呢间餐厅真心要推荐,佢系一个街角度嘅,离巴士站都要行5分钟左右餐厅店面唔算大,都系摆左7张枱左右我地一行5个人,叫左个秘制重庆鸡煲要左小辣黎到食落唔算好辣,我食开谭仔十小辣都顶得顺佢个鸡煲完全系冇偷工减料,真系好多鸡肉同埋配料一开头可能味道唔算太浓,但愈食就愈惹味食到七七八八我地都有叫到其他配料去打边炉值得一叫系佢地个手切肥牛,不过赶住食所以冇影到秘制重庆鸡煲食食下鸡煲,老板走左过黎同我地讲今日入左d蚝,问我地有冇兴趣叫碟炸蚝由於我地全部都好中意食海鲜,所以都二话不说咁应承左等左大约15分钟左右就上菜,黎到系热辣辣d蚝就算炸完之後都仲系好大只! 有手掌咁大!而且食落系炸得岩岩好,一d都唔老呢个我觉得真系一试难忘!炸广岛蚝另一个令我好难忘嘅就系佢地个椒盐粟米!呢个食第一啖果时会觉得有d奇怪,又咸又甜咁但系愈食愈惹味!个粟米超甜,老板话系佢地每日新鲜买嘅本地有机粟米黎,唔怪得咁好味椒盐粟米其实我地仲食左好多,不过觉得呢几个真系一定要试~
餐厅店面唔算大,都系摆左7张枱左右

我地一行5个人,叫左个秘制重庆鸡煲要左小辣
黎到食落唔算好辣,我食开谭仔十小辣都顶得顺

佢个鸡煲完全系冇偷工减料,真系好多鸡肉同埋配料
一开头可能味道唔算太浓,但愈食就愈惹味

食到七七八八我地都有叫到其他配料去打边炉
值得一叫系佢地个手切肥牛,不过赶住食所以冇影到

秘制重庆鸡煲

由於我地全部都好中意食海鲜,所以都二话不说咁应承左
等左大约15分钟左右就上菜,黎到系热辣辣
d蚝就算炸完之後都仲系好大只! 有手掌咁大!

而且食落系炸得岩岩好,一d都唔老

呢个我觉得真系一试难忘!
炸广岛蚝

另一个令我好难忘嘅就系佢地个椒盐粟米!
呢个食第一啖果时会觉得有d奇怪,又咸又甜咁

但系愈食愈惹味!

椒盐粟米

其实我地仲食左好多,不过觉得呢几个真系一定要试~
2020-06-12 260 浏览
首先我同朋友系饮得之人 我地大概六点坐低左 叫左半只鷄同酥炸牛坑腩 侍应话牛坑腩要等半个钟 我话都叫左五支啤酒冇问题 点知上菜时间成个半钟 都唔紧要有嘅系时间 我地前後再叫多三支啤酒一共八支 景然老板娘出逐客令 搞到非常尴尬 其实我朋友话唔好帮衬尼间 我话黄色经济帮衬下喇 点知一肚气 总结我觉得系打黄店招牌做生意 小心
2020-06-05 294 浏览
假日食18:30 唔使等位直接入得但坐底谂紧食咩就一直有客入黎, 好快就打爆个场, 走个阵仲好多人等位啊~天气咁热当然要叫啤酒有醇滑嘉士伯, 够滑又易入口, 好MATCH食鸡煲! 个杯都系雪冻左上叫左半只 秘制重庆鸡煲 (小辣) $168 / 酸菜鱼 (魽鱼-小辣) $238  *今次朋友唔系好食得辣,下次想试下大辣叫左十几款配料, 个鱼腐好特别, 系其他火锅店未食过,好好食手打墨丸 ($88) 好弹又鲜味, 三拼饺(韮菜/云X/水饺) ($58)都系皮薄馅靓 反而即炸芝士响铃($58) 虽然入面芝士半流心状态而且新鲜但有点失望系芝士太小另外,滑牛肉片($68) 都系普普通通秘制重庆鸡煲好好食酱汁好浓而且相当惹味, 鸡件都好新鲜, 而且豪气比左好多芫茜  (但本人唔喜欢,交比朋友们K.O)除左芫茜,仲有好钟意食既洋葱系入面员工好好服务, 间唔中就过黎搅拌, 唔怕痴底,好快已经食哂D鸡就加汤打边炉但个酸菜鱼等左差不多45分钟先到... 入面有芽菜,莲藕片,白萝卜(芫茜都系满满的),如果有埋薯粉或者火锅宽粉就好!个汤咸左小小,可能系因为D酸菜,要叫多几round野饮 ( 咧度冇水提供,要饮
假日食18:30 唔使等位直接入得
天气咁热当然要叫啤酒

