2018-11-21 433 浏览
第一次兩點半去,想坐卡位,樓面話卡位留俾廚房落場坐,唔坐得,算!第二次去兩點半入座話三點截單,可以坐到三點半,已經第二次去話,兩次都話要鵝肝冇鵝肝,之後叫小食要問廚房做唔做,之後覆返廚房話做,但忘了叫主食,三點未到得知未落主食,但樓面告知師傅已落班,成班廚房坐卡位吹水打機,我問係咪有生意唔做,樓面話師傅已落班(未夠三點)唔可以再落,我有叫收銀有走過來,問未夠三點點解唔可以落食物?佢話師傅落咗班,冇得叫,其實成班師傅集體打緊機剛好有兩班客入來(未夠三點)都被拒絕入座,好一間唔憂做的餐廳,落場大個天,希望老細正視!
,希望老細正視!
2018-11-18 309 浏览
每次嚟到屯門市中心都會喺度諗食咩好,因為真係太多嘢食啦。而我今次就諗住食日本野,所以可以宿世範圍,睇吓邊間日本野未食過。發現呢間日本野我真係未食過。所以我就試吓佢嗰度嘅魚生飯,同埋鰻魚飯。我發現個魚生飯冇乜特別,但係個鰻魚飯真係好好食尤其係佢個汁。下次會再嚟食。
-🦄鮨千寿-明太子茶漬飯 Hkd78Rating🌕🌕🌕🌕🌑鰻魚石鍋飯 Hkd138Rating🌕🌕🌕🌗🌑蔥吞拿魚腩蓉卷物 Hkd78Rating🌕🌕🌕🌑🌑麥粒麵豉伴青瓜 Hkd38Rating🌕🌕🌕🌕🌑舞茸茶壺湯 Hkd48Rating🌕🌕🌕🌗🌑-終於都食到呢間鮨千寿喇🤤🤤💕呢間日本料理既餐廳係比較貴價既餐廳🍣平時都幾多人排隊 訂座既話都好快滿曬🤦🏻‍♀️但我食個日就仲早 只係18:00就入去👀所以唔洗點等都入到去 直頭係Walk in😝-鰻魚石鍋飯一送上來係熱辣辣🥘相信擺耐啲啲飯會變左做飯焦haha啲Sauce唔係好多 但就都夠撈飯既🥳不過如果多返啲啲會好啲啦啲sauce😚蛋絲就唔似平時個啲咁大條 始終係配角鰻魚睇到係好厚身 但食落有啲細骨😢不過唔影響食個條饅魚既 煎得都幾香口魚肉都唔錯 係嫩滑既魚呀🤪🤪🤪不過就唔會好似食完之後覺得好正呀一定要食咁 係單純覺得好食而已😬😬-明太子茶漬飯既茶底應該係普通綠茶🍵但茶味唔會好重 可能比明太子既鹹蓋曬🤭明太子係燒過 所以啲邊邊會硬硬地但明太子既鹹會比茶中和返😪😪😪所以食落味道岩岩好 唔會側重某一邊但如果明太子係辛子個隻就更加好喇🙌🏻-蔥吞拿魚腩
🦄鮨千寿

下次再去食個陣會同大家分享喇😬
有咩值得一試既都可以dm我架haha💕🙌🏻💕🙌🏻
2018-11-11
2018-10-21 722 浏览
本來一直以來都覺得鮨千壽,這間餐廳的服務和環境一般,但食物在屯門區還是可以。今次是我第一次帶bb回來光顧,希望好好享受一餐,但可惜被無禮服務人員拒絕招待,佢講如果有bb車最好吾好光顧。作為一間餐廳,居然這樣拒絕客人,我都係第一次見。我吾知算不算歧視或選擇客人,但我相信這不是應有的服務態度。所以,我只有去了別一間餐廳板長壽司,但這次有好好的經歷,服務員為我們好安排坐位,讓我們安心照顧BB之餘,可以好好地用餐。

2018-10-17 617 浏览
位於屯門市廣場的日本餐廳,價格尚算昂貴,不過吃過的是值得,因慶祝節日而嘗試這間日本菜,味道和環境也很不錯,食物的賣相也很好,絕對會推介這間日本餐廳👍🏻當中的松葉蟹膏海膽石鍋飯非常足料、新鮮。黑松露甜蝦卷也相當出色,賣相吸引,黑松露配甜蝦不會蓋過甜蝦本身的鮮味,適當的沙律醬配襯,更能帶出味道。炸蟹卷很有趣地給了三種味道的粉末,包括:海鹽、咖哩粉、搽茶粉,各有特色。和牛味道非常濃郁,配合沙律菜青檸各種配菜。

