入去嘅時候會經過一條樓梯,樓梯掛滿好多燈籠,好有日本和風feel🏮未到7點已經坐滿曬人!*刺身三點盛 $158三款刺身分別有中拖羅、時令魚生、海膽三文魚籽帶子💖刺身全部都好新鮮同埋厚切~超推薦海膽帶子,帶子軟嫩鮮甜,配上海膽嘅順滑同埋三文魚籽嘅爆汁,好幸福🫶🏻*三色刺身丼 $98三色刺身丼有三文魚、帶子、同埋海膽,$98可以滿足到三個願望,超級抵食🫶🏻*魚一極上丼飯 $178入面有好多款刺身;有牡丹蝦、拖羅、油甘魚、鱆紅魚、魷魚、帶子、三文魚籽、海膽、吞拿魚蓉、三文魚😍種類超多,而且刺身仲好新鮮,值得一試🤤*炸蝦天婦羅 $68炸蝦大大隻,外層酥脆,蝦肉鮮嫩,而且有6隻,好抵食😽*蜜橘梳打 $28主要係芬達味🍊

*刺身三點盛 $158

*三色刺身丼 $98

*魚一極上丼飯 $178

*炸蝦天婦羅 $68

炸蝦大大隻,外層酥脆,蝦肉鮮嫩,而且有6隻,好抵食😽

*蜜橘梳打 $28

主要係芬達味🍊
2023-10-07 24 浏览
一間環境舒適嘅居酒屋,唔似一般居酒屋又迫又嘈🤫,可以慢慢食下傾下偈,食物種類都幾多,滿足到不同朋友需要刺身壽司類🍤北海道生帶子🍤牡丹蝦刺身🍣日本直送大拖羅壽司🍣牛油果軟殼蟹卷刺身好厚切好新鮮,大拖羅好鮮甜,我鐘意軟殼蟹卷,軟殻蟹炸得鬆化,牛油果清新,一啖一件好好食料理類🥟土佐豆腐🍗明太子雞翼🥔忌廉薯餅🥘蒜香牛柳粒🍤什錦天婦羅原來五樣有4樣都係炸物😀土佐豆腐整得好好,食過幾間餐廳嘅土佐豆腐,一係炸皮好厚,一係豆腐好硬,呢個恰到好處,推介👍🏻明太子雞翼同忌廉薯餅size偏細,味道幾好,明太子唔太辣,忌廉薯餅略嫌炸得燶左啲蒜香牛柳粒同天婦羅份量好多,味道幾好,啱一齊share食

刺身壽司

🍗明太子雞翼
🥔忌廉薯餅
🥘蒜香牛柳粒
🍤什錦天婦羅

蒜香牛柳粒同天婦羅份量好多,味道幾好,啱一齊share食
2023-10-06 28 浏览
在銅鑼灣的百貨公司採購換季衣飾,買完日系衣物,心血來潮想吃日式料理晚餐,朋友建議到人氣大盛的魚一壽司解解鄉愁。簡約活潑的裝潢,雖然座無虛席;依然能感到有充足空間感,安心暢所欲言。一看餐牌,發覺價格親民,難怪其門如市。蟹籽沙律 $48,珍寶級分量的沙律,青瓜絲口感清新涼快,蟹籽調色調味,簡單美味。作為醒胃之選,確實合適。先來油甘魚刺身(四切)$58,刺身夠新鮮,口感豐腴,鮮味!再來拖羅壽司四點盛 $118拖羅四個不同部位,大拖羅肥美,中拖羅都無筋位,有驚喜這客三色刺身丼 $98,有三文魚刺身、帶子刺身及海膽,海膽、帶子一向是大愛,總要來一點點,滿足一下 😋😋😋半甜品的紫芋栗子薯餅 $28,很久沒食到,試過買回家自制,到到來還是餐廳食較化算!薯餅外層香口,內裏芋蓉香甜,栗子碎粒有咬口,不錯不錯。和風牛肉鍋 $98,有點湯水濕潤一下 😄😄湯底甜美,肥牛唔韌,蔬菜新鮮,份量多,抵食!甜品來了個開心果雪糕 $48,開心果味道未算突出,只有在吃到開心果碎時,餘韻裏才有一絲絲的開心果的味道😂😂反而芝士雪糕 $48,芝士味道濃郁,但沒有芝士的飽膩感,好味有驚喜!價錢相對平一點,份量又相對多一點,性價比

先來油甘魚刺身(四切)$58,刺身夠新鮮,口感豐腴,鮮味!

