為食的我乜都鍾意食,除了某些xx,唔講出口了🙊哈哈......荃灣好日唔黎又懶行,咁岩黎開有野整,順道食少少野醫肚見有串燒夠方便,,就食少少啦,不過一條友要搭枱,想不到串燒竟然會有酸辣粉食,不妨試試,味道幾正,覺得好夠辣味我選了紅薯粉,夠晒彈牙,湯底夠入味,加左肉碎,花生,酸菜等,有口感,加埋響鈴,一個字 正!而燒韭菜更是不可錯過必點,調味料夠多,好香口,但可能有朋友仔會覺得粉太多飲品選擇好多,有啤酒,apple cider,1664,特飲,燒酒等...我個人選了Apple cider !整體食物質素屬於中上不錯,飲品選擇多,如果成班朋友黎可多嚐幾款則更好! 下次有機會叫朋友一齊來嚐嚐~

荃灣好日唔黎又懶行,咁岩黎開有野整,順道食少少野醫肚

鍾意食川燒,荃灣區都有幾間選擇,唯獨呢間有我埋麻辣燙同酸辣粉食,味道又好味,食過幾次都好滿意! 不過今次比較夜去,加上係假期,所以好多想食嘅野都賣哂,例如珍珠甲😢叫左個好多菜嘅麻辣燙,再加左10串串燒咁上下,兩個人食三四百蚊都好夠飽! 最鍾意食雞泡魚乾同埋煙肉年糕,配啤酒一流! 牛肉類都唔錯,但茄子印象中麻麻,叫過一次,調味唔夠濃,所以都唔係好推介呢樣。 值得一提嘅係最近多左生啤,唔記得幾錢,不過價錢唔貴,好過飲罐裝啤酒。如果唔飲啤酒可以叫羅漢果水,一樣清熱好飲!

2017-01-25 73 浏览
朋友有日同我講話荃灣有間串燒店味道好味而價錢又平,話每人$125,我聽完都驚訝!~平時我同男人去食起碼每人要 $250啦,而且朋友吾食得辣都可以去食,即時令我心動,因為男人吾食得辣而我係辣怪,哈哈!~當然二話不說同男人講找天去試下啦。但朋友都講這店吾係在市中心,所以即找地圖原來係千色再行過幾條街都吾叫好難找,今日我地大約8點鐘到達,今日人吾叫好多,所以不用等位就可以坐下!~因為我地諗住一陣再去食甜品所以吾叫左好多串燒,差不多10串(小辣)加野飲大約每人$110都幾抵食,同見到餐紙原來有食紅薯粉添,都幾多吾同辣野選擇。沒想到會有燒餃子,食落去比平時果D更脆口和香,但入面肉都保持到少少肉汁同料足,味道吾叫濃但加上辣粉就剛剛好。白鱔也是我的最愛,皮夠脆肉而嫩,份量都吾叫好細份。安格斯牛肉食落吾硬身有肉汁不錯。蜆勁多蒜茸仲要超大隻,食落都鮮甜添。羊架我地就叫左一件試下,膏都比較多但好香和肉一起食好有羊味但吾會太”蘇”。雞軟骨都吾油夠脆,送啤酒一流!~當然最後我地都有叫菜,菇味道正常啦,但我覺得娃娃菜更好味,乾身又香。

2017-01-25 86 浏览
今日去到荃灣天佑小學附近做野,經過見到間食辣粉就諗住做完野黎試.....而個個桌面都差不多一定有一個碗我就知冇選擇錯啦。佢地有麻辣,酸辣粉都有分吾同,有辣有吾辣,以$23一碗再加配菜都係$5-7左右…我當然食酸辣粉要紅薯粉啦…配菜就食清點,要左響鈴,金菇同海帶,要左罐可樂。黎到見到紅紅的插住響鈴,味道好香有少少麻,當甲起上黎比我心目中多份量添……仲有我最愛花生同炸菜都吾少添,辣度叫左小辣,沒想到質感吾錯喎,辣度可以接受好有麻辣香而吾會口乾,又吾會太油,紅薯粉有口感吾會太淋身,金菇海帶都幾入味,越食越辣就要飲可樂啦,食完其實都幾飽肚下。仲見到其他桌食串燒都幾靚,下次再找辣友黎同我一齊食先。

