趁新嘅一年食返一餐高質嘅日本菜先,所以去咗朋友極力推薦嘅《鮪世市場》開餐啦!佢仲叫我一定要點刺身的…😝😝😝呢度地方唔算話好大,不過都坐得舒服的,我哋當日就揀咗坐吧枱,因為除咗可以品嚐美食之外,仲可以見到壽司師傅嘅英姿🥰🥰🥰🌟鮪世刺身盛呢款刺身拼盤由大本鮪魚腩、日本帆立貝、深海池魚、三文魚、油甘魚及赤蝦所組成的,每款刺身都超級肥美鮮甜及新鮮的,而且仲係厚切的,仲跟埋麵豉湯、茶碗蒸及沙律,都只不過係$298蚊,真係非常之抵食呀😍😍😍🌟油甘魚配沙律(黑松露汁)呢個黑松露汁令油甘魚味道更提鮮及食出另一番風味,口味獨特,賣相又精緻,值得一試😎😎😎🌟香蒽本鮪魚蓉卷魚蓉多到不得了,口感又夠滑,食落超滿足❤️❤️❤️🌟燒三文魚卷呢度就連簡單嘅燒三文魚卷都特別好食的,唔信你哋都可以試吓呀😁😁😁🌟北海道海鹽炸甜蝦及日式炸雞軟骨呢兩款小食都非常之香脆可口的,又唔會話太油膩,一路吹水一路食真係非常之正!😋😋😋兩個人食咗咁多好嘢都係人均四百蚊,價錢真係超級親民,連我哋呢啲小資女都食得起呢啲咁高質嘅食物!哈哈😁😁😁

🌟鮪世刺身

🌟油甘魚配沙律(黑松露汁)

🌟香蒽本鮪魚蓉卷
魚蓉多到不得了,口感又夠滑,食落超滿足❤️❤️❤️

🌟燒三文魚卷

🌟北海道海鹽炸甜蝦及日式炸雞軟骨