2023-10-25 1508 浏览
今日同朋友約咗喺銅鑼灣食晚飯,本身諗住食一間壽司店但滿座,行行吓見到呢間魚一,朋友話佢喺元朗之前都試過食佢午市,魚生好新鮮,於是我哋就試吓佢銅鑼灣呢間分店銅鑼灣呢間分店嘅間隔好明亮,就算成班朋友嚟食飯都冇問題,佢仲有啲類似Private Room嘅位置👍🏻下次要早啲訂位,原來星期日至星期四預早一天或以上訂座 每人送一杯 Sapporo 生啤或汽水!超吸引!我都胃口好好,叫左以下食品:🥢玉子壽司(2件) - 朋友去到邊都一定要嗌嘅玉子壽司,佢話呢間做得唔錯,唔會死實,好有蛋香👍🏻🥢牛油果軟殼蟹卷-呢個就係我自己最鍾意嘅卷物,牛油果配軟殼蟹,一啖一口,配埋面頭嘅蟹籽,好滿足至於其他壽司,🥢活赤貝(2件)壽司,拖羅壽司四點盛,赤貝非常新鮮甜美,拖羅擺落口入口即溶❤️🥢火炙蟹肉棒,火灸皇帝蟹肉棒-簡簡單單,配以沙律醬已經好好食🥢火灸大拖羅 -經過火炙處理,略去一啲肥膩感,口感更加好🥢辣味三文魚軍艦- 辣味都幾突出🥢加拿大海膽軍艦&北海道海膽軍艦-海膽軍艦亦係我哋必叫嘅壽司,份量十足,鍾意食海膽嘅朋友冇可能錯過最後試埋🥢岩手縣 尾崎蠔同🥢岩手縣 赤崎蠔,生蠔新鮮爽甜,非常肥美❤️估唔到呢間壽司嘅魚生

我都胃口好好,叫左以下食品:

至於其他壽司

🥢火灸大拖羅 -經過火炙處理,略去一啲肥膩感,口感更加好

🥢辣味三文魚軍艦- 辣味都幾突出

估唔到呢間壽司嘅魚生係咁新鮮,每個食品都睇得出係用心製作,最重要係個價錢同食物嘅質素係成正比!不過呢間餐廳我見到7:00左右離開嗰時已經開始多人,大家如果要過嚟食嘅話記住要訂位👍🏻
2023-10-24 35 浏览
之前係元朗食過魚一壽司🍣今日去銅鑼灣行過見到有即刻衝左入去🤣 落大雨都差唔多滿座就知呢間野掂👍🏻-火灸左口魚邊壽司//真鯛壽司//油甘魚腩壽司//劍魚腩壽司//火灸壽司蝦壽司//牛油果軟殼蟹卷(4件)壽司款式好多👍必叫火灸左口魚壽司,食落去係滿滿既魚油😍-挪威三文魚腩刺身(4切)超級厚切🤤 啖啖肉超滿足,而且超級新鮮!-三色刺身丼我地簡左最普通既丼飯🥰$98蚊有三文魚 帶子 海膽真係性價比好高!仲要讚一讚可以揀少飯同走薑,岩曬眼闊肚窄既我😆-芝士玉子燒玉子燒有芝士同明太子揀,我地揀左芝士🧀一客有6件,黎到個陣熱辣辣😍中間有滿滿既芝士加埋蟹籽,咬開會拉絲🤣🤣-紫芋粟子薯餅入面有我最愛既芋頭同粟子,炸到外脆內軟🤤唔係飽肚都仲想encore🤣-味淋魚乾朋友最愛既魚乾🐡佢表示好似食緊零食咁 配啤酒一流🤭--
火灸左口魚邊壽司//真鯛壽司//油甘魚腩壽司//劍魚腩壽司//火灸壽司壽司//牛油果軟殼蟹卷(4件)

壽司款式好多👍必叫火灸左口魚壽司,食落去係滿滿既魚油😍
挪威三文魚腩刺身(4切)

