喺旺角花園街呢度可以話係餐廳嘅集中地,今日好彩早少少黎到鮪世市場,如果唔係都要等一等位,最好就當然book定枱先,亦都好好彩坐喺吧枱,遇上師傅喺面前劏緊吞拿魚,見到都想食🥹呢度裝潢舒適簡約,除咗一張長吧枱外仲有幾張枱,用QR code落單,款式種類都唔少,仲有一啲當日精選嘅款式寫喺黑板上👀特選本鮪壽司盛 $128 鮪世刺身盛可以話係呢度嘅招牌,一set 4件分別係赤身、中拖到大拖再到吞拿魚蓉,由魚油最少食到最多,可以感受到層層遞進嘅風味☺️鮪世刺身盛 $298 六款刺身,每款2切仲要係好厚切,非常滿足之餘都幾抵食,而且附茶碗蒸、沙律及麵豉湯!帶子同中拖羅刺身必然是mvp❤️香蔥本鮪魚蓉卷 $58 👍🏻👍🏻👍🏻前面食完本鮪魚蓉軍艦覺得呢間嘅味道好啱自己口味,口感綿滑,所以再加點咗呢份魚蓉卷,估唔到係再出色份量更慷慨!一份有3大件,絕對值得一試🤤其餘壽司價錢一般落喺$10-20/件🍣北寄貝、墨魚、火炙左口魚裙邊、火炙帆立貝、馬刀貝、三文魚籽。比較特別嘅有活赤貝 $48,夠晒新鮮而且活赤貝係分開2件的,包含赤貝肉以及裙邊😳

特選本鮪壽司盛 $128

鮪世刺身盛 $298

香蔥本鮪魚蓉卷 $58 👍🏻👍🏻👍🏻

其餘壽司價錢一般落喺$10-20/件🍣
2023-02-09 27 浏览
得閒最鍾意就係周圍試新野,今次揀左呢間,舖面唔大,但好處係無落場時間。可以同朋友食個lunch慢慢傾,平時食野最怕限時,食到就傾唔到,傾到就食唔到咁。精美lunch set幾抵,又有麵豉湯,沙律,蒸蛋同一個主菜,都係around$100-140,睇見壽司set就覺得好靚❤️坐bar檯仲可以望住人做野整野,有日本feel

坐bar檯仲可以望住人做野整野,有日本feel
2023-01-31 27 浏览
之前同媽咪試過覺得唔錯,今次就帶男朋友黎試下,睇下佢覺得點😎厚切火炙鵝肝鵝肝好厚身,面頭舖滿油脂,好香😍特選本鮪壽司盛分別有赤身、中拖、大拖同香蔥吞魚腩,一次滿足所有願望😎試晒唔同部位,我中意中拖同大拖幼嫩冇根又香油脂,食到停唔到口😋甜蝦刺身三大隻,食落好鮮甜仲啖啖肉tim😝炸軟殼蟹手卷軟殼蟹好香口,脆卜卜,超惹味😋彩虹趣味蝦卷外層充滿彩色脆米粒,再配埋炸蝦、忌廉芝士同青瓜,超口感🤩北海道海鹽炸甜蝦🦐必試👍🏻估唔到炸甜蝦咁正,食落超香口又惹味,越食越上癮真🤤蔥吞魚腩三文魚籽海膽丼蔥吞魚腩份量十足,三文魚籽又大粒🤩重點係海膽好鮮甜,一齊食好滿足,而且仲有麵豉湯,茶碗蒸同沙律,好豐富🥰

