2020-06-19 340 浏览
今日同朋友去Megabox買野🛍, 順便係附近食個lunch, 上網見到國際交易中心有間日本野於是就同朋友去試下😊 餐廳一入到去個環境唔錯靜靜地, 日光好夠而且幾乾淨企理, 地板亦唔會痴笠笠! E到嘅形式係半自助餐, 除左小食🍤,壽司🍣,刺身,沙律🥗,串燒🍢,飲品🍹都係任叫任飲的, 每人仲可以揀一款主食🍱, 加38蚊仲可以無限追加冷熱清酒添🍶☺️🤗! 胡麻豆腐沙律🥗帆立具壽司🍣, 蟹棒壽司🍣刺身種類有5款, 塊塊都味道鮮甜幾厚切而且解好哂凍!磯燒鮑魚肉質厚而且爽口彈牙!😊芝麻雞翼🐔同吉列蠔新鮮炸起, 夠哂熱辣辣, 雞翼大隻juicy, 吉列蠔炸得好脆唔腥幾好味, 推介😋!雞軟骨爽脆, 免治雞肉棒🐔🍢啖啖肉口感唔錯!三文魚鰭🐟油脂豐腴, 厚燒牛舌🐂👅爽口有嚼勁, 明太子玉子嘅雞蛋做得幾軟滑, 醬汁份量岩岩好唔會蓋過左個味!☺️角切魚生沙律🐟🥗入面有好幾款魚生, 可以一次過滿足哂幾個願望😛, 魚生粒口感唔錯, 份量幾多!日式蒸蛋入面嘅餸雖然唔算多, 但雞蛋蒸得幾順滑!😊帆立貝海膽丼帆立貝同海膽份量岩岩好, 海膽味道ok但唔算十分鮮甜, 帆立貝口感軟滑, 味道不過不失!😃三色丼丼飯有三文魚籽,

胡麻豆腐沙律🥗

帆立具壽司🍣, 蟹棒壽司🍣

雞軟骨爽脆, 免治雞肉棒🐔🍢啖啖肉口感唔錯!

角切魚生沙律🐟🥗

日式蒸蛋
入面嘅餸雖然唔算多, 但雞蛋蒸得幾順滑!😊

帆立貝海膽丼

三色丼
丼飯有三文魚籽, 拖羅蓉同海膽, 拖羅蓉好多而且幾肥美, 整體嚟講新鮮足量!🤗
  • 芝麻雞翼
  • 吉列蠔
  • 刺身
2020-06-15 158 浏览
掛住日本。。唯有食住日本菜先。週末半自助餐,自選一款主食,然後有約二十多款食物可以任食和任飲。限時90分鐘!主食我地要帆立貝海膽丼和吉列鹿兒島黑豚😛海膽份量比我想像中多😍質感creamy! 沒有腥臭味。帶子切成薄片上,味道尚算鮮甜!吉列豚肉即炸,外層香脆,豚肉油脂分布均勻。刺身,三文魚好肥美,必吃之選,師傅很慷慨,三文魚厚切,咬時有油花湧溢,很正!而甜蝦也不錯,大大隻的!牛舌和明太子玉子也很好吃 。Btw我覺得經理態度幾好wo!莫非轉了人?

吉列豚肉即炸,外層香脆,豚肉油脂分布均勻。

牛舌和明太子玉子也很好吃 。

Btw我覺得經理態度幾好wo!莫非轉了人?
2020-06-15 105 浏览
去開Megabox行街,想揾好野食,就去左對面既交易中心食日本野。環境舒適寬敞,中間係刺身Bar,望著廚師即叫即切刺身,好似零捨好食。周六日先有既semi-buttef,下晏12-2點入座,每位$208(未計加一),每人包一款主食,同任飲任食,任食選擇都唔少,每人仲會送磯煮鮑魚,肥雪就介紹翻我食左既,有啲係必試!²  主食: 三色丼原價都要成二百幾蚊,所以係semi-buffet叫到,其實好抵但份量我估點都有少少出入!拖蘿蓉、海膽同三文魚籽,拖蘿蓉份量唔少,入口鮮肥,海膽冇腥味,三文魚籽粒粒飽滿,一咬鹹味大爆發,好岩撈飯食。²  小食:吉列蠔:必試! 炸到脆卜卜,蠔入口creamy,未到全熟,炸得岩岩好!芝麻雞翼: 必試! 炸粉沾上芝麻,多一份香味,外脆內嫩明太子玉子: 必試! 鬆軟既玉子,加左明太子沙律醬調味枝豆: 純粹覺得冇咩菜食²  串燒:雞軟骨:有層油脂包著軟骨位,食落香口厚燒牛舌:有陣騷味,有啲人應該會喜歡,配上燒汁,有點兒鹹冬菇: 純粹覺得要食啲蔬菜²  刺身:試齊三文魚、油甘魚、八爪魚同鯛魚,每塊都厚切,食到好滿足。²  沙律:胡麻豆腐沙律: 豆腐嫩滑,豆味濃郁角切魚生沙

