呢度食LUNCH!一行3人佢呢度有LUNCH SET~都幾抵,選擇都多,有客飯,又或者麵食!我地3個人,就揀左3個客飯SET SHARE黎食!首先,黎得呢度,當然要試一試佢地嘅水煮魚,雖然係LUNCH SET,但份量都好多,而且個味道都好正宗,而且佢可以揀大中小辣,我地揀左中辣,大家都可以隨自己喜好再辣D或者輕手D!之後就係腩肉手撕包菜,睇到張相都知道係幾大碟,味道都好好,夠入味之餘唔會入口得個油字,辣味都好夠香最後就揀左個唔辣嘅,雖然佢呢度專食辣,但唔辣嘅野一樣好出色,好似呢個土豆燘雞,D雞好滑又新鮮,而且土豆又夠淋,我最錫意食呢D咁淋咁粉嘅薯仔!好味,全部送飯一流!!佢個餐包飲品或湯,佢個湯係燉湯所以我揀湯,又夠熱又夠清冇味精! 仲送埋甜品,而且都坐得好舒服架!
我地3個人,就揀左3個客飯SET SHARE黎食!

2019-05-05 138 浏览
麻辣派對 (銅鑼灣)銅鑼灣記利佐治街1號金百利廣場4樓R1號舖-🔸酸菜江豚魚本身自己鍾意食酸菜魚🐟湯汁酸酸辣辣 幾開胃江豚魚比較少骨 算係啖啖肉魚皮有少少Q彈嘅口感 裏面仲有魔芋同埋芽菜做配料越食越辣 略嫌湯汁有啲油🌶配白飯食係一個不錯嘅選擇😀🔸尖椒炒田雞朋友鍾意食田雞🐸田雞肉質彈牙 用油炸過所以肉質唔會太鬆散👌🏼不過始終係用辣椒去炒都係越食越辣嘅感覺 所以大家要有心理準備如果好食得辣嘅你當然要挑戰一下😂👍🏼
麻辣派對 (銅鑼灣)
銅鑼灣記利佐治街1號金百利廣場4樓R1號舖
🔸酸菜江豚魚