超級厚切🤤 啖啖肉超滿足,而且超級新鮮!
三色刺身

芝士玉子燒

玉子燒有芝士同明太子揀,我地揀左芝士🧀
紫芋粟子薯餅

入面有我最愛既芋頭同粟子,炸到外脆內軟🤤
唔係飽肚都仲想encore🤣
味淋魚乾

朋友最愛既魚乾🐡佢表示好似食緊零食咁 配啤酒一流🤭

2023-10-23 28 浏览
呢間魚一壽司喺地庫位置,一行落樓梯已經見到佢勁signature ga燈籠打卡位🏮和風味十足!餐牌上好多野都好吸引好想食🤤就咁生蠔都有好幾款品種🦪我就嗌左日本兵庫縣漣川生蠔 $48/隻好新鮮,肉質幾厚吾系好薄果d, 師傅調配左D醬汁,食落味道好清新!刺身三點盛 $158 🍣我強烈建議大家黎到要嗌呢款~ 有飛魚子海膽帶子、拖羅、時令魚,全部好高質💯帶子厚身到不得了~幾款刺身味道鮮甜,大愛啊❤️之後就介紹返D抵食之選,牛油果軟殼蟹卷$48 , 馬刀貝壽司(2件)只系$15 😳真系好抵食,味道又好食~所以呢間魚一真系性價比高,平貴之選都有,任均選擇!食完呢間魚一好滿足😋

2023-10-23 45 浏览
「魚一壽司」由元朗開到去銅鑼灣 以平價高質見稱 為食妹👧🏻初嘗小店感覺不錯🥰🫧枝豆🫘🫧最近迷上枝豆 餸酒一流🤟🫧牛油果魚生沙律🥗🫧粒粒魚生配埋沙律菜同牛油果🥑健康之選咁❣️🫧牡丹蝦刺身(2隻)🫧大隻爽甜 食完真係笑哈哈😆🫧拖羅壽司四點盛🫧四點有齊吞拿魚、中吞拿魚、大拖羅、香蔥吞拿魚腩壽司🍣大拖羅入口即溶 魚油滿瀉 絕對滿足我對吞拿魚鬆慾望😍壽司🫧可以單點 價錢親民 難怪見到好多學生哥😎🫧活赤貝(2件)壽司🫧爽脆鮮甜 🫧火灸原條穴子🫧大大條穴子 超滿足🥰🫧沙甸魚壽司(直送)🫧魚香嫩滑 鮮味十足 🫧炸軟殼蟹手卷🫧軟殼蟹熱辣辣炸起 香脆可口👍🏿

🫧枝豆🫘🫧

🫧沙甸魚壽司(直送)🫧
魚香嫩滑 鮮味十足

🫧炸軟殼蟹手卷🫧
軟殼蟹熱辣辣炸起 香脆可口👍🏿
魚一壽司由元朗開新店到銅鑼灣,點會唔過黎撐場?😁以呢個價錢就可以食到咁好味嘅壽司同刺身,一定會再返轉頭食✌️✌️🍱三色刺身丼 ($98)三文魚肥美肉厚,帶子鮮甜厚肉,海膽濃郁甘甜,帶有海水氣息,在口中慢慢溶化,呢個刺身飯冇得頂🥺🥺🥺🔥🐲🍣火龍卷壽司(8pcs: $88)火龍卷壽司由即炸香脆大蝦同壽司飯包住,加上脆卜卜蟹籽同蛋黃醬,一啖放落口冇得頂🥺🥺🥺🥔忌廉薯餅($32)忌廉薯餅新鮮熱辣辣炸起,忌廉味道重,炸粉簿,好味道🥺🥺🥺
魚一壽司由元朗開新店到銅鑼灣,點會唔過黎撐場?😁以呢個價錢就可以食到咁好味嘅壽司刺身,一定會再返轉頭食✌️✌️
🍱三色刺身丼
🍱三色刺身丼 ($98)
火龍卷壽司
🔥🐲🍣火龍卷壽司(8pcs: $88)
忌廉薯餅
🥔忌廉薯餅($32)
忌廉薯餅新鮮熱辣辣炸起,忌廉味道重,炸粉簿,好味道🥺🥺🥺
🍱三色刺身丼
火龍卷壽司
忌廉薯餅
2023-10-20 35 浏览
魚一壽司🍣喺係銅鑼灣性價比相對高嘅日式料理餐廳,高質嘅食材配嫁貼地嘅價錢,怪不得每晚都爆哂場。餐廳位於地庫位置,要進入餐廳需要先經過一段和風風格嘅燈籠陣🏮,不少人都會先停駐打卡留念📸📸 店內有不少卡位雅座配以竹簾相隔,可增加隱私度,另外設Tatami廂房,啱哂多人聚會😎餐牌入邊有好多選擇,刺身壽司就少不了,另外仲有丼飯、鍋物、炸物、小食等任君選擇🤓三色刺身丼刺身丼已經有齊三文魚刺身、帶子刺身同埋海膽,厚切三文魚夠肥美,帶子刺身係珍寶size,海膽Creamy新鮮😍😍壽司🍣呢度有數十款壽司,款款價錢都十分貼地低至$9一件都有,我哋嗌咗好幾款試吓,最推介係原條穴子壽司同珍寶帶子壽司😋😋和風牛肉鍋估唔到係咁大鍋😲半熟肥牛片靠鍋內餘溫煮熟,仲有大量蔬菜菇菌類同嫩滑豆腐,壽喜燒湯頭略嫌稍為甜咗少少燒物🐔京蔥雞肉串用上日式照燒汁,即叫即燒,無論係京蔥定雞髀肉都唔會過乾🐮牛舌串有三大片厚切牛舌,黑椒醬燒再沾上味酸嘅檸檬汁一絕👍🏻明太子玉子燒嫩滑嘅玉子燒包住鹹香濃郁嘅明太子,鹹甜交替都幾唔錯😍