厚切火炙鵝肝
鵝肝好厚身,面頭舖滿油脂,好香😍

特選本鮪壽司

甜蝦刺身
三大隻,食落好鮮甜仲啖啖肉tim😝

炸軟殼蟹手卷
軟殼蟹好香口,脆卜卜,超惹味😋

彩虹趣味蝦卷
外層充滿彩色脆米粒,再配埋炸蝦、忌廉芝士同青瓜,超口感🤩

北海道海鹽炸甜蝦🦐
必試👍🏻估唔到炸甜蝦咁正,食落超香口又惹味,越食越上癮真🤤

蔥吞魚腩三文魚籽海膽丼

2023-01-26
香港小店好少會有新鮮又抵食既拖羅🙇🏻‍♀️真係好掛住日本食既拖羅 全部都入口即融🤤鮪世市場既拖羅同其他刺身性價比都不錯👌🏻環境都有9成似去左日本餐廳🇯🇵用QR Code落單即叫即做~揀左坐吧檯可以睇住師傅整壽司好有趣(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)價錢方面覺得同係日本食既價錢都差唔多兩個人豪食大約HKD800左右👈🏻📍鮪世刺身盛 HKD298跟埋麵豉湯☕️茶碗蒸同沙律🥗這個一定係必叫!!!!!刺身有三文魚 油甘魚 赤海蝦🦐帆立貝~深海池魚仲有我最期待既大拖羅🙊全部都好厚切同新鮮~深海池魚表面炙燒過魚皮脆脆地魚味好鮮唔腥🐟赤海蝦帆立貝兩款都好爽甜大拖羅入口即融 油香足滿成個口腔好幸福🥹📍特選本鮪壽司盛 HKD128吞拿魚四部曲🐟一碟有齊大拖 中拖 赤身同吞拿魚蓉軍艦(´▽`)大拖肥瘦相間肥美 一路咬油份一路爆出黎💦中拖質素都好好脂肪呈雪花 厚切食落軟綿綿✨今次由大拖羅開始食 下次試下軍艦食返上去hehe📍日本生蠔 風雅🦪 HKD68隻之前都有食過依隻蠔 海水味唔濃🌊大隻得黎好清甜 啖啖蠔肉餐廳用特製既柚子醬油調味突出蠔既鮮味📍壽司🍣即叫即整 醋飯暖暖地酸度剛剛好最平9蚊有玉子同三文魚order🤏🏻⭐️厚切火炙鵝
香港小店好少會有新鮮又抵食既拖羅🙇🏻‍♀️
真係好掛住日本食既拖羅 全部都入口即融🤤
鮪世市場既拖羅同其他刺身性價比都不錯👌🏻
環境都有9成似去左日本餐廳🇯🇵
用QR Code落單即叫即做~
揀左坐吧檯可以睇住師傅整壽司好有趣(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
價錢方面覺得同係日本食既價錢都差唔多
兩個人豪食大約HKD800左右👈🏻

📍鮪世刺身盛 HKD298
跟埋麵豉湯☕️茶碗蒸同沙律🥗
這個一定係必叫!!!!!
刺身有三文魚 油甘魚 赤海蝦🦐帆立貝~
深海池魚仲有我最期待既大拖羅🙊
全部都好厚切同新鮮~
深海池魚表面炙燒過魚皮脆脆地魚味好鮮唔腥🐟
赤海蝦帆立貝兩款都好爽甜
大拖羅入口即融 油香足滿成個口腔好幸福🥹