²  主食: 三色丼
但份量我估點都有少少出入!

²  小食:
芝麻雞翼: 必試! 炸粉沾上芝麻,多一份香味,外脆內嫩
明太子玉子: 必試! 鬆軟既玉子,加左明太子沙律醬調味
枝豆: 純粹覺得冇咩菜食

²  串燒:
雞軟骨:有層油脂包著軟骨位,食落香口
厚燒牛舌:有陣騷味,有啲人應該會喜歡,配上燒汁,有點兒鹹
冬菇: 純粹覺得要食啲蔬菜

²  刺身:
試齊三文魚、油甘魚、八爪魚同鯛魚,每塊都厚切,食到好滿足。

²  沙律:
胡麻豆腐沙律: 豆腐嫩滑,豆味濃郁
角切魚生沙律: 主要有角切三文魚同鯛魚

²  飲品:
巨峰乳酸特飲&橙汁
要挑剔下就係冇甜品,有就非常滿足啦。

歡迎follow IG: fatsnow02,睇更多好食好玩分享。
2020-06-14
2020-06-15 135 浏览
星期六中午,悠閒地嚟到國際交易中心,見到有間鳴門,記得N年前拍拖嘅時候都有食過一間叫鳴門嘅日本菜,印象中質素唔錯,相信係同一集團,於是乎就走咗入去,諗住慢活地過一個中午。見到佢有個半自助放題,都幾少見日本餐廳會有呢個形式,價錢又唔貴,好似幾吸引。佢嘅煮食都有八款選擇,生食熟食都有。而半自助放題方面,選擇當然冇出面嘅放題店咁多,但都係大路嘢,絕大部份都啱食。食放題當然先來個刺身,我哋就食咗兩round,兩回合嘅刺身質素都算唔錯,用料新鮮,而且排列得整齊精美。呢個半自助課題仲每人會有一隻磯煮鮑魚,用醬汁製作過嘅鮑魚,入味得來仲能夠保持到鮑魚爽口彈牙嘅肉質,好味!放題方面,我哋點左兩款沙律,沙律菜非常新鮮,「胡麻豆腐沙律」嘅豆腐好滑,胡麻醬份量適中,「角切魚生沙律」嘅醬汁混入咗少許wasabi,相當惹味。壽司方面,飯嘅份量比平常細,令食客可以留肚食其他食物。帆立貝、北寄貝等都好新鮮!食過壽司刺身之後,我哋就點咗主食,首先嘅係安格斯肉眼扒。佢係薄切牛煎香後再切件,配上燒汁,一件一口,有少許肥膏,所以肉質好淋好滑,份量亦多!另外就點咗燒銀鱈魚,銀鱈魚煎得香口,魚皮微脆,魚肉保持嫩滑,兩份主食我都
佢嘅煮食都有八款選擇,生食熟食都有。
放題當然先來個刺身,我哋就食咗兩round
,兩回合嘅刺身質素都算唔錯,用料新鮮,而且排列得整齊精美。
安格斯牛肉眼扒
另外就點咗燒銀鱈魚,銀鱈魚煎得香口,魚皮微脆,魚肉保持嫩滑,兩份主食我都推介!
西京燒銀鱈魚
串燒應該係入貨返嚟加熱,雖然係咁,都係好味嘅!而我就鍾意佢嘅蒸蛋夠簡單,不用太多配菜,可以原汁原味咁食到滑滑的蒸蛋
炸生蠔、雞翼同芝士年糕都係新鮮炸起,雖然係炸物,但完全冇油膩嘅感覺。
試咗兩杯特飲,分別係白桃同巨峰乳酸,兩杯都冰凍而且夠氣,爽!
好開心喺屋企附近搵到一間環境好、價錢合理嘅日式放題餐廳,下次會帶埋屋企兩老嚟見識吓!
2020-06-13
西京燒銀鱈魚
日本放題就食得多,今日同阿女去左九龍灣國際交易中心 *鳴門割烹料理* 黎個semi lunch buffet。餐廳兩邊都係落地玻璃,光線非常充足;坐位唔算好多,所以唔似一般放題餐廳咁嘈吵,而店員真亦好有禮貌去招待每枱食客,值得一讚👍🏻。8款主菜中任選一款,再會送一隻磯煮鮑魚,其他小食、串燒、刺身、壽司、沙律同飲品就任叫任食😋,雖然任叫部份比起一般放題餐廳種類較小,但勝在貴精不貴多,以$208呢個價錢,非常吸引。主菜:西京燒銀鱈魚 - 魚皮燒得焦焦香香,魚肉亦然保鮮嫩juice,只要蘸諗些小沙律醬已經好好味。安枱斯牛肉眼扒 - 餐廳好貼心,已切開一件件,目測大約6-7成,入口腍滑,牛肉味重,有幾件痴住小小根嘅部位牛味更濃且有咬口👍🏻。磯煮鮑魚 - 磯煮係日本人好鍾意用黎烹煮海鮮嘅一種方法,用醬汁慢火去炆,令肉質保持鮮嫩彈牙,呢個鮑魚做得非常唔錯。任點部份 :刺身 - 油甘魚、鯛魚、甜蝦,呢幾款都係我至愛😋,甜蝦最正,入口質感軟滑,慢慢散發淡淡嘅甜味;油甘魚,肉身有光澤,肉厚肥嫩,甘香可口😋;劍魚肉身白中帶淡淡粉紅色,非常鮮甜👍🏻。壽司 🍣 劍魚腩、帆立貝、北寄貝 - 好鍾意壽司嘅飯細醬舊

