2025-05-18
作為屯門人,終於等到日本超人氣燒鳥店「鳥貴族」黎香港開分店!呢間大阪39年老字號以平價高質雞肉串燒聞名,新店坐落屯門市廣場,裝修還原日本總店風格,木樑紙燈超有feel。雖然開業至今長期排長龍,但今日終於比我等到位,一於試下係咪真係咁正! .醬汁炸雞丼飯 $29.9$29.9有咁大碗炸雞丼真係估佢吾到!炸雞外皮脆卜卜,咬落去竟然仲保持到肉汁,雞肉嫩滑得黎又夠入味,好有雞香味,簡單但滿足。 .貴族雞釜飯 $29.9幾乎每枱必點!用特製雞湯煮既釜飯,開蓋瞬間香氣撲鼻。飯粒吸晒雞肉同配料既精華,仲有赤板魚蛋、甘筍等增加口感,$29.9食到咁豐富既日式釜飯,性價比爆燈! .鐵板烤山藥蓉 $29.9山藥蓉口感滑溜溜,撈埋流心蛋黃、紫菜同鹹香醬汁,味道層次好特別,係一道好開胃既小食。 .日式雞肉薯仔沙律 $29.9薯仔沙律creamy得黎仲有大大舊日式雞肉,冷盤同串燒交替住食好解膩。 .章魚燒配脆蝦餅 $29.9章魚燒外脆內軟,每粒都咬到彈牙章魚粒!跟埋塊脆蝦餅一齊夾住食,雙重口感好過癮。 .炸薯條 $29.9即炸薯條金黃香脆,灑左少少調味粉,送啤酒一流! .蝦炸串 $29.9成隻鮮蝦直
醬汁炸雞丼飯 $29.9
貴族雞釜飯 $29.9
鐵板烤山藥蓉 $29.9
日式雞肉薯仔沙律 $29.9
章魚燒配脆蝦餅 $29.9
炸薯條 $29.9
即炸薯條金黃香脆,灑左少少調味粉,送啤酒一流!
蝦炸串 $29.9
成隻鮮蝦直接炸,比燒既更香口,蝦肉依然彈牙,點少少檸檬汁更提鮮。
雞中翼(鹽燒/秘製醬汁)$29.9
雞翼控必試!鹽燒版本食到雞肉原汁原味,秘製醬汁燒既更加濕潤惹味,兩款都燒到皮脆肉嫩
蒜味果香燒牛肉串 $29.9
牛肉串醃得好入味,蒜香同果香平衡得岩岩好,肉質軟嫩到忍吾住encore多串!
釀青椒 $29.9
青椒爽脆清甜,入面釀左彈牙鯪魚肉,呢個配搭估佢吾到咁夾。
抹茶蕨餅配雪糕 / 巨蛋雪糕 $29.9
抹茶控必點蕨餅雪糕,軟糯蕨餅配濃郁抹茶雪糕;巨蛋雪糕外層煙韌糯米皮包住冰涼雪糕,淋上士多啤梨醬好治癒。
混合果汁 $19.9
充滿大阪風情既果汁,酸甜清新,飲完成個人refresh晒!