📍特選本鮪壽司盛 HKD128
吞拿魚四部曲🐟
一碟有齊大拖 中拖 赤身同吞拿魚蓉軍艦(´▽`)
大拖肥瘦相間肥美 一路咬油份一路爆出黎💦

⭐️蟹膏軍艦🦀 HKD28
蟹膏份量滿滿 蟹味好濃郁同飯既比例好夾
2023-01-12
2023-01-30 395 浏览
「鮪世市場」係將軍澳開店嘅時候我已經幫襯,該店座位唔多,即使每次要排隊都無阻我嘅雅興。其後佢搬大舖,搬咗去旺角花園街,我之前食過一次晏,發覺水準保持到👍,所以就約埋朋友晚市再食過。呢度環境唔錯,雖然話間舖大咗,不過座位都係得廿幾個左右,而其中有一邊係吧枱位,可以睇住師傅搓壽司👨🏻‍🍳,就好似貴價料理店一樣,哈哈。餐廳採用QR Code落單,非常方便📲。如果唔係太多客人,我建議分開幾次嗌,咁就可以即整即食,確保喺最佳狀態下食用。壽司賣相好得🍣,醋飯微暖,酸度適中,而且魚生普遍都切得大塊。壽司款式繁多,定價有平有貴,無論想平食定豪食都得,豐儉由人。比較經濟、大件夾抵食嘅代表有特大赤海蝦($9)、北寄貝($9)同三文魚腩($12)。🦐赤海蝦口感綿得嚟又帶少少爽口。海鹽輕燒大本鮪魚腩($48),🐟鮪魚即係呑拿魚,鮪魚腩肥美,用上海鹽輕燒,我覺得比起就咁食拖羅更有層次,而且一啲都唔腥。🔥火炙系列一向係我嘅最愛,我哋見住師傳火炙得好有心機,所以每片魚生都燒得均勻,而且用芝士沙律醬調味唔會過火,無蓋過海鮮本身嘅味道。圖中嘅係火炙三文魚($9)以及火炙三文魚腩($18),兩款三文魚味道分別其實唔太大,
海鹽輕燒大本鮪魚腩
火炙三文魚腩
🔥火炙系列一向係我嘅最愛,我哋見住師傳火炙得好有心機,所以每片魚生都燒得均勻,而且用芝士沙律醬調味唔會過火,無蓋過海鮮本身嘅味道。圖中嘅係火炙三文魚($9)以及火炙三文魚腩($18),兩款三文魚味道分別其實唔太大,當然魚腩油脂就強啲。
另外兩款火炙壽司火炙帆立貝($24)同火炙左口魚裙邊($16),🐚帆立貝夠厚切,肉質細嫩又鮮味。當年我第一次食左口魚邊就係喺將軍澳店,炙燒後將魚嘅油脂迫晒出嚟,其他地方做唔到同樣效果,到而家我都覺得鮪世嘅出品係世一🥇。
厚切火炙鵝肝($48),壽司店嘅鵝肝竟然可媲美酒店西餐嘅水準🤤。首先鵝肝又厚又大塊,炙燒完之後變成外脆內軟,完美演繹何謂入口即溶。食落有少少漏,不過最重要係唔腥,亦無膶味。伴旁嘅自家制燒玉子($9),則屬正常水平,甜度適中,而且印上店舖招牌「鮪」字。
北海道白鳥貝刺身
鍾意食壽司飯嘅我都嗌咗兩款刺身,分貝係北海道白鳥貝($36)以及磯煮鮑魚($38)。白鳥貝肉身雪白有光澤⚪️,肉質爽嫩,同北寄貝有啲似,但就再滑身啲。鮑魚比起壽司嗰隻好似大啲啲,肉質唔嚡,但磯燒味就可以再濃啲。
炸軟殼蟹手卷
有紫菜嘅卷物同壽司算係另一類別🍙,我哋要咗炸軟殼蟹手卷($38)、芝士飛魚子軍艦($13)同蟹膏軍艦($24)。兩件軍艦冇乜驚喜,但塊紫菜係新鮮同脆嘅。手卷真材實料,入面包裹半邊軟殼蟹🦀,炸至金黃酥脆。
北海道海鹽炸甜蝦
北海道海鹽炸甜蝦($58),🍤炸物嘅製造時間相對較耐,我哋仲以為漏咗單。炸甜蝦保留咗甜蝦嘅鮮甜,而且炸完之後就連個頭都可以食埋,並同時散發燒蝦嘅香氣。
日式燉蛋
日式燉蛋($22),🥚茶碗蒸都OK,起碼蒸蛋夠滑溜,又幾足料,但高湯味比較淡,唔夠某連鎖店好食。
東京人氣芝士蛋糕
東京人氣芝士蛋糕($22),我相信甜品唔係餐廳自製,係入貨嘅,開初以為係普通料,但都幾好食。🧀忌廉芝士軟滑,蛋糕面帶微微焦香。
火炙左口魚裙邊
我哋食咗超多嘢,綜合而言,我評價最高嘅三款係1️⃣厚切火炙鵝肝、2️⃣火炙三文魚腩同埋3️⃣火炙左口魚裙邊
總括嚟講,鮪世市場絕對不容錯過🎌,食材質素不俗,師傅有功架,而客人亦唔需要用昂貴嘅價錢就可以體驗到。我認為餐廳值得推介!
火炙三文魚腩
北海道白鳥貝刺身
北海道海鹽炸甜蝦
東京人氣芝士蛋糕
火炙左口魚裙邊
呢間位於旺角小街嘅日式壽司店真係唔錯。旺角地膽朋友推介呢間性價比高嘅-鮪世市場。大部分食材都係從日本魚市場空運到港,質素唔錯之餘仲係價錢相宜。環境雖然唔算大,但同師傅距離近,可以望住準備過程,坐落比人親近輕鬆嘅感覺~特選本鮪壽司盛吞拿魚4食,有齊吞拿魚蓉、赤身同大中拖羅壽司🍣。吞拿魚蓉食落好綿,而赤身同拖羅肥美,食落重油脂味,油香肥嫩~鮪世海鮮丼(配沙律、湯、蒸蛋)-超級豐富又吸晴嘅海鮮丼,啱晒每款海鮮刺身都食到嘅你!海鰻、三文魚、熟蝦、象拔蚌、劍魚腩、帆立貝、鮑魚等。完全係可以share 食,每樣食材都鮮味十足,完全係蛋白質盛宴!香蔥本鮪魚蓉卷-肉質鮮嫩,魚蓉依然好綿滑,多了香蔥芝麻,食落更香~燒三文魚卷-燒過後,三文魚油更出。卷物附三文魚籽,入面有玉子、蟹柳、青瓜等,口感十足~另外,亦都可單點唔同嘅壽司同手卷。選擇十級多同豐富,而且仲係好新鮮、即叫即做壽司-日本帆立貝、火炙帆立貝、火炙三文魚同芝士飛魚子軍艦手卷-炸軟殼蟹手卷-鰻魚手卷

