2021-08-02 125 浏览
辣野一向係我既至愛 今次就黎試下呢間四川菜鍾意食辣既我當然唔會錯過水煮鍋貪心既我加左好多配料包括金菇、木耳、豆皮、冰豆腐、寬粉、肥牛、鮮魷魚、桂花魚自選組合配料夠8款仲會free番個鍋底$$除左呢埋既配料 仲可以任食鴨血同黑糖冰粉水煮鍋叫左小辣都算幾辣 而且份量都超足料每款配菜都好多 特別推薦桂花魚 好滑身而且重點係無骨!!下次黎會單點水煮魚食個夠本另外單點左麻辣手撕雞 非常惹味 嫩滑手撕雞淡淡肉 超過癮最後用黑糖冰粉作晚餐既總結 剛剛好
辣野一向係我既至愛 今次就黎試下呢間四川菜
鍾意食辣既我當然唔會錯過水煮鍋
貪心既我加左好多配料
包括金菇、木耳、豆皮、冰豆腐、寬粉、肥牛、鮮魷魚、桂花魚
自選組合配料夠8款仲會free番個鍋底$$
除左呢埋既配料 仲可以任食鴨血同黑糖冰粉

水煮鍋叫左小辣都算幾辣 而且份量都超足料
每款配菜都好多 特別推薦桂花魚 好滑身而且重點係無骨!!
下次黎會單點水煮魚食個夠本

另外單點左麻辣手撕雞 非常惹味 嫩滑手撕雞淡淡肉 超過癮

最後用黑糖冰粉作晚餐既總結 剛剛好
2021-08-02 131 浏览
好多人都係無辣不歡的,一講到辣野大家都會諗起川菜,而位置旺角開張冇耐嘅《麻辣小聚》就可以品嚐到正宗嘅川菜啦! 🥰🥰🥰當晚我哋就點左個新張限定招牌香辣蟹二人餐,包括招牌香辣蟹一隻、回味水煮魚、藤椒手撕雞、蒜子魚湯泡翡翠苗、老成都風味炒飯及黑糖桂花冰粉!以二人餐嚟講已經非常之豐富!套餐中嘅香辣蟹非常之惹味,水煮魚片好滑,而個冰粉口感都好特別,雖然係川菜,而且望落去好似非常之多辣椒,但可能要迎合返香港人口味,食落辣到都係適中的!唔會辣到飛起! 放心!放心!🌶🌶🌶🤤😝

2021-06-27 225 浏览
叫咗個二人餐非常之夠食!因為咁啱冇蟹所以轉左叫龍蝦,啲肉唔會散小辣剛剛好唔會泰勒又好香口!最令我驚喜嘅係土豆絲,望起上嚟好淡色,實際上好有味好好食,唔似出邊剩係得辣油撈酸菜魚都幾吸引,以為唔係主打嘅會好普通,但酸同辣都幾夠,同其他食酸菜魚嘅餐廳差唔多!服務態度都好好,會主動問我係咪要上冰粉,主動碗碟同斟茶🥰而且有提供手套、濕紙巾,服務都真係幾加分同貼心!用餐飲券真係好抵推薦,每人先大約$200,食到海鮮真係好抵!
叫咗個二人餐非常之夠食!

因為咁啱冇蟹所以轉左叫龍蝦,啲肉唔會散
小辣剛剛好唔會泰勒又好香口!

