2024-05-16
尖沙咀呢一幢嘢真係好多嘢食今日過嚟打邊爐。濃厚原隻雞煲花膠湯, 嗰個湯一嚟到飲一啖,好鮮甜,好有雞味,完全食得出係真材實料。 入邊總共有五舊花膠,好大塊,兩三啖都食唔晒。 之後煲耐咗仲會有少少膠質嘅感覺。 店員亦都會幫手剪開隻雞。 隻雞髀都勁好食,肉質好滑,煲完都係好多汁。澳洲和牛牛展肉,好大碟。肉味好濃,牛肉唔係好肥嗰啲,唔會食到成口油。但都唔係好嚡好柴嗰啲,有咬口。 中山脆肉鯇魚片,打邊爐最鍾意食鯇魚片,切到好薄,咬落去又好脆身,好有魚味! 牛骨濃湯牛丸,餐廳高度推介,真係一咬入口啲汁會bi餐出嚟,超級正! 而且入邊有啲牛筋食落去有啲Q 彈,好重牛味。 原條貴州野生竹笙王,每條都好長, 而且好大條,吸收晒花膠雞嘅味!炸魚皮同金菇,就係正常嘅,都係打邊爐我一定會嗌嘅。
炸魚皮同金菇,就係正常嘅,都係打邊爐我一定會嗌嘅。