2024-06-16 395 浏览
最近落雨C濕多咗行商場今日喺荃灣西行完Donki Donki 一出嚟就見到一間好搶眼嘅餐廳門口用咗黑金色設計滿滿型格大門仲擺咗個開張花籃添見佢係新嘢個裝修有咁靚仔決定入去試試店員話佢哋係賣日本撈麵嘅而且啲麵係自己做聽落去都幾特別喺店員友好親切嘅介紹下我叫咗一碗叉燒撈麵首先講吓賣相呢碗嘢好得好靚仔個蛋黃亦都相當吸引一定要讚一讚個叉燒因為真係好香喺門口已經聞到陣香味佢仲跟咗一張食飯卡教你點樣跟住個Step食幾有趣成個流程就係撈勻成碗麵食幾啖之後再加啲黑胡椒再食幾啖最後加埋佢哋嘅昆布醋撈埋剩低嘅麵初頭覺得都幾無聊但後尾跟住個流程食果然真係有個非常唔錯嘅體驗同埋個肉燥有少少嘅香辣口感好惹味食到最尾剩返好多汁跟住個指示可以同店員攞白飯撈埋佢呢個玩法真係第一次聽同埋如果白飯唔夠店員係會再俾你㗎!性價比非常高大滿足又麵又飯保證你飽想沖淡吓個味蕾可以叫埋佢哋嘅日本茶飲今次我就試咗日本麥茶味道甘甜幾好飲同埋個樽好靚飲唔晒仲可以拎走添小食方面我叫咗明太子雞翼等咗有少少耐因為店員話即叫即整味道都唔錯絕對值得一試今次真係打開眼界第一次試日本撈麵都幾過癮幾滿足真心要講返句多謝款待啊!
最近落雨C濕多咗行商場

食到最尾剩返好多汁
跟住個指示可以同店員攞白飯撈埋佢
呢個玩法真係第一次聽
同埋如果白飯
唔夠店員係會再俾你㗎!
性價比非常高

因為店員話即叫即整
味道都唔錯絕對值得一試
今次真係打開眼界
第一次試日本撈麵都幾過癮幾滿足
真心要講返句多謝款待啊!

• 叉燒撈麵
2024-06-13 308 浏览
知道咗麵屋kokoro 開咗新分店喺荃灣海之戀今日路過見到個裝修好靚同之前嘅分店完全唔同風格黑色金色嘅門面非常有型遠遠已經見到佢閃閃發光嘅招牌之前已經試過佢哋分店嘅招牌撈麵今次就揀咗雞白湯拉麵試試當日去到超額滿座中午十二點已全場爆滿真係好犀利講吓個雞白湯拉麵先首先個湯打得非常綿滑食落去個都好香濃郁而且有忌廉嘅感覺非常美味😋雞片好滑溜豚肉片亦都相當唔錯最後我成個湯飲晒仲有拉麵都係佢哋新鮮手製嘅食落去好順滑而且掛汁力亦都好強好彈牙令人好enjoy同時非常欣賞佢個環境本身海之戀商場內嘅餐廳好多都有景大部份都向海佢哋呢間分店外邊又有海又有樹好舒適好寫意仲要咁啱撞正好天氣藍天白雲非常完美🩵🩵🩵下次必定會再黎!💟
知道咗麵屋kokoro 開咗新分店喺荃灣海之戀
今日路過