香辣龍蝦
2021-06-27
用餐优惠
優惠券
香辣龍蝦
  • 酸辣土豆絲
2021-06-27 201 浏览
今日去旺角,同朋友睇戲行街,順便食埋個靚飯。朋友今日想食辣野,聽人講旺角有間食麻辣小菜幾唔錯,於是就去試吓。地道辣子雞 $168辣子雞非常豐富,辣到控制得非常適中,唔會太辣,可以保留返雞嘅味道,同時亦有辣味。雞肉炸得唔錯,鹹鹹香香脆脆,用嚟撈飯幾唔錯。剁椒蒸大蟶子 $18.8/隻聖子幾抵食,非常新鮮,蒸出嚟之後可以食出蟶子嘅鮮味,鍾意食海鮮嘅朋友可以照叫嚟試吓。酸辣土豆絲 $88土豆絲嘅份量好多,非常足料,土豆絲食落口感爽滑,用來做前菜非常適合,土豆絲又係一樣用嚟好適合送飯嘅餸。孜然和牛粒 $168和牛粒用上孜然同芫荽、洋蔥一齊炒,炒出來非常香,非常入味。和牛粒好靚好濃牛肉味,食落幾彈牙,好適合用嚟送飯。

地道辣子雞 $168

剁椒蒸大蟶子 $18.8/隻

酸辣土豆絲 $88

孜然和牛粒 $168
川菜真係無論點食都食唔厭,前幾晚又同左朋友食川菜,今次就食咗呢間叫做麻辣小聚嘅餐廳。地道辣子雞 $168辣子雞真係點食都唔會厭,雞肉炸得酥脆,辣椒同花椒味重,越食越開胃,好彩份量都唔係特別少。剁椒蒸大聖子 $18.8$18.8一隻真係好抵食,於是我哋一人叫咗一隻。 聖子食落口感爽口彈牙,幾新鮮咁。剁椒蒸完好香,但唔會太辣。孜然牛肉粒 $168話就話係牛肉粒,但其實好似一片片牛柳咁。牛肉食落嫩滑多汁。孜然味好重,本身見到呢碟牛肉粒上面有好多芫荽,都驚驚地,驚會有好重芫荽味,點知食落其實係孜然味姐,冇乜芫荽味嘅,可以放心食。酸辣土豆絲 $88好大碟,土豆絲好爽口,唔會好辣,酸酸地好開胃,送飯一流。黑糖桂花冰粉最後有黑糖桂花冰粉食,解辣一流,食落幾清新,甜而不膩。

地道辣子雞 $168

剁椒蒸大聖子 $18.8

孜然牛肉粒 $168

酸辣土豆絲 $88
好大碟,土豆絲好爽口,唔會好辣,酸酸地好開胃,送飯一流。

黑糖桂花冰粉
最後有黑糖桂花冰粉食,解辣一流,食落幾清新,甜而不膩。
2K
2021-06-20 1773 浏览
我同朋友都喜歡吃辣,平均每個月都會同佢食一次川菜,最近見到旺角新開左間食川菜【 麻辣小聚 】,今日放工就約埋一齊去試😍餐廳位置不大,店內燈光充足,裝修也不錯,冷氣充足,坐得舒適。====—====—====—====—和朋友點了🔖新張組合限定優惠($388)包括🦀招牌香辣蟹 和 🐔山城辣子雞,都是店內招牌菜。🦀招牌香辣蟹 香辣蟹賣相非常吸睛,以大量辣椒及秘製醬汁炒成,蟹肉新鮮,肉質鮮嫩,香香辣辣,非常惹味。🐔山城辣子雞辣子雞同樣非常吸睛,辣子雞先炸過後再加入大量新鮮辣椒和其他香料一起炒成,份外香辣惹味。🥘螞蟻上樹($88)另外還點了螞蟻上樹,其實是肉碎炒粉絲,粉絲條條分明,香辣可口的肉碎配上粉絲一起炒成非常惹味。🌼黑糖桂花冰粉🍧最後每人送上一份黑糖桂花冰粉,清香的桂花味道伴上黑糖的甜香,非常美味。====—====—====—====—📌店名:麻辣小聚‘📍地址:旺角彌敦道575號Ladder Dundas6樓

====—====—====—====—

和朋友點了🔖新張組合限定優惠($388)

包括🦀招牌香辣蟹 和 🐔山城辣子雞,都是店內招牌菜。

🦀招牌香辣蟹

🐔山城辣子雞

🥘螞蟻上樹($88)