特選本鮪壽司

鮪世海鮮丼(配沙律、湯、蒸蛋)

香蔥本鮪魚蓉卷
-肉質鮮嫩,魚蓉依然好綿滑,多了香蔥芝麻,食落更香~

燒三文魚卷

壽司
-日本帆立貝、火炙帆立貝、火炙三文魚同芝士飛魚子軍艦

手卷
-炸軟殼蟹手卷
-鰻魚手卷
2023-01-23 32 浏览
今日又有個食日本壽司刺身嘅心,所以又去咗間好多好評嘅壽司黃店食😆——————🐽 鮪世刺身盛(麵豉湯/沙律/蒸蛋)嚟到先叫一個刺身拼盤,包括左赤蝦、油甘魚腩、劍魚腩、三文魚、日本池魚、日本帶子😋全部都係我最鍾意食嘅刺身,最驚喜嘅係佢呢度每塊都切到好厚同埋勁新鮮🤩🐽 壽司拼盤壽司就可以根據自己嘅喜好嚟到散叫,個人推薦一定要試吓佢呢度嘅左口魚裙邊、鰻魚、自家製甜蛋同埋個芥辣八爪魚軍艦😜基本上都比坊間做嘅出色同埋大件,魚肉好厚身同埋新鮮,食過一次之後基本上就成為咗我嘅飯堂🤪

——————

🐽 鮪世刺身盛(麵豉湯/沙律/蒸蛋)