仲見到其他桌食串燒都幾靚,下次再找辣友黎同我一齊食先。
下午茶
同朋友黎左荃灣,天氣凍凍地好岩食串燒,唔洗等位就簡左呢間。 原來唔止串燒仲有米線,同好食得辣嘅朋友諗都唔諗就叫咗中辣碗米線share, 配菜叫咗滷水雞翼魚餃,盛惠35蚊。 等左一陣米線就好快上枱,聞到一陣陣酸辣味, 食落湯底比較偏酸多過辣,朋友大贊! 而米線就硬身小小幾爽彈,配菜有榨菜花生芫荽。 幾意外佢地既米線同湯底做得幾好! 其實要讚下員工,雖然食客愈來愈多, 佢地好忙,但我唔小心跌咗筷子未嚟得切反應, 佢哋即刻令番對俾我,好醒目貼心啊! 跟住一路陸續上緊串燒,都黎得幾快! 叫左明太子雞翼,外皮好香孜然粉啖啖肉,好味! 跟住仲有燒多春魚, 廿香脆香,好 野味。 食到咁上下就嚟左最期待燒菠蘿, 超級推介因爲燒菠蘿鮮甜無渣, 大約有10件左右份量幾多幾抵食! 好留戀個燒菠蘿,本身想點多次奈何友人已經好飽,唯有等下一次! 蒜香大蜆肉質肥厚,同粉絲相當配合!XD 美中不足既係友人唔食茄子,試唔到原條茄子既滋味於是點墨魚嘴點知又無哂,有點失望。 呢間串燒種類比出面餐廳多,坐得都幾舒服, 唯一唔係咁好既地方係餐廳用發泡膠作器皿比較唔環保, 可能而家洗碗好難請人。 為咗燒菠蘿我決定會再
同朋友黎左荃灣,天氣凍凍地好岩食串燒,唔洗等位就簡左呢間。

配菜叫咗滷水雞翼魚餃,盛惠35蚊。

等左一陣米線就好快上枱,聞到一陣陣酸辣味,

食落湯底比較偏酸多過辣,朋友大贊!

而米線就硬身小小幾爽彈,配菜有榨菜花生芫荽。

幾意外佢地既米線同湯底做得幾好!

其實要讚下員工,雖然食客愈來愈多,

佢地好忙,但我唔小心跌咗筷子未嚟得切反應,

佢哋即刻令番對俾我,好醒目貼心啊!

跟住一路陸續上緊串燒,都黎得幾快!

叫左明太子雞翼,外皮好香孜然粉啖啖肉,好味!

跟住仲有燒多春魚, 廿香脆香,好 野味。

食到咁上下就嚟左最期待燒菠蘿,

超級推介因爲燒菠蘿鮮甜無渣,

大約有10件左右份量幾多幾抵食!

蒜香大蜆肉質肥厚,同粉絲相當配合!XD

呢間串燒種類比出面餐廳多,坐得都幾舒服,

唯一唔係咁好既地方係餐廳用發泡膠作器皿比較唔環保,

可能而家洗碗好難請人。

為咗燒菠蘿我決定會再來多一次,等我丫燒菠蘿~~

麻辣串串香

荃灣河背街84號地下A1舖
2017-01-19
2017-01-23 73 浏览
第一次黎呢間餐廳食,可能今日平日唔算多人,一入去就有位。有3張唔同顏色嘅落單紙,一張係車仔面嘅,一張係麻辣燙,另一張就係串燒。食物都算幾多種類,車仔面同麻辣燙嘅面底同餸菜就大同小異,因為始終兩樣野都係差唔多。至於串燒嗰張紙就有好多選擇,有菜類,菇類,豬肉,牛肉,羊肉,海鮮,而且仲有得揀辣同唔辣,落order嗰陣揀埋。由於我都食得幾辣所以大部分都揀左辣嘅。食物order左都好快送到,首先黎嘅係韭菜,表面舖滿香料,食落去好惹味,韭菜本身都係好出味嘅食物所以就算多香料都唔會搶左本身個味。之後就係燒豆卜,燒得好脆口但有點乾,如果加d蜜糖或者醬汁會更好。左邊係金菇肥牛卷一串有4舊,肥牛邊位燒得好脆但成塊肉唔會話太乾,配埋金菇簡直係絕配。右邊就係蒜蓉粉絲蒸大蜆,呢個值得推介蜆肉好大隻好肥美,蒜蓉因爲燒過嘅關係好香再加上粉絲吸味,成個配撘係十分好。仲有粟米,呢個就真係有加到少少蜜糖,同埋本身粟米都好甜所以對於我呢個粟米控係非常喜歡。總括黎講,呢間d串燒唔錯,而且店員都好主動好貼心,一有食物送上黎會即刻俾碗仔同筷子,落單到送食物都好快,而且溫度係保持到熱。