8款主菜中任選一款,再會送一隻磯煮鮑魚,其他小食、串燒、刺身壽司、沙律同飲品就任叫任食😋,雖然任叫部份比起一般放題餐廳種類較小,但勝在貴精不貴多,以$208呢個價錢,非常吸引。

主菜:

任點部份 :

壽司 🍣 劍魚腩、帆立貝、北寄貝 - 好鍾意壽司嘅飯細醬舊,微微暖,唔會太飽肚,可以留肚食其他野嘛🤣。

雞軟骨、燒鮮冬菇、燒三文魚鰭、免治雞肉捧、日式蒸蛋;呢啲小食全部都要試下,尤其雞軟骨,燒得好香,粒粒脆卜卜,非常有咬口😋。

2020-06-13 59 浏览
星期六唔使返工,同老公嚟九龍灣 MegaBox 睇傢俬,順便參觀一下「零碳天地」嘅「石籠圍牆」。由於時間尚早,老公提議不如先找個地方吃午餐,再繼續行程。好耐無落嚟九龍灣搵食,初頭都有點茫無頭緒,好彩喺食評網搵到呢間「鳴門割烹料理」,原來餐廳週末有 90 分鐘半自助午餐供應,見評價不俗,一於過去碰下運氣。以前喺九龍灣返工都未嚟過呢度食晏,原來餐廳在露天花園平台內,四面都是落地玻璃,裝修以淺棕色為主,感覺雅致。講番今次嘅半自助午餐,成人價每位 $208,客人除了可自選一款主食 + 任食刺身、壽司、小食、串燒、沙律及任飲日式特飲、汽水外,另外每位仲會送磯煮鮑魚一隻。主菜我哋揀咗西京燒銀鱈魚同安格斯牛肉眼扒。燒好後的銀鱈魚表面金黃,魚肉帶有淡淡白味噌的甘甜味,挾起可以清楚見到魚肉片片分明,毫不散爛,蘸少許沙律醬吃,更加惹味。另外安格斯牛肉眼扒,水準亦唔錯,燒得啱啱好,肉質軟腍富肉香,食落有肉味又夠肉汁。任食方面,先試下刺身,刺身有三文魚、油甘、八爪魚、鯛魚同甜蝦, 全部點齊。整體質素都唔錯,食到魚鮮味,而且端上來時還附有磯煮鮑魚兩隻。三文魚切得厚薄適中,肥美得來油脂分布又夠平均;油甘肉質結實爽
講番今次嘅半自助午餐,成人價每位 $208,客人除了可自選一款主食 + 任食刺身壽司、小食、串燒、沙律及任飲日式特飲、汽水外,另外每位仲會送磯煮鮑魚一隻。
任食方面,先試下刺身刺身有三文魚、油甘、八爪魚、鯛魚同甜蝦, 全部點齊。整體質素都唔錯,食到魚鮮味,而且端上來時還附有磯煮鮑魚兩隻。三文魚切得厚薄適中,肥美得來油脂分布又夠平均;油甘肉質結實爽口,魚味鮮甜。