反而即炸芝士响铃($58) 虽然入面芝士半流心状态而且新鲜
但有点失望系芝士太小
另外,滑牛肉片($68) 都系普普通通
秘制重庆鸡煲好好食
(但本人唔喜欢,交比朋友们K.O)
除左芫茜,仲有好钟意食既洋葱系入面

个汤咸左小小,可能系因为D酸菜,要叫多几round野饮 ( 咧度冇水提供,要饮水系要比钱买支装水)
但条鱼好大条下,系煎过先再放汤,而且都好鲜好滑

*特别一提: 店入面好多文宣
2020-05-23
  • 手打墨丸
  • 鱼腐
2020-05-31 323 浏览
忠实粉丝既我,食左N咁多次鸡煲,今时今日先写食评真系太迟喇🤣🤣次次都要等位,今次终於唔洗等,唔洗等到夜深😹今次叫左个秘制重庆鸡煲中辣,配料超级多,重点系芫荽,令到成煲鸡煲味好香,芫荽加埋个鸡煲汁味,真系好香好好食!今次鸡肉唔算太滑,不过都冇减分!今次得2个人叫得唔够多🤣只系叫左半只鸡再叫左顶级手切牛肉仲有即炸响铃,手切肥牛好新鲜既肉,有小小溶既感觉,响铃即炸真系好好脆,超级正👍🏻👍🏻👍🏻
次次都要等位,今次终於唔洗等,唔洗等到夜深😹
半只鸡再叫左顶级手切牛肉仲有即炸响铃,
2020-05-29
  • 即炸响铃
同个饭脚去左几次,次次都系等了又等,等到要转场。今次,唔洗等。 仲可以食到鸡煲仲打边炉,鸡煲好香,味道好香少少辣,我唔太食辣都食到。 打边炉料好新鲜,好好味。莲藕片十分爽口,正呀⋯⋯😋好地道小店,好贴地,街坊路线。 我都系第一次见个员工叫老板做野,员工姐姐见我地唔识加热个鸡煲就走黎睇下,她炒两下就食得,如果唔系有她的话都唔个知要等到何年何月😛老板可能见我地陌生的客人都问下我地d野好唔好食。其实,野食好食是重要,好耐无见过食人情味的小食。 要等台都系值得👍
同个饭脚去左几次,次次都系等了又等,等到要转场。
要等台都系值得👍
2020-05-11 475 浏览
作为鸡煲既爱好者,平均每月都食两次,鸡煲栈系其中一间想试好耐,喺疫症期间终於叫到男友外卖回家。呢个鸡煲非常足料,尤其是有极多我最钟意食既洋葱,觉得开心。叫少辣已经好辣,食到流鼻水,非常过瘾。鸡件多肉而且肉质颇滑,不错!我地除左鸡煲,仲叫左即炸响铃同薯粉。炸响铃都几大份,五条够哂长,而且炸得好脆。薯粉都大大袋,够两个人食,索哂鸡煲汁好正。好钟意佢鸡煲唔会乾身,咁样就算之後再加鸡汤打边炉个汤底都唔会太稀,赞!

外卖自取
2020-04-15 839 浏览
今日约咗一班老友去元朗食鸡煲,元朗大大话话都有好多间鸡煲店,最後拣咗呢间喺朗屏站附近嘅鸡煲栈。一坐低,卫生功夫做足,食客安心食饭,疫市下值得一赞。叫咗个招牌鸡煲(半只),色香味俱全, 质素高出任食鸡煲一两班,鸡件嘅质地好靓,调味都相当惹味。食完有啲後悔,因为叫得半只,完全唔够喉。讲一讲配料,安格斯牛颈脊(大份),肉质几靓,呢个价位绝对值回票价,好过出面唔少舖头。之後就系打边炉啲热门配料,大体嚟讲都够晒新鲜,打边炉最紧要啲料够新鲜。另外要特别提一提响铃,呢到嘅响铃系超长版,够晒过瘾!

2020-03-02 954 浏览
我同朋友正系食大排档定鸡煲犹豫之间,最後俾佢的香味吸引咗😂原来铺仔细细有2层,虽然我们坐楼上要同另一对情侣搭枱,但是大圆枱都算舒服,鸡煲我都是小辣,味道唔错最惊喜系佢个猪红劲似鸭血~即炸鱼皮都几好食~特别之处是佢电视睇ViuTV
2020-01-04 1208 浏览
开头见10个有9个食评都系鸡煲,差啲想叫鸡煲,但我真系好想好想食烤鱼,最後都系叫咗鱼🤤🤤🤤🐟🐟抱住会唔会中伏呢个忐忑嘅心情迎接奇味烤鱼,拣咗魽鱼,都够3/4个人食,仲要有好多配料喺入边,芽菜、豆腐、薯粉等,薯粉夹极都仲有,我哋开头唔知佢入面有,仲加左个薯粉,最後要打包个薯粉😂🐟🐟其他边炉料正常发挥,无咩点影相,因为我挂住食鱼食鱼,条鱼食极都有,所以唔记得影其他料😂 於是对佢地无好深印象,最紧要都系个煲🤤同埋我无中伏。
奇味烤鱼