由於我都食得幾辣所以大部分都揀左辣嘅。

2017-01-19
2017-01-21 151 浏览
冬天就是令人想吃麻辣的季節,在如心廣場附近被這家吸引了。往常吃麻辣,我都總愛去一些看似殘舊,經營多年的店鋪,看似具有「真功夫」嘛。今次實在太肚餓了就隨便選一家,在不抱太大期望下走進去,卻令我有意想不到的驚喜。 店面非常明亮寬敞,而且出乎意料的別緻,最主要的是乾淨十足。 這是我非常喜歡的一角,無論是黑板上整齊的文字,還是下圖堆砌的酒瓶(當然店鋪是不會出售酒精飲品予未滿18歲的青少年),都讓人看到店鋪的用心。 麻辣串串香除了有酸辣粉外,還有車仔麵,重慶燒及麻辣小吃。飲品除了汽水外,更有羅漢果茶這些比較健康的飲品。店鋪提供的特飲也很吸引。款式之多,實在令人眼花撩亂。我和友人商量了一下,決定今天要來個麻辣「放題」一頓,想吃什麼就點什麼,反正價錢不太貴尚算便宜。上菜也很有效率,我們下單後不到10分鐘便上了三份麻辣小食。 上桌的時候,我與友人都禁不了大呼一聲:「好多啊!」,很多同類型的餐廳,一份20至30元的麻辣小食,只有這裡一半的份量,相比之下麻辣串串香實在是非常超值!特別是豬耳,非常爽口入味,我們已經拼命往口裡塞,吃飽飽離開時還剩了好多,為了不浪費,問店員拿了蓋子回家繼續大吃。 而我最愛的是口

店面非常明亮寬敞,而且出乎意料的別緻,最主要的是乾淨十足。

上桌的時候,我與友人都禁不了大呼一聲:「好多啊!」,很多同類型的餐廳,一份20至30元的麻辣小食,只有這裡一半的份量,相比之下麻辣串串香實在是非常超值!特別是豬耳,非常爽口入味,我們已經拼命往口裡塞,吃飽飽離開時還剩了好多,為了不浪費,問店員拿了蓋子回家繼續大吃。 而我最愛的是口水雞,肉碎很多,配上雞一起吃,太滋味了,麻辣味超出想像,太讚了!
我吃的是重慶酸辣粉,配菜選了金錢肚和豬腸。還未上桌就已經嗅到香味,令人唾涎三尺。粉的軟硬度剛剛好,豬腸沒有腥味,配上酸辣湯底,令人非常開胃。 友人吃的是車仔麵,選了河粉,配了生根、娃娃菜、魚蛋、雞肉,湯底選了不辣,無辣不歡的我當然對清湯沒有興趣,但我嚐了一口湯底,驚喜地發現湯底並非像我所想的索然無味,配上雞肉一起吃,竟然是這麼鮮甜。
當我地們吃到一半時,串燒也來了!不得不提的是這個大蜆,表面滿怖香蒜,「蒜頭控」應該會很喜歡吧!撥開蒜蓉,發現裡面的蜆肉也很肥美,很大一隻。太好吃了,一隻絕對不夠,友人都直呼要加單加單。
這個燒韮菜份量也比一般多,好長好大一束,口感鮮香爽口,醬汁份量也很多,味道十足讚。
當我們酒飽飯足時,原來身邊都已經開始多人了,除了街坊外,還有很多學生來光顧,太概是這裡便宜又好吃吧!
午餐
2017-01-20 115 浏览
和朋友在荃灣行行下街肚餓,冬天令我有想吃辣嘅念頭,啱見到有間食辣野就入左去試下!一坐低見到裝修唔錯,牆上貼左唔同既食物相,店內播放住流行音樂整體氣氛好舒服,有別於其他串燒店。第一道菜-口水雞, 雞肉夠淋 香料充足 食落更加惹味 食完成個口腔都係蒜味 辣度夠 令人想一試再試。點左個燒韭菜 ,韭菜容易入口 ,顔色翠綠有光凙韭菜沾滿美味既醬汁 。仲有燒雞軟骨,雞軟骨灑滿調味粉 食落夠脆 。而且比口水雞更辣 唔食得辣既朋友可以試下走辣之黎就喺燒雞翼,雞翼剪開骨焼,容易進食,肉質較結實,同雞軟骨一樣都有滿滿既調味粉 燒茄子,一上枱已經見到茄子上佈滿蒜蓉,味道十分美味,茄子又夠大條,十分抵食。 店內氣溫和暖,令我想飲凍咖啡,咖啡味道香醇,齒夾留香。總括店內裝潢設計溫暖,服務人員態度良好,味道佳。