當中的松葉蟹膏海膽石鍋飯非常足料、新鮮。

和牛味道非常濃郁,配合沙律菜青檸各種配菜。
2018-10-15 454 浏览
📍 鮨千寿 🍣🍤🍢屯門少有嘅貴價壽司🍣琴日星期日7點幾食都唔算等好耐...因為同區黎講真係比較貴💰但的確一分錢一分價👘鍾意食牛舌嘅你你會明🙈牛舌係必點!但又未去到要突登入去食嘅👅海膽都幾新鮮可以叫🥢環境比起屯門區其他日式餐廳高儅一點🍙不過我就覺得唔太適合慶祝生日同紀念日等等,因為依個價錢我諗出面質素會有更好,食物款式又唔算太多。好食指數:😋😋😋😋(5個😋為最高)抵食指數:👍🏻👍🏻👍🏻(5個👍🏻為最高)

📍 鮨千寿 🍣🍤🍢

海膽都幾新鮮可以叫🥢環境比起屯門區其他日式餐廳高儅一點🍙

好食指數:😋😋😋😋(5個😋為最高)
抵食指數:👍🏻👍🏻👍🏻(5個👍🏻為最高)
2018-10-14
2018-09-29 727 浏览
是日一個人行街, 見肚餓又唔想迫人, 就黎到以前係元氣既位, 左新開無耐"鮨千寿",  裝修好簡潔, 好日系, 每台都唔會好近, 今次由於我一丁友又唔想等位, 就坐左bar台位, 望住師傳整野食都好養眼今次叫左個北海道刺身丼飯$168, 附送前菜沙律, 味真湯同甜品, 加一沙律份量剛剛好,夠新鮮!主角丼飯, 刺身多到見唔到d飯 全部都好新鮮!有海膽, 帶子, 蟹肉, 三文魚, 三文魚子 最後仲有個粿子做甜品, 好滿足!

沙律份量剛剛好,夠新鮮!

主角丼飯, 刺身多到見唔到d飯
 全部都好新鮮!
有海膽, 帶子, 蟹肉, 三文魚, 三文魚子

北海道丼

最後仲有個粿子做甜品, 好滿足!
2018-09-08
北海道丼
  • 帶子
2018-09-28 548 浏览
平時行屯市經過呢間日本野都會好想試下,但每次都大排長龍,今次因爲6點去到唔使等位。鰻魚石鍋飯: 石鍋可以保持住個溫度,食落特別好味。鰻魚有啲咬口,骨好似冇平時咁多,配埋燒汁同玉子撈飯食非常好食。鰻魚份量比想像中多,足夠食哂成碗飯。加拿大海膽飯: 一黎到真係覺得有啲震撼,每一件海膽望落都好靚,一食落去係好鮮,唔會有係出面食嗰陣怪味,覺得好似係日本食咁。好中意佢既海膽唔會好淋。冷蕎麥麵: 蕎麥麵質感好好,亦都冇冷面雪過既味,配甜豉油食好清新。雖然價錢偏貴,但食物質素好高,會覺得佢用料係值呢個價錢。

雖然價錢偏貴,但食物質素好高,會覺得佢用料係值呢個價錢。
2018-09-24
2018-09-25 419 浏览
好朋友拍拖當然分享快樂,由我認識她已經二十多年,大家分享大小事已經成習慣,她工作一直順,當然最關心她感情事,一邊食飯一邊分享兩不誤。套餐一份味噌湯,一份茶碗蒸。一份沙律。牛舌因為熱愛牛舌,因此叫了兩串,肉質彈牙柔軟易咬無筋,好味但価錢少貴。刺身盛配飯刺身種類多而每類也算新鮮甜美,油甘魚、三文魚、帶子及甜蝦屬大路貨式,拖羅、赤身、海膽及時令白魚比較少有。霜燒壽司盛壽司飯於集團店來說已經很不錯,價錢公道也美味。

套餐一份味噌湯,一份茶碗蒸。

一份沙律。

牛舌

刺身盛配飯

霜燒壽司
壽司飯於集團店來說已經很不錯,價錢公道也美味。
2018-09-20 488 浏览
終於捱到星期五,想食個豐富的lunch, 近近地去左屯門市中心的「鮨千壽」。叫左個迷你丼物餐($138),包括海膽三文魚迷你丼同兩種串燒。另外跟前菜,沙律,迷你熱蕎麥麵同甜品。迷你丼要俾個👍🏻,海膽好creamy好鮮甜,三文魚夠曬肥美,食完仲想食多碗😋。至於碗蕎麥麵就無咩特別,早知要熱烏冬,因為始終都覺得蕎麥麵凍食會好味d😌。另外都介紹下朋友個雜錦魚生飯,有三文魚,吞拿魚,蟹籽,三文魚籽,青瓜同黃蘿蔔,夾埋一齊食,唔會膩,隱隱約約仲有點兒清新嘅感覺🤩。雖然價錢係貴左d,耐唔耐食豪d都OK,當獎勵下自己囉😎。