🐽 壽司拼盤
2023-01-20 27 浏览
旺角高質壽司,喺旺角行完超市之後想食壽司,所以就喺附近同朋友食啲嘢,今次我哋叫咗呢壽司,刺身再加小食,另外仲叫咗啲來自日本嘅生蠔🦪刺身盛:有六款刺身大大嚿,三文魚,油甘魚,深海池魚,特大赤海蝦,日本帆立貝同埋帶大拖羅腩,呢個刺身set 仲配上蒸蛋,沙律同埋麵豉湯😂至於壽司,我哋就叫咗鰻魚壽司,花之戀壽司,火炙左口魚裙邊壽司,海鹽輕燒大拖羅壽司,火炙帆立貝壽司,左口魚同拖羅壽司充滿油脂,至於花之戀壽司仲有海量嘅蟹籽,而且無論係食壽司或者食刺身都好厚身,亦都好有鮮味!最後呢就叫咗個小食,北海道海鹽炸甜蝦,炸蝦仔好好味卜卜脆再配上少少沙律醬,真係食唔停口😋,至於日本生蠔好新鮮大隻,而且好Creamy,小編好鍾意種感覺😛

旺角高質壽司,喺旺角行完超市之後想食壽司,所以就喺附近同朋友食啲嘢,今次我哋叫咗呢壽司刺身再加小食,另外仲叫咗啲來自日本嘅生蠔🦪

2023-01-20 71 浏览
鮪世市場主打日本魚市場送嘅魚生,過往係坑口食過幾次都回味無窮👅👅而家搬到去旺角都要支持下🤟🏻呢度每日都有期間限定嘅新鮮魚類,質素媲美omakase,但價錢就相宜不少,性價比幾高👏🏻👏🏻,環境唔大但坐係吧台前睇住師傅整都幾享受😝日本生蠔(三陸 風雅蠔)風雅蠔嘅特色係肉質肥厚,帶有甜味餘韻,一啖啪落口😛感受到肥美嘅口感,少許醬汁正好帶起蠔肉本身嘅鮮甜味😚😚磯煮鮑魚刺身肉質好彈牙,醬油微甜,好食😋😋鮮鯖魚壽司以前聽到鯖魚呢兩個字都會驚好腥,但夠新鮮夠靚嘅鯖魚造成刺身就非常好食🥰🥰魚味濃郁醇厚卻又完全唔腥,值得試下👍🏻日本海膽軍艦海膽零舍鮮甜🤩🤩係好濃郁嘅海膽甘甜味,食得出用料特別高質🥳🥳火炙三文魚腩、輕燒劍魚腩、海鹽輕燒中本鮪魚腩三款壽司輕輕火炙後帶出魚油香,劍魚腩比較少見,味道好清甜,中拖羅超級軟滑甘甜😙😙厚切火炙鵝肝入口富油香,雖然私心想再厚啲🤪不過都幾好食。芒芝芝蟹卷最後以卷物作結,香脆軟殼蟹加上面頭香甜軟滑芒果🥭口感層次豐富。人均消費:$400推介指數(10分為滿分):8.5分

日本生蠔(三陸 風雅蠔)

磯煮鮑魚刺身
肉質好彈牙,醬油微甜,好食😋😋

鮮鯖魚壽司

日本海膽軍艦

火炙三文魚腩、輕燒劍魚腩、海鹽輕燒中本鮪魚腩

厚切火炙鵝肝
入口富油香,雖然私心想再厚啲🤪不過都幾好食。

芒芝芝蟹卷

人均消費:$400
推介指數(10分為滿分):8.5分
2023-01-19
2023-01-19 32 浏览
Maguro sushi set 鮪世壽司盛 $298廚師發板嘅鮪世壽司盛前排由左至右有吞拿魚腩、金木叼、池魚王🐟、油甘魚,而後面係燒鯖魚、帶子、活赤背🐚、海膽,海膽好鮮甜同埋有好重海水味🌊,活赤背爽口又超級大嚿!Maguro sashimi set 鮪世刺身盛 $298 時令嘅signature 刺身盛都好吸睛啊✨,六款嘅新鮮刺身有大蝦🦐、三文魚腩、粉紅色嘅吞拿魚腩、油甘魚、鯛魚、大大隻嘅帶子,肥美鮮甜,的確幾正呀👍🏻Supreme tuna sushi set 特選吞拿魚壽司 $128 一式四件嘅特選吞拿魚有吞拿魚蓉軍艦、吞拿魚以至油脂分布較重嘅吞拿魚腩🐠,職員建議由右至左食,淨係點少少豉油同Wasabi已經足以帶起吞拿魚嘅鮮味🤤
Maguro sushi set 鮪世壽司盛 $298