至於餐廳送贈的磯煮鮑魚,亦相當有水準。鮑魚用醬油炆煮過,甘甜滋味滲入曬肉質內,結合鮑魚嘅彈牙鮮甜,味道和諧融合,好滋味。
壽司一共有 8 款,不過由於想留肚吃小食同串燒,所以只係淺嚐咗兩款。個人比較喜歡加州卷,中間捲住蟹柳、青瓜等,細細件又夠輕怡。
小食方面,一共有 9 款,日式蒸蛋上檯時仍暖笠笠,入口相當滑溜,帶陣陣蛋香。吉列蠔炸至脆卜卜,咬下外層酥化、內裡多汁鮮甜,伴以柚子蛋黃醬,味道清新不膩。
串燒款式不多,只得 4 項,包括有雞軟骨、免治雞肉棒、冬菇同厚燒牛舌。個人最欣賞就係牛舌串,入口柔嫩脆韌,肉質厚實彈牙。
記得要食埋胡麻豆腐沙律先好走,墊底的沙律菜夠曬冰涼爽口,豆腐口感好滑溜,配合面頭的芝麻醬吃,更添美味。
任喝的飲品方面,雖然大部份都是以汽水為主,不過餐廳都好有誠意,提供咗兩款日式特飲,包括巨峰同白桃乳酸,餐後一人一杯,夠圓曬滿!
午餐
2020-05-04 783 浏览
疫情關係,好耐都冇出去午餐,今日就同老婆去這間日式餐廳吃午餐,選擇這間餐廳就是因為看見他沒有其他客人,所以心理上亦會放心一啲。本身入去時都有啲期望,但是......入去時,餐廳經理給我的感覺已經不是很好,因為他的態度問題,不過都算了吧,我們過來都是為了吃午餐而已。先點了兩杯飲品:巨鋒乳酸特飲-汽水,所以無特別。橙汁-有驚喜,唔係汽水,是有果肉的。胡麻豆腐沙律-簡單沙律,味道唔錯,其實主要係個胡麻醬好味,但嫌醬汁落得太多。芝麻雞翼-炸得太硬,濃咗啲日式蒸蛋-正常味道刺身:三文魚-OK油甘魚-唔算好新鮮八爪魚-好啖鯛魚-一般甜蝦-仲有雪,未解得切雪牛舌-本來係幾好,可惜醬汁太多雞軟骨-正常三文魚鰭-好鞋口,燒得過晒火喉劍魚腩壽司-一般,沒有魚腩的肥美口感 壽司:蟹籽-幾好,夠多蟹籽蟹棒-無特別帆立貝-ok主食:帆立貝海膽丼-完全差,飯太硬,未熟,仲有好多生米; 海膽又嗅又苦,入口要即吐,完全無辦法食,同侍應講,然後水吧已經二話不說即話換過舊海膽比我,我問返佢地是否一早知有問題,佢就兜咗陣圈然後先答係一批批問題。安格斯牛肉眼扒-醬汁多咗囉,蓋咗牛肉既味道,所以食唔到隻牛係好唔好。總結:在沒有

本身入去時都有啲期望,但是......