🌼黑糖桂花冰粉🍧

====—====—====—====—

📌店名:麻辣小聚‘

📍地址:旺角彌敦道575號Ladder Dundas6樓
2021-06-02
  • 招牌香辣蟹
  • 山城辣子雞
2021-06-20 123 浏览
🔥🌶【 麻辣小聚 】🌶🔥⋄同朋友都係無辣不歡之人,得知最近旺角彌敦道Ladder Dundas新開咗一間專食川菜嘅餐廳,就約埋朋友一齊來「擦」餐勁!⋄—————⧫♟⧫—————⋄✨新張組合限定優惠✨($388)🦀招牌香辣蟹🌶 配🐔山城辣子雞🍗呢個組合優惠非常抵食,包左招牌香辣蟹,另外可自選一款美食,我哋就揀咗山城辣子雞。香辣蟹算是重量級,中大隻,肥厚多肉。望上去色澤紅亮,味道鮮香麻辣,食到舔埋手指😋辣子雞外酥內嫩,非常惹味,佈滿辣而不躁嘅乾辣椒,花椒麻而不苦,可以話麻、辣、鹹、香風味兼具!🐜螞蟻上樹🥢($88)菜名非常得意,其實係免治豬肉炒粉絲, 食起來鹹、香、辣,又有Q彈粉絲口感,好食!甜品:冰粉今次得兩個人,食得唔多嘢,下次叫多啲朋友來,仲想試下酸菜魚!
🔥🌶【 麻辣小聚 】🌶🔥

—————⧫♟⧫—————

✨新張組合限定優惠✨($388)
🦀招牌香辣蟹🌶

🐔山城辣子雞🍗

🐜螞蟻上樹🥢($88)

甜品:冰粉

2021-06-02
2021-06-12 144 浏览
今日一號風球,同老公去拍拖食好西....開個Openrice apps搵食,搵到這間,有個辣蟹餐,無蟹不歡嘅我當然要試吓....入座後,有位哥哥放下2杯茶,無諗過杯茶都咁有誠意...桂花茶?好香嘅花香茶味....之後就得上菜...第一道辣蟹(惊喜一)無得頂...蟹夠大,無話套餐就hea 出....味道及配菜都好夠份量第二道手撕雞...不過不失...好味第三道酸菜魚...(惊喜二)酸味剛好...魚滑...配菜有娃娃菜/雲耳/切梭角嘅萵筍..!第四道土豆絲...有鍋氣...入晒味..第五道炒飯.....已經好飽...都可以...第六道甜品...好味...食晒成個套餐...飽到行唔郁..超值....服務又好...會幫忙換碟...加茶..見到老公件衫污糟咗,比濕紙巾...下次一定會要光顧!
入座後,有位哥哥放下2杯茶,無諗過杯茶都咁有誠意
...桂花茶?好香嘅花香茶味....之後就得上菜...
第一道辣蟹(惊喜一)無得頂...蟹夠大
,無話套餐就hea 出....味道及配菜都好夠份量

第二道手撕雞...不過不失...好味
第四道土豆絲...有鍋氣...入晒味..

第五道炒飯.....已經好飽...都可以...
第六道甜品...好味...

...下次一定會要光顧!