Maguro sashimi set 鮪世刺身盛 $298

2023-01-16 34 浏览
行經花園街,見到一間新開日式壽司刺身店「鮪世市場」,在外見到介紹非常吸引,忍不住入內嚐嚐!餐廳不算太大,但總有著日式和諧氣氛!鮪世海鮮丼鮪世中的海鮮丼真的非常吸引,一款海鮮丼中已有齊多款刺身材料:海鰻、太刀魚、三文魚、熟蝦、象拔蚌、劍魚腩、馬刀貝、赤貝、八爪魚、帆立貝、左口魚邊、墨魚、海膽、三文魚子、油甘魚、吞拿魚、大拖羅、吞拿魚蓉、鮑魚…真係數數都有十數款…真係講得出..都可嚐到🤤。一次過可嚐到這數十款新鮮刺身,味道鮮甜,油脂豐盈,魚味濃郁,真的令人一食回味!油甘魚腩刺身/深海池魚/三文魚腩刺身/磯燒鮑魚刺身/厚切金目鯛刺身/珍寶牡丹蝦刺身一下單就選了6款刺身,每款都味道鮮美,油脂豐腴,其中金目鯛厚身而順滑,味道爽甜新鮮;油甘魚腩肉質細緻甘甜、爽脆清甜。香蔥本鮪魚蓉卷/花之戀本鮪魚蓉卷非常足料,口感綿綿滑香;花之戀入口油脂豐盈配上爽脆的蟹籽,味道層次豐富。

餐廳不算太大,但總有著日式和諧氣氛!

鮪世海鮮丼

油甘魚腩刺身/深海池魚/
三文魚腩刺身/磯燒鮑魚刺身/
厚切金目鯛刺身/珍寶牡丹蝦刺身

香蔥本鮪魚蓉卷/花之戀

🎌這次就跟朋友去咗一間帶型格日本風的日式餐廳~除咗普通座位之外,仲有得選擇坐吧檯,睇住師傅準備每一道菜的過程👀🍣市場壽司盛 ($𝟏𝟑𝟖)🦀炸軟殼蟹手卷 ($𝟑𝟖)🍤彩虹趣味蝦卷 ($𝟒𝟖)🌺花之戀 ($𝟐𝟖)🐙芥辣八爪魚軍艦 ($𝟏𝟑)🐟三文魚($𝟗)🥢午市套餐都有幾多選擇,套餐會跟味噌湯|茶碗蒸|沙律🥗味噌湯入面有不少昆布跟豆腐粒,味道淡淡的🥣柚子醋沙律酸酸甜甜,幾清新幾開胃💚🥚而茶碗蒸就幾滑溜溜,入面仲有不少食材,有鳴門卷,蟹柳,香菇⋯⋯口感豐富壽司盛一盒𝟖件,有燒三文魚卷//玉子燒//三文魚//油甘魚//赤海蝦//帆立貝//墨魚,每款都新鮮甜美,😆每件壽司的飯量都啱啱好特別鍾意佢哋嘅燒三文魚卷,三文魚超級肥美,炙燒過後魚油脂好香~香噴噴🤤🤤另外單點嘅手卷、蝦卷、軍艦、壽司⋯⋯都唔錯,🧡軟殼蟹手卷嘅軟殼蟹幾大隻,炸得幾香脆,食完好飽肚😂另外佢哋嘅🌈彩虹趣味蝦卷,好得意,卷物上面有好多七彩顏色炸到好香脆嘅米脆粒,❣️卷物入面除咗炸大蝦,仲有忌廉芝士,口感真係好豐富~花之戀上有滿滿蟹籽,用咗鮮美三文魚包住,大滿足🥰軍艦上的芥辣八爪魚份量一點也不吝嗇,滿口都係芥辣八爪魚🐙滑溜溜爽口~好新鮮