先點了兩杯飲品:
巨鋒乳酸特飲-汽水,所以無特別。
橙汁-有驚喜,唔係汽水,是有果肉的。

芝麻雞翼-炸得太硬,濃咗啲
日式蒸蛋-正常味道

刺身:
三文魚-OK
油甘魚-唔算好新鮮
八爪魚-好啖
鯛魚-一般
甜蝦-仲有雪,未解得切雪

牛舌-本來係幾好,可惜醬汁太多
雞軟骨-正常
三文魚鰭-好鞋口,燒得過晒火喉

劍魚腩壽司-一般,沒有魚腩的肥美口感

壽司:
蟹籽-幾好,夠多蟹籽
蟹棒-無特別
帆立貝-ok

主食:
帆立貝海膽丼

總結:在沒有其他客人的情況下也可以有這樣的食物質素,所以如果要去這間餐廳食,就千萬不要抱住任何期望,可能會開心一點。
2020-03-14
午餐
2019-09-23 2887 浏览
今日入左Megabox附近,食鳴門既Semi-buffet~~~.星期六中午12點去到,都無乜人,好似包場咁😂😂.🐟💬:.同朋友叫左3色丼,分別有海膽、三文魚籽、吞拿魚蓉~~~~三文魚籽粒粒分明,卜卜聲!海膽都算新鮮~不過吞拿魚蓉就無乜味⋯⋯.刺生幾好食~~~三文魚、油甘魚同甜蝦都唔錯!.日式蒸蛋無乜送,得粒菇~~~.三文魚鰭好食👍🏻炸蠔係即炸的😍.明太子玉子好味~~~~.但所有乳酸特飲都好甜⋯⋯.🐟FISH'S REMINDER🐟💡阿魚提醒💡.牛舌係無燒的⋯⋯😭😭😭😭齋煮⋯⋯無味,好浪費⋯⋯.🐟📝:6.5/10.🍽🐟📝📌 鳴門割烹料理📍 九龍灣宏照道33號國際交易中心2樓2號舖📞電話: 27967788⏳營業時間:星期一至五:11:30-15:1518:30-23:00星期六、日:12:00-15:1518:00-23:00

星期六中午12點去到,都無乜人,好似包場咁😂😂

🐟💬:

三色丼

刺生幾好食~~~三文魚、油甘魚同甜蝦都唔錯!
日式蒸蛋無乜送,得粒菇~~~
三文魚鰭好食👍🏻炸蠔係即炸的😍
明太子玉子好味~~~~
但所有乳酸特飲都好甜⋯⋯
白桃乳酸
炸物
沙津

🐟FISH'S REMINDER🐟💡阿魚提醒💡
牛舌係無燒的⋯⋯😭😭😭😭齋煮⋯⋯無味,好浪費⋯⋯
🐟📝:6.5/10
2019-09-21
炸物
沙津
2019-07-15 2038 浏览
不能容忍的經理,質素勁差!不能再去,不要浪費時間和金素!影響心情和食慾!連帶其他分店也不能再去試,太差!服務員不答問題,經理回答了等於冇答,因為資訊是錯的或假的
不能容忍的經理,質素勁差!
不能再去,不要浪費時間和金素!
影響心情和食慾!
連帶其他分店也不能再去試,太差!
服務員不答問題,經理回答了等於冇答,因為資訊是錯的或假的
2019-04-29 2109 浏览
日食大愛😜😜😜今次同朋友去咗位於九龍灣的鳴門。一入餐廳,整個氣氛好日本式,宛如置身國外。因為之前有打黎預約留位,所以一行六人唔洗等就入得去啦。菜單好多款式,😂😂突然間有選擇困難症。經過一輪掙扎,終於選咗鰻魚飯定食。太約二十分鐘後,店員陸陸續續上菜。映入眼簾,好厚身的鰻魚心花朵朵開。由於係午餐定食,有埋蒸蛋、沙拉、味噌湯👍🏼👍🏼正正~~淋滿汁的鰻魚格外吸引,一大口咬下去,滿滿一口鰻魚香,嘻嘻😜好滿足。
太約二十分鐘後,店員陸陸續續上菜。映入眼簾,好厚身的鰻魚
2019-04-18
2019-04-17 3793 浏览
呢間餐廳已經成為我嘅假日飯堂之一因為覺得啲質素真係幾OK喎座得又舒服只係時間短左啲,得90分鐘半自助放題啱晒我呀真係每次都必嗌三色丼啲海膽真係勁抽新鮮同埋真係好鮮甜每次都會嗌埋個燒京魚既,我真係好欣賞哩度既魚燒得岩岩好好岩我哩啲魚控呀今次嗰牛排又燒得幾喎係咸左小小不得不提啲刺身好新鮮同埋厚切串燒呀,壽司呀都好正!其實每次黎嘅目的都係食呢度嘅燒玉子既不過今次玉子燒漏哂單食到最後先有玉子燒同埋啲燒三文魚鮨都係好出色今次唔知點解啲order全部漏晒我最鍾意食嘅嘢💕💕三色丼💕💕帶子海膽丼💕💕豚肉鍋💕💕燒京魚💕💕燒牛排💕💕厚切刺身💕💕壽司💕💕燒三文魚鰭💕💕玉子燒💕💕芝麻雞翼💕💕串燒