三色刺身

壽司🍣

燒物

明太子玉子燒
嫩滑嘅玉子燒包住鹹香濃郁嘅明太子,鹹甜交替都幾唔錯😍

• 明太子玉子燒
2023-10-20 31 浏览
行過銅鑼灣見到呢間食日式野,見到款式都好多元化,價錢又唔貴,就去試吓。自選丼飯,可以選擇自己鍾意嘅刺身,我就叫咗北寄貝,三文魚腩,赤海蝦,蟹肉蟹膏,三文魚腩勁肥美,赤海蝦夠晒新鮮爽口。蟹皇丼,非常足料,d蟹肉勁多,鋪滿晒成個飯,仲有大大粒魚子同蟹膏,食落好鮮味。海膽魷魚軍艦,個海膽醬配埋魷魚勁夾,食落非常濃郁嘅海膽甜味,配埋爽口嘅魷魚,正。吉烈炸蝦卷,隻蝦炸到非常脆卜卜,唔錯。明太子雞翼,外面脆卜卜,入面d雞肉仲好juicy,加埋明太子,perfect match。鵝肝卷,上面勁多京蔥,而鵝肝係用d飯夾住,一啖咬落去,鵝肝味好濃,軟棉棉,勁正。燒三文魚骨髓,燒到啱啱好,唔會太乾,上面有埋d七味粉,夠晒惹味。辣味冷麵,呢款冷麵都算辣,但越食越想食,幾好味。燒汁墨魚筒,燒到隻墨魚幾香口,唔會過熟而好韌,配埋佢地嘅燒汁,唔錯。日本靜岡綠茶可樂,第1次見呢種汽水,飲落真係有綠茶同可樂味,覺得好好飲。

吉烈炸蝦卷,隻蝦炸到非常脆卜卜,唔錯。

辣味冷麵,呢款冷麵都算辣,但越食越想食,幾好味。

2023-10-18 39 浏览
#fatchubelly銅鑼灣📍魚一壽司 (京都廣場) (銅鑼灣)💥自選丼飯(三文魚,帶子,油甘魚,赤海蝦,蔥呑拿魚腩蓉,真鯛)$156💥自選丼飯(三文魚,帶子,油甘魚,赤海蝦,蔥呑拿魚腩蓉,劍魚腩)$158自選丼飯可以揀自己鍾意嘅刺身叫咗兩個自選丼整體魚生好新鮮💯大大舊,又厚切赤蝦好有膠質蝦頭亦都好鮮甜三文魚同油甘魚亦都好肥美👍比較特別啲係真鯛係白身魚魚味雖然唔重但口感有咬口呑拿魚蓉份量好多入口既化💥明太子玉子燒 $58玉子熟度啱啱好入面仲係半生熟明太子味道好濃兩者配搭得宜🥰💥挪威三文魚刺身 $48三文魚刺身好抵食💕件件都好厚同鮮甜必叫之選(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)💥忌廉芝士鰻魚卷 $45鰻魚卷比一般嘅卷大1.5倍鰻魚都幾大塊燒汁同忌廉芝士好爽😍同時有青瓜中和番💥蟹籽沙律 $48沙律份量好多主要有青瓜,蟹柳同蟹籽加上沙律醬材料雖然簡單但味道清新啱晒食完刺身/ 濃味食物平衡返😝💥生芥末八爪魚軍艦 $18值得一讚係紫菜係脆嘅味道唔錯💥三文魚壽司 $18CP值幾高味道正常
#fatchubelly銅鑼灣
📍魚一壽司 (京都廣場) (銅鑼灣)

