2024-04-09
♡♡♡📍鮨 央泰 (尖沙咀)尖沙咀廣東道3-27號海港城港威大廈地下G111號舖餐廳位於海港城中心地帶,所以位置十分方便,係正宗江戶前omakaae 既風格~食野既成個流程我都幾中意🤣~~沖繩水雲醋物作為前菜覺得都幾爽,口感爽滑,而且呢種食材營養豐富,仲可以提升免疫力🤓~茶碗蒸蛋茶碗蒸蛋超鍾意食呢個茶碗蒸蛋,真係超級滑,而且仲唔係普通嘅茶碗蒸蛋,而佢係松葉蟹肉茶碗蒸配日本年糕!估唔到連茶碗蒸蛋都可以咁吸引~刺身/長崎縣赤身醬油漬吞拿魚(熟成十日)青森縣左口魚兩款刺身,一款係較清爽嘅左口魚、另一款係較濃味嘅吞拿魚,不得不提呢款熟成十日嘅吞拿魚,真係十分濃厚,而且醬油汁更加深咗魚嘅鮮味,正啊👍🏻日本蕃茄日本蕃茄好鮮甜,真係覺得食唔夠喉呀😂😂!大細適中,可以一口食到lu🤭吉列免治黑毛和牛配白飯、漬物係選用A5宮崎黑毛和牛,外層酥脆,入口即融,超好味!😎😎赤味噌湯赤味噌湯味道濃郁,飲完都唔會口渴證明佢係真材實料!😲草莓奶凍都有好香濃既草莓味既奶凍,奶凍好滑,甜度適中,係個個都會中意既味道呀😍。
📍鮨 央泰 (尖沙咀)
尖沙咀廣東道3-27號海港城港威大廈地下G111號舖
沖繩水雲醋物
茶碗蒸蛋
茶碗蒸蛋
刺身/
長崎縣赤身醬油漬吞拿魚(熟成十日)
青森縣左口魚
日本蕃茄
吉列免治黑毛和牛配白飯、漬物
係選用A5宮崎黑毛和牛,外層酥脆,入口即融,超好味!😎😎
赤味噌湯
赤味噌湯味道濃郁,飲完都唔會口渴證明佢係真材實料!😲
草莓奶凍