🍣市場壽司盛 ($𝟏𝟑𝟖)
🦀炸軟殼蟹手卷 ($𝟑𝟖)
🍤彩虹趣味蝦卷 ($𝟒𝟖)
🌺花之戀 ($𝟐𝟖)
🐙芥辣八爪魚軍艦 ($𝟏𝟑)
🐟三文魚($𝟗)

🥢午市套餐都有幾多選擇,套餐會跟味噌湯|茶碗蒸|沙律🥗
味噌湯入面有不少昆布跟豆腐粒,味道淡淡的🥣
柚子醋沙律酸酸甜甜,幾清新幾開胃💚

另外單點嘅手卷、蝦卷、軍艦、壽司⋯⋯

花之戀上有滿滿蟹籽,用咗鮮美三文魚包住,大滿足🥰

📍 鮪世市場 (旺角)
🐰: 𝟒/𝟓

#eatwithkeikei #鮪世市場 #旺角
#sweetiedaily_mongkok

• 市場壽司盛
趁新嘅一年食返一餐高質嘅日本菜先,所以去咗朋友極力推薦嘅《鮪世市場》開餐啦!佢仲叫我一定要點刺身的…😝😝😝呢度地方唔算話好大,不過都坐得舒服的,我哋當日就揀咗坐吧枱,因為除咗可以品嚐美食之外,仲可以見到壽司師傅嘅英姿🥰🥰🥰🌟鮪世刺身盛呢款刺身拼盤由大本鮪魚腩、日本帆立貝、深海池魚、三文魚、油甘魚及赤蝦所組成的,每款刺身都超級肥美鮮甜及新鮮的,而且仲係厚切的,仲跟埋麵豉湯、茶碗蒸及沙律,都只不過係$298蚊,真係非常之抵食呀😍😍😍🌟油甘魚配沙律(黑松露汁)呢個黑松露汁令油甘魚味道更提鮮及食出另一番風味,口味獨特,賣相又精緻,值得一試😎😎😎🌟香蒽本鮪魚蓉卷魚蓉多到不得了,口感又夠滑,食落超滿足❤️❤️❤️🌟燒三文魚卷呢度就連簡單嘅燒三文魚卷都特別好食的,唔信你哋都可以試吓呀😁😁😁🌟北海道海鹽炸甜蝦及日式炸雞軟骨呢兩款小食都非常之香脆可口的,又唔會話太油膩,一路吹水一路食真係非常之正!😋😋😋兩個人食咗咁多好嘢都係人均四百蚊,價錢真係超級親民,連我哋呢啲小資女都食得起呢啲咁高質嘅食物!哈哈😁😁😁

🌟鮪世刺身

🌟油甘魚配沙律(黑松露汁)