自選丼飯可以揀自己鍾意嘅刺身

兩者配搭得宜🥰

💥挪威三文魚刺身 $48
三文魚刺身好抵食💕
件件都好厚同鮮甜
必叫之選(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)

💥忌廉芝士鰻魚卷 $45
鰻魚卷比一般嘅卷大1.5倍
鰻魚都幾大塊
燒汁同忌廉芝士好爽😍
同時有青瓜中和番

💥蟹籽沙律 $48
沙律份量好多
主要有青瓜,蟹柳同蟹籽
加上沙律醬

CP值幾高
味道正常
  • 魚一極上丼飯
2023-10-18 56 浏览
做完運動, 朋友話黎呢間壽司舖試吓,話喺元朗好出名,而家喺銅鑼灣開咗分店,一入去就見到2排燈籠🏮落到去正正方方,坐埋邊梳化位都幾舒服,過咗lunch hour先過嚟,靜靜地,傾偈都幾舒服😌呢度Lunch set 都有10幾款, 梗有一款啱你😁我叫左🥢🍱燒汁牛柳飯配溫泉蛋定食牛柳好厚配上燒汁好好味,唔驚唔覺食哂成碗飯😛朋友叫咗🥢壽司定食🍣,新鮮🥰Lunch 都唔洗 $100/餐😊又好食,性價比高😊下次再黎試第2款😇

呢度Lunch set 都有10幾款, 梗有一款啱你😁

我叫左🥢

🍱燒汁牛柳飯配溫泉蛋定食
牛柳好厚配上燒汁好好味,唔驚唔覺食哂成碗飯😛

朋友叫咗🥢壽司定食🍣,新鮮🥰

Lunch 都唔洗 $100/餐😊又好食,性價比高😊

下次再黎試第2款😇

2023-10-17 267 浏览
最後跟看空肚講宵夜搵食,主持們的飯堂最近從元朗開到銅鑼灣位於地庫的壽司店環境整潔,座位闊落,平日晚上也很旺場牆上有本土創作的水墨文字以黑色幽默勉勵港人餐廳富傳統居酒屋特色,採用大量木系牆身桌椅設有私人房間,私隱度高,能滿足各種聚會需求挪威三文魚腩刺身八切魚油豐富、肉質細膩、入口即化魚一極上丼飯的牡丹蝦、中拖羅、油甘魚、鱆紅魚、日本魷魚、帶子、三文魚籽、海膽、蔥吞腩蓉及三文魚鋪得滿滿壽司新鮮度佳、價錢親民,壽司飯醋味適中燒油甘魚頭鮫份量十足!魚皮燒得香脆、魚肉嫩滑甘香和風牛肉鍋湯底醬油味濃郁,牛肉片鮮嫩多汁
最後跟看空肚講宵夜搵食,主持們的飯堂最近從元朗開到銅鑼灣
位於地庫的壽司店環境整潔,座位闊落,平日晚上也很旺場
牆上有本土創作的水墨文字以黑色幽默勉勵港人
餐廳富傳統居酒屋特色,採用大量木系牆身桌椅
設有私人房間,私隱度高,能滿足各種聚會需求
挪威三文魚腩刺身
挪威三文魚腩刺身八切魚油豐富、肉質細膩、入口即化
魚一極上丼飯
壽司
壽司新鮮度佳、價錢親民,壽司飯醋味適中
燒油甘魚頭鮫
燒油甘魚頭鮫份量十足!魚皮燒得香脆、魚肉嫩滑甘香
和風牛肉鍋
和風牛肉鍋湯底醬油味濃郁,牛肉片鮮嫩多汁
八爪魚壽司
壽司
燒油甘魚頭鮫
八爪魚壽司
馬刀貝壽司
以前曾經食過元朗既魚一壽司,覺得好出色,見銅鑼灣新店開左,就決定去朝一朝勝!呢間魚一喺地庫,樓梯落去已經見到充滿日式風味既裝修。餐廳內設有卡位,岩哂一班朋友聚會!餐牌食物種類十分多,我地就分別揀左幾款壽司同丼飯:
🍚 魚一極上丼飯,配料包括牡丹蝦、中拖羅、油甘魚、鱆紅魚、日本魷魚帶子、三文魚籽、海膽、蔥吞腩蓉和三文魚,味道豐富多層次!🍤🍣
🦀 軟殼蟹卷,鮮脆的蟹肉配上新鮮蔬菜,口感香脆,十分美味!😍
🐟 安康魚肝,金黃酥脆的魚肝帶來豐富的口感和美味!🔥
🧀 芝士玉子燒,滑嫩的玉子燒夾著濃郁的芝士,口感超正!😋
🔥 火炙北海道帶子,火炙帶子的獨特風味令人驚艷!🍤
🦀 蟹籽軍艦,每口都能品嚐到蟹籽的鮮味,味道十分鮮美!🍣
🍤 牡丹蝦壽司,新鮮的牡丹蝦配上壽司飯,口感鮮甜,令人愉悅!😍
🍣 日本直送中拖羅壽司,鮮嫩的中拖羅帶來獨特的風味,十分美味!🍱
🍹 熱情果梳打,濃郁的熱情果口味和清爽的氣泡水結合,味道爽快!💥
🍹 荔枝梳打,香甜的荔枝風味和清爽的氣泡水相融,口感十分清新!🍹總括黎講,不論是魚一極上丼飯的豐富口感,還是各款新鮮壽司的鮮美滋味,都展現了廚師的用心和細膩。
性價比:🐢🐢🐢🐢