雖然價錢係貴左d,耐唔耐食豪d都OK,當獎勵下自己囉😎。
2018-08-10 933 浏览
因為慶祝生日所以去了吃一餐大滿足既日本菜🍣佢個炸三蟹卷真係值得一試 佢入面有蟹膏 蟹肉仲有蟹籽 食落口真係好香☺️佢仲有三款粉比你點 海鹽 咖哩粉 抹茶粉 海鹽個味道係最夾! 但其實就咁食都已經好好食 蟹蓋海膽石鍋飯又係我好喜歡 佢個蟹膏好重好香 啖啖飯都食得到 不過就搶晒海膽個味😂 個和牛都好好食 不過未做到入口即融既感覺 另外個黑松露甜蝦卷都幾吸引 因為太喜歡黑松露 食落去黑松露又唔會搶晒個甜蝦既味道 💓佢除左呢d比較有特色既食物 佢既丼飯 同剌身仲有串燒亦都好受歡迎!唯一覺得個鵝肝壽司太漏😚甜品還可以叫雪萉😆😆‼️人均消費250至400✅
2017-12-30
2018-07-28 625 浏览
夜晚去完屯門醫院探病,就順手去市中心食完飯先番屋企喇,可能因為星期五既關係,間間餐廳都好似好full咁,尤其是日式餐廳,可能因為我自己今日想食日本野掛哈哈~因為真係太肚餓既關係,就揀左呢間唔係太full睇落又唔差既餐廳喇~今日揀左食刺身丼,同我最愛既雞軟骨😋雞軟骨比我想像中大碟,岩岩炸起唔太油,再用個隔油紙隔一隔,脆卜卜再加少少檸檬汁好開胃😊,以今次揀左4種刺身既丼飯,三文魚,三文魚籽,帶子,蟹肉,三文魚好新鮮👍🏻三文魚籽雖然好好食,但太多會好漏,呢個份量岩岩好,帶子係嫩身既👍🏻食落有咬口又大大粒👍🏻👍🏻雖然d蟹肉好似好絲狀,但其實近睇佢好多大粒肉呀,總括黎講呢餐好正好滿足😋
  • 雞軟骨
2018-07-04 404 浏览
Sorry to feel disappointed to this restaurant This price deserve a better quality of food, and the serving is too small.
2018-07-04
2018-06-26 515 浏览
好少入黎屯門,屯門真係好多商場,餐廳選擇都花多眼亂,最後我同男朋友㨂咗「鮨千壽」,係因為被門面個裝修吸引住,好有神秘感又好高檔咁😂入到去睇下張餐紙,先發現原來係「穴」的姐妹餐廳!(下圖的左下角)咁質素當然有保證啦!呢個梅子冷麵好好食♥️!酸酸地,必點!記得要配埋佢贈送的sause先夠圓滿,齋食唔夠特別架😌至於遠處的火灸比目魚壽司就不過不失啦。少少地一碗烏冬,食黎晾下個肚,廢事自己唔夠飽瘋狂點其他野食咋!(sorry真係好窮)但我們唔係餐餐都求飽就算既😂係為咗預留啲錢食小食咋~去日本餐廳我必定會食雞泡魚乾(或之類的食物),配合沙律醬,脆脆地好開胃,食到停唔到口!總結:一如意料的貴及好食😆想坐得舒服啲又想食日本菜的首選

至於遠處的火灸比目魚壽司就不過不失啦。

總結:一如意料的貴及好食😆想坐得舒服啲又想食日本菜的首選
2018-06-23 521 浏览
兩個人,比左四人枱坐,唔會搭枱,唔駛坐到好迫,招呼都幾好,會主動加茶。野菌炒露筍$88: 鴻喜菇、金菇等,味道幾啱食,露筍比想像中大棵,但整碟份量不多。大蜆麵豉湯$38:湯有鮮味,唔太咸,蜆半熟,好嫩好鮮甜。鰻魚石鍋飯$138: 鰻魚和飯量都多,但鰻魚口感差,可能不夠肥,不欣賞。西京燒銀雪魚$168: 肉質滑,夠味,燒到剛好。枝豆$38: 太淋,有少少怪味。牛乳蟹肉薯餅$48:食半件已經膩,不見有蟹肉,中間類似忌廉。

大蜆麵豉湯$38:湯有鮮味,唔太咸,蜆半熟,好嫩好鮮甜。

西京燒銀雪魚$168: 肉質滑,夠味,燒到剛好。

枝豆$38: 太淋,有少少怪味。

• 大蜆麵豉湯
  • 野菌炒露筍