2019-12-13
奇味烤鱼
2019-12-07 1389 浏览
本身听讲系黄铺咪帮衬下,黄唔黄我唔敢肯定,但系态度非常差,明明有客埋紧单但问啲姐姐又话冇,对等位既食客非常冇礼貌,黄店唔止你一间,如果你唔识饮水思源就以後唔会再去喇。
2019-12-07
2019-11-09 1769 浏览
《鸡煲栈》谁说两个人不能去吃鸡煲😂跟妈咪之前下班经过看到难得人少,当然不错过~唯一是两个人.. 没法点太多🤷🏻‍♀️🔸鸡煲(半只)+牛肩+响铃汁很浓味~配菜超多。肉的质数也不错,就数少了点如果吃得下,在快吃光时再加个乌龙面/粉丝之类,拌那汁应该会超好吃~店员也很热心的服务,感觉很良好,这店平时人也很多,要去最好是先致电预约~💲Hkd 150@人🏡元朗妈横路21-43号地下11号舖🕟17:30 - 00:00
鸡煲栈》
谁说两个人不能去吃鸡煲😂
跟妈咪之前下班经过看到难得人少,当然不错过~
唯一是两个人.. 没法点太多🤷🏻‍♀️

🔸鸡煲(半只)+牛肩+响铃
汁很浓味~配菜超多。
肉的质数也不错,就数少了点

💲Hkd 150@人
🏡元朗妈横路21-43号地下11号舖
🕟17:30 - 00:00
2019-10-11 1597 浏览
元朗朗屏站至水边围一带有好多间鸡煲餐厅,由於住得近我几乎间间都食过,鸡煲栈算系比较出色嘅一间。鸡肉好入味,叫小辣其实真系唔太辣,但会惹味d,适合本身唔系好食得辣嘅朋友。火锅配料全部都几好食,响铃尤其出色,即炸,但佢嘅配料唔平,尤其系同同区鸡煲餐厅比较。不过一分钱一分货啦,所以佢比起同区鸡煲好食,埋单都系$200几一位。见好多人推介小菜,我地无乜点叫小菜,叫左两碟味道中上,我自己觉得鸡煲好食D。大排档style餐厅,又唔限时,服务态度又好,老板仲请左两枝啤酒我地饮,最紧要系,鸡煲呢道菜咁油,食完第二日个肚都无唔舒服,值得推介!
2019-08-31 1261 浏览
鸡煲好大煲,叫左小辣,个汁好好味。响铃即炸超脆口又唔会有油益味,正!另外仲叫左啲小菜:小炒王,好够味、椒盐粟米,有椒盐味得黎又几清新。总体觉得好好食,价钱唔贵,抵食之选!最重要系服务态度超好,无得弹!一定会再去嘅!
麻辣鸡煲
2019-08-31
麻辣鸡煲
2019-04-25 1026 浏览
就叫左半只鸡,再加BB辣(唔太食得好辣!)鸡肉好有肉地,而且系大大粒,口感唔太鞋口,而酱汁底好正,咸咸地又有少少辣,系引起胃口既!食左差唔多半个钟,就食完个鸡煲,就请店员加汤水变成打边炉(虽然佢有得拣,但都系平平地,第一次食试下先)因为食到饱饱地,就叫左啲时令蔬菜,妈妈话蔬菜好新鲜,口感鲜爽,脆甜!

2018-06-11 1867 浏览
友人从外国回来想试地道餐厅..虽则鸡煲不是香港地道食物..但友人相当好奇於是就带他们来到鸡煲栈一试..其实元朗鸡煲店很多..但呢间!又有小菜食..於是就试下..秘制重庆鸡煲一只鸡-小辣味道不错!够晒麻椒盐粟米好好味呀!推介其实呢味椒盐粟米曾经去澳门时试过,已经觉得好特别!但澳门那间餐厅是全条粟米的..而鸡煲栈就留了中间的粟米心。椒盐脆肉鲩又是值得推介!外面好脆内面好鲜..而我食中几旧都冇鱼骨相中已夹了几旧..原本满满的..下次我会再来试下其他小菜的

秘制重庆鸡煲一只鸡-小辣
味道不错!够晒麻

好好味呀!推介

椒盐脆肉鲩
又是值得推介!外面好脆内面好鲜..而我食中几旧都冇鱼骨
相中已夹了几旧..原本满满的..
下次我会再来试下其他小菜的