餐牌食物種類十分多,我地就分別揀左幾款壽司同丼飯:

🐟 安康魚肝,金黃酥脆的魚肝帶來豐富的口感和美味!🔥

🧀 芝士玉子燒,滑嫩的玉子燒夾著濃郁的芝士,口感超正!😋

🔥 火炙北海道帶子,火炙帶子的獨特風味令人驚艷!🍤
🦀 蟹籽軍艦,每口都能品嚐到蟹籽的鮮味,味道十分鮮美!🍣

性價比:🐢🐢🐢🐢🐢
味道:🐢🐢🐢🐢🐢
2023-10-15 25 浏览
因為想食日本嘢,朋友提議這店,主要原因是抵食,還有可以遠程排隊app遙遠擺飛,原來這店是由元朗出名而開到來銅鑼灣。星期五晚上,全院滿座,計啱時間,行到餐廳,只等了一個號碼便能入座。軍艦壽司,爆料,不錯!串燒雞翼,雖然價錢平,但也高水平。我們點了這個帶子、三文魚加海膽的丼飯,不得不說,點丼飯時,我們用了點腦筋去計數。作為精明消費者,我們先計算了這裡的「車仔丼」的收費,「車仔丼」應該是以車仔麵為概念,就是以一個飯底的價錢,讓食客自選各種不同價錢的魚生,因些,每款自選的丼飯的收費都不同,結果,我們發現三色丼較便宜!熟食也不差,雖然不是高級環境,但casual 的與朋友食餐飯,傾吓計,價錢實惠,食物質素不俗,所以很受歡迎!

軍艦壽司,爆料,不錯!

串燒雞翼,雖然價錢平,但也高水平。

2023-10-06
2023-10-11 48 浏览
📍 魚一壽司 (京都廣場) (銅鑼灣)銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場地庫日本兵庫縣漣川生蠔 $48- 生蠔很新鮮很大顆 上面有一點高湯果凍和檸檬來增加一些風味爽燒壽司五點盛 $88- 這個炙燒壽司拼盤有 烤緣邊,牛肉,三文魚,帶子和鰻魚手打烏冬冷 $ 38- 這個手打冷烏冬口感蠻Q的 很適合夏天吃自選丼飯- 這個可以選的種類很多而且也蠻划算的 我點了 日本魷魚2切三文魚2切 甘蝦2隻 帶子2隻 油甘魚2切 赤海蝦1隻 也只要$146免治雞肉棒串 $38- 雞肉丸子很嫩 裡面有一點雞軟骨之類的東西增加一點口感 搭配蛋黃和甜醬油 很好吃!-環境 ⭐️ 4/5食物 ⭐️ 4.3/5推薦指數⭐️ 4.3/5
📍 魚一壽司 (京都廣場) (銅鑼灣)
銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場地庫

