(非会员)
2005-06-29 16 浏览
同兩個朋友一齊去唔算太貴啦,d價錢平均$60 左右d野食有番咁上下,好有分量啦不過上次去食果陣個忌廉湯有d怪怪味>.<唔~夜晚時段特別多人啦,都等左一陣!Service都好好,做野好快手仲有發覺左特別多靚仔侍應個個都好後生,感覺好好^^
同兩個朋友一齊去
唔算太貴啦,d價錢平均$60 左右
d野食有番咁上下,好有分量啦
不過上次去食果陣個忌廉湯有d怪怪味>.<
唔~夜晚時段特別多人啦,都等左一陣!
Service都好好,做野好快手

仲有發覺左特別多靚仔侍應
個個都好後生,感覺好好^^
2005-06-26 20 浏览
前美而廉餐廳舊址,同樣走高級茶餐廳路線,裝修ok,地方乾淨,招呼不過不失,侍應勝在熟手,上菜快,收碟快,一餐飯半粒鐘多DD搞掂晒,晒深水既節奏。晚餐試左牛柳餐,餐湯忌廉湯得兩粒粟米,冇乜料,原全係豆粉開水;蒜蓉包細細件,夠熱夠蒜蓉夠香口;田螺薯蓉,田螺冇殼(冇殼咪好囉,有殼咪又係D循環再用野),牛油唔夠,問侍應欏一碟自己鍾意咁多落咁多,薯蓉夠晒熱,所以後加都冇問題;牛柳跟薯菜(可以改飯或意粉),牛柳冇問幾成熟,上到檯切開唔見血,都ok 啦,牛柳雖然唔係貴價野,不過一樣軟熟夠牛味,亦食唔到梳化粉味,個餐份量頗大,足夠兩女仔share 食有餘,六十蚊貨仔仲有餐茶送,對得你住啦。另一個係澳門焗豬扒飯,原來澳門D豬扒係吉列豬扒黎既,我都係第一次見識到,好在豬扒係即炸,漿粉薄,大大件,雖然冇芝士,但係味道幾好,加上幾件鮮茄減低油膩感,一樣跟餐湯、蒜蓉包同餐飲,兩個餐加埋都係一舊水落到樓,睇埋價錢之後,我就覺得好抵食勒!
2005-06-19 17 浏览
早2個月食過2次, d 餐湯都夠味; 不過主菜的意粉好油.下次去開個頭都會去下, 個度都幾夠光, 樓底又夠高
早2個月食過2次, d 餐湯都夠味; 不過主菜的意粉好油.

下次去開個頭都會去下, 個度都幾夠光, 樓底又夠高
2005-06-19 22 浏览
臨近父親節,落狗C都專登過來呢頭買個game做禮物仔。巧合it界高層亦在呢頭,當然順便食餐飯啦。阿高層話呢度好野,剛好門前有個位:求其掉底架車響呢度就行入去。中午1點未夠,人流不多,兩個人可以坐卡位。高層叫左個西冷餐,我就叫個招牌羊餐。講真,幾十蚊的野,有頭盤有湯有主菜有飯或意又有茶開頭真係無預期過咩,啊!估唔到都算得得地喎,起碼抵食,不過肉地就梳打左小小啦。
臨近父親節,落狗C都專登過來呢頭買個game做禮物仔。
巧合it界高層亦在呢頭,當然順便食餐飯啦。
阿高層話呢度好野,剛好門前有個位:
求其掉底架車響呢度就行入去。
中午1點未夠,人流不多,兩個人可以坐卡位。
高層叫左個西冷餐,我就叫個招牌羊餐。
講真,幾十蚊的野,有頭盤有湯有主菜有飯或意又有茶
開頭真係無預期過咩,啊!
估唔到都算得得地喎,
起碼抵食,不過肉地就梳打左小小啦。
2005-06-17 16 浏览
20050616 2pm中午時分, 拜託友人A小姐辦點事順便食lunch. 本來約好1pm, 我遲到, 搞搞下變2pm, 真係唔好意思. 見面時在街上很有點狼狽, 快步行搵間野坐低先傾. 經過呢度, 見門面OK, 就走入o黎唔諗咁多.2人食-* 我食- set lunch, 吉列魚柳拼豬扒+薯菜, 有餐湯+餐飲, 羅宋湯好似茄汁煮o既咁樣, 又辣. 主菜就OK, 茶記quality. * 朋友食- 腿蛋治烘底* 朋友食- 凍啡, 朋友話比一般茶記好飲, 但係如果coffee shop quality 計就唔得wor. 比上不足, 比下有餘咁lor.環境深水步o黎講算好唔錯. 起碼光猛企理又有大電視.侍仔全部企埋一邊吹水唔知做咩. 同埋無咩禮貌.埋單$70. OK.
20050616 2pm

2人食-
* 朋友食- 腿蛋治烘底

環境深水步o黎講算好唔錯. 起碼光猛企理又有大電視.

侍仔全部企埋一邊吹水唔知做咩. 同埋無咩禮貌.

埋單$70. OK.