再來拖羅壽司四點盛 $118

拖羅四個不同部位,大拖羅肥美,中拖羅都無筋位,有驚喜

和風牛肉鍋 $98,有點湯水濕潤一下 😄😄

湯底甜美,肥牛唔韌,蔬菜新鮮,份量多,抵食!

價錢相對平一點,份量又相對多一點,性價比高!
2023-10-05 50 浏览
早已聽說過這家受歡迎壽司店,惟因之前只有元朗店,所以一直沒有光顧過。這晚在銅鑼灣被其門外的燈籠陣吸引,見已晚了,等候的客人不算多,就等一會吧!以手機自行掃code下單,食物類別頗多,價格大體上親民。點了沙律、壽司、手卷、茶碗蒸、冷麵、炸物、甜品,全都有一定水準,可用美味來概括,看相片可知其新鮮程度。拖羅是看得出的美味,大拖羅油脂豐富,個人較喜歡中拖羅。沙律份量多、蟹子亦多。茶碗蒸足料滑溜。連雪糕都有用心處理,不是一球就算,還加上配料,看得出的心思。剛好安排了廂房,十分具私隱,非常滿意,衛生狀況亦不錯。服務方面,客人多仍能保持禮貌,工作效率亦高,值得一讚。

以手機自行掃code下單,食物類別頗多,價格大體上親民。

拖羅是看得出的美味,大拖羅油脂豐富,個人較喜歡中拖羅。

沙律份量多、蟹子亦多。

茶碗蒸足料滑溜。

剛好安排了廂房,十分具私隱,非常滿意,衛生狀況亦不錯。

服務方面,客人多仍能保持禮貌,工作效率亦高,值得一讚。
其實在銅鑼灣新店剛開業沒多久就來吃過了~但是拖到幾個月後再來吃午餐才PO文😆午餐的這個極上丼飯真的CP值超高!!!有牡丹蝦 海膽 三文魚 拖羅帶子等等~而且都超新鮮的!!!還有沙拉🥗茶碗蒸🥚麵豉湯😆兩百塊都不用😆其他單點的CP值也很高!!!焦糖鵝肝跟白蝦壽司很特別很好吃😋那個鱈魚白子也超有趣的~跟在外面吃到的不一樣~口感有點像雞子🤣比其他地方吃到的札實 比較大粒~份量也比較大😆(白子 雞子傻傻分不清楚🤭)日本生蠔也很鮮甜🦪什錦天婦羅也蠻大一份的😳串燒方面牛舌跟免治雞肉棒也好吃😋
什錦天婦羅也蠻大一份的😳串燒方面牛舌跟免治雞肉棒也好吃😋
  • 魚一極上丼飯
銅鑼灣勁高質勁高性價比壽司!竟然有得秋刀魚刺身同胺康魚肝!仲要價錢唔貴!秋刀魚不愧係當季魚,魚味勁濃魚肉好嫩滑🥹好正好滿足~胺康魚肝口感好綿密滑順,油脂味好香🥹好高質左口魚邊燒到好香,魚油好豐富叫咗個三色丼!100都唔洗就有齊三文魚、海膽同帶子邊度搵🥹海膽仲要好鮮甜唔苦唔腥!本鮪丼有齊三款嘅吞拿魚,赤身、中拖羅同拖羅蓉,全部都好厚切,大拖羅冇根仲要入口即融!真係好正🥹chiuuuu jeng
銅鑼灣勁高質勁高性價比壽司

左口魚邊燒到好香,魚油好豐富
2023-10-01 58 浏览
餐廳位於銅鑼灣,離地鐵站圴1分鐘路程。大拖羅壽司。這款壽司的拖羅非常大,魚腩肉質鮮嫩,厚度十分令人滿足。廣島蠔壽司。這款壽司使用的是廣島蠔,蠔肉鮮嫩多汁,帶有微妙的海味。三文魚腩非常厚實,肉質鮮嫩,油感非常豐富,味道相當濃郁,喜歡吃三文魚的人一定會喜歡它。雜錦天婦羅裡面有蝦、冬菇和茄子等不同的食材,炸得酥脆金黃,口感十分讚,油炸得剛剛好,不會感到油膩,是一道不錯的小吃選擇。雞肉串燒的味道相當不錯,雞肉烤得剛好,外酥內嫩,搭配著醬汁非常美味。最後點了日本直送的綠茶可樂。這款飲料結合了綠茶和可樂的味道,口感清新,帶有一絲茶香和可樂的氣泡感。
餐廳位於銅鑼灣,離地鐵站圴1分鐘路程。