日本兵庫縣漣川生蠔 $48

爽燒壽司五點盛 $88
- 這個炙燒壽司拼盤有 烤緣邊,牛肉,三文魚,帶子和鰻魚

手打烏冬冷 $ 38
- 這個手打冷烏冬口感蠻Q的 很適合夏天吃

自選丼飯

免治雞肉棒串 $38

環境 ⭐️ 4/5
食物 ⭐️ 4.3/5
推薦指數⭐️ 4.3/5
2023-10-10 29 浏览
🔶 日之雪花 生蠔 (L) $68@手掌般大的生蠔,豐滿多肉,鮮甜肥美海水味明顯但不會過於突出🔶A5日本飛驒牛火炙壽司 $48油脂滿滿但肉味仍然香濃,有些嚼感,輕微燒一燒,把飛驒牛的油脂逼出,一入就嚐到滿溢油脂🔶極上三品御膳 $288叫了多飯,兩個人share剛剛好三碗都是迷你丼size但份量比我想像多!海膽、三文魚籽和吞拿魚蓉舖滿面,主打豪華澎湃感!😍海膽不臭,肥滿鮮甜;三文魚籽撈飯太棒了,豉油也不用加!吞拿魚蓉加大蔥很香,加了鵪鶉蛋令口感更順滑🔶石狩鍋 $98湯清甜帶鹹香,能吃得出味噌調味娃娃菜份量十足,浸透湯的精華,叫人吃得捧着肚子走,太滿足啦🔷環境坐得舒服,餐廳行平靚正親民路線,所以都食得舒服既🤣 CP值高,最緊要係刺身都厚同新鮮,唔覺得食緊劣野👍🏻
🔶 日之雪花 生蠔 (L) $68@
手掌般大的生蠔,豐滿多肉,鮮甜肥美
海水味明顯但不會過於突出

🔶A5日本飛驒牛火炙壽司 $48

🔶極上三品御膳 $288
叫了多飯,兩個人share剛剛好
三碗都是迷你丼size但份量比我想像多!
海膽、三文魚籽和吞拿魚蓉舖滿面,主打豪華澎湃感!😍

🔶石狩鍋 $98
湯清甜帶鹹香,能吃得出味噌調味
娃娃菜份量十足,浸透湯的精華,叫人吃得捧着肚子走,太滿足啦

2023-10-09 48 浏览
前排發現左呢間魚一壽司,我就知我一定會再嚟😂因為真係好抵食🤣上次花多眼亂眼闊肚窄,想叫嘅野叫唔晒,今次終於可以叫到個辣味冷麵試吓入口第一啖,完全符合我地期望,係回憶嘅味道🤣有啲似以前某(已成為過去)連鎖壽司店成個menu中最好食嘅item😂唔知有冇人記得呢🤣有人今日好餓,仲叫左超多壽司🍣:特選壽司三點盛、貝類三點盛、炙燒壽司五點盛,活赤貝壽司、真鯛壽司我個人喜歡貝類,夠爽口,活赤貝好鮮甜😋魚類夠肥美🤤北寄貝沙律軍艦、蟹肉蟹膏軍艦,紫菜夠脆,蟹膏一啲都唔腥👍🏻軟殼蟹卷,軟殼蟹加沙律醬,冇得輸🤣軟殼蟹天婦羅(原隻),大件又抵食,即炸夠晒熱牛肉薯餅,好食,餡料比較實在,唔似平時得陣風嘅日本薯餅🤣炸雞軟骨粒,送啤酒一流👍🏻結果飽到反艇都只係每人三百蚊左右😂

有人今日好餓,仲叫左超多壽司🍣:

我個人喜歡貝類,夠爽口,活赤貝好鮮甜😋魚類夠肥美🤤

北寄貝沙律軍艦、蟹肉蟹膏軍艦,紫菜夠脆,蟹膏一啲都唔腥👍🏻

軟殼蟹卷,軟殼蟹加沙律醬,冇得輸🤣

軟殼蟹天婦羅(原隻),大件又抵食,即炸夠晒熱

牛肉薯餅,好食,餡料比較實在,唔似平時得陣風嘅日本薯餅🤣

炸雞軟骨粒,送啤酒一流👍🏻

結果飽到反艇都只係每人三百蚊左右😂
2023-10-05