🌟香蒽本鮪魚蓉卷
魚蓉多到不得了,口感又夠滑,食落超滿足❤️❤️❤️

🌟燒三文魚卷

🌟北海道海鹽炸甜蝦及日式炸雞軟骨

2023-01-07 33 浏览
今日同朋友去開家樂坊附近買嘢,咁啱我哋兩個都想食日式刺身/壽司,上網見到呢一間好多好評,好在我哋早去到七點前有位,可以直接入座!值得一提嘅係我哋今日兩個人揀咗普通檯,但係餐廳都有吧檯,啱晒嗰啲鍾意望住師傅準備食材嘅食客。📱一坐低就有個QR code俾我哋睇Menu落單,有刺身、壽司、熟食、丼飯、飲品、清酒等等。📋我今日就叫咗個鮪世刺身盛($298附送麵豉湯、茶碗蒸同沙律),同埋一個稻庭手打湯烏冬($38)。🔽首先登場既係和風沙律,同埋熱辣辣既麵豉湯加茶碗蒸。上菜嘅時候見到全部都係我嘅最愛,包括有三文魚、劍魚腩、赤海蝦、帆立貝、深海池魚同埋大拖羅!值得一讚係師傅切得非常厚身,食落口好有滿足感,可以講得上係物超所值!📋而我朋友今日就想試吓佢哋嘅招牌丼飯,最尾揀咗全部都係佢最愛嘅蔥吞拿魚腩三文魚籽海膽丼($268 附送麵豉湯、茶碗蒸同沙律)。🔽黎到即刻俾佢嘅份量嚇親,好厚嘅蔥吞拿魚腩蓉,大大嚿肥美嘅海膽,配埋三文魚子同一件玉子燒,呢個分量絕對係對得住呢個價錢有餘!💯整體嚟講,係好滿意嘅一餐!呢度啲Staff好盡責,keep住不停幫我哋加茶同埋好快收走我哋食完嘅碗碟。食物份量超級多,物超所值,

📱一坐低就有個QR code俾我哋睇Menu落單,有刺身壽司、熟食、丼飯、飲品、清酒等等。

💯整體嚟講,係好滿意嘅一餐!呢度啲Staff好盡責,keep住不停幫我哋加茶同埋好快收走我哋食完嘅碗碟。食物份量超級多,物超所值,係超高CP值嘅一餐!下次如果經過旺角絕對會過嚟再食!
2023-01-05 420 浏览
#旺角 @Magurosek同朋友到旺角閒逛, 發現有間新開的日式刺身壽司店, 同街好似都無這類選擇,試試! 🐟鮪世刺身盛 $298 ~ 套餐, 有湯、沙律及茶碗蒸! 刺身包括: 三文魚、油甘魚、特大赤海蝦、日本帆立貝、大本鮪魚腩等! 刺身厚切, 好新鮮好嫩滑, 無腥味, 質感細膩, 抵! 活赤貝刺身 $48 ~ 好新鮮, 好鮮甜, 好爽口! 火炙左口魚裙邊 $18/件 ~ 最愛之一, 入口油脂滿滿, 無得彈! 🍣火炙三文魚 $10/件 ~ 三文魚中我比較喜愛火炙, 油脂更突出! 火炙鰻魚 $18/件 ~ 肉質幾厚, 又唔腥! 馬刀貝 $13/件 ~ 好爽口啊! 加拿大海膽手卷 $48 ~ 份量很多, 海膽很鮮甜, 入口像雪糕一樣! 炸軟殼蟹手卷 $38 ~ 即叫即炸, 熱辣辣, 肉又厚!香蔥本鮪魚腩軍艦 $24/件 ~ 我另一最愛, 鮪魚碎份量很多, 肉質鮮嫩! 蟹膏軍艦 $28/件 ~ 蟹膏唔腥, 好滑! 花之戀 $28 ~ 不是我食的, 眼見三文魚份量很多啊燒三文魚卷 $58 ~ 內裡有青瓜、蛋、蟹柳! 三文魚有少許沙律醬, 經火炙後味道更甜, 配上咸咸的三文魚籽, 讚! 北海道
#旺角 @Magurosek

活赤貝刺身 $48 ~ 好新鮮, 好鮮甜, 好爽口!

火炙鰻魚 $18/件 ~ 肉質幾厚, 又唔腥!

馬刀貝 $13/件 ~ 好爽口啊!

炸軟殼蟹手卷 $38 ~ 即叫即炸, 熱辣辣, 肉又厚!

蟹膏軍艦 $28/件 ~ 蟹膏唔腥, 好滑!

花之戀 $28 ~ 不是我食的, 眼見三文魚份量很多啊

北海道海鹽炸甜蝦 $58 ~ 一口一件, 即叫即炸, 很香脆, 應該來一杯啤酒…