2023-09-20
2023-09-30 31 浏览
我喺銅鑼灣行街經過見到呢間壽司店嘅門面好靚,掛咗好多日式燈籠,好似1秒飛咗去日本咁🏮🥰呢間壽司店人氣十足,平日都幾乎滿場,而家好似做緊promotion,提早一日訂位會有啤酒送!壽司定價合理,係連鎖店以外嘅好選擇👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻我哋點咗一個牛肉壽喜燒,入面有豆腐、菜、粉絲同肥牛等等,好鍾意呢個壽喜燒嘅甜味,唔會過濃,仲食得到牛肉嘅香味🫶🏻火焰五點盛有帶子、三文魚同穴子等,另外重點咗真鯛壽司、軟殼蟹卷同火龍卷☺️☺️值得一讚嘅係火龍卷嘅擺盤好靚,帶子壽司幾大件幾新鮮,真鯛非常鮮甜❤️.📍 魚一壽司 (京都廣場) (銅鑼灣)銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場地庫
📍 魚一壽司 (京都廣場) (銅鑼灣)
銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場地庫

日本料理真的百吃不厭啊~無論是價位高的Omakase,還是中等價位大眾化價錢的,想起已經讓人口水直流。銅鑼灣駱克道魚一壽司正好是後者的好選擇,-趁著初秋,十分推薦原條秋刀魚刺身,飛機貨每天新鮮運到,秋刀魚趁當造食就最肥美,入口新鮮肉嫰超好食。-魚一極上丼飯也是推薦之選,大拖羅油甘魚帶子海膽鋪得滿滿,--牛油果魚生沙律 色彩繽紛的刺身一看已經讓人垂涎三尺。-簡單食也可以order京蔥拖羅蓉丼,拖羅蓉嫰滑肥美的說。-熱物十分推薦清酒煮蜆,大蜆清甜湯底啖啖酒香,連湯頭都不知不覺喝了一半。最後別忘了唐揚池魚仔,送酒一流啊~
日本料理真的百吃不厭啊~
無論是價位高的Omakase,還是中等價位大眾化價錢的,
想起已經讓人口水直流。
銅鑼灣駱克道魚一壽司正好是後者的好選擇,

趁著初秋,
十分推薦原條秋刀魚刺身

飛機貨每天新鮮運到,秋刀魚趁當造食就最肥美,

入口新鮮肉嫰超好食。

魚一極上丼飯也是推薦之選,

大拖羅油甘魚帶子海膽鋪得滿滿,

牛油果魚生沙律
色彩繽紛的刺身一看已經讓人垂涎三尺。

簡單食也可以order京蔥拖羅蓉丼,
拖羅蓉嫰滑肥美的說。

熱物十分推薦清酒煮蜆,

大蜆清甜湯底啖啖酒香,連湯頭都不知不覺喝了一半。

最後別忘了唐揚池魚仔,送酒一流啊~
之前朋友帶我去過魚一在元朗的分店,覺得性價比高,所以發現他在港島開了分店就反帶朋友來試一試!這銅鑼灣店是新開的,門口掛滿兩排燈籠很漂亮,但也沒有把裝修費用加在食物上,仍然是很抵食的一間日式料理店。不管是刺身、壽司、天婦羅、串燒、鍋物、其他和食 都有,非常齊全,因此我們就太貪心了點了很多!壽司選項很多,點了粟米沙律軍艦、生芥末八爪魚軍艦、玻璃蝦壽司等都是十多塊錢就有兩件,火灸皇帝蟹棒、火灸三文魚、芝士火灸三文魚壽司等則是十多塊一件,整體性價比高!跟在連鎖迴轉壽司店價錢跟質素差不多,但不用排隊非常好!另外單點了比較貴的是珍寶帶子壽司,$36一件但很值得,帶子刺身非常大一片,大滿足!另外火灸原條穴子也很美味!推介!壽司外少不了的就是刺身!點了四切三文魚腩,是大大的厚切!一口下去油脂在味蕾爆發,是幸福的感覺!另外非常推介他家的串燒!點了一個京蔥雞肉串&豚肉野菜串,上菜時一整個非常香,是真的燒過那種香味!兩個看起來都像是普通燒汁,但其實是不同的,雞肉串是照燒汁的,豚肉就是黑椒汁的味道。因為豚肉會比較油膩,所以在中間夾了一粒車厘茄中和一下,不錯!熟食方面還點了茶碗蒸、燒汁牛柳溫泉蛋飯、泡菜豚肉鍋跟
不管是刺身壽司、天婦羅、串燒、鍋物、其他和食 都有,非常齊全,因此我們就太貪心了點了很多!

