2022-12-01
喺旺角想食壽司, 所以就去咗好有人氣嘅 ❥⧽鮪世市場 ❥⧽食飯喇。餐廳細細但有齊普通 2-4人枱同壽司師傅吧枱位。𓊈鮪世刺身盛 ✧ 附麵豉湯 ✧ 蒸蛋 ✧ 沙律$𝟸𝟿𝟾𓊉刺身盛有三文魚, 油甘魚, 深海池魚, 特大赤海蝦, 日本帆立貝同大本鮪魚腩。款款刺身都如圖所見厚切, 好大方, 食落仲好鮮甜, 肉質結實爽口, 特別要推介深海池魚, 我平時好少食, 不過呢度好新鮮, 一d 都唔腥。另外, 隨刺身盛附上嘅蒸蛋都好滑溜好好食, 整個刺身盛 cp 值好高, 值得大推!𓊈活赤貝刺身 $𝟺𝟾𓊉呢度嘅活赤貝刺身好抵食呀, 大大隻, 好新鮮又爽口, 好好味!𓊈特選本鮪壽司盛 $𝟷𝟸𝟾𓊉本鮪壽司盛有齊大拖羅, 中拖羅, 赤身同吞拿魚蓉軍艦, 大拖羅充滿油脂入口即溶, 中拖羅肥美嫩滑, 赤身正常發揮, 吞拿魚蓉多到滿瀉, 食得好滿足!𓊈軍艦 ✧ 壽司 $𝟿 - $𝟹𝟾𓊉呢度d 軍艦全部都脹卜卜, 面層嘅芝士蟹子/ 芥辣八爪魚都多到滿瀉。火炙三文魚腩充滿油脂香氣, 墨魚好爽滑。𓊈炸軟殼蟹手卷 $𝟹𝟾𓊉軟殼蟹熱辣辣炸得酥脆。♡♡ 整體嘅嘢食實在太新鮮, 好好味, 餐廳地點又方便就腳, 值得再去食呀!
𓊈鮪世刺身盛 ✧ 附麵豉湯 ✧ 蒸蛋 ✧ 沙律$𝟸𝟿𝟾𓊉
𓊈活赤貝刺身 $𝟺𝟾𓊉
𓊈特選本鮪壽司盛 $𝟷𝟸𝟾𓊉
𓊈軍艦 ✧ 壽司 $𝟿 - $𝟹𝟾𓊉
𓊈炸軟殼蟹手卷 $𝟹𝟾𓊉
軟殼蟹熱辣辣炸得酥脆。