呢間餐廳已經成為我嘅假日飯堂之一
因為覺得啲質素真係幾OK喎
座得又舒服
只係時間短左啲,得90分鐘
半自助放題啱晒我呀真係
每次都必嗌三色丼啲海膽真係勁抽新鮮同埋真係好鮮甜
每次都會嗌埋個燒京魚既,我真係好欣賞哩度既魚燒得岩岩好
好岩我哩啲魚控呀
今次嗰牛排又燒得幾喎
係咸左小小
不得不提啲刺身好新鮮同埋厚切
串燒呀,壽司呀都好正!其實每次黎嘅目的都係食呢度嘅燒玉子既
不過今次玉子燒漏哂單

💕💕玉子燒

💕💕芝麻雞翼

💕💕串燒
2019-04-14 2085 浏览
今日公司請食飯,當然有大食大。 可惜我玻璃肚,唔食得咁多生野,否則我都想食最貴既北海親雜錦丼。點餐後要等一段時間先上菜,而且係分開上,相信佢係即點即煮,所以食物非常新鮮。我點了雜錦壽司御膳,有壽司🍣、天婦羅🍤、茶碗蒸、烏冬、沙律菜。我食完咁多野都無肚痛,證明佢好新鮮。壽司🍣有四件,全部都好新鮮。天婦羅雖然得三件,但炸得香脆可口,油而不膩,而且粉漿好薄,每件炸物都係熱辣辣。茶碗蒸非常滑溜,蒸得恰到好處。其他食物太出色,所以烏冬和沙律🥗相對普通。
今日公司請食飯,當然有大食大。

壽司🍣有四件,全部都好新鮮。
茶碗蒸非常滑溜,蒸得恰到好處。
其他食物太出色,所以烏冬和沙律🥗相對普通。
2019-04-14
2019-03-10 1057 浏览
行開MegaBox,見到Openrice附近有間日本野,一心黎試下。6點左右去到可能太早,所以冇咩人。裝修好新淨,仲可以揀出面户外坐。室內樓底非常高,令到感覺唔覺太逼。前菜叫咗芥辣八爪魚同刺身拼盤。八爪魚芥辣味十足,同埋好有咬口。 刺身有生蠔,赤貝同海膽。 生蠔驚氣地生鮮,好有海水味。 赤貝同海膽反而中規中舉,不過不失。主菜就叫咗壽喜燒同火炙三文魚卷。壽喜燒十分足料,牛肉超多。 火炙三文魚超大份,十分抵食。整體而言有驚氣,係唔起眼嘅地方依間日本野都算非常出色,晚市都唔使排隊,但係嘢食方面都係非常之新鮮好有水準。