熟食方面還點了茶碗蒸、燒汁牛柳溫泉蛋飯、泡菜豚肉鍋跟紫薯栗子薯餅。鍋物雖然只是78元,但非常大一個。除了豚肉跟泡菜,底下還有很多娃娃菜、豆腐、椰菜、菇菌跟一些紅薯粉,非常豐富,味道也很好。 牛肉飯的話用的真的是牛柳,不是薄薄的肥牛,而且廚師剪得有點厚度,所以口感很好,即使看起來燒比較深色但吃下去完全不會很硬,是嫩囗的。

整體再試魚一的銅鑼灣新分店還是很滿意的。食物選擇依然很多,一大班朋友聚會也很適合,因為就算有人不吃生冷食物也很適合的食物。而且價錢非常相宜,食物水準 絕對對得住他的價錢,是一定會encore的餐廳!
2023-09-28 24 浏览
兩個女生的最佳選擇當然是一個丼飯加小吃呀!飯量不用太多,又可以試更多不同的食物😆👍🏼 自選丼飯 $374大拖羅:一點都不吝嗇的大拖羅,放進口裡,若暖的温度將肥美的魚油溶化,吃拖羅為的就是這個入口即溶的口感。牡丹蝦:比一般的牡丹蝦爽口一點,鮮甜的蝦連著蝦膏一起吃,不錯。活赤貝(原隻) :切成三小塊,脆爽清甜。深海池魚王&真鯛:滑溜的魚肉,慢慢咬出鮮甜。油甘魚腩:切成菱形花紋,好看也好吃。劍魚腩:超厚切🤩北海道海膽:海膽和米飯混和在一起,口感軟綿綿最棒。❤ 明太子玉子燒 $58略甜的玉子燒,卷著鹹香濃郁的明太子,餸飯一流!❤ 芝士燒生蠔 $58大量的Mozzarella芝士完美覆蓋著生蠔,保留所有鮮甜的生蠔湯在裡頭,一口咕嚕把湯和蠔吸進口裡,很開心生蠔還保持著滑溜和海水的清新,很好吃!👍🏼 牛舌串 $38很爽滑的口感,也易咬開,加丁點咸味立即提味!我們就沾了點明太子,升華不少~❤ 冬菇串 $18菇類就是要燒得偏乾一點才不會出水,味道也更香濃!加上木魚,冬菇也變得很香口!

👍🏼 自選丼飯 $374
活赤貝(原隻) :切成三小塊,脆爽清甜。
深海池魚王&真鯛:滑溜的魚肉,慢慢咬出鮮甜。
油甘魚腩:切成菱形花紋,好看也好吃。
劍魚腩:超厚切🤩
北海道海膽:海膽和米飯混和在一起,口感軟綿綿最棒。

❤ 明太子玉子燒 $58
略甜的玉子燒,卷著鹹香濃郁的明太子,餸飯一流!

❤ 芝士燒生蠔 $58

👍🏼 牛舌串 $38

❤ 冬菇串 $18

2023-09-25
門口兩排吊飾就好似歡迎緊我咁😻入面好和風,仲可以放塊簾落黎隱私度好高🩷牛柳同洋蔥份量好多!撈埋流心蛋食好滑😍燒汁味道啱啱好,加埋啲麻油味好香~牛柳好厚但好腍,性價比高!生蠔好大隻!芝士極多而且仲可以拉絲🤩好邪惡啊!!燒蠔內冇食到蠔殼,亦冇腥味👍🏻超中意佢嘅焦糖鵝肝壽司!!我以為係淋焦糖醬,原來係喺面頭燒焦糖🥹焦糖燒到脆卜卜,加埋又香又濃郁嘅鵝肝鮮味超級滿足!好特別,一試難忘🥹拖羅忠粉表示大拖羅實在係太好食喇,超鮮超肥美,入口即溶好有日本嘅水準😭食完好感動中拖羅同大拖羅油脂勁豐富!三個丼飯嚇親我,諗住分開三碗飯會好細碗,點知好滿比相像中大碗,難怪可以叫少飯😂吞拿魚腩蓉加埋鵪鶉蛋黃食好滑好香啊~魚蓉份量極多,撈完成個飯變左粉紅色🩷油脂味好重!中間海膽丼海膽份量好多而且好鮮,三文魚籽脆卜卜,食完真係好滿足好飽🤣
門口兩排吊飾就好似歡迎緊我咁😻
入面好和風,仲可以放塊簾落黎隱私度好高🩷
燒汁牛柳飯配溫泉蛋

