2020-07-15
話說路經銅鑼灣太餓就見到呢間日式料理咪入去試下, 環境服務唔講我開門見山就講野食先睇收據我地就係叫左咁多野食, 但係我可以話比你聽食爭鮮冇咁嬲因為呢間野真係垃圾到癲 我地去相想問下大家呢D叫油甘魚腩?冇睇錯呀我張單都係order油甘魚腩, 佢係當食客白痴定個廚師係白痴?而且仲要係著白色衫樣似老闆既人做order喂大佬你冇誠意做日本野就早少少收檔, 唔識你就走去學, 我真金白銀比錢入黎食野你出D咁既野比我?放題都冇咁啦下話, 你地覺得冇問題既所以試下大字頭既放題再去呢到食下, 你會發覺放題仲好食一間日本料理店切魚生切到咁樣, 真係想問下老闆你跟邊位師傅學師再黎講壽司帶子係兩舊既我太肚餓食左, 然後食完一肚氣就決定要影相出食評先講帶子, 喂大佬你帶子壽司都要咁樣出咁寒酸你不如咪鬼賣啦, 一粒帶子開二當一客?有冇再肉酸D 再講飯, 又散, 又酸, 又淋. 打飯個條友你反省下仲岩唔岩做壽司。再黎大拖羅, 大家睇到張相....真係冇說話好講 一片魚生切到咁 而且係有筋, 冇錯 大拖羅有筋去到呢一刻 我唔打粗口既話都講唔到落去, 我諗食開既人都會清楚我所以講既野, 你睇到呢D刀功已經可以估到呢間
再黎講壽司
去到呢一刻 我唔打粗口既話都講唔到落去, 我諗食開既人都會清楚我所以講既野, 你睇到呢D刀功已經可以估到呢間野有幾垃圾
到最後,我對食係有執著既, 我會根據我比既價錢去平衡間餐廳. 當然我唔會比爭鮮既價錢去要求食到omakasa既要求
但係你收得既個中價位既價錢就唔該相對比返正正常常既質素野食我, 你要cheap既話我建議你減價去同爭鮮打對台
你整野食整到咁樣 除左唔尊重食客, 更唔尊重生物 呢間野建議大家去試下 再上黎睇下我講既野
係咁先