2019-03-05
2019-03-07 1974 浏览
上次帶父母食【家賀】不太滿意。今日再接再厲帶父母到日式新餐廳,其實不是什麼新餐廳,只是在工作地點附近而且父母未去過。這間【鳴門】有供應周末半自助(成人 $188/ 小童 $98),從價錢角度看都叫抵食。Book 位時才知道分兩輪,Book 了2點時段。其實當日客人不太多,沒有必要分時段。環境四四正正,有室內室外,光綫充足環境靜寂。半自助,有八款主菜任選一款,另外沙律、刺身、小食、串燒,壽司任點,不過細看後覺得種類太少,幸好有飲品任點。【刺身】只有五款: 三文魚、油甘魚、鯛魚、八爪魚及甜蝦;款式普通不太有驚喜。呈上的刺身擺放得整齊,令平凡的刺身增添不少色彩。這裡的三文魚賣相比【家賀】好些,但味道也只是一般。【壽司】只有八款:三文魚、劍魚腩、帆立貝、熟北寄貝、蛋、蟹籽、蟹棒及加州卷。 吸引力不大,只是點了帆立貝及加州卷。壽司跟刺身一樣, 壽司款式普通不太有驚喜。雖然款式平平,不過夠新鮮,比【家賀】好些。【串燒】更加少,只有四款:雞肉棒、雞軟骨、厚燒牛舌及冬菇。味道極差!串聯呈上時温度欠奉,大打折扣。冬菇燒得非常乾身,牛舌又乾又鞋口又冇味道,雞軟骨漏單,雞肉棒叫做不過不失。【小食】有九款:日
刺身只有五款: 三文魚、油甘魚、鯛魚、八爪魚及甜蝦;款式普通不太有驚喜。呈上的刺身擺放得整齊,令平凡的刺身增添不少色彩。這裡的三文魚賣相比【家賀】好些,但味道也只是一般。
壽司只有八款:三文魚、劍魚腩、帆立貝、熟北寄貝、蛋、蟹籽、蟹棒及加州卷。 吸引力不大,只是點了帆立貝及加州卷。壽司刺身一樣, 壽司款式普通不太有驚喜。雖然款式平平,不過夠新鮮,比【家賀】好些。
【小食】有九款:日式蒸蛋、吉烈炸蠔、枝豆、芝士年糕、明太子玉子、芝麻雞翼、牛肉烏冬、麵豉湯及三文魚魚鰭。日式蒸蛋只是微温、又浠又冇料。
日式蒸蛋
吉烈炸蠔外脆內裡 juicy,不過蠔比較細粒,缺少口感。
吉烈炸蠔
牛肉烏冬比較油膩、三文魚魚鰭味道不太差。
牛肉烏冬
芝麻雞翼炸到over ,外表極度乾……胃口盡失。
芝麻雞翼
最後叫主菜,八款主菜任選一款。主菜味道質素比任食好。【汁燒銀雪魚】銀雪魚越賣越貴,但這裡有供應都幾唔錯。銀雪魚好味正正因為銀雪魚魚油豐富,燒過後更加香。
汁燒銀雪魚
【大蝦天婦羅】天婦羅粉漿夠薄不太厚,入口香脆沒有一口粉,蝦大大隻,味道不錯。
大蝦天婦羅
【安格斯牛肉眼扒】如果牛扒靚,簡單的調味已經好足夠,這個牛扒肉質軟淋,只是少了份牛味。
安格斯牛肉眼扒
【吉烈鹿兒島黑豚】這個點了兩份,因為只主菜當中味道比較好的。這個吉烈鹿兒島黑豚粉漿夠薄不太厚,入口香脆,過略嫌吉烈一夾即碎。黑豚肉帶些脂肪,入口軟腍又有肉汁,不錯!
吉烈鹿兒島黑豚
飲品可以任點。除了一些色素特飲外,仲有一些罐裝飲品,飲到飽!
價錢雖然抵食,但位置不太方便,而且任食的食物款式不多,且質素平平。正式的壽司店,有些午餐只不過三百元左右,寧願多付多少少錢食好少少,加上我們食量不大,如其任食不如重質不重量。
2018-12-23
星期六早上天氣晴🤩🤩🤩又係要揾好野食既時候啦哩排好想食玉子燒呀😋😋😋🥰🥰🥰朋友就介紹呢間位於MegaBox對面既日式半放題佢話之前食過玉子燒幾好食啵唔洗我諗食咩梗係GOGOGO啦!!星期六,日有仼食brunch meal望下係米有王子燒先,真係有呀!係玉子燒呀!呢度嘅Menu好特別,首先有好多款嘅主菜俾你揀一樣,然後魚生,壽司,串燒,炸物同埋野飲都係仼叫既我同朋友嗌左個安格斯牛扒同埋京燒鱈魚🐟作為主食,然後就帶咗三文魚,八爪魚,希靈魚刺身重頭戲更係玉子燒啦,仲有仲有,係燒三文魚鰭呀,分別嗌左兩round💕💕💕💕嘢飲方便有巨峰提子汁,白桃汁
星期六早上天氣晴🤩🤩🤩又係要揾好野食既時候啦
佢話之前食過玉子燒幾好食啵
望下係米有王子燒先,真係有呀!係玉子燒呀!