芝士燒生蠔

生蠔好大隻!芝士極多而且仲可以拉絲🤩好邪惡啊!!
燒蠔內冇食到蠔殼,亦冇腥味👍🏻
魚一焦糖鵝肝壽司

拖羅壽司四點盛

中拖羅同大拖羅油脂勁豐富!

燒汁牛柳飯配溫泉蛋
芝士燒生蠔
魚一焦糖鵝肝壽司
拖羅壽司四點盛
極上三品御膳
本來想食隔壁的壽司郎 可是等了好耐也未到( ・ ・̥ )走著走著便發現了這家新開的壽司店原來是由元朗教育路開過來的分店!門口掛滿擔眼的燈籠(°´˘`°)/店內環境也是整潔舒適多人的話還有卡位可以坐~餐廳主打多元化的日本料理菜式有壽司、刺身、丼飯、炸物、串燒等 選擇很多!食物質素和味道在線~ 重點是不貴 CP值拉爆!( ⸝⸝ ̫ ) ⟡𓄵𓄵𓄵| 𝙍𝙚𝙘𝙤𝙢𝙢𝙚𝙣𝙙𝙚𝙙 |❶ 【刺身六點盛】 $268刺身厚切!每片也很新鮮~特別是油甘魚和三文魚腩 相當肥美同時牡丹蝦、呑拿魚、鯛魚、赤貝也是鮮甜2人Share也十分滿足!🤜⋆͛🤛𓂃˖ ࣪⊹美味指數:★★★★/5❷ 【北海道海膽手卷】 $78Encore了2次的海膽手卷!金黃厚肥的海膽 甘味可口(⁎˃ᴗ˂⁎)加上新鮮的紫菜 脆脆的~𓂃˖ ࣪⊹美味指數:★★★★/5❸ 【蟹籽沙律】 $48想不到不到$50的沙律也如此大份! ( -`ω-)✧蟹籽像不用錢似的多~哈哈𓂃˖ ࣪⊹美味指數:★★★☆/5.𝙒𝙝𝙖𝙩 𝙬𝙚 𝙖𝙡𝙨𝙤 𝙤𝙧𝙙𝙚𝙧𝙚𝙙…✎ 火炙左口魚邊 $20✎ 火炙三文魚 $10✎ 芝士火炙玻璃蝦 $9✎ 味淋魚乾 $42𓄵𓄵𓄵| 𝘼𝘽𝙊𝙐𝙏

本來想食隔壁的壽司郎 可是等了好耐也未到( ・ ・̥ )
走著走著便發現了這家新開的壽司
原來是由元朗教育路開過來的分店!

門口掛滿擔眼的燈籠(°´˘`°)/
店內環境也是整潔舒適
多人的話還有卡位可以坐~

餐廳主打多元化的日本料理菜式
壽司刺身、丼飯、炸物、串燒等 選擇很多!
食物質素和味道在線~
重點是不貴 CP值拉爆!( ⸝⸝ ̫ ) ⟡

𓄵𓄵𓄵

| 𝙍𝙚𝙘𝙤𝙢𝙢𝙚𝙣𝙙𝙚𝙙 |

❶ 【刺身六點盛】 $268
刺身厚切!每片也很新鮮~
特別是油甘魚和三文魚腩 相當肥美
同時牡丹蝦、呑拿魚、鯛魚、赤貝也是鮮甜
2人Share也十分滿足!🤜⋆͛🤛
𓂃˖ ࣪⊹美味指數:★★★★/5

❷ 【北海道海膽手卷】 $78
Encore了2次的海膽手卷!
金黃厚肥的海膽 甘味可口(⁎˃ᴗ˂⁎)
加上新鮮的紫菜 脆脆的~
𓂃˖ ࣪⊹美味指數:★★★★/5