• 辣醬炒蟹
  • 酸辣土豆絲
2021-06-06 132 浏览
好想食酸菜魚,所以就搵朋友陪我食啦😃店員好細心,我哋兩個女仔一坐低,就拎咗啲熱水,碗筷過嚟等我哋洗咗先。然後再放低咗兩杯茶,開頭以為普通嘅茶,點知飲完有驚喜😂一陣好清新嘅味道,我哋就問店員係咩茶,跟住佢話係芒果烏龍茶,唔怪得知咁香咁好飲啦,佢仲話其實好多人都有問過🤭小食有碟甜酸蘿蔔,我覺得好開胃,酸辣到啱啱好,好味我哋叫咗一個騰椒手撕雞,辣度唔算太辣,但都惹味嘅酸菜魚出場🤤佢哋係用鱸魚㗎,好少餐廳用鱸魚🐟正🤤魚肉夠晒嫩滑,而且好多配菜,小辣我覺得唔係太辣,下次可以試中辣最後叫咗個螞蟻上樹,食完個魚已經好飽😂螞蟻上樹都好味嘅,但係已經食唔落🤧最後要拎就返屋企😮‍💨
好想食酸菜魚,所以就搵朋友陪我食啦😃
小食有碟甜酸蘿蔔,我覺得好開胃,酸辣到啱啱好,好味
我哋叫咗一個騰椒手撕雞,辣度唔算太辣,但都惹味嘅
騰椒手撕雞
難忘酸菜魚
螞蟻上樹
2021-06-06
騰椒手撕雞
難忘酸菜魚
螞蟻上樹
2021-06-06 87 浏览
就係呢排都諗住喺呢幢大廈試吓佢哋唔同嘅餐廳食物嘅質素。話晒酸菜魚同擸嘢都係我最愛食嘅嘢之一,所以我評分會比較嚴謹。同同朋友兩個人點左以下五款食物。🔸$168 高山筍臘肉 🔹$168地道辣子雞🔸$88 蒜蓉炒萵筍絲🔹$228 難忘酸菜魚 (海鱸魚) 甜品🍮炒臘肉我未菜式有好多了,炒得好香口送飯一流。地道辣子雞雞粒細細粒比較容易入口而且口感爽脆同容易咬,今次我幾款都係點左小辣,鍾意食辣嘅我下次都係覺得中辣更加正。到到我最愛嘅酸菜魚,佢嘅湯底味道唔會太過酸幾好飲,而重點係個魚肉真係非常新鮮,睇顏色見到佢白雪雪就知道,夠厚切大大塊而且冇骨同真係好先魚肉未,用料好新鮮,呢度值得讚👍🏻

🔸$168 高山筍臘肉
🔹$168地道辣子雞
🔸$88 蒜蓉炒萵筍絲
🔹$228 難忘酸菜魚 (海鱸魚)
甜品🍮

2021-06-06 70 浏览
今日放假同朋友出旺角行街順便食飯,朋友想食酸菜魚,於是揀左呢間。上到去時間尚早,唔係好多客,但見侍應都好忙住包外賣。應該好多人叫外賣😂坐低左,上左呢杯茶,睇佢個樣好似普通既一杯茶,但飲落好香,原來係芒果烏龍茶。第一次飲,I like it! 前菜蘿蔔,食落甜甜地辣辣地,幾開胃!騰椒手撕雞$68,食落又係辣既,加左花生醬幾香。難忘酸菜魚(小辣)$228, 一上枱見到已經好興奮,呢個係海鱸魚,完全無骨,魚肉嫩滑,夠酸,但略嫌唔夠辣,下次可以嗌辣啲。螞蟻上樹$88,呢個唔使講又係辣既,但粉絲同肉碎炒得夠入味,幾好味。最後2個人都係食唔曬啲野要打包。Btw呢到侍應都好有禮貌,我唔小心打爛左個杯仲叫我唔好執驚我介親手。

前菜蘿蔔,食落甜甜地辣辣地,幾開胃!