整體氣氛好舒服,有別於其他串燒店。
第一道菜-口水雞, 雞肉夠淋 香料充足 食落更加惹味

食完成個口腔都係蒜味 辣度夠 令人想一試再試。
點左個燒韭菜 ,韭菜容易入口 ,顔色翠綠有光凙

韭菜沾滿美味既醬汁 。
仲有燒雞軟骨,雞軟骨灑滿調味粉 食落夠脆 。

而且比口水雞更辣 唔食得辣既朋友可以試下走辣
燒茄子,一上枱已經見到茄子上佈滿蒜蓉,味道十分美味,

茄子又夠大條,十分抵食。
店內氣溫和暖,令我想飲凍咖啡,咖啡味道香醇,齒夾留香。
總括店內裝潢設計溫暖,服務人員態度良好,味道佳。
2017-01-04
2017-01-20 104 浏览
眾所周知,荃灣係一個美食雲集既地方,去到荃灣要選好一間餐廳入去食都唔係一件容易既事。而今日我就無呢個煩惱既,因為我係朋友既熱烈推介之下先專程入來荃灣食晚飯,而我地選擇既就係麻辣串串香,呢間店舖係位於荃灣河背街,好近港鐵站,一出港鐵站行條大直路就到,只需十分鐘既時間。舖頭唔算大,坐到20人左右,但係就有52款串燒。我最鍾意食牛舌!呢到既牛舌非常出色!爽口得嚟醬汁非常入味!仲要有分牛舌尖!讚! 好大塊,睇返相好似蒜蓉包,不過燒得太耐,感覺上乾左啲茄子加上秘製香辣醬汁,連我呢啲唔係幾食得辣既人都覺得好正好惹味,又唔算係好辣細細粒容易食,又甜又粉真係好辣!辣到飲左半支啤酒!唔係好識食辣所以唔識講,但覺得好過癮唔會燒得好乾,咬落去仲會有juicy既感覺。整體評價:串燒其實好易整,但要燒得好食就好難,麻辣串串香係串燒方面確實做得唔錯,加上個秘製既調味粉,令到各樣食物既味道都豐富左,唔似平時既串燒咁單調,但係有啲食物放得耐就會乾左,所以建議大家如果想一邊傾計一邊食,唔好一次過點晒,因為串燒好易就凍,會冇咁好食。整體黎講我會再黎食!

舖頭唔算大,坐到20人左右,但係就有52款串燒。

好大塊,睇返相好似蒜蓉包,不過燒得太耐,感覺上乾左啲
細細粒容易食,又甜又粉
唔會燒得好乾,咬落去仲會有juicy既感覺。
2017-01-17 1945 浏览
其實好少去荃灣食嘢,今次有機會嚟到荃灣麻辣串串香食飯,本身唔係好熟悉荃灣嘅地區,但係原來距離地鐵站只有5分鐘車程非常方便,去到門口見到大大個招牌就知道係食串燒啦,一坐低我哋一行四人已經非常肚餓,因為全日都冇食過野,一攞起張落單紙見到選擇非常多,但係因為我哋已經超肚餓的關係,所以諗都唔諗就篩走啲平時唔食嗰啲直接每樣叫幾串,一落單唔夠5分鐘就已經有嘢食到,嘢食一落枱已經清晒!我仲記得啲串燒好多汁唔會燒到好乾,尤其係燒茄子,燒得好冧好香,一啖咬落去啲汁咇晒出嚟。我仲叫咗杯熱飲,羅漢果汁,店員話係係清熱既,一邊食住串燒一邊飲果一杯熱飲係幾爽嘅!跟住隔咗陣啲肉全都來囉,我地就開始大擦一餐,我哋叫匀哂豬牛雞羊,雞翼特別叫多左幾份,因為我哋圍內個個都鍾意食雞翼,而平時食啲雞翼係蜜糖雞翼,但係呢度嘅燒雞翼係加左特製嘅調味料特別香口,而本身其實我病病地都係真係忍唔住再叫多幾份....跟住我哋食到咁上下仲有啲串燒同埋韭菜到咗,最後我哋食到超級飽,整體來講其實我覺得係全部都幾好食! 因為平時我係唔會食菠蘿既,但係喺呢度我都鍾意食,因為真係好甜又多汁,正呀。
其實好少去荃灣食嘢,今次有機會嚟到荃灣麻辣串串香食飯,