❸ 【蟹籽沙律】 $48
想不到不到$50的沙律
也如此大份! ( -`ω-)✧
蟹籽像不用錢似的多~哈哈
𓂃˖ ࣪⊹美味指數:★★★☆/5

𝙒𝙝𝙖𝙩 𝙬𝙚 𝙖𝙡𝙨𝙤 𝙤𝙧𝙙𝙚𝙧𝙚𝙙…
✎ 火炙左口魚邊 $20
✎ 火炙三文魚 $10
✎ 芝士火炙玻璃蝦 $9
✎ 味淋魚乾 $42

𓄵𓄵𓄵

| 𝘼𝘽𝙊𝙐𝙏 |

⚐ 魚一壽司 @sakaraichisushi
銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場地庫
(銅鑼灣站 C 出口)

人均消費:HK$300(ppl)
回訪指數:🤤🤤🤤🤤/5
環境舒適:🪑🪑🪑/5
1K
之前未有銅鑼灣分店時都專程去過元朗食魚一,可以平民價食質素唔錯嘅刺身壽司,真係窮人恩物!🤩❣️銅鑼灣分店比較大地方,而且寬躺舒適❣️價錢非常合理嘅同時,完全唔使放棄食物質素,基本上刺身都幾新鮮🍱 極上三品御膳$288 (❤️推介!)- 本身以為只係超級迷你丼size,點知份量比我想像足足大了一倍!舖滿面嘅海膽、三文魚籽、吞拿魚蓉,好吸引❤️飯份量都幾多- 海膽口感幾好,大大粒juicy幾鮮甜。三文魚籽大大粒撈飯好正;另外吞拿魚蓉滑身,加鵪鶉蛋味道更特別🦪吉列廣島蠔 (4隻)$48- 炸得夠香,入面蠔肉幾鮮甜🐷豚肉生薑燒飯 $68 (❤️推介)- 豬肉薄片,好難得地生薑味好重,配上幾多炒香過嘅洋蔥,係非一般地堅·有薑味飯!🐑燒羊架 (2件)$68- 好抵食,$68 就有2件,肉質夠軟嫩,配埋黑椒更滋味🍣真鯛壽司$18- 真鯛刺身晶瑩剔透,味道甜甜的幾有水準🐔免治雞肉棒串 $38- 入面粒粒軟骨幾脆口。點蛋黃令口感更豐富🐷豚肉野菜串$28- 分別配上番茄仔同露荀仔,薄香豬肉味道夾上refreshing口感值得一讚嘅係,店員服務都好好,值得一來!

❣️銅鑼灣分店比較大地方,而且寬躺舒適

🍱 極上三品御膳$288 (❤️推介!)

🦪吉列廣島蠔 (4隻)$48

- 炸得夠香,入面蠔肉幾鮮甜

🐷豚肉生薑燒飯 $68 (❤️推介)
豚肉生薑燒飯

🐑燒羊架 (2件)$68

- 好抵食,$68 就有2件,肉質夠軟嫩,配埋黑椒更滋味

🍣真鯛壽司$18

- 真鯛刺身晶瑩剔透,味道甜甜的幾有水準

🐔免治雞肉棒串 $38

- 入面粒粒軟骨幾脆口。點蛋黃令口感更豐富

🐷豚肉野菜串$28

值得一讚嘅係,店員服務都好好,值得一來!

豚肉生薑燒飯
2023-09-22 155 浏览
朋友生日揀左呢間餐廳我去到餐廳就問朋友係咪幫我慳錢佢解釋係好出名元朗價錢但銅鑼灣開舖質素話會keep到咁我地點左一枱魚生、天婦羅好彩嘅係我冇點剌身食落魚生唔新鮮一切名過於實食完隔左日開始唔舒服發高燒睇醫生話食左唔乾淨嘅食物或受感染嘅食物所引致而嗰日我冇食其他野第二日都全部熱食真心無奈😮‍💨可能係我黑仔但質素上真係仲有好大進步空間價錢唔係話真係好平但如果俾我選擇我會揀鮮選或壽司郎因質素始終有保證
朋友生日揀左呢間餐廳
我去到餐廳就問朋友係咪幫我慳錢
佢解釋係好出名
元朗價錢但銅鑼灣開舖
質素話會keep到

咁我地點左一枱魚生、天婦羅
好彩嘅係我冇點剌身
食落魚生唔新鮮