2020-06-15
去開Megabox行街,想揾好野食,就去左對面既交易中心食日本野。環境舒適寬敞,中間係刺身Bar,望著廚師即叫即切刺身,好似零捨好食。周六日先有既semi-buttef,下晏12-2點入座,每位$208(未計加一),每人包一款主食,同任飲任食,任食選擇都唔少,每人仲會送磯煮鮑魚,肥雪就介紹翻我食左既,有啲係必試!² 主食: 三色丼原價都要成二百幾蚊,所以係semi-buffet叫到,其實好抵但份量我估點都有少少出入!拖蘿蓉、海膽同三文魚籽,拖蘿蓉份量唔少,入口鮮肥,海膽冇腥味,三文魚籽粒粒飽滿,一咬鹹味大爆發,好岩撈飯食。² 小食:吉列蠔:必試! 炸到脆卜卜,蠔入口creamy,未到全熟,炸得岩岩好!芝麻雞翼: 必試! 炸粉沾上芝麻,多一份香味,外脆內嫩明太子玉子: 必試! 鬆軟既玉子,加左明太子沙律醬調味枝豆: 純粹覺得冇咩菜食² 串燒:雞軟骨:有層油脂包著軟骨位,食落香口厚燒牛舌:有陣騷味,有啲人應該會喜歡,配上燒汁,有點兒鹹冬菇: 純粹覺得要食啲蔬菜² 刺身:試齊三文魚、油甘魚、八爪魚同鯛魚,每塊都厚切,食到好滿足。² 沙律:胡麻豆腐沙律: 豆腐嫩滑,豆味濃郁角切魚生沙
² 主食: 三色丼
但份量我估點都有少少出入!
² 小食:
芝麻雞翼: 必試! 炸粉沾上芝麻,多一份香味,外脆內嫩
明太子玉子: 必試! 鬆軟既玉子,加左明太子沙律醬調味
枝豆: 純粹覺得冇咩菜食
² 串燒:
雞軟骨:有層油脂包著軟骨位,食落香口
厚燒牛舌:有陣騷味,有啲人應該會喜歡,配上燒汁,有點兒鹹
冬菇: 純粹覺得要食啲蔬菜
² 刺身:
試齊三文魚、油甘魚、八爪魚同鯛魚,每塊都厚切,食到好滿足。
² 沙律:
胡麻豆腐沙律: 豆腐嫩滑,豆味濃郁
角切魚生沙律: 主要有角切三文魚同鯛魚
² 飲品:
巨峰乳酸特飲&橙汁
要挑剔下就係冇甜品,有就非常滿足啦。
歡迎follow IG: fatsnow02,睇更多好食好玩分享。