因為全日都冇食過野,一攞起張落單紙見到選擇非常多,

一落單唔夠5分鐘就已經有嘢食到,嘢食一落枱已經清晒!
我仲記得啲串燒好多汁唔會燒到好乾,

尤其係燒茄子,燒得好冧好香,一啖咬落去啲汁咇晒出嚟。
我仲叫咗杯熱飲,羅漢果汁,店員話係係清熱既,

一邊食住串燒一邊飲果一杯熱飲係幾爽嘅!
跟住隔咗陣啲肉全都來囉,我地就開始大擦一餐,

我哋叫匀哂豬牛雞羊,雞翼特別叫多左幾份,

因為我哋圍內個個都鍾意食雞翼,而平時食啲雞翼係蜜糖雞翼,

但係呢度嘅燒雞翼係加左特製嘅調味料特別香口,

而本身其實我病病地都係真係忍唔住再叫多幾份....
跟住我哋食到咁上下仲有啲串燒同埋韭菜到咗,

最後我哋食到超級飽,整體來講其實我覺得係全部都幾好食!
2017-01-12
2017-01-16 125 浏览
經過荃灣街市附見到有間好似木屋嘅串燒店,店內木檯木櫈,擺左啲啤酒到裝飾,好懷舊~串燒價錢平均10-15左右,仲有車仔麵同酸辣粉,款式算多~萬眾期待口水雞~份量都算多38蚊有7-8舊,唔算太辣但好香蒜蓉味,啲雞好滑~韮菜好香好辣~調味料夠多,但食落唔會成口粉~味道好討好。明太子雞翼比想像中好食~明太子同沙津醬max埋再釀入雞翼~燒得岩岩好,但都係好辣。雞肉串好足料,唔似平時嘅串燒鋪份量咁迷你~雞皮有小小燶,雞肉岩岩熟,好林~好好食~魷魚不過不失,味道未有特別驚喜~脆鯇魚好爽口,10蚊兩串好抵食,一定要叫~食串燒點可以無茄子~茄子一上檯聞到好香蒜蓉味,好多蒜蓉鋪滿茄子上面,又有辣椒同蔥~好香。食入口好香蒜味同茄子夾得好好~食得辣嘅朋友一定要試~唔食得辣嘅可以走辣~服務態度好好,有禮貌。可以再戰~
串燒價錢平均10-15左右,仲有車仔麵同酸辣粉,款式算多~
韮菜好香好辣~調味料夠多,但食落唔會成口粉~味道好討好。
魷魚不過不失,味道未有特別驚喜~
脆鯇魚好爽口,10蚊兩串好抵食,一定要叫~
2017-01-16 110 浏览
行過被佢d香噴噴既串燒吸引住,唔買返幾串黎食下都唔得,價錢又唔貴都幾抵食呀,鋪頭除左串燒,仲有車仔麵,酸辣粉!不過因為已經食左野,所以買住幾串串燒黎試下叫左見唔係度度都有既脆脘魚,連埋皮一齊燒,食落更加得好香脆,魚肉好嬾滑鮮味,配埋醬汁食更加惹味!金菇肥牛,外面燒得有少少乾脆脆地,但入面又好juicy,好夾都唔錯! 蒙古羊肉串,燒得好香,羊肉一d都唔蘇,肉質唔會韌仲好淋,同埋串燒上既味粉一齊食,更加惹味非常!勁辣手拍青瓜,切到岩岩好一口一舊既青瓜好新鮮爽脆,配埋鋪頭特醬既勁辣醬汁一齊食,非常好味!

