2018-08-30
月街有間新開日本野,環境清幽,係同朋友傾計食好西既好地方👍佢有omakase 亦有散嗌,今晚我地就揀左omakase~另外都叫左杯角玉梅酒,梅酒甜且滑口,好飲!🥃前菜就係沙津,上面係炸左嘅白蝦,第一次食炸左嘅白蝦,有小小似放大左既蝦乾,同沙津都幾夾🥗剌身船上大概有8款剌身,每一款都新鮮肥美~最想提一下芥末八爪魚🐙 八爪魚刺身好容易難咬或者無味,首先佢嘅芥末醬已經非常夾,再加上八爪魚夠新鮮,絕對係彈牙而唔係難咬👍前後食咗八件壽司🍣魴鮄: 用咗有少少辣嘅柚子醬,味道清新赤鯛: 質地偏淋身易咬愛女魚: 燒過油份迫晒出黎,非常滿足黑鯥: 係一款比較少見嘅魚,油份較高粒貝: 上面加左自家醃左個昆布,魚偏爽口,質感似軟骨海膽赤蝦海葡萄: 北海度根室海膽加赤蝦口感似雪糕,但同時海葡萄增加口感大拖羅:一個字,正!鹿兒島和牛:入口即溶呀🤤福崗生粟米🌽生粟米多汁,清甜,比熟既更爽口!佐賀金星豚大大塊就唔洗講啦,豚肉一啲都唔蘇,鬆脆🐽燒白膳未食過唔係燒汁既燒膳,呢種整法更能夠突顯魚味,另外白膳非常厚肉👍明太子雞翼雞翼燒得金黃,去骨天方便!入面塞滿明太子,明太子fans就唔好錯過喇~匈牙利鵝肝飯未試過食oma
另外都叫左杯角玉梅酒,梅酒甜且滑口,好飲!🥃
剌身船上大概有8款剌身,每一款都新鮮肥美~
前後食咗八件壽司🍣
魴鮄: 用咗有少少辣嘅柚子醬,味道清新
赤鯛: 質地偏淋身易咬
愛女魚: 燒過油份迫晒出黎,非常滿足
黑鯥: 係一款比較少見嘅魚,油份較高
粒貝: 上面加左自家醃左個昆布,魚偏爽口,質感似軟骨
大拖羅:一個字,正!
鹿兒島和牛:入口即溶呀🤤
福崗生粟米🌽
生粟米多汁,清甜,比熟既更爽口!
佐賀金星豚
大大塊就唔洗講啦,豚肉一啲都唔蘇,鬆脆🐽
燒白膳
明太子雞翼
雞翼燒得金黃,去骨天方便!
入面塞滿明太子,明太子fans就唔好錯過喇~
匈牙利鵝肝飯
未試過食omakase有鵝肝飯,鵝肝唔會太油,而且醬汁極甜,配上有咬口既日本米一絕🍚
福崗桃
🍑桃咁岩當造,福崗桃比一般桃更清甜可口,重點係連皮都好好食!
呢餐omakase多野食,又好食,比出面平好多!大概一人都係1000左右咋😍
佢地而家仲做緊限定優惠,$60原隻海膽,抵到爛