騰椒手撕雞$68,食落又係辣既,加左花生醬幾香。

最後2個人都係食唔曬啲野要打包。
2021-06-04 70 浏览
旺角實在太多好嘢食,花多眼亂,最後今日想食辣野就揀咗呢間麻辣小聚。先講環境,地方不是很大,八九張枱,坐得到舒服。今日菜單,酸菜魚,辣子雞,炒萵筍絲,炒臘肉。先講酸菜魚,真係要俾貨like,酸辣好balance,湯底算係青嗰隻,魚都好新鮮。辣子雞炒得非常嘢味,又唔會太鹹,個萵筍絲亦都好新鮮,炒臘肉亦都好味,老闆話臘肉材料全部四川來貨。再加個王老吉,滿足的一晚。最後老闆仲送咗個冰粉做甜品俾我哋俾我哋👍👍👍
2021-06-01 125 浏览
今日難得放假,當然就要約朋友食飯輕鬆一下,但又唔想早起身,所以諗住約左出黎食中午先,再去行街我就想食辣野,又想坐得舒服,朋友就話之前食過麻辣小聚,覺得唔錯,今次就帶我去食,入到去環境整潔,而且座位又大又闊落,可以舒適地同朋友相聚我地就叫左午市抵食餐,餐牌上食物款式有好多種,例如有雞,魚,牛肉,魷魚等,仲可以有唔同煮法,有辣炒,蒜蓉炒,酸菜,水煮等,鐘意食辣既我,就覺得非常吸引回味水煮魚$78魚肉肉質結實嫩滑,唔會鬆散而且仲要係冇細骨,食落又麻又辣,十分過癮手拍爽青瓜$38食落青瓜爽甜清脆,再配上酸酸辣辣醬汁,感覺好開胃,另外我見到餐牌上,仲有川味口水雞,我都好想食,唯有等下次再同朋友一起食水果茶水果茶飲落清新,裏面仲有粒粒果肉

回味水煮魚$78

手拍爽青瓜$38

水果茶
水果茶飲落清新,裏面仲有粒粒果肉

成日經過呢度,但次次都冇入去食過嘢今次朋友推薦話食過呢間餐廳嘅酸菜魚相當不錯,所以收工就走去試試佢餐廳位置都幾闊,店長好好禮貌咁推薦咗兩個招牌菜俾我哋分別係酸菜魚同孜然和牛粒店主話呢個係佢哋餐廳特色飲品,聞落好香芒果味,但係飲落就唔算好重味,比較清新啲,食到覺得太辣嘅時候飲一啖都唔錯身為酸菜魚狂粉,今次呢度嘅酸菜魚真係抵讚魚肉好滑溜,酸辣味唔會搶過魚肉嘅鮮味,唯一小缺點就係有骨另外和牛粒都好好味,香口又份量十足,好正啊辣子大海中蝦都好推薦,食到個咀麻哂,好正
成日經過呢度,但次次都冇入去食過嘢

餐廳位置都幾闊,店長好好禮貌咁推薦咗兩個招牌菜俾我哋
分別係酸菜魚同孜然和牛粒

身為酸菜魚狂粉,今次呢度嘅酸菜魚真係抵讚
魚肉好滑溜,酸辣味唔會搶過魚肉嘅鮮味,唯一小缺點就係有骨

另外和牛粒都好好味,香口又份量十足,好正啊

辣子大海中蝦都好推薦,食到個咀麻哂,好正

2021-05-30 85 浏览
酸菜魚就是一種你偶然會很想吃的東西所以今日喺旺角行街嘅時候上OpenRice睇到就揀咗呢間舖頭去食!一坐低店員就好熱情咁放上Menu同埋芒果烏龍茶俾我哋試吓聞落好香芒果味難忘酸菜桂花魚我哋叫咗個細嘅但係估唔到都有咁多塊魚肉,而且每舊魚肉都好滑!估唔到入邊除咗有普通花椒嗰啲之外,仲有木耳萵筍呢啲好吸味個配菜孜然和牛粒孜然味勁重,而且份量十足,和牛的嫩滑程度也是滿分呢辣子大海中蝦滿滿的乾辣椒爆香晒d蝦!雖然好辣,但係好食到呢特色牆
酸菜魚就是一種你偶然會很想吃的東西

一坐低店員就好熱情咁放上Menu同埋芒果烏龍茶俾我哋試吓
聞落好香芒果味

難忘酸菜桂花魚

孜然和牛粒

孜然味勁重,而且份量十足,和牛的嫩滑程度也是滿分呢

辣子大海中蝦

滿滿的乾辣椒爆香晒d蝦!雖然好辣,但係好食到呢

特色牆