不過因為已經食左野,所以買住幾串串燒黎試下
2017-01-07 121 浏览
行開附近買金魚, 一個人唔知食咩好, 見呢間有酸辣粉同串燒, 啱晒我口味, 一於試下先.粉類有兩款, 分別係重慶酸辣粉同麻辣燙車仔麵, 配料類別一樣, 價錢都係一樣.要酸辣粉湯底米線, 配料要蘿蔔+豬腩片, 未知呢間辣度如何, 所以要BB辣.等左一陣就黎, 一上枱已聞到陣陣酸辣味, 先飲一啖湯, 酸酸地唔油, BB辣辣度相比其他米線鋪屬小辣了.配料非常多, 花生, 辣肉碎, 炸菜, 絕不吝嗇.豬腩片軟嫩唔韌, 肥瘦適中, 而且每片都係大大片. 仲有蘿蔔, 又係好多舊, 索晒個湯, 夠腍又入味, 食到D辣好刺激.仲有串燒, 不過祗分辣同唔辣, 要左串辣雞腎, 係一粒粒既雞腎, 燒得乾身唔油, 咬落唔韌好爽口, 不過辣度好辣下, 應該係面頭D粉, 一路食一路流鼻水, 好刺激.另一串要唔辣既羊肉串, 大大串, 羊肉有羊味但唔算太臊, 肉質軟嫩, 又唔會太多脂肪.整體對於我黎講都幾辣, 不過好過癮, 食完個胃仲暖暖地, 好舒服. 下次等再凍D食仲正.

配料非常多, 花生, 辣肉碎, 炸菜, 絕不吝嗇.
2016-12-20 1576 浏览
同舊同事好朋友們去食野,契女媽媽話想約響荃灣食仲要近西鐵站,佢就選擇左食呢間串燒。 串燒店裝修響嗰區都算幾好, 有咩食,一目了然。 太肚餓,一定要叫碗粉食。 粉有兩款,麻辣燙同酸辣湯兩款。朋友們都選酸辣,我就選麻辣燙中辣啦! 野飲種類很多,有大量選擇既啤洒同汽水外,仲有凍熱豆漿,凍檸茶奶茶嗰啲仲有啲菓汁特飲!我就算左Apple Cider,又凍又清甜,又有汽,解辣一流。 麻辣燙真係好辣,而裏面的餸有好多,例如雞絲,原來係雞柳來的,有成七八件,不過就幾淡下,應該無醃;金錢肚份量亦多,彈牙有咬口。 面水餃就有兩粒,每粒裏面都有韮菜等,調味亦很好。薯粉晶瑩爽口煙靱,雖然辣到不行,但都忍不住吃完一口又一口。 明太子雞翼外面燒得卜卜脆,香盬味,咬落去出煙的,而且有少許明太子,有點咸香魚春味。 芝士翠肉瓜很正!唔係hea放芝士響面就算,成塊翠肉瓜的面都充滿芝士,仲要係厚層的,少少濃面,半溶狀態! 羊肉串 孜然粉同辣椒粉舖滿羊肉串,都幾多肉,唔會得五六粒,肥膏又唔多,無顫味,肉邊少少焦,香香地,脆脆地,又唔重味精! 同朋友食下食下唔覺唔覺就好飽,成個人暖笠笠咁走!

明太子雞翼

芝士翠肉瓜

同朋友食下食下唔覺唔覺就好飽,成個人暖笠笠咁走!
2016-12-15
2016-12-18 123 浏览
朋友新屋入伙,住荃新天地附近,夜晚大家又唔想叫Pizza同炸雞,就落樓下食飯,朋友帶我地食串燒。餐廳不大,但叫一見關七,只要有需要店員都會睇到立即黎幫。抬頭望見到有個3週年facebook任務,送野喎我梗係唔執輸啦!已經玩了,名額40個!由於唔特別肚餓,我只叫了串燒,先叫了燒羊架,$28一件,羊架厚實,肥大肉厚,so味唔多,只食到好香的燒野同七味粉味。鹽燒牛舌充滿鹽味,燒過既鹽味道不一樣!牛舌軟軟地,又厚,有嚼勁!明太子雞翼很特別,雞翼表塗左層燒烤醬,雞翼燒到橙黃色,明太子係餡料,加添左雞翼味道,燒既時候剛剛好,表皮少許脆,入面又熟,加埋明太子,令雞肉好香。燒茄子係原條上,切開好大條,我地叫左中辣,食落都幾辣,茄子切開一絲一絲,茄子肉又軟潤,茄子經常同其他食物一齊煮,都會被其他食物搶左味,但今次可以食到茄子原來的味道!芝士翠肉瓜都幾特別,翠肉瓜本身無味,芝士燒過之後變得有啲融融地,熱融左既芝士展發左芝士既香味,令平平無奇既翠肉瓜加左兩分!食下野當然都要飲下野,Apple Cinder係我今晚既選擇!串燒配啲酒好爽,仲要係有氣蘋果酒!無啤酒咁粗獷,好味得黎斯文,好酒好酒!